Liigat

Haastattelussa maajoukkueen ilmapiiriä haistellut Perttu Koljonen: ”Kyllähän se kutsu aika puskista tuli”

05.09.
2015
0 Kommenttia
9
Liigat
Perttu Koljonen SPV:n ykkösvitjan ympäröimänä. Koovee peluutti viime kauden puolivälierissä kolmosketjua mestareiden ykköstä vastaan. Kuva: Topi Naskali

Perttu Koljonen SPV:n ykkösvitjan ympäröimänä. Koovee peluutti viime kauden puolivälierissä ajoittain Koljosen johtamaa nuorisoketjua mestareiden ykköstä vastaan. Kuva: Topi Naskali

Pääkallon kesähaastattelusarjassa on tällä kertaa vuorossa Kooveen liigajoukkueessa toista kauttaan aloittava Perttu Koljonen. Mies on varmaan tuttu juniorisarjoja seuranneille HU-46:n riveistä ja pääsarjatasolle Koljonen murtautui Lammin Salibandyn kautta. Viime kaudella koitti aika kokeilla Salibandyliigan vauhtia, jossa Koljonen pysyi hyvin mukana, ja kauden saldoksi muodostui tehot 11+3 Kooveen ”nuorisokentän” keskushyökkääjänä.

Kun uuden kauden alkuun on vajaa kolme viikkoa, niin sentteri odottelee jo malttamattomana uuden kauden alkamista.

– Todella innolla odotan alkavaa kautta. Pitkä kesä juostu poluilla ja hikoiltu punttisalilla, niin onhan se kiva päästä taas pelaamaan.

Siirtyminen Divarista Salibandyliigaan oli nuorelle keskushyökkääjälle viime kauden iso juttu. Samalla tuli eteen muutto Tampereelle. Koljonen itse suhtautuu asioihin aika rauhallisesti, vaikka asioissa olikin jonkin verran totuttelemista.

– Isoin yllätys tai haaste oli varmaan pelinopeus. Salibandyliigassa ei Divariin verrattuna ole ihan hirveästi aikaa katsella sen pallon kanssa, vaan pitää pystyä ratkaisuihin nopeammin, hyökkääjä summaa ja kertoo liigaan sisäänpääsyn sujuneen melko helposti.

– Aika luonnostaan pelaaminen lähti rullaamaan, kun oli hyvä ketju ympärillä. Tottakai alkuun oli vähän totuttelemista, mutta aika nopeasti palaset loksahti kohdalleen. Varmaankin sillä oli ainakin merkitystä, että pelattiin suurin piirtein samalla ketjulla (laidoilla Samuli Salomaa ja Samu Saari ja puolustajana Tuomas Aho) myös A-junnuissa, missä saatiin hyvin onnistumisia ja sitä kautta onnistumiset siirtyivät myös liigapeleihin.

Lahjakkaalle nuorelle pelaajalle olisi ollut ottajia muuallakin, mutta opiskelupaikan saaminen ratkaisi paikkakunnan, jolloin jäi jäljelle valinta Pirkanmaan alueen seurojen välillä.

– Koovee tuntui hyvältä seuralta nuorelle pelaajalle. Täällä saa hyvin vastuuta ja meillä on muutenkin aika nuori joukkue, joten täällä viihtyy hyvin.

Vastuuta olikin tarjolla, sillä Kooveen systeemissä tuo ”nuorisoketju” toisena pakkinaan 1991 syntynyt ”veteraani”, Mikko Repo, heitettiin usein pelaamaan vastustajan ns. ykkösketjua vastaan. Nuori pelaaja pitää tällaisia haasteita tervetulleina.

– No, kyllähän se ihan hyvin sopi meidän ketjulle. Ensin kyykittiin minuutti omissa ja sitten iskettiin vastaan. Runkosarjasta jäi mieleen Happee- ja SSV-pelit ja puolivälierissä SPV:tä vastaan saatiin niiden ykkönen pimentoon ainakin suurimmaksi osaksi aikaa.

Jossain nuo hyvät otteet huomattiin, sillä kesällä Koljonen sai kutsun maajoukkueleiritykseen ja pääsi testailemaan omaa tasoaan valtakunnan kärkipelaajia vastaan.

– Kyllähän se kutsu aika puskista tuli. Hyvää kokemusta siitä sai ja lisää treenimotivaatiota. Fyysisellä puolella on vielä paljon tekemistä. Varsinkin voimaa pitäisi saada lisää ja joka osa-alueella voi aina parantaa.

Koljosen viime kauden kentällinen on pysynyt varsin hyvin kasassa. Ainoastaan Tuomas Aho (53) ei ole joukkueen riveissä, koska siirtyi Sveitsiin pelaamaan. Kuva: Topi Naskali

Koljosen viime kauden kentällinen on pysynyt varsin hyvin kasassa. Ainoastaan Tuomas Aho (53) ei ole tulevalla kaudella joukkueen riveissä, koska siirtyi Sveitsiin pelaamaan. Kuva: Topi Naskali

Seurajoukkueen sisällä lähtö uuteen kauteen aiheuttaa pohdiskelua kauden tavoitteista ja haasteista.

– Joukkueena meillä on vielä tekemistä esimerkiksi harjoittelun laadun suhteen. Positiivisella mielellä olen oman ketjun suhteen, sillä ketju pysyy hyvin kasassa. Ainoastaan Tuomas Aho lähti Sveitsiin. Tuo tietenkin vähän vaikuttaa ketjun pelaamiseen, mutta eiköhän siihen joku korvaaja löydetä.

Haastattelun lopuksi ei arvioidakaan oman joukkueen menestystä tulevalla kaudella, vaan kysytään Koljosen mielipidettä LaSB:in sijoituksesta tulevalla Divari-kaudella.

– Ei kovin hyvin reenimatsin perusteella, vastaa Perttu vinosti hymyillen, sillä Koovee kuittasi joukkueiden kohdatessa tylyn 11-3 -voiton ja keskushyökkääjä itse hääri yhtenä pahimmista pahantekijöistä 1+4 –tehoilla.

– Ei vaan. Jos ei lammilaiset ihan liigaan nouse niin ainakin hyvin lähelle sitä. Eiköhän ne liigakarsinnoissa ole ainakin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.