Divarit

Pääkalloennakko: Tässä ovat kakkosdivarin ennakkosuosikit

24.09.
2015
31 Kommenttia
3
Divarit
FBC Turku on jälleen niin lohkonsa kuin koko kakkosdivarin yksi suosikeista. Kuva: Jari Turunen

FBC Turku on jälleen niin lohkonsa kuin koko kakkosdivarin yksi suosikeista. Kuva: Jari Turunen.

Kakkosdivarin kahdeksasta lohkosta menee kaksi parasta Divari-karsintoihin. Pääkallo.fi ennakoi lohkojen ykkössuosikit.

Kakkosesta ei ole helppoa nousta Divariin, kuten Pääkallo.fi aiemmin tällä viikolla uutisoi. Jokaisesta lohkosta löytyy kuitenkin joukkueita, jotka sinne tahtovat ja joilla on siihen mahdollisuus. Seuraavassa listauksessa esitellään lohkojen ennakkoon parhaat joukkueet.

Lohko 1 – Etelä-Suomi 1: FBC Raseborg
Raaseporissa pelattiin viime keväänäkin Divari-karsintoja. Viekkaan ja kokeneen Wilhelm Wainion ja Janne Holopaisen johtama ykkösvitja on murhaavan vaarallinen tällä sarjatasolla. Raaseporissa on myös hyvä salibandykulttuuri, mistä he saavat paljon pontta otteisiinsa. Haastajiksi he saavat lohkossa varmasti Divarista tippuneen Blackbirdsin, jonka runko säilyi melko hyvin, vaikka ykköspyssyt Mikko Piippo ja Jyri Laine lähtivät. Myös perinteikkäät SB Vantaa ja Tiikerit kiusannevat kärkeä.

Lohko 2 – Etelä-Suomi 2: Rangers
Samaten kuin FBC Raseborg Etelä-Suomen ykköslohkossa, pelasi Kirkkonummi Rangers viime kaudella Divari-karsinnoissa nousua saavuttamatta. Joukkue on kutakuinkin pysynyt kasassa ja Antti-Jaakko Alangon ja Sebastian Fager-Pintilän kaltaiset kokeneet kaverit johdattavat joukkueen varmasti kärkipaikoille tänäkin vuonna. Rangersin haastaa tällä kaudella varmasti lohkossaan myös Divarista alas tullut Porvoon Salibandyseura, HIFK sekä pienellä varauksella Jokerit, jolla on taas nimivahva nippu. Niin on toisaalta ollut ennenkin, eikä ole tulosta tullut.

Lohko 3 – Länsirannikko: FBC Turku
Länsirannikolla pelinsä tänään avaava FBC Turku on jopa suvereeni ennakkosuosikki. ”BeeCee” menetti kärkipelaajistaan Jaakko Hautamäen ja Mikko Stenforsin TPS-paitaan, mutta sai tilalle varsin päteviä pelaajia ja rosteri on viime kautta laajempi. Etukäteen Länsirannikolla ei varsinaisia haastajia turkulaisille ole kuin yksi. Tuo joukkue on Loimaan Leisku, jossa on Juha Laitilan, Petri Mäkeläisen, Kari Kaupin, Tomi Aaltosen ym. myötä paljon kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. FBC Turkua voidaan pitää oletusarvollisesti kuitenkin jopa suurimpana nousijasuosikkina.

Lohko 4 – Sisä-Suomi: O2JKL
Sisä-Suomessa on mielenkiintoinen tilanne, sillä etukäteen on sielläkin melko helppo sanoa, että O2-Jyväskylä on lohkon paras joukkue. Nimenomaan sitä kautta, että se on työteliäs ja yritteliäs. Ilveksellä on edelleen hirmujoukkue tähän sarjaan ja Diamonds sai todella hyviä vahvikkeita Happeesta. Näiden joukkueiden toiminta ei kuitenkaan ole Pääkallo.fi:n tietojen mukaan hirveän tavoitteellista. Niinpä O2 saanee kärkipäähän seuraa myös Forssan Suuppareista.

Lohko 5 – Kaakkois-Suomi: Top Team
Kaakkois-Suomessa oli kärjessä viime kaudella suhteellisen tasaista. Nytkin neljän kärki, joka pelaa sisäiset playoffit ennen Divari-karsintojen alkua (samoin kuin Länsirannikolla, Sisä-Suomessa, Savo-Karjalassa ja Pohjanmaalla) on varmasti varsin tasaväkinen. Top Team nostetaan kokemuksen ja kovan luokan kärkipelaajien Timo Käck ja Matias Palm myötä korkeimmalle. PoNoVo on varmasti yksi selvä haastaja savonlinnalaisille, mutta kärkipäässä lienevät myös hieman aiemmasta heikentynyt Hatsina sekä BB-88.

