Liigat

Pääkalloennakko: Nähdäänkö miesten Salibandyliigassa uusi mestari?

17.09.
2015
29 Kommenttia
12
Liigat
Onko Classicista mestariksi? Tulevan kauden käärmekeitot loihtii Petteri Nykky ja ryhmä on erittäin vahva. Kuva: Juhani Järvenpää

Onko Classicista mestariksi? Tulevan kauden käärmekeitot loihtii Petteri Nykky ja ryhmä on erittäin vahva. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliiga käynnistyy perjantaina kahden ottelun voimin. Sarjan kärki tulee olemaan erittäin tasainen ja vahvoja mestariehdokkaita ovat ainakin SPV, Classic, Happee ja Viikingit.

Viime kaudella mestaruutta juhlinut SPV lähtee kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Joukkue menetti Juha Kivilehdon, mutta tilalle tuli salibandylegenda Mika Kohonen. Joukkue on edelleen kivikova, joten eiköhän SPV nähdä huhtikuussa Hartwall Arenalla.

Pääkallo.fi haluaa heittää paineita Tampereen Classicin harteille. Classic hankki Eemeli Salinin Kooveesta ja sai Lassi Vänttisen takaisin. Tulivoimainen tamperelaisnippu pelaa nyt mestarivalmentaja Petteri Nykyn alaisuudessa ja tuloksia on syytä odottaa. Tämän vuoksi nostamme Classicin jopa suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Viikingit menetti kokemusta, mutta sai tilalle mielenkiintoisia uusia nimiä. Joukkuetta ei voi koskaan aliarvioida ja mitaleiden ulkopuolelle jääminen olisi yllätys. Happee on ollut viime kausina sarjan kärkipään joukkue ja sen suhteen tuskin nähdään isoja muutoksia nytkään. Joukkue menetti kaksi kovaa tekijää Jami Mannisen ja Eero Kososen muodossa, mutta paluumuuttajien myötä Happee on erittäin iskukykyinen.

Häntäpäässä taistelu tulee olemaan kovaa. SalBa säilytti viime kaudella liigapaikkansa playoutien kautta. Karsintojen välttäminen olisi joukkueelle onnistuminen. Sarjanousijalla on useimmiten vaikeaa ja tätä kohtaloa voi povata myös M-Teamille. Arviomme mukaan suora putoaja on jompi kumpi näistä joukkueista, ja todennäköisesti jälkimmäisenä mainittu.

1. Classic
Tampereen Classic on useasti kuulunut Salibandyliigan mestarisuosikkeihin, mutta mestaruus on kiertänyt tamperelaisten palkintokaapin kaudesta toiseen. Viime kaudella tie tyssäsi jo puolivälierissä Erää vastaan, kun joukkueella oli ylivoimaisia maalinteko-ongelmia. Varsinkin runkosarjassa Classic on ollut vahva vuodesta toiseen, ja muuta on turha odottaa nytkään. Joukkueella on vahva maalivahtiosasto Lassi Torisevan ollessa ykköstorjuja. Puolustuksesta löytyy maajoukkuemiehiä, kuten Nico Salo ja Janne Lamminen. Hyökkäyksestä löytyy juonikkuutta ja taitoa, ja tästä hyvinä esimerkkeinä voidaan nostaa esille vaikkapa Krister Savonen ja Sami Johansson. Teholinko Lassi Vänttisen paluu oli todella tärkeä palanen kokonaisuutta katsottaessa. Härkämäinen Eemeli Salin oli myös erittäin tärkeä kaappaus joukkueen kannalta. Classic luottaa tulevalla kaudella yhä enemmän nuoriin lahjakkuuksiin, mikä on positiivinen suuntaus. Suurta roolia tulee näyttelemään uusi päävalmentaja Petteri Nykky. Nykky on juuri se valmentaja, joka voi saada nipistettyä kaiken potentiaalin irti lahjakkaasta nipusta. Yksittäisessä finaalissa Classicilla on erinomainen sauma voittaa jopa mestaruus ensi kaudella.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Nykky-efekti
+ Paljon yksilötaitoa ja luovuutta pallollisessa pelissä
+ Vahva hyökkäyskalusto
– Kestääkö paineita tiukassa paikassa?
– Puolustuskaluston leveys

Paras pelaaja: Nico Salo, puolustaja
Nouseva tähti: Oskari Heikkilä, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petteri Nykky

2. SPV
SPV oli erittäin vakuuttava viime kaudella, vaikka ennen kautta epäilijöitäkin riitti. Se nosti tärkeissä paikoissa tasoaan, oli henkisesti todella kova ja vei mestaruuden ansaitusti. SPV hankki kauden päätteeksi Mika Kohosen joukkueeseensa. Kohonen nostaa joukkueen henkistä pääomaa entisestään, ja tuo kentälle kokemuksen lisäksi aimo annoksen taitoa ja pelinäkemystä etenkin erikoistilanteissa. Tommy Koponen uskoo edelleen työnteon voimaan, ja SPV tulee olemaan juoksuvoimainen ja hankala vastustaja. Maalivahtiosastolla Jarno Ihme takaa laadun. Puolustuksessa Jyrki Holopainen ja Petri Hakonen ovat raivanneet tietään kohti maajoukkuetta ja ovat alati isommassa roolissa ensi kaudella. Hyökkäyksessä Kohosen veljekset ja Sami Koski muodostavat yhden sarjan tehokkaimmista ketjuista. Muissa ketjuissa on sopiva sekoitus taitoa, tahtoa ja juonikkuutta, jonka vuoksi SPV pystyy painamaan laajalla rintamalla läpi ottelun. Sieltä pitää kuitenkin myös löytyä tehoja ykkösketjun tueksi. Alkukaudesta voi heittää pienen kysymysmerkin sen ylle, että kuinka paljon Champions Cup vie voimavaroja. Vahva ehdokas yksittäiseen finaaliin ja eittämättä myös vahva mestariehdokas.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Fyysisyys
+ Ihme parhaimmillaan maaginen maalivahti
+ Vahva ykkösketju
– Kuka paikkaa Juha Kivilehdon jättämän aukon?
– Löytyykö ratkaisijoita tarpeeksi ykkösvitjan takaa?

