Karsinnat on nyt karsittu – tässä on kaikkien juniorien SM-sarjojen joukkueet

Classic juhli viime keväänä nuorten SM-sarjan voittoa. Kuva: Salibandyliiga

Classic juhli viime keväänä nuorten SM-sarjan voittoa. Kuva: Salibandyliiga
Classic juhli viime keväänä nuorten SM-sarjan voittoa. Kuva: Salibandyliiga

Junioreiden SM-sarjoihin karsittiin kahtena edeltävänä viikonloppuna. Karsintojen jälkeen on selvillä kaikki joukkueet, jotka pelaavat ensi kaudella junioreiden SM-sarjoissa.

Nuorten SM-sarja

Classic, Tampere
Esport Oilers, Espoo
Happee, Jyväskylä
Josba, Joensuu
Kirkkonummi Rangers
Koovee, Tampere
OLS, Oulu
Seinäjoen Peliveljet
Tapanilan Erä, Helsinki
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku
Westend Indians, Espoo

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle
Runkosarjan otteluohjelma

A-tyttöjen SM-sarja

Classic, Tampere
FBC Loisto, Turku
Koovee, Tampere
M-Team, Helsinki
Northern Stars, Espoo
NST-Lappeenranta
Oulun Floorball Club
SB-Pro, Nurmijärvi
Tapanilan Erä, Helsinki
ÅIF, Sipoo

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle

B-poikien SM-sarja

Classic, Tampere
FoSu, Forssa
Jokerit, Helsinki
Josba, Joensuu
Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
SB Heinola
SSV, Helsinki
Steelers, Hämeenlinna
Tapanilan Erä, Helsinki
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle

B-tyttöjen SM-sarja 

FBC Loisto, Turku
Hatsina, Mikkeli
Lammin Salibandy
M-Team, Helsinki
Northern Stars, Espoo
Pirkat, Pirkkala
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
Tapanilan Erä, Helsinki
ÅIF, Sipoo

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle

C1-poikien SM-sarja

FoSu, Forssa
GrIFK, Kauniainen
Ilves, Tampere
Imatran Voima
Koovee, Tampere
Nokian KrP
Oilers NG, Espoo
RSS Panthers, Rihimäki
Seinäjoen Peliveljet
Tapanilan Erä, Helsinki
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle

C2-poikien SM-sarja

Classic, Tampere
FBT Karhut, Pori
Josba, Joensuu
M-Team, Helsinki
Nurmon Jymy
Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
PoNoVo, Lappeenranta
Seinäjoen Peliveljet
SB Vantaa
SC Urbans, Janakkala
SSV, Helsinki
Steelers, Hämeenlinna
Tapanilan Erä, Helsinki
TPS, Turku
ÅIF, Sipoo

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle

C-tyttöjen SM-sarja

FBC Loisto, Turku
LeBa-96, Kontiolahti
Lohjan Salibandy
Pirkkalan Pirkat
PSS, Porvoo
RSS Panthers, Riihimäki
SB Vaasa
Steelers, Hämeenlinna
Team Astraia, Oulu
ÅIF, Sipoo

Sarjajärjestelmä
Sarjan pääsivulle

Teksti: Salibandyliitto

30 comments

  1. Mihin menet jyväskyläläinen salibandy: A-nuoria lukuunottamatta ei yhtään happeen juniorijoukkuetta sm-sarjassa. Jos tähän ei seurassa reagoida, niin paluu mutasarjaan tapahtuu muutaman vuoden kuluttua myös edustustasolla. Ainoa järkevältä tuntuva ja kestävä menettelyhän tässä tuntuisi olevan alueellinen yhteistyö, niin että lahjakkaat junnut ohjautuisivat muista seuroista Happeeseen sm-sarjaikäisiksi vartuttuaan. Näinhän lätkässäkin käy: Jyp on lahjakkaille pelaajille tie ylöspäin. Nykyisessä Happeen edustuksessakin on paljon pelaajia, jotka ovat aloittaneet muissa seuroissa. Eli määrätietoista toimintaa seuralta tässä nyt odoteltaisiin, jotta uhkaava kyykkäys vältettäisiin.