Lohko 6 – Savo-Karjala: LeBa-96
Divari-karsinnoissa vuodesta toiseen, mutta nousua ei vain tule. LeBa on tänäkin vuonna yksi ehdokkaista nousijoiksi etenkin, kun se sai Josba-ikoni Petri Väänäsen riveihinsä kesällä. Savo-Karjalan lohkon ykkösseura saanee kärkikamppailuun haastetta viime kaudella lohkon voittaneesta VehVestä, SB Welhot Nilsiästä ja kenties Pisabasta.

Lohko 7 – Pohjanmaa: Nurmon Jymy
Jymy menetti maalivahtikaksikkonsa ja ykköspakkinsa SB Vaasaan, mutta silti joukkue on Pohjanmaan paras ja taistelee varmasti tänäkin vuonna noususta. Veskariosasto täydentyi pätevillä paikkaajilla ja kokoonpano on viimevuotista kapeampi, mutta laatua siitä ei puutu. Jymyä kiusannee Ilmajoen Salibandy, joka on pelannut mallikkaasti harjoituskaudella, sekä ajoittaista harmia aiheuttanevat Mailattomat, Toholammin Urheilijat ja Nibacos. Jymy on silti selvästi lohkon ennakkosuosikki nousukarsintoja ja niissä pärjäämistä ajatellen.

Lohko 8 – Pohjois-Suomi: Sastamolo Kings
Pohjois-Suomessa on arviolta lähtökohtaisesti aavistuksen heikompi taso kirkkaimman kärjen osalta kuin muualla tänä vuonna. Eikä se ole ihme, kun Oulun alueeltakin on yksi joukkue liigassa ja kaksi Divarissa. Pohjoisessa pelataan tänä vuonna seitsemän joukkueen lohko ja sen hienoinen suosikki on Sastamolo Kings. Sarja on todennäköisesti tasainen ja pelit menevät paljon ristiin. Viime kaudella yllättänyt sarjanousija SBT Suola, OLS-vahvikkeita saanut KoskRi, Santas United ja Merikoski SBT voivat kaikki taistella toisesta karsijan paikasta.

Edit: Juttua muokattu 24.9. klo 14:22.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
etelästä
24/09/2015
Kannattaa huomioida, että etelän ykköslohkon Tiikerit on viime kauden Tiikerit II, joka on kyllä tasainen kakkosdivaritason jengi mutta ei kyllä haasta oikeita huippujengejä. Viime kaudella divarikarsinnoissa olleet Tiikerit koostuvat pitkälti A- ja B-pojista ja pelaavat Tiikerit Akatemian nimellä kakkoslohkossa.
Jorma Mattila
24/09/2015
Ei pidä unohtaa Kingjahvan Nousua. Joukkue lyö varmasti jälleen kapuloita hyvin liikkuvan O2:n rattaisiin.
Kaakkois-Suomi
24/09/2015
Kaakkois-Suomen lohkossa yllättäjä oransseissa paidoissaan. Kovia pelimiehiä..
Etelä
24/09/2015
Mielenkiintoiset lohkot Etelä-Suomessa. Blackbirdsissa yllättävät paluumuuttajat Halosen veljekset mukava nähdä taas kentillä.
Höykky
24/09/2015
Sisä-Suomi tulee ainakin olemaan todella tasainen. Ihan ei taida pääkallon scoutti olla ajantasalla sillä Diamonds vahvistunut myös muutenkin kuin Happeen 2 vaihtopelaajalla.
FoSu tulee olemaan todella kova. Viime vuonna nuorentunut joukkue on valmiimpi menestymään.
Ilves hyvä jos saavat vieraspeleihin kaikki mukaan ja yhtään harjoitelleet kesän aikana. Nousu on aina mustana hevosena haastamassa, koska JJ:n puheiden mukaan nyt on kaikkien aikojen Nousu. O2 varmasti kärki kahinoissa, mutta mihin riittää nyt rahkeet kun joukkueessa vilistelee 9 uutta pelaajaa. Dux voi olla mielenkiintoinen kompastuskivi kaikille. Menestys kyllä lepää täysin farmisopimuksen ja kaksois edustuksien varassa.
1. Fosu
2. Diamonds
3. Nousu
4. O2
5. Ilves
6. Soittorasia
7. Rss Panthers
8. Blasters
9. V&L
10. SCU
11. Dux
12. Steelers JSP
Tieto
24/09/2015
Tu tuskin aiheuttaa murheita, mutta tällä kertaa pelaa muusta kuin pysymisestä.
Jkl
24/09/2015
Höykyltä kyllä iha asiallista kommenttia, tietämystä löytyy. Itse en kuitenkaan usko diamondsia noin ylös. En oikein usko semmoisella sählykerho meiningillä pärjäävän kuitenkaan. Näin myös viikko sit pelatun suomen cupin ottelun o2-nousu jonka o2 vei 4-1, vaikka joutuikin istumaan boksissa yli puolet pelistä. Kun jäähy määrä tuosta vähenee niin uskon o2 olevan helvetin kova. Ja uskon eron vaan kasvavan kun pelataa täys mittainen peli. Yleensä o2 jaksaa kuitenkin juosta täyden 60min.

