Liigat

Happee takoi lepsun SPV:n kanveesiin – ”Me olimme todella pahasti kesäterässä”

19.09.
2015
14 Kommenttia
2
Liigat
Happeen Veli-Matti Hynynen iski neljästi pallon ohi SPV:n Jarno Ihmeen. Kuva: Esa Jokinen

Happeen Veli-Matti Hynynen iski neljästi pallon ohi SPV:n Jarno Ihmeen. Kuva: Esa Jokinen

Viime kevään finaalipari Happee-SPV järjesti sellaiset karkelot kauden avauksen kunniaksi Jyväskylän Monitoimitalolla, ettei kukaan olisi uskonut. Kuuden minuutin kohdalla yleisö oli nähnyt jo kuusi maalia, ja kaikkiaan Happeen 13-8(4-4,4-2,5-2) -voittoon päättyneessä ottelussa niitä taottiin peräti 21. SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen ei ollut täysin tyytyväinen tuomaritoimintaan.

Ottelun ratkaisu?
Happee oli luokattomasti puolustanutta SPV:tä edellä etenkin erikoistilanteissa, sillä Happee hyödynsi jokaisen viidestä vierasjoukkueen jäähystä. SPV sai mahdollisuutensa viiden minuutin ylivoimalla päätöserässä pelin oltua lukemissa 9-7, mutta Happeen aggressiivinen alivoima sai pelattua tuon vitosen tasalukemiin 1-1. Kaiken kaikkiaan ottelu oli vauhdikasta tivolia ensimmäisestä vaihdosta lähtien, ja ajoittain puuttunutta järkeä pelaamisessa molemmat pyrkivät korvaamaan vauhdilla ja kovalla yrittämisellä. Happee raastoi ja teki tukun hienoja maaleja, kun taas SPV:n puolella huolestuttavaa oli nähdä, miten paljon joukkue oli ykkösviisikkonsa varassa. Kaikkiaan matsi oli viihdettä jokaiselle eurolle, ja yleisö tuskin poistui pettyneenä näkemäänsä.

Ottelun hahmo?
Happeen Veli-Matti Hynynen latoi neljä maalia kymmeneen minuuttiin ensimmäisen erän lopussa ja toisen alussa, ja noilla maaleilla hirvipaidat nykäisivät itsensä loppuun asti kestäneeseen johtoasemaan. Hynysen laukaus on myrkyllinen, ja kun SPV antoi miehelle tilaa sitä viritellä, lopputulos näkyy taululla ja tilastoissa.

Ottelun puheenaihe?
Mika Kohonen palasi vanhalle kotikentälleen suurien suosionosoitusten saattelemana, ja miestä seurattiin erityisellä tarkkuudella. Kohonen kirjasi tehopisteet 1+1 ja teki selväksi esityksellään, että miehen arvo erikoistilanteissa on edelleen kultaakin kalliimpi, ja kentällä puuttuvaa nopeutta hän pystyy kompensoimaan fiksulla sijoittumisella.

Kommentit:
– Muutimme ylivoimakoostumuksia ja sekoitimme pakkaa viime viikolla. Teimme kaksi vähän erilaista koostumusta, ja nyt homma toimi hienosti. Katsotaan, miten pitkään mennään näillä systeemeillä. Päämme eivät painuneet, emmekä lamaantuneet missään vaiheessa hankalasta startista huolimatta. Makeat pisteet nämä tietenkin olivat, mutta eihän peli sellainen ollut, mitä etukäteen ajattelimme. Paljon siellä oli positiivista, ja sarja on nyt korkattu voitolla, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen summasi.
– Aika sekavaa peliä meidän kentälliseltä, eikä se oikein salibandylta näyttänyt. Voitto tuli kuitenkin, ja nyt mennään eteenpäin. Ylivoimalla on helppo latoa maaleja, kun kaveri ei pidä yhtään kiinni. Ehkä ne ensi pelissä pitävät, neljän maalin Hynynen murjaisi.
– Happee oli terävämpi erikoistilanteissa. Me teimme oikeitakin asioita kentällä, mutta jos hyökkäys oli molemmilla maailmanluokkaa, samaa ei voida sanoa puolustuspelistä. Olisimme voineet tehdä monia asioita paljon fiksummin, SPV:n Mika Kohonen kertaili.
– Lataus ja alku olivat hyviä, mutta Happee oli erikoistilanteissa paljon edellä. Kolmannessa erässä oli saumat vielä tulla, mutta he olivat terävämpiä. Me ja tuomarit olimme molemmat kesäterässä. En laita tappiotamme missään nimessä tuomareiden piikkin, mutta homma ei saa mennä sirkusteluksi. Puolet jäähyistä oli sellaisia, ettei kukaan halunnut rikkoa missään nimessä, pitkän palaverin joukkueensa kanssa ottelun jälkeen käynyt SPV-luotsi Tommy Koponen jutteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 4+0, Juuso Heikkinen 3+0, Peter Kotilainen 2+1
SPV: Mikko Kohonen 1+3, Petri Hakonen 2+1, Sami Koski 1+2

