Maajoukkueet

Maajoukkueessa debytoinut ”Hullu” Hoikkanen: ”Ei voi olla tyytyväinen omaan peliin”

12.09.
2015
3 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Janne Hoikkanen osui heti uransa ensimmäisessä maaottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Janne Hoikkanen osui heti uransa ensimmäisessä maaottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

”Hirvirytke” on tuttu käsite Salibandyliigaa seuranneille katsojille. Nykyisin tätä kuuluisaa Happeen tarjoilemaa rytkettä näkee yhä useammin myös maajoukkueen riveissä. Tuorein debytantti oli perjantaina Ruotsia vastaan pelannut Janne ”Hullu” Hoikkanen.

Hyökkääjänä pelaava Hoikkanen onnistui myös maalinteossa ensimmäisessä maaottelussaan.

– Maali oli tietysti positiivinen asia, mutta muuten ei voi kyllä olla tyytyväinen. Ei voi olla tyytyväinen omaan peliin, eikä oman ketjunkaan. Ei saatu siirrettyä peliä edeltävällä leirillä tehtyjä hyviä asioita tähän otteluun, kommentoi Hoikkanen peliään Pääkallo.fi:lle taistelun tauottua.

Suomen esitys oli varsin kaksijakoinen. Homma pysyi hyvin hallussa ensimmäiset kaksi erää, mutta viimeisessä erässä taso laski.

– Tähän voi vastata oikeastaan samalla tavalla. Ei saatu siirrettyä kaikkea sitä energiaa ja aktiivisuutta mitä tuolla leirillä nähtiin tarpeeksi hyvin tähän peliin, arvioi Hoikkanen koko joukkueen esitystä.

Ruotsi oli jälleen salakavala vastustaja. Ensimmäiset 50 minuuttia näytti siltä, että tähtisikermä ei ole kummoisella pelipäällä. Viimeisellä kympillä Ruotsi kuitenkin näytti jälleen kyntensä ja vei voiton luvuin 7-9.

– Niin, en tiedä montako maalia tekivät viimeisessä erässä. Tulivat hyvin sieltä takaa ja muutama heidän laukoma vähän onnenkantamoinenkin upposi, mutta sellaista se on. Ruotsi ei kuitenkaan vakuuttanut. Olivat silti lopulta parempia, analysoi Hoikkanen vastustajan peliä.

Miesten maajoukkue leireili keskiviikosta perjantaihin ja viikko jatkuu vielä Malmössä pelattavan toisen osaottelun merkeissä sunnuntaina.

– Siellä oli tosi raikasta meininkiä ja paljon parempia pelipätkiä saatiin vedettyä siellä, kuin täällä tänään. Intensiivinen ja hyvä leiri oli, kertoi Hoikkanen leiriosuudesta.

Päävalmentaja Petri Kettunen sanoi ennen ottelua lehdistötasanteella pidetyssä lyhyessä ennakkotilaisuudessa, että erityisesti Hoikkanen on pelaaja jonka otteita kannattaa seurata. Miehellä itsellään oli käsitys miksi päävalmentaja suitsutti juuri häntä.

– Leiri meni henkilökohtaisella tasolla hyvin. Ketjullakin (Hoikkanen-Panu Kotilainen-Henri Myllymäki) leiri meni nappiin ja pystyttiin pelaamaan omilla vahvuuksilla sekä voittamaan kaksinkamppailuita. Varmaankin juuri sen takia, että siellä leirillä kulki henkilökohtaisella tasolla hyvin.

Hoikkanen sai viimeisessä erän kulmaväännöissä pienen tällin reiteensä. Tällä kertaa selvittiin kuitenkin pelkän jääpussin avulla.

– Ei tullut mitään pahempaa. Pieni puujalka vain, eikä onneksi sen kummempaa. Käännyin kulmassa nopeasti ja kaveri tuli eteen, Hoikkanen vakuutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kuoma
12/09/2015
Hyvin sä pelasit!
Tiina
13/09/2015
Eikös tää ollut se hemmo joka teki jäätävät rankut?
Jeppe
14/09/2015
Ei liene ihme jos tulee ruotsilta turpaan kun Hullu Hoikkanen mahtuu maajoukkueseen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.