O2, Fosu, ilves, nousu/soittorasia. Nää muodostaa pleijjarinelikon.
Scout
24/09/2015
Kaakkois-Suomen II-div. on täysi vitsi. Esim. BB saattaa yltää 1+15-joukkueellaan neljän joukkoon. Joukkue joka vastaa muualla vitosen tai kutosen tasoa.
KYLILLÄ KUULEE
24/09/2015
Soittorasia tulee kyllä olemaan erittäin kova Sisä-Suomen lohkossa. Joukkueeseen liittymässä noin 51% todennäköisyydellä yksi erittäin pätevä pelintekijä. Myöskin Soittorasian maalivahtiosasto on vahvistumassa entisellä junioritähdellä...
Terhi
24/09/2015
No ei FBC nyt niin selvä ennakkosuosikki ole. Maskulla pysyi divarirunko kohtuu hyvin kasassa. Bulls sai vahvistuksia. Sheriffit ja Pyövelit löivät hynttyyt yhteen ja sarjanousija FBT PiTU voitti viime kauden vitosen Ruoskan juuri Cupissa. Tästä kaudesta voi tulla jopa poikkeuksellisen tasainen.
Tutka
24/09/2015
Älkääpä unohtako, että Kirkkonummelle palasi kova nippu A-junnujen ikäluokkansa parhaimmistoa, Silvennoinen, Markkola, Alaluusua yms. kaverit tekee 2. divarissa varmasti tuhoisaa jälkeä.
Jules
24/09/2015
Noi sm ja lähes sm tason junnut tiikereissä ja kirkkonummella vie joukkueensa pitkälle mutta riittääkö kokemus loppuun asti. Vauhti kyllä riittää ja onkin mielenkintoista nähdä miten muut vastaa siihen...
sistha
24/09/2015
Veikkaan, että FoSu vie jopa helposti, eikä o2:sella tule oleen niin helppoa, kuin pääkallo kaavailee. Sisä-suomen lohko näyttää todella tasaiselta.

1. FoSu
2. Soittorasia
3. O2jkl
4. Nousu
5. Ilves
6. Diamonds
7. V&L
8. Blasters
9. RSS Panthers
10. FBC Dux
11. Steelers JSB
12. SCU
Tietäjä
25/09/2015
Raaseporin joukkue on taitavia pelaajia pullollaan, ja säbäkuume sen kuin nousee. Joukkue noteerattu jo lahden toisellakin puolella:

http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=107&aid=57273
Jypinkylä
25/09/2015
Hyviä näkemyksiä Sisä-Suomen tilanteesta, hyvin tasaiselta lohko kyllä näyttää. Oma veikkaukseni on, että O2 vie sarjan ja FoSu taistelee siinä lähellä. Ilveksellä ja Diamondsilla vaikuttaisi myös olevan nimekästä nippua tarjolla, mutta kuten aiemminkin mainittu ei liene niiden toiminta niin tavoitteellista, että aivan kärkipäähän yltäisi. Blasters on vakuuttanut ainakin harjoitusotteluissa ja joukkueessa vaikuttaisi olevan hyökkäysvoimaa edelliskautta enemmän.

1. O2JKL
2. FoSu
3. Blasters
4. Ilves
5. Nousu
6. Diamonds
7. Ilves
8. RSS Panthers
9. V&L
10. FBC Dux
11, Steelers JSB
12. SCU
JYPINKYLÄ
25/09/2015
Ja edellisessä viestissä 7. kaavailemani Ilveksen paikalla pitäisi olla Soittorasia.
Tietäjä
25/09/2015
Etelä-suomen ykköslohkosta löytyy tasoa aika hyvin. Raasepori, Sb Vantaa ja Blackbirds ovat ennakkoon suosikit, eikä liigavahvistuksia saanutta Sbs Kingsiakaan sovi unohtaa. Tiikerit ja Sch kiusaavat kärkijengejä, mutta ainakaan top-3 ei kummallakaan taso riitä.
tietäjä
25/09/2015
Sisä-Suomessa kärkikahinoissa ovat suurella todennäköisyydellä FoSu, Soittorasia ja O2. Kovan vastuksen näille antaa varmasti ainakin RSS Panthers, Ilves ja mahdollisesti loput jyväskyläläisjoukkueet Duxia lukuunottamatta.

