Liigat

NST:n juniorilupaus avasi maalitilinsä liigassa – ”Kai mää siellä vähän pärjäsin”

28.09.
2015
7 Kommenttia
16
Liigat
Joona Rantalan maalitili liigatasolla on nyt avattu. Kuva: Markku Taurama

Joona Rantalan maalitili liigatasolla on nyt avattu. Kuva: Markku Taurama

NST:n ja Happeen välisen miesten ottelun seuratuimpia pelaajia oli eittämättä NST:n 16-vuotias juniori Joona Rantala, joka tekaisi kamppailussa liigauransa avausmaalin.

Viime kaudella C-nuorten SM-sarjan pistepörssin näytöstyyliin tehopistein 40+83 voittanut Rantala pelasi muutaman vaihdon Oulussa NST:n avausottelussa, mutta nyt edessä oli kunnollinen debyytti kolmoskentän sentterinä. Miehenalku koki selvinneensä tulikokeestaan asiallisesti.

– Kai mää siellä vähän pärjäsin, tuskin Pete (valmentaja Petri Heino) olisi mua muuten peluuttanut, Rantala tuumi pelin jälkeen.

Eroja C:n tai B:n pelien ja liigan välillä ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Onhan tämä kovatempoisempaa kuin esimerkiksi B:n SM-sarja. Täällä joutuu pelaamaan järkevämmin ja miettimään enemmän, kun fysiikka ei oikein vielä riitä, pitkänhuiskea hyökkääjä mietti.

Rantalan tähtihetki osui kolmanteen erään ja aikaan 44.19, kun hän purjehti oikeaa laitaa pitkin iskemään 6-9-kavennuksen takakulmaan. Itse peli NST:n ja Happeen välillä oli sekava ja virheitä täynnä. Sen huomasi myös Rantala.

– Kauden ensimmäisiä pelejä, tällaisiahan nämä vähän ovat.

Sitä, missä Rantala tällä kaudella pelaa, ei mies tiedä oikein vielä itsekään. Pelejä olisi joka tapauksessa mukava saada vyölle sarjassa kuin sarjassa.

– Yritän päästä pelaamaan mahdollisimman paljon pelejä. Jos mahdun liigaan, niin täällä, mutta jos ei niin sitten PoNoVossa (NST:n farmiseura kakkosdivarissa) tai B:ssä.

PoNoVoa valmentaa viime kaudella vielä Classicin puikoissa ollut Jarkko Rantala, joka on sattumoisin Joonan isä. Miten paljon isän kanssa tulee salibandysta jauhettua?

– En mä jaksa sen kanssa jauhaa mitään, nuorempi Rantala virnisti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kuis on?
29/09/2015
Tuliko Joonatan Kovasesta nuorin miesten liigassa pelannut? Kaverihan täyttää 16 vasta marraskuun alussa.
lötjösen kaveri
29/09/2015
Moro. Ei tullut koska backmanin aikana liigassa debytoi eräs 14v kaveri. Kovasen ha rantalan lisäksi Nokian porukassa ssv:tä vastaan debytoi 16v Toni Jaakkola. Wirmolla 16v eemeli mustamäki
hum?
29/09/2015
Mää ja mä ja mua? Ei taida olla syntyperäisiä lappeenrantalaisia.
hummmu
29/09/2015
Kyllä on, mutta sattuneesta syystä asunut muutaman vuoden Tampereella.
Haba
29/09/2015
Hyvä Joona, muista riittävä lepo ja isin jorinat tosissaan.
Akola?
29/09/2015
Classicin miehissä myös Akola pelannut tällä kaudella, 1999-syntynyt hänkin
Nico Salo
29/09/2015
Pealsi jo C1 kaudella miehissä. Eli olisi 00 jos nyt olisi

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.