Maajoukkueet

Maajoukkuedebyytissään kahdesti osunut Tuuli Huuskonen: ”Jännitti ihan hirveästi aluksi”

11.09.
2015
1 Kommentti
11
Maajoukkueet
Tuuli Huuskonen (vas.) oli vahvassa vireessä heti ensimmäisessä maaottelussaan ja iski kaksi maalia Ruotsin verkkoon. Kuva: Mika Hilska

Tuuli Huuskonen (vas.) oli vahvassa vireessä heti ensimmäisessä maaottelussaan ja iski kaksi maalia Ruotsin verkkoon. Kuva: Mika Hilska

Tuuli Huuskonen oli Oona Kaupin ohella toinen debytantti Suomi-Ruotsi -maaotteluiden ensimmäisessä osaottelussa. Huuskonen aloitti oman maajoukkueurakkansa varsin vahvasti ja osui jo ottelun ensimmäisessä erässä.

– Jännitti ihan hirveästi aluksi. Sitten kun se jännitys vähän laukesi kentälle päästyäni, niin tuntui oikein hyvältä, kommentoi Huuskonen tuntemuksiaan ensimmäisen pelatun naisten maaottelun jälkeen.

Erä III:sta edustava Huuskonen iski ottelussa kaikkiaan kaksi osumaa. Molemmat maalit syntyivät läpiajoista vahvojen juoksujen päätteeksi.

– Huikea fiilis tuli sen maalin jälkeen. En olisi ehkä ihan uskonut, että osun ensimmäisessä ottelussa. Ei siinä oikein tullut mitään ajatuksia. Pääsi yksin läpi ja sitten vain toivoi, että pallo menee maaliin, sanaili Huuskonen ensimmäisestä maalistaan.

Suomi esitti ottelussa tasapainoisia ja vahvoja otteita. Suomi hallitsi peliä ja Ruotsi ei saanut ottelusta sen suurempaa otetta. Maalissa Jonna Mäkelä toimi vielä viimeisenä lukkona.

– Tosi hieno ottelu meidän joukkueelta tänään. Kaikki antoivat kaikkensa ja peli kulki ihan älyttömän hyvin. Hieno peli, suitsutti Huuskonen.

Ruotsi oli ottelussa harvinaisen ponneton. Voitto olikin Suomen naisten salibandyhistorian suurilukuisin kautta historian.

– Aika alhaalta karvasivat ja antoivat tilaa tosi paljon tuohon viimeiseen erään asti. Odottelin koko ajan, että milloin ne antavat lisää painetta ja tulevat kovempaa päälle, arvioi Huuskonen Ruotsin otteita.

Suomella on edessä MM-kotikisat joulukuussa. Ruotsista napattuja voittoja ei ole historian saatossa tullut kovin montaa, joten henkiseltä kantilta voitto oli erityisen tärkeä.

– Totta kai itseluottamus ja joukkuehenki kasvavat tällaisen voiton jälkeen. Hieno homma, päätti Huuskonen haastattelun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
kyllä
12/09/2015
Kaupit ja Huuskonen! Siinä on Ruotsin valmentajalla mietittävää sunnuntaiksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.