Paras pelaaja: Sami Koski, hyökkääjä
Nouseva tähti: Jukka-Pekka Pelto-Arvo, hyökkääjä
Päävalmentaja: Tommy Koponen

3. Happee
Jyväskylän Happee koki viime kauden jälkeen sarjan suurimmat menetykset, kun sen ykköspyssy Jami Manninen siirtyi Sveitsiin ja ykkösvahti Eero Kosonen Ruotsiin. Viime kauden finaalitappio oli katkeraa kalkkia vahvan kauden pelanneelle ryhmälle, ja Happee on varmasti nälkäinen näyttämään tulevalla kaudella. Tulijapuolella joukkue sai kolme merkittävää paluumuuttajaa, kun Paul Kotilainen, Lauri Liikanen ja Johannes Jokinen palasivat Keski-Suomeen ja kotiin. Maalivahtiosastolla Tuomas Turusella ja Miro Tuomalalla on isot saappaat täytettävinä, mutta Turunen on parhaassa kunnossa vuosiin ja motivoitunut näpäyttämään epäilijöitä. Puolustuksessa Eemil Ukkosen rooli kasvaa entisestään ja Jonne Junkkariselta tarvitaan nyt ehjä kausi. Hyökkäyksestä joukkueelta löytyy särmää ja taitoa Juuso Heikkisen, Veli-Matti Hynysen, Peter Kotilaisen ja Petri Kaukon muodossa. Seppo Pulkkinen tiimeineen joutuu tekemään nappisuorituksen, jotta joukkue nähtäisiin Salibandyliigan superfinaalissa. Happee on viime vuosina osoittanut, että sitä ei pidä ainakaan missään tapauksessa aliarvioida.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahva hyökkäyskalusto
+ Vahva fysiikka
+ Hyvin roolitettu joukkue
– Maalivahtiosasto heikkeni Kososen lähdettyä
– Kestääkö kantti kovissa paikoissa?

Paras pelaaja: Jonne Junkkarinen, puolustaja
Nouseva tähti: Miro Tuomala, maalivahti
Päävalmentaja: Seppo Pulkkinen

4. Viikingit
SSV teki viime kauden jälkeen silmänkääntötempun ja vaihtoi nimekseen Viikingit. Lähtijälista on melko kova ja eritoten Juho Järvisen, Markus Olkkosen ja Jani Heleniuksen lähdöt kirpaisevat. Uusissa pelaajissa on mielenkiintoisia nimiä. Janne Hyvönen, Jani Hyytiäinen, Tapio Kinnunen ja Jere Oksanen ovat kaikki kelpo pelimiehiä. Harri Forstenin paluu on myös erittäin tärkeä juttu niin pelitaitojen kuin senkin puolesta, että joukkueesta on lähtenyt viime vuosina aimo annos kokemusta. Maalivahtiosaston Santtu Strandberg pelasi viime kaudella mainiosti, ja hän on ollut mukana maajoukkueympyröissä. Puolustuksessa Lauri Stenfors ja Mikael Lax ovat laadukkaita pelimiehiä kentän molemmissa päädyissä. Hyökkäys on edelleen vahva. Miko Kailiala ja Roni Laasonen ovat vielä nuoria pelimiehiä, mutta jo todistaneet olevansa kovia pistemiehiä liigatasolla. Mikael Järvi on Mikael Järvi aina kun ratkaisijaa tarvitaan. Joukkueen muutama nuorempi pelimies tulee saamaan yhä enemmän vastuuta ensi kaudella. Viikingien jääminen mitaleiden ulkopuolelle olisi sensaatio, jos mietitään viimeistä 15 pelikautta. Mika Ahosella on varmasti taas muutama kani hatussaan ja Viikingit etenee todennäköisesti ainakin välieriin saakka. Tero Tiitu olisi vielä tervetullut vahvistus Viikinkien riveihin.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Kovia maalintekijöitä ja hyviä yksilöitä
+ Laadukas valmennus
+ Edelleen kokemusta kovista paikoista ja voittamisesta
– Löytyykö laatupelaajille paikkaajia?
– Puolustuksen leveys iso kysymysmerkki

Paras pelaaja: Harri Forsten, hyökkääjä
Nouseva tähti: Kevin Söderling, hyökkääjä
Päävalmentaja: Mika Ahonen

