Ulkomaat

Video: Huippuseuran valmentaja kentälle Ruotsissa – viimeisteli heti voittomaalin

29.09.
2015
6 Kommenttia
0
Ulkomaat
Staffan Jacobson hyppäsi sunnuntaina lyhyellä varoitusajalla laatikkoon Superliigassa ja viimeisteli voittomaalin. Kuva: perwiklund.se

Staffan Jacobson hyppäsi sunnuntaina lyhyellä varoitusajalla laatikkoon Superliigassa ja viimeisteli voittomaalin. Kuva: perwiklund.se

Vanhan kaskun mukaan jokainen valmentaja haluaisi itse astua urheilukentälle ja näyttää joukkueelle miten pelata. Sunnuntai-iltana Ruotsin Superliigassa tarina muuttui todeksi, kun Storvreta IBK:n valmentaja Staffan Jacobson hyppäsi kaukaloon Jesper Berggrenin loukkaannuttua ennen Warberg-ottelun alkua.

Storvretassa pitkään puolustajana pelannut, huippu-uransa viime kauteen lopettanut 32-vuotias Jacobson hiljensi varbergiläisyleisön pommittamalla sisään voittomaaliksi jääneen 2-4-osuman keskiviivalta, kun Storvreta haki vieraspisteet loppulukemin 3-6.

– Berggrenin loukkaannuttua päävalmentaja Stefan Forsman piti tätä parhaana ratkaisuna. Vuosikymmenten aikana kertynyt pelitaito ei häviä muutamassa kuukaudessa ja pelasin kesällä paljon padelia, joten olen kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Mielenkiintoiseksi Jacobsonin paluuottelussa viimeistelemä voittomaali osoittautuu, kun katsotaan kahden edellisen kauden tilastoja: puolustaja viimeisteli kumpanakin vuotena vastaavasti vain yhden osuman.

– Ottelun jälkeen sain muutaman puhelun, jossa minulle kuittailtiin, että viimeistelen vain yhden maalin kaudessa – riippumatta siitä, miten paljon pelaan. Pelikaverit vain nauroivat ja samoin teki päävalmentaja Forsman.

Onnistumisestaan huolimatta Jacobson ei ole tekemässä paluuta pelaavaan joukkueeseen.

– En usko, että tulen enää pelaamaan vakituisesti. Rakastan lajia, mutta olen tyytyväinen nykyiseen rooliini valmennusryhmässä. Olemme aloittaneet kolmella voitolla ja joukkue on hyvässä myötätuulessa.

Innebandymagazinet: Highlights: Warberg-Storvreta
(voittomaali ajassa 02:15)

Lue myös:

Warberg IC: Efter matchen: ”Besviken men bestämd”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Apina-Anssi
29/09/2015
Koponen voisi Suomessa tehdä saman
saavaa
29/09/2015
Tietyin varauksin muutama muukin, esim. Ahtiainen ja kenties Heikki Luukkonen ja Amu Ahonen tolppien välissä.
Juu-u
29/09/2015
Joo, Tommyhan pelaa itsekin edelleen SPV:n kakkosjoukkueessa alemman sarjatason pelejä ja vetää edustuksen fysiikkatreeneissä samat harkat pelaajien kanssa eli vois varmaan pelata liigassakin yksittäisiä pelejä ihan kelvollisesti.
Kukapa muu
29/09/2015
Kingjahva taitaa tehdä sen lauantaina Palokassa
No nii
30/09/2015
Tämähän meni heti hassutteluksi. Siitä on kuitenkin vuosikymmen kun Koponen on liigassa pelannut. Olisi se varmasti hetken aikaa hauskaa, kun sheikki hyppäisi askiin. Muutama vaihto voisi mennä.
No haloo
30/09/2015
Ei täällä nyt kukaan ole väittänytkään, että Koponen pystyisi aktiivisesti liigassa enää pelaamaan tai ainakaan mitenkään huipputasolla. Mutta hän lienee liigan päävalmentajista niitä harvoja, joiden kunto ja pelituntuma on sitä tasoa, että pystyisi yksittäisessä pelissä muutaman vaihdon pelata ihan kohtalaisesti. Muilta se tuskin onnistunee lainkaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.