  2. Koko Jyväskylän seudulla junioriikäluokista löytyy yksittäisiä hyviä junioreita, mutta ei taida auttaa edes yhdistäminen kaikissa ikäluokissa kilpailukykyisen ryhmän saamiseen. Valmennuksessa nuorempien joukkueiden valmentajien lajiosaaminen heikkoa eikä seutu enää tuota riittävän laadukkaita pelaajia valtakunnallisessa vertailussa. Happeen osalta laadukas juniorityö on aina unohdettu, mutta laji on kymmenessä vuodessa muuttunut niin, että enää ei B-junnuissa ympäristöstä kerätyt ryhmät menekään heittämllä huipulle. Uskallan väittää, että moneen vuoteen ei Happeesta nouse ikäluokan huippuryhmiä ja jos seuralla ei ole varaa ostaa vahvistuksia, niin buumi menee ohi.. Junioritoiminta seurassa vaan on pitkälti näennäispuuhastelua edustusjoukkueen varjossa. B-junioorit nyt sentään pääsivät 1-divariin. Naapuriseuroissa tehtävä työ voi olla ainoa pelastus, mutta ovatko enää valmiita syöttämään Happeeseen pelaajia ja haluavatko pelaajat enää itse Happeeseen, jos tekemisen tahti ei muutu pois puuhastelusta? C-junnuihin asti ovat vielä maakunnan ykkösiä, tosin ei kaikissa ikäluokissa edes selkeästi sellaisia ja siitä nuoremmissa en tiedä miten nuoriin pitää mennä, että Happee olisi ykkönen. Happeen nimellä ja edustusjoukkueen menestyksellä seura vielä imee pelaajia, mutta tuloksissa ei valitettavasti vaan näy. Toki siellä seurassa on hyvääkin valmennusta, mutta monessa ryhmässä touhu on aikamoista puuhastelua. Ja sama pätee muihin seudun junioriseuroihin, Ja JKL, samahan oli jo viime vuonna, A-junnut ainoa SM-sarjassa ja tällä pelaajatuotannolla voi olla haaste säilyttää ikuisuuksiin se paikka, jos ei oikeasti aleta pohtimaan miten eletään muutenkin kuin vahvalla historialla. Mutta nythän Happee ei ole nuorille pelaajille mitenkään ensisijainen tavoite vielä SM-sarjojen alkaessa toisin kuin vaikkapa JJK:lla jalkapallossa. Vaatii ehkä hieman panostusta valmentajien rekrytointiin, jotta lajiosaaminen ja vaatimustaso olisi kovempi ja työtä tehtäisiin joukkueen etu edellä.

  3. Alueelta oli poikien kolmen sarjan karsinnoissa yhteensä kahdeksan joukkuetta. Happeen B-Moose raivasi itsensä pisimmän kaavan kautta divariin. Sen lisäksi Happeen ja Duxin oli C2 ikäluokan jatkokarsinnassa,
    Muut viisi joukkuetta voitti yhteensä 19 pelaamastaan pelistä kolme voittoa ja yhden tasurin.
    Mä väitän, että voimia yhdistämällä jo ennen B-ikää tulokset olisi parempia.
    Voimat pitäisi yhdistää jo suunnilleen nuoremmassa D-iässä. Tällöin pojat ehtisi tulla tutuiksi jo keskenään ja pelaajista olisi tullut joukkue, eikä vain ”tuoltatoisestaseurasta” tulleita poikia katsottaisia alta kulmien.

    Käsitykseni mukaan valmennuksen mielestä yhteistyötä voitaisiin tehdä, mutta HTT:n mukaan seurojen päättävissä elimissä on sellaista ristivetoa, että yhteistyön tekeminen ei toistaiseksi onnistunut.
    Hankala paikka kaiken kaikkiaan.

    Palokan orsi kirjoittaa valmennuksen monen kirjavasta tasosta, Se pitää paikkansa läpi kaikkien alueen seurojen, monenlaista kaveria siellä fläpin kanssa pyörii.

  4. Mulla on tosta kuvasta htin hyvät fiilikset. Yks noista koutseista tuli kiittämään, että hyvä kun pyysit Tampereelle. Lätkä on rinnassa.

