Ulkomaat

Hauki puri käteen – liigapelaaja missaa kauden avauksen

16.09.
2015
3 Kommenttia
3
Ulkomaat
Dalen joutuu aloittamaan kautensa ilman Erik Falkmania. Kuvan pelaajat eivät liity tapaukseen. Kuva: perwiklund.se

Dalen joutuu aloittamaan kautensa ilman Erik Falkmania. Kuvan pelaajat eivät liity tapaukseen. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan Dalenia edustava Erik Falkman missaa tänään pelattavan kauden avausottelun Siriusta vastaan. Syy on varsin erikoinen. Hauki puraisi pelaajan sormeen ja hän sai verenmyrkytyksen.

Falkman ja hänen joukkuekaverinsa Fredrik Edholm olivat tiistaina kalastamassa, kun onnettomuus tapahtui.

– Fredrik sai napattua noin seitsemän kiloa painavan hauen ja yritin auttaa häntä nostamaan kalan veneeseen. Silloin hauki puraisi minua peukaloon. Minulla oli hanska kädessä, mutta se ei juuri auttanut. Sormi vuosi jonkin verran verta, mutta en ajatellut asiaa juurikaan siinä tilanteessa ja jatkoimme kalastamista, kertoi Falkman Aftonbladetille.

– Sittemmin sormi tuntui alati voimattomammalta. Menin tiistai-iltana kokeilemaan pelaamista harjoituksiin, koska ne olivat viimeiset ennen sarjakauden alkua. Teippasin haavan ennen kuin menin kentälle. Hetken kuluttua en kuitenkaan pystynyt enää pitämään mailastani kiinni, jatkoi Falkman.

Falkmanin päästyä sairaalaan, oli edessä seuraava shokki. Hänellä oli verenmyrkytys.

– Loppua kohden en pystynyt enää nostamaan kättäni ja ensiavussa minun tilannettani tuli arvioimaan käsispesialisti. Hän sanoi, että käsi pitää leikata heti. Tämä tapahtui puoli kolmelta yöllä. Keskiviikkoaamuna sain tietää, että sormi pitää leikata vielä toistamiseen, koska se on toistaiseksi ainoastaan 90 %:sti toimintakunnossa, kertoi Falkman.

– Haava oli hyvin pieni ja sen huomasi juuri ja juuri. Tuntui kuin olisin ollut pelkuri, kun lähdin kesken harjoitusten pois. Onneksi menin suoraan sairaalaan, ettei myrkytys levinnyt enempää, eikä tilanne mennyt pahempaan suuntaan, linjasi Falkman.

Falkmanin mukaan hän joutuu olemaan pois pelikentiltä seuraavat pari viikkoa. Dalen aloittaa kautensa tänään Siriusta vastaan pelattavassa kotiottelussa.

Biten av gädda – missar premiären

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tieto
16/09/2015
Luulin heti, että nyt on Holopaisen kalajuttuja!
edelliselle
16/09/2015
"Luulin heti, että nyt on Holopaisen kalajuttuja!"
Päivän paras!! ;)
tabuja, perkele!
16/09/2015
Tässä on mielestäni hyvä muistutus siitä, että vaikka olisi kuinka "kova jätkä" niin kehon tuntemukset kannattaa ottaa vakavasti: "Haava oli hyvin pieni ja sen huomasi juuri ja juuri. Tuntui kuin olisin ollut pelkuri, kun lähdin kesken harjoitusten pois. Onneksi menin suoraan sairaalaan, ettei myrkytys levinnyt enempää, eikä tilanne mennyt pahempaan suuntaan."

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.