Video: Huippuseuran valmentaja kentälle Ruotsissa – viimeisteli heti voittomaalin

Staffan Jacobson hyppäsi sunnuntaina lyhyellä varoitusajalla laatikkoon Superliigassa ja viimeisteli voittomaalin. Kuva: perwiklund.se
Staffan Jacobson hyppäsi sunnuntaina lyhyellä varoitusajalla laatikkoon Superliigassa ja viimeisteli voittomaalin. Kuva: perwiklund.se

Vanhan kaskun mukaan jokainen valmentaja haluaisi itse astua urheilukentälle ja näyttää joukkueelle miten pelata. Sunnuntai-iltana Ruotsin Superliigassa tarina muuttui todeksi, kun Storvreta IBK:n valmentaja Staffan Jacobson hyppäsi kaukaloon Jesper Berggrenin loukkaannuttua ennen Warberg-ottelun alkua.

Storvretassa pitkään puolustajana pelannut, huippu-uransa viime kauteen lopettanut 32-vuotias Jacobson hiljensi varbergiläisyleisön pommittamalla sisään voittomaaliksi jääneen 2-4-osuman keskiviivalta, kun Storvreta haki vieraspisteet loppulukemin 3-6.

– Berggrenin loukkaannuttua päävalmentaja Stefan Forsman piti tätä parhaana ratkaisuna. Vuosikymmenten aikana kertynyt pelitaito ei häviä muutamassa kuukaudessa ja pelasin kesällä paljon padelia, joten olen kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Mielenkiintoiseksi Jacobsonin paluuottelussa viimeistelemä voittomaali osoittautuu, kun katsotaan kahden edellisen kauden tilastoja: puolustaja viimeisteli kumpanakin vuotena vastaavasti vain yhden osuman.

– Ottelun jälkeen sain muutaman puhelun, jossa minulle kuittailtiin, että viimeistelen vain yhden maalin kaudessa – riippumatta siitä, miten paljon pelaan. Pelikaverit vain nauroivat ja samoin teki päävalmentaja Forsman.

Onnistumisestaan huolimatta Jacobson ei ole tekemässä paluuta pelaavaan joukkueeseen.

– En usko, että tulen enää pelaamaan vakituisesti. Rakastan lajia, mutta olen tyytyväinen nykyiseen rooliini valmennusryhmässä. Olemme aloittaneet kolmella voitolla ja joukkue on hyvässä myötätuulessa.

Innebandymagazinet: Highlights: Warberg-Storvreta
(voittomaali ajassa 02:15)

Lue myös:

Warberg IC: Efter matchen: ”Besviken men bestämd”

6 comments

  1. Tietyin varauksin muutama muukin, esim. Ahtiainen ja kenties Heikki Luukkonen ja Amu Ahonen tolppien välissä.

  2. Joo, Tommyhan pelaa itsekin edelleen SPV:n kakkosjoukkueessa alemman sarjatason pelejä ja vetää edustuksen fysiikkatreeneissä samat harkat pelaajien kanssa eli vois varmaan pelata liigassakin yksittäisiä pelejä ihan kelvollisesti.

  3. Tämähän meni heti hassutteluksi. Siitä on kuitenkin vuosikymmen kun Koponen on liigassa pelannut. Olisi se varmasti hetken aikaa hauskaa, kun sheikki hyppäisi askiin. Muutama vaihto voisi mennä.

  4. Ei täällä nyt kukaan ole väittänytkään, että Koponen pystyisi aktiivisesti liigassa enää pelaamaan tai ainakaan mitenkään huipputasolla. Mutta hän lienee liigan päävalmentajista niitä harvoja, joiden kunto ja pelituntuma on sitä tasoa, että pystyisi yksittäisessä pelissä muutaman vaihdon pelata ihan kohtalaisesti. Muilta se tuskin onnistunee lainkaan.