5. Esport Oilers
Esport Oilersin viime kausi oli hankala, ja se päättyi puolivälierätappioon SSV:stä vastaan. Kesäkauden aikana hämmennystä aiheutti tilanne niin valmentajien kuin pelaajienkin suhteen. Oilers on kuitenkin saanut jalkeille erinomaisen joukkueen, ja päävalmentajaksi espoolaiset nappasivat Akseli Ahtiaisen. Lähtijäpuolella ei lopulta ollut isompia nimiä ja uudet pelaajat ovat sangen mielenkiintoisia. Erityisesti Markus Bollströmin paluu herättää sekä kiinnostusta että kysymysmerkkejä. Maalivahtiosasto on Oilersilla vahva, jos Tomi Ikonen palaa omalle tasolleen. Puolustuksesta löytyy leveyttä ja laatua. Sen johtohahmoina voidaan pitää Wardin veljekset Oliver ja Patrick sillä oletuksella, että Patrick on mukana joukkueessa. Hyökkäyksessä Casper Pfitzner, Oscar Hänninen ja Perttu Pajukoski ovat laadun takeita. Ilari Talvitie on myös kehittynyt vuosi vuodelta, ja laukaus on liigan parhaita. Matias Kaartiselta ja Sylvester Raikamolta voi odottaa aina vain enemmän. Alkukaudesta Öljymiehet tuskin ovat vielä parhaimmillaan pallollisessa pelissä, mutta kauden mittaan esitykset varmasti paranevat. Oilers on mielenkiintoinen sekoitus taitoa, kokemusta, vauhtia, nuoruutta ja pallollista voimaa, mikä voi parhaimmillaan johtaa mitaleille asti.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Pallollinen peli
+ Vahvat yksilöt
+ Ahtiainen on laittanut fysiikan kuntoon
– Esitysten ailahtelevuus
– Joukkuepelaaminen rakoili viime kaudella

Paras pelaaja: Perttu Pajukoski, hyökkääjä
Nouseva tähti: Severi Korhonen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Akseli Ahtiainen

Oilersin viime kausi oli erittäin hankala. Nyt puikoissa hääri vanha tuttu, eli Akseli Ahtiainen. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilersin viime kausi oli erittäin hankala. Nyt puikoissa hääri vanha tuttu, eli Akseli Ahtiainen. Kuva: Juhani Järvenpää

6. Erä
Tapanilan Erän viime kausi oli varsin ailahteleva, mutta joukkue paransi kevättä kohden otteitaan ja eteni aina välieriin saakka. Kauden jälkeen vetovastuun otti Happeen ja Erän apuvalmentajana tunnettu Jyri Korsman. Harjoituskaudella Erän otteet ovat olleet hyviä, ja uudet pelaajat Perttu Puska sekä Iiro Lankinen ovat löytäneet paikkansa joukkueesta. Joukkueen maalivahdit ovat nuoria, mutta jo kohtalaisen kokeneita liigatasolla. Puolustus on vankka ja kokeneet Tommi Aro, Sami Lehtinen ja Jussi Kosola ovat joukkueen johtohahmoja sillä saralla. Hyökkäyksestä löytyy sekä nuoria lahjakkuuksia että kokeneita kettuja. Joukkueen ykköstähti on Lauri Kapanen, ja ykkösvitja Kapanen-Tommi Rosendahl-Puska on kylvänyt tuhoja harjoituspeleissä. Eero Nuutisella ja Tuomas Iiskolalla on varaa nostaa jo hyvää tasoaan vielä pari pykälää. Erällä on saumat vaikka välieriin asti tulevallakin kaudella, mutta kärkipään taistelu vaikuttaa ennakkoon varsin kovalta.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahvat yksilöt, mutta monipuolinen kokoonpano
+ Hyvä valmennus
+ Hyvä ykkösketju
– Osa pelaajista varsin kokemattomia
– Maalivahtipeli ei aivan liigan kärkeä

Paras pelaaja: Lauri Kapanen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Tuure Ailio, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jyri Korsman

7. Koovee
Tampereen Koovee pelasi vahvan runkosarjan viime kaudella ja ylsi pudotuspeleihin kuudennelta sijalta. Puolivälierissä SPV oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi. Lähtijäpuolella Eemeli Salin oli todella massiivinen menetys, mutta muuten Koovee sai pidettyä nippunsa kasassa varsin hyvin. Tulijapuolella sentteri Lassi Kotovaara on erinomainen kiinnitys, Jussi Luoma hyvä kahden suunnan pelaaja ja Tommi Aholasta on varmasti paljonkin iloa, jos mies pysyy ehjänä. Maalivahtiosasto on Kooveella hyvällä mallilla ja Arvid Vonk esitti viime kaudella varmoja otteita. Puolustuksen johtohahmo on kokenut Kimmo Kontiainen. Viime keväänä nuorten maailmanmestaruuden voittanneella Matias Lintulalla on potentiaalia tehdä läpimurto tulevalla kaudella. Hyökkäyksessä pistehtailu on entistä enemmän Miro Lehtisen varassa, toki myös Henri Mäenpäältä voi myös odottaa vahvaa kautta pisteiden valossa. Hyökkäyksessä Perttu Koljonen on myös läpimurron partaalla liigatasolla. Päävalmentaja Hannu Santanen on jälleen vuoden kokeneempi käskijä ja niin on edelleen kohtalaisen nuori joukkuekin. Välieräpaikka olisi Kooveelta todellinen jymypaukku, joka tuskin tapahtuu.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Paljon nuoria ja potentiaalisia pelaajia
+ Tasainen nippu, ei juuri heikkoja lenkkejä
– Mitä tapahtuu, jos peli ei kuljekaan kauden alussa?
– Kesäharjoittelu pieni kysymysmerkki

Paras pelaaja: Miro Lehtinen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Matias Lintula, puolustaja
Päävalmentaja: Hannu Santanen