  5. Taitaa mennä nyt tämä Jyväskylän alueen asioiden pohtimiseksi, mutta menkööt. Hyvä jos asiat muualla ovat hyvin. Tunnen tuon kyräilyn, epäluulon ja jonkinasteisen mustasukkaisuuden ilmapiirin, joka on perinteisesti vallinut pienten seurojen päättävissä elimissä kun tästä kasvattajaseurojen pelaajavirran ohjautumisesta Happeeseen on puhuttu. Itsekin olen siihen sortunut. Miksi pitäisi ruokkia niitä jos eivät itse asioitaan hoida? Oma työ, raha ja ponnistelut menee hukkaan kun vaan kasvatetaan pelaajia Isolle Pahalle Happeelle. Tätähän se on ollut, ja on ilmeisesti edelleen. On siellä paljon myös sitä ajattelua, että pienessä seurassa pelaajista oikeasti kannetaan huolta ja heidän kehittämisekseen tehdään laadukkaampaa työtä. Usein vaan isä-poika -periaatteella, mutta silti. Kuitenkaan nämä pienet unelmat eivät yleensä kanna kovin kauas, sillä kun vaatimukset kasvavat, alkavat resurssien rajat tulla vastaan kaiken kattavasti. Homma alkaa hiipumaan ja haihtuu pikku hiljaa pois. Olisi mielestäni hyvä, että lahjakkaimmille kavereille turvattaisiin reitti huipulle asti, ja tässä iso seura on parempi mahdollisuus. Varmaan kannattaisi istua ennakkoluulottomasti alas, ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Myös siitä, kuinka valmennukseen saataisiin laatua, niin että hommassa olisi myös sitä kautta järki mukana. Junnujen valmentaminen on ytimessä tulevaisuuden huippupelaajien kehittämisessä. Erityisesti valmennuksen pitää olla uskottavaa silloin, kun rakennetaan tiiviimpää alueellista yhteistyötä. Eikä se valmentaminen sinällään rakettitiedettä ole: pienempien kohdalla enempi leikkiä, mutta silti jo fysiikan ja taidon kehittämistä. Ja hieman myöhemmin sitten sitä taktiikkaa ja vaativampia juttuja. Tietty tänä aikana raha, tai paremminkin sen puute, on ongelma myös näissä kuvioissa.

  6. Aika nopeasti on tekemisen taso rohmahtanut ottaen huomioon, että Happeen A-junioireilla oli useamman vuoden putki mestaruuksissa joka päättyi muistaakseni pari kautta sitten.

  7. Mikseisi saada toteuttaa zydeemiä, että ns, isoihin seuroihin ei saisi pienemmistä tulla. Tarkoitus on voittaa. Siihen katotaan parhaat kandidaatit. Aikanaan omassa porukassani oli kolme kaveria Hämeenlinnasta saakka. Kävivät tiukasti treeneissä kolme kertaa viikossa. Hieman ihmettelin, mutten sanonut mitään. Eivät nämäkään.
    Happee A vei kerran lusikan suusta Ilvekseltä. Ei ne kuolleita ole vieläkään. Juniorityö eri seuroissa on aina hieman erilaista. C/B vaiheessa ruvetaan jo vähän kastsomaankin. Siihen saakka opetellaan ja höntsäillään. Tuntemani Passon mukaan, kun tekee yhden maalin enemmän, kuin toinen, yleensä voittaa.

  8. Missäs joukkueessa Joona Rantala ja kumppanit pelaa, kun ei NSTtä näkynyt B-poikien sarjataulukossa??

  9. Tuon perusteella parhaat poikajunnuseurat tänä syksynä ovat TPS, Erä ja Oilers. Niillä kaikilla on joukkue jokaisen ikäryhmän SM-.sarjassa. SPV pääsee lähes samaan eli yksi ikäryhmä divarissa, muut SM-sarjassa. Classicilla kolme neljästä SM-sarjassa.

  10. Kyllähän respectit pitää antaa Classicille ja Erälle, aina hyviä kaikissa ikäluokissa. Myös Tepsukalle, joka laadukas junnuissa, vaikka edustukset konttaavat ja seura-aktiivit jättävät. Mutta ehkäpä OLS on se tulevaisuuden joukkue. Nyt jo junnupitoinen edustus haastaa tosissaan liigan kärkeä, ja laadukasta junnua näyttää tulevan nuoremmistakin. Siellä on tajuttu, että tämä on ainoa tie seuralle menestykseen, koska pelaajien saaminen etelästä pohjoiseen on lähes tehtävä mahdoton.

  11. Vai onko niin, et iso kuva on lopulta, et säbälle uhkaa käydä kuten jääpallolle kävi. Tosissaan sitä pelataan vaan rannikolla ja parissa suuremmassa sisä-Suomen kaupungissa.