Järjestysveikkaus:
1. O2
2. Soittorasia
3. Fosu
4. RSS Panthers
5. Ilves
6. Nousu
7. Blasters
8. Diamonds
9. V&L
10. Steelers JSB
11. FBC Dux
12. SCU
KS
25/09/2015
Scoutille, hyvinhän Kaakkois-Suomen 2.-div. joukkueet ovat harjoituspeleissä leiponeet esim. Savo-Karjalan joukkueita käkättimeen. Väitänpä yhä edelleen, että kokonaisuudessaan maakuntalohkot ovat paljon kovempitasoisia kuin esim. pääkaupunkiseudulla.
Tietäjä
25/09/2015
Diamonds tällä kaudella vahvistuksista huolimatta hidas mutta kömpelö. Ei asiaa kärkikahinoihin.
TietoEnator
25/09/2015
Etelä-Suomen lohkossa nousijajoukkue VKTP on varmasti kärkikahinoissa mukana Rein Kiven johdolla. Joukkueesta löytyy kovaa kalustoa mm. Liede, Förell, Ranta, Kutsumbaris. Löytyy kokemusta siis ylemmistä sarjatasoista kiitettävästi. Onko halua nousuun? Siinä varman olennaisin kysymys.
TietoEnator
25/09/2015
Epäilen Raseborgin pärjäämistä, pajatso tyhjeni viime kaudelta pakkiosastolla, korvaavia pelureita ei ole näkynyt.
Sählyniilo
25/09/2015
Pääkallon toimitukselle muuten tiedoksi että Savo-Karjalan lohkosta SB Welhot Nilsiä ei saa karsia ylöspäin SB Welhojen pelatessa divaria.
Dynamo
25/09/2015
SCU Kaakkois-Suomen lohkosta ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt peliäkään treenipeleissä sekä Suomencupissa, että eiköhän ne keskikastiin sijoitu lohkossaan, ja kiusaa varmasti suosikkeja.
Hohhoijaa
26/09/2015
Dynamohan se varsinainen tietäjä on. Ensinnäkin SCU pelaa sisäsuomen lohkossa ja on yhden (1) harjoituspelin pelannut. Suomen cupissa tasapeli mm 4div joukkuetta vastaan. Liian monta vuotta tämä joukkue on kabinetti päätöksellä tai muulla säilynyt kakkosessa. Joukkue heikentynyt vuosi vuodelta joten LÄHES varma putoaja
Simo Nurminen
28/09/2015
Tänään urbans nappasi varsin kypsän esityksen jälkeen 10-11 voiton blastersista. Helposti 3. parhaan joukkossa sisä-suomen lohkossa. Kesä on menty kovaa ja saatu kova kaksikko kettusen veljekset urbans paitaan.
Ruotanen
28/09/2015
Sisä-suomessa osa pelannu enemmän harkkapelejä, osa vähemmän. Suomencupit siihen päälle ja toiset aloittanut sarjapelitkin syyskuussa. Kaikkiin näihin osallistuneisiin kuuluu Turengin Scu. Nopeaa tilastointia.

Syyskuun tappiottomat joukkueet:
-SCU
-
-
-
-
-
-
Onpa vaikeeta? #takkiauki #torivarattu
Arttu N.
28/09/2015
Kettuset ovat myös hyvä lisä Urbanssin pukukoppiin. Erityistä kiitosta saavat positiivinen elämän asenne ja hyvät sosiaaliset taidot.
Jypinkylä
28/09/2015
Onneksi olkoon SCU sarjavoitosta ja noususta D1variin. Näin uskaltaa sanoa ihan helposti, koska joukkue ei tosiaan hävinnyt yhtään harjoitusottelua ja sarjaottelussakin pyyhki kevyesti Blastersilla lattiaa. Eikä tuomareilla ollut mitään osaa eikä arpaa tähän tulokseen - mitään tuomarivirhettä kun ei tapahtunut! #sculiigaankabinetinkautta
Kypsä
02/10/2015
Kypsä esitys ja 10-11 voitto ei sovi samaan lauseeseen ?
Lassi Lahtinen
11/10/2015
Fbc Turku
Fosu
Leisku
Ruoska
Ilves
Kings
Uhv Bulls
Nj

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.