Liigat

Liigajoukkueelta lähtee peliareena alta – uuden hallin etsinnällä kiire

02.09.
2015
3 Kommenttia
0
Liigat
11 kautta TPS:n kotinäyttämönä ollut Caribian palloilihalli on käytössä enää tämän vuoden loppuun. Kuva: Anssi Koskinen

11 kautta TPS:n kotinäyttämönä ollut Caribian palloiluhalli on käytössä enää tämän vuoden loppuun. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Sanomat uutisoi maanantaina, että S-ryhmään kuuluva Sokotel on myynyt turkulaisen kylpylähotelli Caribian takaisin Holiday Clubille. Caribian yhteydessä oleva palloiluhalli muutetaan vuoden vaihteen jälkeen sisäaktiviteettipuisto Superparkiksi, ja näin ollen myöskään salibandya ei siellä pelata. Miesten Salibandyliigaa pelaavan Turun Palloseuran on siis löydettävä uusi pelipaikka.

Turun Kupittaalle suunnitellaan uutta palloiluhallia, mutta sen on arvioitu valmistuvan aikaisintaan vuonna 2017. TPS:n lisäksi Carbiassa ovat pelanneet ja harjoitelleet myös useat muut seurat.

Kaupungin liikuntalautakunnan jäsen ja salibandyseura FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen pohtii blogissaan, minne Caribiaa käyttäneet seurat jatkossa sijoitetaan. TPS:n uudeksi kotihalliksi hän ehdottaa muun muassa Turkuhallia, Kupittaan monitoimi- ja jäähallia sekä Logomo-kulttuurikeskusta.

– Korvaavien tilojen kartoitus ja neuvottelut ovat vielä kesken, mutta lähiviikkojen aikana toivottavasti saamme selvyyden asiaan. Tavoitteena on, että asia tulee käsittelyyn samoihin aikoihin kuin kaupunginhallitus käsittelee vuokrasopimuksesta luopumista. Päätökset tehdään siis näillä näkymin lokakuussa. Myös Kupittaan monitoimihallin lattiaratkaisua selvitetään parhaillaan, Turun liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Ruisku kertoi Aamuset-lehdelle.

Jääkiekon SM-liigasta tuttu Turkuhalli oli myös TPS:n salibandymiesten kotiareena kolmen ensimmäisen Salibandyliiga-kauden ajan. Lähes 12000 katsojaa vetävä jäähalli ei kuitenkaan ollut ihanteellinen salibandylle sen massiivisen koon takia.

Perinteikäs Caribia, nykyään RadioCity Areena, on ollut TPS:n ottelunäyttämönä peräti 11 kauden ajan. Miesten edustusjoukkue otti sen vakituiseksi kotihallikseen ensimmäisen kerran kaudella 2001–2002, kun TPS pelasi 1. divisioonassa.

Linkit:
Turun Sanomat: Caribia takaisin Holiday Clubille – palloiluhalliin tulossa aktiviteettipuisto
Aamuset: Salibandyn areenaksi tarjolla neljä vaihtoehtoa
Ville Lintusen blogikirjoitus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Totti
02/09/2015
Toivotaan että Turun kaupunki on ajan tasalla ja osoittaa TPS salibandylle uuden harjoitus/peli areenan.
toivo
02/09/2015
Toivotaan, toivotaan
ET soittaa kotiin
02/09/2015
Toivossa on hyvä elää ja Uskossa hyvä kuolla, sanoi lapamato. Sääli kun tuo halli on yksi liigan parhaista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.