8. NST
NST pelasi viime kaudella vahvasti eritoten syksyllä. Tahti kuitenkin heikkeni joulua kohden, ja joukkue jäi lopulta kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle. Alkavalle kaudelle joukkue sai vahvikkeita, kun Iikka Voutilainen, Lasse Pynnönen ja Jarkko Nurmela palasivat rosteriin. Kaikkinensa NST:n materiaali on leveämpi kuin moneen vuoteen, ja se mahdollistaa erilaiset kokoonpanot ja variaatiot. Maalivahtiosastolla lappeenrantalaisten viimeisenä lukkona nähdään edelleen Vuoksen soturi, 38-vuotias Jarkko Monthan. Puolustuksen ja koko joukkueen tähtipelaaja on Risto Töllikkö. Tulevalle kaudelle puolustus näyttää edellistä vuotta laadukkaammalta juuri pitkälti Pyynnösen ja Voutilaisen myötä. Hyökkäyksessä Nurmela on joukkueelle tärkeä ja juonikas vahvistus. Harmaita hiuksia aiheuttaa Tuomas Arposen loukkaantuminen sillä elämänsä kauden pelannut Arponen on näillä näkymin poissa koko sesongin polvivamman vuoksi. Petri Heinon luotsaama NST voidaan löytää runkosarjan päätteeksi sijoilta 7-11, mutta tällä kertaa kallistumme pudotuspelipaikan puolelle.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahva puolustus
+ Monthan
– Riittääkö hyökkäyksen leveys?
– Arposen loukkaantuminen osui pahaan paikkaan

Paras pelaaja: Risto Töllikkö, puolustaja
Nouseva tähti: Juho Kaila, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Heino

9. OLS
OLS oli viime kauden suurin yllättäjä. Nuori oululaisnippu raivasti tiensä pudotuspeleihin ja laittoi jauhot suuhun epäilijöille. Uutena mielenkiintoisena nimenä joukkueessa nähdään viime vuosina Happeeta edustanut Petteri Kääriäinen, joka tuo oman annoksensa happeelaista voittamisen kulttuuria myös Ouluun. Lähtijäpuolella Ville Turulan siirto Daleniin sekä Jukka Kinnusen siirtyminen Nibacoksen valmennukseen ovat molemmat selkeitä menetyksiä. OLS on menestynyt viime kausina nuorten SM-sarjassa, ja sitä kautta joukkueella on aimo annos potentiaalisia pelaajia. Maalivahtikaksikko Ville Mestari-Hannu Koivisto on varsin laadukas parivaljakko. Puolustusta johtaa viime kaudella kapteeninnauhaa kantanut Mikko Saarnio. OLS:lla on varsin vahva hyökkäyskalusto, jonka ykköstykkinä häärii Valtteri Parviainen. Joni-Arttu Sieppi, Tatu Kiipeli ja Petri Niemelä osoittivat viime kaudella tulivoimaisuutensa. Nuorten maajoukkueessa vahvasti esiintyneet Juho Sorri ja Olli Kinnunen ovat vahvoja tulevaisuuden nimiä, mutta hyviä otteita voidaan odottaa jo tulevalla kaudella. Jami Herralan suojatit voivat jälleen laittaa arviot romukoppaan ja lasketella pudotuspeleihin, mutta tässä povauksessa sitä ei nyt luvata.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahva hyökkäys
+ Hyvä maalivahtikaksikko
– OLS ei pääse enää yllättämään
– Kokemattomuus

Paras pelaaja: Valtteri Parviainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Olli Kinnunen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jami Herrala

Hahhahhaa, taas ne aliarvioi meitä. Pääkallo.fi arvioi OLS:n sijoituksen täysin metsään viime kaudella. Saa nähdä nauraako Jami Herralan luotsaama OLS taas viimeiset naurut? Kuva: Mika Hilska

”Hahhahhaa, taas ne aliarvioi meitä.” Pääkallo.fi arvioi OLS:n sijoituksen täysin metsään viime kaudella. Saa nähdä saako Jami Herralan luotsaama OLS taas viimeiset naurut? Kuva: Mika Hilska

10. KrP
Nokian KrP on joutunut karsimaan liigapaikastaan kahdella edellisellä kaudella. Se on joukkueen pelaajistoa miettien outoa. Ensi kaudeksi joukkue sai pari toivottua paluumuuttajaa, kun Jani Rajala ja Matti Koskela palasivat näätänuttuun. Kohusta toiseen sulavasti liukuva Tuomas Savukoski on mielenkiintoinen uusi nimi nokialaisten rosterissa. Poislähtijöistä varsinkin puolustuspäässä vahva Milan Garcar ja Happeeseen palannut Johannes Jokinen olivat selkeitä menetyksiä. Maalivahtipeli on mallillaan Pekka Niemisen paluun myötä. Puolustuksessa vahvimpia nimiä ovat maajoukkuerinkiin nostettu Joni Henttonen, latvialainen Morics Krumins sekä Koskela. Hyökkäyksen ykköspyssy on edelleen Henri Johansson, joka voi parhaimmillaan hinata KrP:n pudotuspeleihin vaikka reppuselässään. Kahdella edellisellä kaudella siitä ei olla nähty viitteitä, sillä mies on pelannut enemmän tai vähemmän loukkaantuneena. Hyökkäyksessä tulivoimaa pitäisi löytyä myös Ossi Ojalalta ja maalinedustan kaivinkoneelta Antti Naskalilta. Tommi Merron veritulppa pitää miehen poissa todennäköisesti ainakin puoli kautta. Se on KrP:lle iso menetys. Heikki Luukkosen suojatit tuskin karsivat tulevalla kaudella, mutta pudotuspeleihinkään ei liene asiaa. Ainakin se olisi yllätys.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahvoja yksilöitä
+ Hyvä maalivahtikolmikko
– Ajoittainen alisuorittaminen
– Varmojen ratkaisijoiden puute
– Kokoonpanon leveys