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tieto
19/09/2015
Niin tuota. Jos Speven ylivoima oli viime vuonna yksi sarjan parhaista ni maalistaan huolimatta on sanottava, että yv pysähtyi tänään Sr Kohoseen. Suoraan sanottuna yv oli huono.
jokseenkin eri
20/09/2015
Yv oli huono, mutta muistaakseni Sr Kohonen liikutti kuulaa ihan mukavasti. Koski ei tainnut oikein päästä mukaan ja syötöt katkesivat usein. Olisikohan Jr Kohosen pitänyt pyöräyttää useammin maalin takaa Koskelle maalille puskemisen sijaan? Mutta miten Hakosen laukaus saadaan käyttöön? Kakkosyv:stä ei varmaan tarvi sanoa mitään.
api
20/09/2015
Jossittelut sikseen, mutta mietinpä vain että miten olisi vaikuttanut peliin se hylätty SPV 5 maali. Tilanne olisi ollut 2-5. En ihan heti muista että olisi noin heppoisesti hylätty maalia. Okei, säännöt sen sallivat, mutta kyllä noi on tavattu maaleiksi viheltää varsinkin kun pallo hajoaa vetovaiheessa.
JKL
20/09/2015
Kyllä Happeenkin puolustuspelaaminen oli 1 erässä luokatonta. 4 samanlaista maalia kun juostiin pallon perässä ja jätettiin keskusta ja pallottoman puolen pakin nousut varmistamatta. Aika kaukaa maalit tulivat ja Turunen murjaisi, että ei tiedä kuka maalissa 1 erässä oli, mutta meni sinne itse 2 erästä alkaen. Mukavaa itseironiaa :)
Apille
20/09/2015
Ikävät uutiset, Mika ei korvaa Hulmia ja Kivilehtoo.
Kukkupallolla ei vaan pärjää. Hauskaa matkaa:)
Sami
20/09/2015
Happee oli nyt parempi. En käsitä tuota kädessä roikkumista. Otetaan SPV pelaajan käsi kainaloon, kaadutaan ja vedetään toinen mukana ja sit isotellaan perään, et ikäänkuin uhreja tässä ollaan. Ja jälleen kerran tuo asenne haastatteluissa. No, sama oli viime kaudella ja rest is history. Tamin sanoin: win the right game.
api
20/09/2015
Heh! Sehän onkin juuri parasta, että Mikan ei tarvitse korvata ketään. Mika on ihan yksittäinen pelaaja. Ei ole tarvetta korvata joku muu tai olla jonkun muun roolissa. Onnea vaan sinulle joka rakennat joukkuetta valmiiseen muottiin.
SP
20/09/2015
Itse asiassa Junkkarinen näytti jo paljon ennen vetoa, että pallo on rikki, kun pallo teki jonkun ihmepompun haltuunotossa, josta koko tilanne avautui. Noista maalivahdeista voi olla montaa mieltä, mutta kyllä nuo lukemat kertovat ennen kaikkea umpisurkeasta puolustamisesta. Happee tiivisti loppua kohden ja Turuselle alkoi koppi tarttua kohtuullisen kiitettävästi. Ihme pelasti spven todella rumilta lukemilta. Olisi kyllä kiva katsoa +/- tilastot, Ykönen saa takoa aika hurjat lukemat tauluun, jos puolustus ei tiivisty. Kohonen on huikea pallollisena ja katkoissa, mutta liikkeessä annettavalla tasoituksella ei noilla tekijöillä edes kotimaan liigassa kompensoida.
Tine
20/09/2015
Tulospalvelun taulukoistahan nekin +/- tilastot löytyy . Vähän oli epätasaiset speven kentät .
S7
20/09/2015
Joo ei näyttänyt Mihun peli kovin irtonaiselta. Tuleekohan vähän liian kovat minuutit ykkösessä? Hakosen ja Holopaisen pikkuluokit näkyi heti, kun noi herrat tuo sen liikkeen tohon ketjuun. Koski ja Mihu sitten hiippailee ja Mikko kyttää...
Niinpä niin
20/09/2015
Taas on tämä joka syksyinen SPV:n dissaaminen päässyt palstalla vauhtiin. SPV:n väärä pelitapa, liian tehoton ykkönen, liian vanha ykkönen, pelkän ykkösen varassa, Vanhat Kohoset, jäykkä Mihu, hidas Koski yms, yms. Sitten keväällä ihmetellään suu ymmyrkäisenä kun Speve kantaa kannua Areenassa, että eihän tämän jengin pitänyt pärjätä.
60100
21/09/2015
Tottahan tuo on, että Mihu näytti jossain osin peliä ikämieheltä, kun junnut meni molemmilta puolilta ohi. Totta myöskin, että Holopainen-Hakonen -parin loukit näkyi pelissä heti, valitettavasti.
Jos joku haluaa asiasta panikoida niin siitä vaan :) SPV:llä (kuten varmaan kaikilla joukkueilla) on reippaasti toistasataa harjoituskertaa jäljellä tällä kaudella, joten eiköhän se tuosta vielä lähde. SPV:n mestaruuteen uskon edelleen, mutta tie ei aina ole tasainen ja mukava.
Eihän SPV:llä pitänyt viime keväänäkään olla mitään jakoa Happeeta vastaan.
S7
21/09/2015
Joo mulla ei ainakaan mitään tarvetta dissata Speveä, mutta mun mielestä tossa on Koposella miettimisen paikka kuinka Mihua peluuttaa. Toki vain yksi peli, mutta miten se pystyy pelaamaan enää isot minuutit? Pelin alussa ykkösketju oli kyllä ihan maaginen, etenkin Holopainen-Hakonen kaksikko ja olihan se aika mielenkiintoista kun pakit vetää hyökkäyksen kärkenä. Jyrki alkaa nyt vihdoinkin pelaamaan sillä tasolla, mille ois pystynyt jo pitkää, toki joukkuepelaajana aikaisemmin hoitanut sen tontin mallikkaasti mikä on milloinkin pitänyt.

