Happee takoi lepsun SPV:n kanveesiin – ”Me olimme todella pahasti kesäterässä”

Happeen Veli-Matti Hynynen iski neljästi pallon ohi SPV:n Jarno Ihmeen. Kuva: Esa Jokinen

Viime kevään finaalipari Happee-SPV järjesti sellaiset karkelot kauden avauksen kunniaksi Jyväskylän Monitoimitalolla, ettei kukaan olisi uskonut. Kuuden minuutin kohdalla yleisö oli nähnyt jo kuusi maalia, ja kaikkiaan Happeen 13-8(4-4,4-2,5-2) -voittoon päättyneessä ottelussa niitä taottiin peräti 21. SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen ei ollut täysin tyytyväinen tuomaritoimintaan.

Ottelun ratkaisu?
Happee oli luokattomasti puolustanutta SPV:tä edellä etenkin erikoistilanteissa, sillä Happee hyödynsi jokaisen viidestä vierasjoukkueen jäähystä. SPV sai mahdollisuutensa viiden minuutin ylivoimalla päätöserässä pelin oltua lukemissa 9-7, mutta Happeen aggressiivinen alivoima sai pelattua tuon vitosen tasalukemiin 1-1. Kaiken kaikkiaan ottelu oli vauhdikasta tivolia ensimmäisestä vaihdosta lähtien, ja ajoittain puuttunutta järkeä pelaamisessa molemmat pyrkivät korvaamaan vauhdilla ja kovalla yrittämisellä. Happee raastoi ja teki tukun hienoja maaleja, kun taas SPV:n puolella huolestuttavaa oli nähdä, miten paljon joukkue oli ykkösviisikkonsa varassa. Kaikkiaan matsi oli viihdettä jokaiselle eurolle, ja yleisö tuskin poistui pettyneenä näkemäänsä.

Happeen Veli-Matti Hynynen latoi neljä maalia kymmeneen minuuttiin ensimmäisen erän lopussa ja toisen alussa, ja noilla maaleilla hirvipaidat nykäisivät itsensä loppuun asti kestäneeseen johtoasemaan. Hynysen laukaus on myrkyllinen, ja kun SPV antoi miehelle tilaa sitä viritellä, lopputulos näkyy taululla ja tilastoissa.

Mika Kohonen palasi vanhalle kotikentälleen suurien suosionosoitusten saattelemana, ja miestä seurattiin erityisellä tarkkuudella. Kohonen kirjasi tehopisteet 1+1 ja teki selväksi esityksellään, että miehen arvo erikoistilanteissa on edelleen kultaakin kalliimpi, ja kentällä puuttuvaa nopeutta hän pystyy kompensoimaan fiksulla sijoittumisella.

– Muutimme ylivoimakoostumuksia ja sekoitimme pakkaa viime viikolla. Teimme kaksi vähän erilaista koostumusta, ja nyt homma toimi hienosti. Katsotaan, miten pitkään mennään näillä systeemeillä. Päämme eivät painuneet, emmekä lamaantuneet missään vaiheessa hankalasta startista huolimatta. Makeat pisteet nämä tietenkin olivat, mutta eihän peli sellainen ollut, mitä etukäteen ajattelimme. Paljon siellä oli positiivista, ja sarja on nyt korkattu voitolla, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen summasi.
– Aika sekavaa peliä meidän kentälliseltä, eikä se oikein salibandylta näyttänyt. Voitto tuli kuitenkin, ja nyt mennään eteenpäin. Ylivoimalla on helppo latoa maaleja, kun kaveri ei pidä yhtään kiinni. Ehkä ne ensi pelissä pitävät, neljän maalin Hynynen murjaisi.
– Happee oli terävämpi erikoistilanteissa. Me teimme oikeitakin asioita kentällä, mutta jos hyökkäys oli molemmilla maailmanluokkaa, samaa ei voida sanoa puolustuspelistä. Olisimme voineet tehdä monia asioita paljon fiksummin, SPV:n Mika Kohonen kertaili.
– Lataus ja alku olivat hyviä, mutta Happee oli erikoistilanteissa paljon edellä. Kolmannessa erässä oli saumat vielä tulla, mutta he olivat terävämpiä. Me ja tuomarit olimme molemmat kesäterässä. En laita tappiotamme missään nimessä tuomareiden piikkin, mutta homma ei saa mennä sirkusteluksi. Puolet jäähyistä oli sellaisia, ettei kukaan halunnut rikkoa missään nimessä, pitkän palaverin joukkueensa kanssa ottelun jälkeen käynyt SPV-luotsi Tommy Koponen jutteli.

Happee: Veli-Matti Hynynen 4+0, Juuso Heikkinen 3+0, Peter Kotilainen 2+1
SPV: Mikko Kohonen 1+3, Petri Hakonen 2+1, Sami Koski 1+2