Historiallinen voitto – Suomi löi Ruotsin 7-0

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten maajoukkue teki historiaa, kun se kaatoi Ruotsin naisten salibandymaajoukkueen lukemin 7-0. Ottelu oli ensimmäinen osa perinteistä Suomi-Ruotsi-maaottelua.

Ottelun sankareina häärivät hattutempun maajoukkuedebyytissään viimeistellyt Oona Kauppi sekä kahdesti debyytissään osunut Tuuli Huuskonen. Maalivahti Jonna Mäkelä pelasi vahvasti ja piti nollapelin.

Voitto oli Suomen naisten maajoukkueen historian suurin voitto Ruotsista. Edelliset suurimmat voittolukemat ovat tulleet 4-1-, 5-2- ja 7-4-voitoissa. Nollapeli oli laatuaan kolmas Ruotsia vastaan.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää illan mittaan.

Ottelutilastot:
Finland-Sverige 7-0 (2-0, 2-0, 3-0)

Ensimmäinen erä
1-0 04.41 Tuuli Huuskonen(Karolina Kujala)
2-0 09.15.Oona Kauppi (Mia Karjalainen)

Toinen erä
3-0 10.33 Jaana Lirkki(Karolina Kujala)
4-0 17.38 Tuuli Huuskonen (Tiia Ukkonen)

Kolmas erä
5-0 01.31 Oona Kauppi
6-0 06.28 Eliisa Alanko (Nina Rantala)
7-0 08.59 Oona Kauppi (Elina Kujala)

7 comments

  1. Katsoin Live-Tuloksista, että 7-0 ja ajattelin että ei ole totta.

  2. Sori Junnu, saattaa toistua, Oona Kauppi on vasta 18, joten monta, monta, monta pelivuotta edessä.

  3. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut (?) yhtä tasaisesti pelanneita ketjuja. Suomi oli selkeästi edellä Ruotsia monella osa-alueella ja yllättävää kyllä myös teknisellä puolella, eli taitossa ei jääty jälkeen. Toinen merkittävä seikka pelissä oli se, että verrrattuna muutamien vuosien takaiseen joukkueeseen, nyt kaikki pelaajat näyttävät ja liikkuvat kuin urheilijat, eli kun on ennakkoluulottomasti valittu pelaamaan sekä kokemusta että kovuutta, myös junnuista nousevia nuoria tähtiä, ollaan selvästi oikeiden asioiden parissa.

    Pelikovuutta omassa päässä on. ex-Djurgården pakki Laura Mertsalmi ja kumppanit voittivat todella monta kaksinkamppailua omassa päässä, Maalivahtiosasto Jonna ja Laura ovat maailman luokan maalivahteja ja Tuuli Huuskosen vauhti laidassa oli myrkkyä hyökkäyspäässä. Alangon siskoja laminoitiin laitoihin, mutta hivenen aseettomia olivat ruotsalaiset niin omassa puolustuspäässä kuin hyökkäyspäässäkin. Se, että jatkossa numerot olisivat näin selvät, tuskinpa….. päivän pelikunto on kuitenkin se, mikä ratkaisee paljon, mutta toisaalta naisten maajoukkueen habitus oli kyllä erittäin hyvän näkyinen. Pallo ei pomppinut ja ei tullut panikkiia eikä harha-avauksia.

    Ansaittu voitto ja Ruotsin valmennus ja taustat olivat kyllä huolestuneen oloisia, ehkä vähän järkyttyneitäkin. Toki Ruotsin vakiokalustosta on lopettanut uransa kaksi profiilipelaajaa ja Ranja Varli oli poissa kokoonpanosta, mutta jotenkin ei jaksaisi uskoa, että kahden tai kolmen profiilipelaajan lopettaminen onnistuisi murtamaan naapurimaan naisten joukkuetta. Uskon, että nyt sahataan videoita ja mietitään sitä, miten Suomi saadaan kaadettua. Toisaalta, meillä tuntuu olevan suunta oikea. Huikeita suorityksia liukuhihnalta. Ei onnea vaan taitoa!

  4. Onnea naiset! Samanlainen tahti suurkoitoksessa Joulukuussa niin hyvin menee, mutta — nyt joukkueen tyyli on tiedossa naapurillakin…