Paras pelaaja: Henri Johansson, hyökkääjä
Nouseva tähti: Kalle Keskitalo, hyökkääjä
Päävalmentaja: Heikki Luukkonen

11. Indians
Indiansin viime kausi oli hiukan kaksijakoinen ja pudotuspelihaaveet kariutuivat lopulta heikon alkukauden myötä. Indiansin päävalmentaja vaihtui täksi kaudeksi, kun Mikko Laurikainen lähti ja Stefan Korhonen nousi tilalle. Maalivahtiosastolla nähtiin myös myllerrystä, kun Marek Öige siirtyi alasarjoihin. Tulijapuolella Joonas Föhr ja Ville Kangasmäki ovat liigatasolle jo kohtalaisen kokeneita profiilipelaajia. Lähtijöitä oli kuitenkin enemmän kuin tulijoita. Maalivahtiosasto tulee olemaan ylivoimaisesti haastavin osa-alue ensi kauden joukkueessa. Puolustus pysyi kutakuinkin samana ja se on tasavahva Teemu Venäläisen johdolla. Hyökkäyksestä Indiansilta löytyy juonikkuutta ja taitoa. Markus Markkola, Valtteri Kainulainen ja Eino Pesu ovat isossa roolissa maalinteon osalta. Päävalmentajana kokemattomalle Korhoselle kausi tulee olemaan haasteellinen. Indiansin harjoituspeliotteet eivät ole antaneet ainakaan sellaista osviittaa, että joukkuetta nähtäisiin tulevallakaan kaudella pudotuspeleissä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Luovia hyökkääjiä
+ Hyvä viisikkopelaaminen
– Edelleen nuori joukkue
– Maalivahtiosasto on suuri kysymysmerkki
– Keltanokkavalmentaja

Paras pelaaja: Markus Markkola, hyökkääjä
Nouseva tähti: Otto Lehkosuo, puolustaja
Päävalmentaja: Stefan Korhonen

TPS:n kausi vaikuttaa jälleen varsin haasteelliselta. Kotihalli lähtee alta kesken kauden, mutta säilyykö liigapaikka? Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n kausi vaikuttaa jälleen varsin haasteelliselta. Kotihalli lähtee alta kesken kauden, mutta säilyykö liigapaikka? Kuva: Anssi Koskinen

12. TPS
Turkulaisen salibandyn ylpeys säilytti viime kaudella sarjapaikkansa vasta playouttien viimeisen vaiheen jälkeen. Tämän jälkeen vaihtuvuus on ollut suurta suuntaan ja toiseen, joten vaikuttaa, että seuran punainen lanka on hiukan hukassa. Se on erikoista ottaen huomioon seuran juniorituotannon vahvat meriitit. Veskariosastoon TPS ei kaadu, vaan Pyry Luukkonen on erittäin laadukas ykkösvahti. Puolustusta johtaa nuori Olli Laine, joka on jo osoittanut olevansa kypsä pelimies miesten liigatasolla. Kuvaavaa on se, että vasta 19-vuotias Laine on myös joukkueen kippari. Mikko Stenforsin paluun liigatasolle tekee hyvää muuten hiukan kokemattoman pakiston suhteen. Hyökkäys oli viime kaudella TPS:n ongelma. Ei niinkään paikkojen luominen, vaan maalien tekeminen itsessään. TPS:n nimilistaa katsoessa on huomiotavaa, että kovan luokan maalintekijät loistavat edelleen poissaolollaan. Uusista pelaajista Jaakko Hautamäki, Waltter Mahlberg ja Janne Jaanus ovat mielenkiintoisia nimiä. Eero Jalo väläytteli viime kaudella ja Jalo päässee nyt isompaan rooliin. Aki Vilanderille ja TPS:lle voitto olisi se, että joukkue välttäisi karsinnat tai suoran putoamisen.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Huippumaalivahti Pyry Luukkonen
+ Potentiaali
– Varmojen maalintekijöiden puute
– Seuran sekava tilanne

Paras pelaaja: Olli Laine, puolustaja
Nouseva tähti: Waltter Mahlberg, hyökkääjä
Päävalmentaja: Aki Vilander

13. SalBa
Rauman SalBa jäi viime kaudella runkosarjan viimeiseksi, mutta vältti putoamisen vahvojen playoutien myötä. Tälle kaudelle SalBa menetti ykköspyssynsä, kun Janne Hyvönen siirtyi Viikinkien riveihin. Uudet pelaajat ovat kuitenkin astetta vahvempia kuin viime kauden naaraukset. Uusista pelaajista varsinkin kokenut Lasse Salminen, kovan potentiaalin omaava, mutta loukkaantumisaltis Miikka Sokka, maalipyssy Miikka Läntinen sekä nuorten maajoukkuessakin esiintynyt Jasse Kuusisto olivat hyviä kiinnityksiä. Maalivahtiosastolla Joni Kallioniemi jatkaa ykköstorjujana. Puolustuksessa taso ei ole järin laaja, mutta SalBan puolustus nojaa vahvasti viisikkopeliin. Joni Rokosa on viime kauden perusteella puolustuksen ykkösnimi, ja Niko Kaerla kykenee myös pistetehtailuun takalinjoilla. Hyökkäyksessä tulosta voi odottaa edellä mainittujen uusien nimien lisäksi Jani Lehtoniemeltä sekä Jonne Haapasalolta. Juha Mäkilän suojatit ovat vaikea vastus Rauman Kauppiksella, joten sieltä joukkue kaivanee tarvittavat pisteet. SalBan mestaruus olisi suoran putoamisen välttäminen.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Maalintekijöitä piisaa
+ Vahva kotietu
+ Raastava ja uhrautuva pelitapa
– Pelaajiston laatu ja leveys
– Pelintekijöiden puuttuminen