Mä en ainakaan viime keväänä ollut missään vaiheessa sitä mieltä, ettei Spevellä ois ollut jakoa. Hulmin laittoi "omalle" paikalleen toi sen viimeisen buustin. Ja ei varmasti Speve sanonut viimeistä sanaansa, eli yksi peli, mutta kait sitä saa analysoida? Missäs vaiheessa Hankkio pystyy pelaamaan?
Niinpä niin
21/09/2015
Totta kai pelejä saa ja pitääkin analysoida, mutta jotenkin tuntuu, että eräillä on suuri tarve niitata SPV mahdollisuudet ennen kuin pelit ovat kunnolla päässeet edes käyntiin. Olen kyllä huomannut, että sinulla S7 on Viikingit fanina kuitenkin terve kunnioitus Pohjanmaan suuntaan. Ja sama täällä. Pidän Viikinkejä ehdottomasti suurimpana suosikkina finaaliin Speveä vastaan, vaikka nyt tietty "Classic hype" tuntuukin olevan päällä. Totta tietysti, että Happee ottelussa Mihu sen enempää kuin koko SPV ei ollut lähelläkään parastaan. Varmaa kuitenkin on että minkään joukkueen peli ei vielä ole täydessä tikissä ja aivan erilainen Peliveljet tulee vielä kauden edetessä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.