Näin pelataan kakkosdivarissa – nousu Divariin palkintona kolmelle

Joko nyt, LeBa? Juri Jolkkosen suojattien tie on katkennut viime vuosina karsintoihin. Kuva: Jari Turunen

Joko nyt, LeBa? Juri Jolkkosen suojattien tie on katkennut viime vuosina karsintoihin. Kuva: Jari Turunen
Joko nyt, LeBa? Juri Jolkkosen suojattien tie on katkennut viime vuosina karsintoihin. Kuva: Jari Turunen

Miesten kakkosdivaria pelataan edelleen kahdeksassa lohkossa, ja torstaina Länsirannikko saa kunnian avata kauden ottelulla FBC Turku-SBS Masku. Divariin nousee keväällä jälleen kolme joukkuetta.

Lohkojen (Etelä-Suomi 1 ja 2, Pohjanmaa, Sisä-Suomi, Länsirannikko, Pohjois-Suomi, Kaakkois-Suomi, Savo-Karjala) kaksi parasta etenevät lohkojen välisiin divarikarsintoihin, joissa otteluparit määräytyvät todennäköisesti aiemmilta vuosilta tutun kaavion mukaisesti.

Osassa lohkoista pelataan ennen Divarin nousukarsintoja lohkon sisäiset pudotuspelit siten, että lohkoykkönen saa valita vastustajansa kolmosen ja nelosen välillä. Runkosarjan kakkoselle jää täten valitsematta jäänyt joukkue. Tästä vaiheesta etenee jatkoon kahdella voitolla. Lohkon sisäiset playoffit pelataan muualla paitsi pohjoisessa ja etelässä, eli Sisä-Suomen, Pohjanmaan, Länsirannikon, Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan lohkoissa.

Divariin noustaakseen joukkueiden täytyy siis voittaa runkosarjan jälkeen joko neljä tai kuusi ottelua lohkon sarjajärjestelmästä riippuen. Divarista putoaa tälläkin kaudella kolme joukkuetta suoraan, ja tilalle tulevat nousukarsintojen seulan läpäisseet joukkueet.

11 comments

  1. Meikäläisen matikalla divariin noustaakseen joukkueiden täytyy voittaa runkosarjan jälkeen joko neljä tai kuusi ottelua. Eli 2+2=4 tai 2+2+2=6.

  2. Kyllähän se on 4-6 ottelua runkosarjan jälkeen. Vai onko tähän päälle vielä lohkojen sisäiset Playoffs -ottelut, sitä en tiedä.

  3. En ymmärrä tuota tiettyjen alueiden sorsimista vuodesta toiseen. Miksi Savo-Karjalan, Pohjois-Suomen, Pohjanmaan ja Kaakkois-Suomen joukkueista karsitaan heti puolet pois, vaikka juuri näiltä alueilta tarvittaisiin lisää edustusta Divariin? Vaikuttaa epäoikeudenmukaiselta, että joka vuosi käytetään samaa järjestelmää, jossa tietyt alueet ovat jotenkin ennakkokarsimisen arvoisia. Jotain uudistusta tämäkin systeemi kaipaisi.

  4. Millä perustein tarvittaisiin lisää edustusta noilta alueilta? Tulevalla kaudella pohjanmaalta Vaasa sekä Blue Fox, Pohjois-Suomesta Liminka ja Kely. Idästä Josba ja Welhot. Länsirannikolta 2, hämeestä/tampereelta 3 ja pääkaupunkiseudulta 3. Aikalailla tasaiste ympäri Suomen ovat joukkueet jakautuneet joka tekee sarjasta jopa Liigaa raskaamman.

  5. Myönnetään, että vähän hätäisesti valittu sanavalinta ”tarvittaisiin”, onhan se melko tasaisesti rakentunut. Maantieteellisesti kuitenkin nuo etelän kahdeksan joukkuetta ovat aika pieneltä alueelta, joten esim. Kaakkois-Suomen ja vaikkapa Rovaniemen porukat olisivat tervetulleita. Tasoittuisi hieman matkustuskilometrit ja tulisi uusiin kaupunkeihin pöhinää. Urheilullisesti divaripaikat lopulta ratkeavat, ettei siinä mitään kiintiöpaikkoja tarvita millekään alueelle. Pääpointti kommentissani oli kuitenkin tuo mielestäni epäreilu karsintasysteemi, joka on pysynyt jo useamman vuoden voimassa ilman sen kummempaa kritiikkiä.

  6. Ymmärrän että muilla katvealueilla harmittaa kun oman alueen joukkueilla on pitkä ja kivinen matka Divariin. Täällä pohojosessa me ainakin ollaan tykätty kattoa kun etelän joukkueista yks toisensa jälkeen tulee tänne häviämään. Mitä useampi ni sen parempi!

  7. Petterin kanssa aivan samaa mieltä. Millä ihmeen perusteella jonkin tietyn alueen joukkueet pääsevät suoraan toiselle kierrokselle ja toiset eivät?

  8. Itse asiassa Pohjanmaalta pitää voittaa 2+2+2+2=8 ottelua, ennen kuin nousee Divariin. Tälle kaudelle tuli lohkon sisäiset playoffsit lisäksi. Playoffsit varmaankin ok, mutta epäsuhde että joiltakin alueilta aina pääsee 2 kiierrokselle pitäisi poistaa.

  9. Sen takia että toisissa lohkoissa on kovempi taso kuin toisissa. No karsinta divariin on haastellista rakentaa sen miten tahansa. Jospa pääkaupunkiseudulla olisikin vain yksi lohko? Siellä molemmissa lohkoissa puolet joukkueista ei edes pelaa tosissaan ja osalla ei edes mahkuja nousta.