Paras pelaaja: Jani Lehtoniemi, hyökkääjä
Nouseva tähti: Jasse Kuusisto, hyökkääjä
Päävalmentaja: Juha Mäkilä

14. M-Team
M-Team oli viime kaudella Divarin paras joukkue. Liigakautta ajatellen nippu ei ole kuitenkaan vahvistunut oleellisesti. Maalivahtiosaston laadun takaa Petri Lesch, joka siirtyi Welhoista takaisin pääkaupunkiseudulle. Puolustus ei ole liigatasolle järin nimekäs nippu, ja Joel Ekroos oli hyvä hankinta takalinjoille. Hyökkäyksessä Riku Reunamäki, Antti Itkonen ja Janne Makkonen muodostavat vahvan ykkösvitjan. Kärkinimien takaa Markus Piittisjärvi on pelaaja, jolta voi odottaa paljon pisteitä. Mika Heinosen suojateista voi sanoa myös, että maali on saavutettu, jos Divari ei kutsu keväällä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Maalivahti
+ Tehokas ykkösketju
– Materiaalin leveys
– Kotiedun puute

Paras pelaaja: Riku Reunamäki, hyökkääjä
Nouseva tähti: Markus Piittisjärvi, hyökkääjä
Päävalmentaja: Mika Heinonen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Mika Hilska
17/09/2015
Itsellä ihan fiiliksellä sellainen kutina, että Hartwall Arenan valoihin juoksisivat 16.4. Classic sekä SPV, joka olisi se aavistuksen verran ykkössuosikki voittajaksi. Mutta Veikkaus antaa pienimmän kertoimen Viikingeille...

Ja häntäpään jengeistä tekisi mieli nostaa jokaista ylemmäs, mutta se ei taida olla tilastollisesti mahdollista.
Msy
17/09/2015
Onks tää läppä?
Henri Johansson, puolustaja
Pääkallo.fi
17/09/2015
Ei. Kyllä se ihan virhe oli. Kiitos korjauksesta.
S7
17/09/2015
Mä pitäydyn mielipiteessäni, että toinen finalisti on Viikkarit. Toiseksi olen aikaisemmin veikannut SPV:tä, mutta laitetaan nyt, että toinen finalisti tulee SPV/Classic kaksikosta, joista jompikumpi joutuu tyytymään hopeaan. Pakkohan se on olla luottoa omiin, tai ei tässä fanituksessa ois mitään järkeä:-D
kyssäri`=?
17/09/2015
Mikähän vika erän mv pelissä on ? Nuori laakso kirittää hyvin todella hyvää kortelaista.. Varmaan väkisin laitettu joku - erälle ?
Kyssärille
17/09/2015
Samaa mietin kun tepsille ja ols:ille laitettu plussalle mv. Kyllä kortelainen peittoaa omassa mitta kaavassa molemmat mestarin ja luukkosen...
Kröhöm
17/09/2015
Paras pelaaja: Olli Laine

Voi olla että lehmätkin jopa saattaisi osata lentää
JZ
17/09/2015
Luukkonenhan nyt on tällä kaudella liigan ehkä tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen, joka ilman häntä lentäisi luultavasti viuhuen Divariin. Lieneekö sitten seura syynä Luukkosen näkymättömyyteen ja majuleiri-valintojen puutteeseen, tiedä häntä.

Ja jos vertailla halutaan, voittaa esimerkiksi Kortelaisen aivan selvästi, jota on kuitenkin näissä analyyseissä ihan aiheellista hieman epäillä, mestaruuteen tähtäävän Erän miehistöön kun suhteutetaan. Oon tietysti valmis muuttamaan näkemystäni tulevan kauden perusteella, mutta tällä hetkellä näin.
Sportti
17/09/2015
Kyllä vois säälistä antaa mestaruuden jo Classicille mutta seuraava mestaruus ei ole vertailukelpoinen aikaisempiin vuosiin. Superfinaali on hieno markkinoinnillisesti mutta urheilullisesti mennään liikaa tuurin puolelle, vertaa rankut. En arvosta tuota mestaruutta kovin messevästi.
60100
17/09/2015
Viikkareiden kohdalla miinus puolustuspelin kohdalla on mielestäni aliarviointia. Peräpäästä lähtijöitä ei tainnut olla ketään, Kinnunen Oilersista mukaan ja Strandberg top3 -veska tässä maassa. En usko, että Pasilassa homma puolustukseen kaatuu. Lisäksi; kokemusta lähti kyllä, mutta se on korvattu Forstenilla. En tiedä onko Hapa täydessä kunnossa, mutta toivotaan.
Happee on varmasti suurin häviäjä siirtomarkkinoilla, kun kaksi maajoukkuemiestä vaihtoi maisemia. Korvaajat on toki saatu "omista pojista", mutta en usko, että se riittää mitaleille.
Harjoituspelien perusteella SPV:ltä voisi ottaa suurennuslasin linssiin Eemeli Peltosen. Toivottavasti tämä kaveri saa mahdollisuutensa enemmän kuin pari kertaa. Nuori jätkä, mutta pelirohkea.