  12. Eikö fbc turulla ole enää junioreita lainkaan. Vai onko valmennuksen taso edustuksen tasoa ja ei vaan taidot riitä!
    Kaukana on fbc loistostaan. Liian sisäsiittoinen seura. Yrittää rakentaa uutta kädettömillä valmentajillaan.

  13. Jkl. En usko, että tuossa on kyse niinkään pienempien kateudesta Happeeta kohtaan. Happeen organisaatiossa on tässä kohtaa aika monella peiliin katsomisen paikka, mikä on ollut oma osa seuran viime vuosien menestyksessä. Ne, jotka tuota menestystä ovat tuoneet, ovat hoitaneet esimerkillisesti oman ruutunsa, mutta nuoremmissa ollaan aika kingejä hallilla, oli syytä tai ei. Mutta tosiaan, että ei mene pelkästään jyväskyläläiseksi itsesääliksi, niin onnea tähän astisesta paikkansa ansainneille.

  14. Iso kuvan provo jo niin huono, että ei kait tohon ees kannata kommentoida… Ainiin mä kommentoin jo. Erä nyt on yksi kovimmista junnuseuroista, lähellä on mestaruudet ainakin A-junnuissa ja B-junnuissa(täydellinen ennakkosuosikki), laittakaa nimi Mika Majalahti mieleen!! Mun fanittamassa viikkareissa ok jengi B:ssä, mitä oikein käsittänyt(en nyt niin tarkkaa seuraa) ja sitten joo vähän kuullun perusteella sählätty ok c1-jengi:-)

  15. Jyväskylässä tosiian kuitenkin pelataan potkupalloa, pesäpalloa, kiekkoa, sählyä (lisätkää listaan, jos jotain puuttuu) pääsarjatasolla, mikä on tuon kokoiselle kaupungille aika paljon. Luulisi että on vaikea pitää kiinni niistä kaikista parhaimmista junioreista. Kuitenkaan nykyään ei kovin moni pelaa SM-tasolla yhtä lajia enempää.

  16. Jos futsal on potkupalloa, niin ok, KaDy ja Liikunnan Riemu pelaa pääsarjassa. Toistaiseksi JJK pelaa vielä Ykkösessä.
    FoSulle terkkuja, että C2 pojat ei ihan pääsyt sm-sarjaan. 🙂

  17. @JAKKE:
    FBC Turulla ei ole joukkuetta C1- poikien SM-sarjassa mm. TPS:n suorittaman armottoman kuppauksen takia. Esimerkiksi käyköön, että viime vuoden C2- mestarijoukkue imaisi FBC:stä täksi kaudeksi kaikki viisi Pikku Pohjola- pelaajaa. Pojat saavat tietysti kokonaisvaltaista valmennusta, kun urheilupainotteisen koulun opettaja, salibandyliiton juniorivalmentaja ja C1- vastuuvalmentaja tekevät todella tiivistä yhteistyötä.

  18. Itseasiassa Fosulla 2/3 joukkuetta SM:ssä, sillä C2 ei päässyt sarjaan. C1 ja B-pojat pääsivät, mikä on suoritus sinänsä 17000 asukkaan pikkukaupungista, sillä C1:ssä puolet rosterista on 01- tai 02-syntyneitä ja B-pojilla kesä mentiin kahta karsintaviikonloppua lukuunottamatta Lahden Aten (98-syntynyt) pelaajavalmennuksessa. Oma arvaukseni on, että molemmat joukkueet tulee runkosarjassaan aiheuttamaan vastustajissa ajoittain päänvaivaa kärkijoukkueita myöden, koska henkilökohtaista taitoa ja fyysistä vahvuutta löytyy, vaikka pelaajamateriaalissa ei valinnanvaraa olekkaan. Ehkä suurin ero suurseuroihin onkin, että ketään ei potkita parempien pelaajien tieltä pois (=tryout), vaan heikompien pelaajien kehittymiseen uskotaan ja panostetaan. Muuhun ei kyläjoukkueella yksinkertaisesti ole varaa, eikä mahdollisuuttakaan.

  19. Indians romahtanut! Viime vuosina aina edustus SM-sarjoissa niin pojissa ja tytöissä. Nyt ei yksikään poika eikä tyttöjengi päässyt karsinnoista!!

