Liigat

OLS ja NST huikeassa trillerissä – tähtihyökkääjä palasi kentille ja ratkaisi jatkoajalla

19.09.
2015
0 Kommenttia
5
Liigat
OLS:n tehohyökkääjä Valtteri Parviainen iski voittomaalin paluuottelussaan. Arkistokuva: Jari Turunen

OLS:n tehohyökkääjä Valtteri Parviainen iski voittomaalin paluuottelussaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Oulun Luistinseura ja Lappeenrannan NST avasivat miesten Salibandyliiga-kautensa viihdyttävällä ottelulla Oulun Kastellissa. Jatkoajalle venynyt kamppailu päättyi lopulta OLS:n 6–5-voittoon, ja ratkaisumaalista pääsi nauttimaan pitkään poissa ollut Valtteri Parviainen.

Seuraavalla kierroksella joukkueilla on kohteena sama kaupunki, kun OLS matkaa Helsinkiin M-Teamin vieraaksi ja NST kohtaa Viikingit Pasilassa.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun ensiminuutit näyttivät jo, että lauantai-iltana nähdään todella vauhdikas salibandykamppailu. Lappeenrantalaiset käänsivät taitavasti OLS:n pallomenetyksistä ja menivät ottelussa kahdesti johtoon. Taisissa merkeissä edenneessä ottelussa siirryttiin 3–3-numeroissa toiselle erätauolle. Kolmannen erän alkupuoliskolla nähtiin ottelun taidokkain yksilösuoritus: Joni-Arttu Sieppi sai pallon NST-maalin takana ja kiepautti ilmaveivillä OLS:n 4–3-johtoon. Kun erän puolivälin jälkeen Tatu Kiipeli lisäsi Siepin syötöstä johdon kahteen maaliin, näytti ottelu olevan vahvasti oululaisten hallinnassa.

Ote kuitenkin siirtyi vieraille. Ensin Samuli Hulkkonen nosti kavennusmaalillaan NST:n maalin päähän. Sitten Arto Vainikainen pysäytti pelikellon aikaan 59.07, ja ottelun ratkaisu siirtyi odottamaan jatkoajalle tilanteesta 5–5. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin vajaa minuutti, kun Olli Wikstedt vapautti syötöllään Valtteri Parviaisen juoksuun. Napakka laukaus löysi tiensä maaliin ja räjäytti oululaisyleisön voitonriemuun.

Ottelun hahmo?
Ottelusta muodostui lopulta maalivahtien taisto, ja ilman Hannu Koiviston sekä Jarkko Monthanin lukuisia huipputorjuntoja ottelu olisi voinut päättyä huomattavasti isommin lukemin. Sinnikkäästi taistelleen NST:n pirtein ketju oli ykkösvitja. Otto Valavuo kirjautti tililleen tehot 1+2. Samoihin teholukemiin ylsi myös OLS:n Joni-Arttu Sieppi. Valtteri Parviaiselle jatkoaikamaali ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan. Taitava hyökkääjä loukkaantui tämän vuoden alussa, ja viime kauden loppu meni leikkauksesta toipuessa. Lauantaina hän teki paluun ja oli heti isossa roolissa.

Ottelun puheenaihe?
OLS–NST-kamppailu oli otteluna erinomaista viihdettä jokaiselle paikan päällä olleelle. Siepin ilmaveivimaali sykähdytti kotiyleisöä, kuten myös jatkoaikaratkaisu. NST kampesi hienosti itsensä vielä lopussa taistelemaan täydestä pistepotista, ja molemmat maalivahdit säkennöivät maaleillaan. Lisäksi tempo pysyi kovana läpi ottelun.

Kommentit:
– Pallo liikkui meillä alussa hyvin, mutta meidän ongelmana on ollut se, että palloa hallitessa meidän oma puolustuspelaaminen saattaa unohtua. Olimme nöyriä siihen asti, että johdimme parilla maalilla. Sitten vähän tyydyttiin tilanteeseen, ja kaveri painoi tasoihin. Parannettavaa jäi paljon, OLS:n päävalmentaja Jami Herrala kertasi.

– Tulimme vähän katselemaan meininkiä tänään ja olimme alussa passiivisia. Ratkaisupaikoissa tehtiin yksi siirto liikaa, ja kaveri käänsi niistä hurjalla jalalla. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla toisin, ja heidän veskarille täytyy nostaa hattua, vierasjoukkueen luotsi Petri Heino tuumi.

– Mukavaa oli pelata taas sählyä. En juurikaan noista pelillisistä asioista osaa sanoa, mutta maalinteko tökki myös meillä, totesi ottelun parhaana palkittu OLS-maalivahti Hannu Koivisto.

Tilastohuomiot:
OLS: Joni-Arttu Sieppi 1+2, Tatu Kiipeli 1+1, Petteri Kääriäinen 1+0, Hannu Koivisto 25 torjuntaa
NST: Otto Valavuo 1+2, Samuli Hulkkonen 2+0, Jarkko Monthan 26 torjuntaa

Linkit:
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.