Taisin sanoa jo kesällä, että tulossa on kaikkien aikojen kovin kausi. Sitähän täällä ja muissa medioissa on muutkin tahot toitottaneet. Finaalissa pelaa todennäköisesti kaksi parasta, kun siihen asti pelataan paras seitsemästä -sarjat. Eri asia sitten on voittaako mestaruuden absoluuttisesti paras. En ole todellakaan yhden finaalin kannalla, mutta tällä on mentävä. Toivotaan, että mestaruus ratkeaa ilman vahinkoja ja "oikeudenmukaisesti".
Mosa Areenalla -kausi alkamassa
17/09/2015
Tämä kausi muistetaan siitä, kun Erä vei sattumamestaruuden todella pienen yleisön edessä.
Oraakkeli
17/09/2015
1. Viikingit
2. Classic
3. SPV
4. Erä
5. Happee
6. Oilers
7. OLS
8. Indians
9. Koovee
10. NST
11. TPS
12. KPR
13. Salpa
14. M-Team
S7
17/09/2015
"En tiedä onko Hapa täydessä kunnossa, mutta toivotaan."

Tossa jossain jutussa Amu pisti, että Hapa veti 5360m 20minsan testissä, eli eiköhän se ole ihan tikissä!
60100
17/09/2015
S7, tänks tarkennuksesta. Itellä jäänyt tuollainen huomaamatta. :)
Säbänderus
17/09/2015
Tottakai muutamat raholat pitää kauden aikana käydä kokemassa.
Terhi
17/09/2015
Luukkonen tosiaan yksi sarjan kärkivahdeista. Tepsistä ei olla ennenkään majuun noustu. Aina pitänyt vaihtaa seuraa ennen kuin on mukaan mahtunut. Tosin parina viime vuonna siellä ei enää ole ollutkaan ketään ketä sinne nostaisi. :)

Juu ja ennustuksia loppuun.
Salba on vahvistunut ja välttää helposti karsinnat. Voi olla jopa hätyyttelemässä playoff-paikkaa. Classic-Viikingit finaalissa ja SPV-Erä pronssiottelussa. Oiler ja Koovee kyntää, ja Indians voi joutua jopa karsimaan. M-Team säilyy sarjassa.
Epsoo
17/09/2015
Faneille com -sivuston ranking

1. Classic
2. Oilers
3. Happee
4. SPV
5. Viikingit
6. Erä
7. OLS
8. Koovee
9. NST
10. Indians
11. Nokian KrP
12. SalBa
13. M-Team
14. TPS

Mestariehdokkaasta näyttää olevan yksimielisyys. Muun mitalikolmikon osalta sopivasti hajontaa. Classic on siis suurin mestarisuosikki, mutta yllätysmomentti piilee yhden ottelun finaalissa, kummalla finalisteista on parempi "päivän kunto" .

TPS ja M-Team ovat suoran putoajan paikalla. Molempien tilanne tulee olemaan tukala, mutta maalitykkiensä turvin M-Team säilyttää paikkansa. Tepsille tulee lähtö divariin harjoittelemaan maalintekoa.
JooJoo
17/09/2015
Emmää jaksa ku näitä porukoita on noin julmettu määrä.
Neljä parasta ovat SPV, Classic, Viikingit, Happee.
Jos loppuottelussa pelaa Classic, Classic voittaa.
Jos ei pelaa, SPV voittaa.
Peräpäästä lähtee TPS tai SalBa.
Muut ny pelailee taas.
Ugh.
ERALIIGA.FI
17/09/2015
Kannoimme kortemme kekoon kausiennakoinnissa osoitteessa http://eraliiga.fi

Tarjolla muun muassa Perttu Puskan, Iiro Lankisen, Jyri Korsmanin, Tommi Rosendahlin, Tuure Ailion, Tom Strömstenin, Tommi Aron ja Mikko Jolman tarinat. Suosittelemme luettavaksi kaikille salibandydiggareille, vaikkei Erää kannattaisikaan.
Näin kai se menee
17/09/2015
Finaalissa SPV-Classic
Espoo
18/09/2015
Näyttää olevavan asiantuntevaa porukkaa Faneille comilla, ennustan samoin.
JOOJOO
18/09/2015
Ja kausi alkaa heti Veikkaus Teeveessä tänään pe 18.9.
Classic - Oilers
Ei tartte olla ku Veikkauksen jäsen, pelata ei tartte
Oraakkeli2
18/09/2015
1. SPV
2. Happee
3. Oilers
4. Viikingit
5. Classic
6. Erä
7. OLS
8. KrP
9. Indians
10. M-team
11. NST
12. Koovee
13. TPS
14. SalBa
Msy
18/09/2015
1. Viikingit
2. Classic
3. SPV
4. Erä
5. Happee
6. Oilers
7. OLS
8. NST
9. Koovee
10. TPS
11. Indians
12. Krp
13. Salba
14. M-team

Viikingit on muuttunut tasapainoisemmaksi joukkueeksi. Viime kaudella ennakoin, että loppuu keskushyökkääjät, mutta loukkaantumisten myötä loppuivat pakit. Meyer pelasi Powerade turnauksessa pakkina ja jos palaa sinne pysyvästi niin hyvät pakkiparit on tarjolla.
Lax-Stenfors
T.Kinnunen-Meyer
K.Kinnunen – Soini ja junnuista löytyy vielä jokunen.