  20. Indians seurana muutenkin pienoisessa alamäessä, pelaajia ja jopa valmentajia vuotaa naapuriseuraan enemmän kuin mitä voidaan ottaa.

  21. fosu on tiukka nippu hyviä yksilöitä jotka osaa irtoutua arjesta!! esim. Weliet jotka veti 12vklp reeniä (töitä)

  22. fosu on tiukka nippu. hyviä yksilöitä jotka osaa irtoutua arjesta!! esim. Weliet jotka veti 12vklp (reeniä)

  23. Ei ole yllätys, että TPS on ylivoimainen Suomessa tässä ikäluokassa. 3-4 vuotta sitten Mestareiden Cupin(siellä parhaat joukkueet) neljän parhaan joukossa oli SB Naantali, FBC Turku ja TPS. Nyt näiden joukkueiden parhaat pelaajat ovat tepsissä, joten on siinä muilla Suomen joukkueilla urakkaa 🙂 Harmi sinällään, että kaikki on houkuteltu samaan joukkueeseen, koska alueelle olisi tullut kaksikin todella kovaa joukkuetta jos kaikki eivät olisi siirtyneet samaan. Nyt ei osaavia pelaajia riitä kuin yhteen joukkueeseen ja siellä peliaika jää todella pieneksi osalle todella hyvistäkin pojista.

  24. Joona Rantalan NST putosi B-pojissa Jokereille maalieron turvin. Jokerit SM-sarjaan, Rantala ja NST divariin. Tosin Rantala varmasti viettää suurimman osan kaudesta liiga-NST:n kanssa.

  25. Kun TPS onnistuu kaappaamaan lähes kaikki alueen lahjakkuuden junnujoukkueisiinsa ja vastaavasti muut alueen seurat eivät pääse SM-sarjoihin, on syöksykierre valmis. Tietenkin lahjakkaimmat siirtyvät silloin TPS:aan, koska siellä pääsee todennäköisimmin pelaamaan SM-sarjaa. Tämä ei ole TPS:n vika, vaan johtuu enemmän siitä, että muiden seurojen tekeminen ei ole vakuuttavaa.

    Turun alueelta luulisi riittävän tarpeeksi junnuja kahteenkin SM-tason joukkueeseen ainakin B-junnuihin asti, mutta näin ei valitettavasti ole. Johtuuko tämä huonosta juniorivalmennuksen tasosta, organisaation uskottavuudesta, vai eikö säbä ole riittävän mielenkiintoinen laji Turun seudulla. Veikkaan kahta ensimmäistä. FBC Turun ja SB Naantalin yhteishanke SBC pelasi aikoinaan lähes poikkeuksetta SM-sarjassa. SBC oli organisaationa uskottava ja valmennuskin riittävän tasokasta. Se houkutteli lahjakkaita pelaajia. Tämän yhteistyön loputtua loppui myös SM-sarjapaikkojen saaminen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Viime vuonna solmittu yhteistyö TPS:n, Maskun ja Naantalin välillä tuskin tulee tilannetta parantamaan, päinvastoin. Se jakaa alueen joukkueet vielä pahemmin kahtia ja heikentää mahdollisuuksia saada kahta joukkuetta SM-sarjaan.

    Hieman samanlaista taantumaa ennustan Tamperaan suunnalle jatkossa, vaikka siellä tekeminen ei olekaan polarisoitunut niin vahvasti yhden seuran ympärille kuin Turussa, koska alueella on 3 miesten SM-liigan joukkuetta. Alueen viiden suurimman seuran lisenssipelaajien määrä on kuitenkin suurempi Turun seudulla (2311 vs 1987). Tässäkin valossa Turun seudun joukkueiden määrä pääsarjoissa on yllättävän surkea sekä aikuisissa että junioreissa. Turku, miesten SM: TPS, divari: Wirmo, ja Tampere: SM: Classic, Koovee, Nokia, divari: PirPi. Jottain tarttis varmaan tehrä.

  26. Viikonlopun Mestareiden Cupissa Tps oli C00 sarjassa yllättävän kesy. Muutoinkin oli tosi tasaisia kamppailuja. Odotellaan tasaista SM-sarjaa 🙂

  27. Rantala on sen verra ylimieline junnu, jonka kasetti ei tuu kestää jos liigassa aikoo paikkansa vakiinnuttaa. Pää leijuu pilvissä, kokoa saman verra ku heinäseipäällä.