Sitten kun superfinaalia ryhdytään ratkomaan kaventamalla kahteen kenttään niin ne ovat Viikingeillä todella laadukkaita. Näillä puheilla varasin ykkösluokan paikat Superfinaaliin.
S7
18/09/2015
Tiitua voi myös peluuttaa pakkina. Kyllä nyt on helppoa Kurre otti selkeän selkävoiton siirtomarkkinoilla!! Tiitu, Forsten, Hyvönen, Iso-paha Kinnunen, Oksanen, Hyytiäinen ja Sipilä. Tuli huippupelaajia ja myös raataja osastoa. Toki kokemusta lähti, mutta Jullen lähdön myötä on taasen Ronille enempi tonttia tulla esiin. Veikkaus tietää kuka voittaa:-). Pakko se on vähän provota muiden jengien kannattajia;-).
Speven ensi kauden rosteri
18/09/2015
Pakko provota vähän täältä lakeuksiltakin ;) Jos käy SPV:n nimilistaa läpi mies mieheltä, niin kyllähän tuo muiden joukkueiden kannalta aika tylyltä näyttää. Maalissa Jarno Ihme, millä tahansa mittarilla mitattuna Suomen Top-3 veskareita. Kakkosvahtina Julius Kivimäki, mies pelaisi valtaosassa muista seuroista ykkösmolarina. Ykköskenttä; Mika Kohonen, 5-kertainen maailman paras pelaaja. Ikää on tullut, mutta edelleen valtakunnan ykköspelimanneja, varsinkin kun on saanut ehjän harjoituskesän alle eikä kropassa ole pelaamista estävi vammoja. Laidassa velipoika Mikko, liigan kaikkien aikojen maalintekijä. Harjoitusottelujen valossa hurjassa vireessä jo alkusyksystä. Toinen laita Sami Koski, viimeisten 5 vuoden ajan pistepörssin kärkisijoille joka vuosi. Puolustuksessa maajoukkuepakit Holopainen-Hakonen. Kakkoskentässä Ville Kuusela, olisi ykkössentteri, jos Mihu ei olisi joukkueessa. Tuukka Kiviranta, kokenut sotaratsu, taistelija, tiukkojen pelien mies. Erik Härkönen, väkkärämäinen mailataituri. Puolustuksessa Jalo Kouvonen (Happeen mestarijoukkueen ykköspakki 2014) sekä lähestulkoon virheettömästi pelaava Miika Malkamäki). Kolmosessa kaksi maajoukkuehyökkääjää. Nuori, nopea ja taitava J-P Pelto-Arvo, tuleva Suomalaisen salibandyn tähtipelaaja sekä aina tilanteet loppuun asti taisteleva Henry Myllymäki. Puolustuksessa kolmen SM-kullan takuupakit Harri Karjala-Henri Urmas. Tähän vielä lisätään hyökkääjistä Tommi Hakala sekä Jari Hankkio ja seitsemäs pakki Eemeli Peltonen. Hankkio oli keväällä matkalla kohti liigan play-offsien maalikuninkuutta, mutta loukkaantui ja on vieläkin sairastuvalla marraskuulle asti. Peltonen taas on omista junioreista nostettu huippulahjakas puolustaja, joka tulee lyömään monet ällikällä suorituksillaan tulevalla kaudella. Onhan siinä sellainen nippu, että kolmen pytyn tavoite on täysin realistinen. Muiden joukkueiden fanit naureskevat sille, että SPV:n ykkönen on ikämiestasoa, mutta taidot, kokemus ja peli-into on sillä tasolla, että en vastustajina laskisi toiveita noiden tähtien korkean iän varaan. Muut kentälliset ovat taas sen tason pelimiehiä, että taistelisivat paikasta ykköskentällisessä kaikissa muissa seuroissa Viikinkejä, Classicia ja Happeeta lukuunottamatta. Kun penkin takana vielä seisoo Mr. SPV (3 sm kultaa, 1 sm hopea, 2 sm pronssia, 1 Champions cupin hopea ja 1 Suomen cupin voitto). Siinä on meriittejä, joiden perusteella lasken SPV:n suurimmaksi mestariehdokkaaksi. Joukkue ei viime kaudesta ainakaan heikentynyt. Lähtijöistä vain Kivilehto ja Hulmi olivat vakiokokoonpanon miehiä. Kohonen korvasi Hulmin ja Kivilehdon lähtö antaa muulle pakkikalustolle mahdollisuuden ottaa isompaa roolia. Taitoa, kuntoa ja kykyä tähän kyllä löytyy.
JooJoo
18/09/2015
Ai menikö Tiitu Viikinkeihin?
Terhi
18/09/2015
Perun jo nyt puheeni Oilersin kyntämisestä.
Eemeli Salin on Classicille tärkeä palanen | Salibandy | Faneille.com
02/12/2015
[…] meritoitunein valmentaja, Petteri Nykky on Classic nostettu muun muassa Faneille.comin sekä Pääkallon arviossa ykkössuosikiksi. Tosin täytyy muistaa että liiga on hyvin kärjen osalta hyvin […]
S7
02/12/2015
Kova provo lakeuksilta jäänyt lukematta:-). Tosta nousee esiin, mitä on tapahtunut herra Pelto-Arvolle? Kaikki näytti hyvältä, nyt jätkä miinus 9 ja kokonaiset 3+1 tehot. Noilla näytöillä ei kyllä lähelläkään majua enää...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.