Divarit

Pääkalloennakko: Naisten divarissa uusia kasvoja ja useita suosikkeja

22.09.
2015
5 Kommenttia
16
Divarit
Senni Hietanen on pelannut 108 naisten Salibandyliigan ottelua Kooveen ja PSS:n paidassa. Tehopisteitä on syntynyt 83+50. Tulevalla kaudella Hietanen edustaa Hämeenlinnan Steelersiä. Kuva: Jari Turunen

Senni Hietanen on pelannut 108 naisten Salibandyliigan ottelua Kooveen ja PSS:n paidassa. Tehopisteitä on syntynyt 83+50. Tulevalla kaudella Hietanen edustaa Hämeenlinnan Steelersiä. Kuva: Jari Turunen

Nousutaistelusta naisten Salibandyliigaan on keväällä odotettavissa useamman joukkueen välinen vääntö – ainakin mikäli on uskominen naisten 1. divisioonan valmentajia. Heille tehdyssä kyselyssä nousi useita suosikkeja taistelemaan sarjan kärkipaikoista.

Kauden päätteeksi naisten divarin runkosarjan voittajalle on luvassa suora nousu liigaan, ja kaksi seuraavaa pääsevät jahtaamaan unelmaansa liigakarsintoihin.

Vaihtuvuus naisten 1. divisioonassa on ollut melkoinen, sillä 12 joukkueesta peräti seitsemän ei pelannut viime kaudella tällä tasolla.

Hämeenlinnan Steelers ja SB Vantaa putosivat liigasta. Kevään karsinnoissa 2. divisioonasta ylöspäin nousivat SS Rankat Ankat Oulusta, Kalannin Pallo -65 Uudestakaupungista ja Pirkkalan Pirkat.

Kabinetin kautta divarin ovi avautui vielä karsinnoissa hävinneille kuopiolaiselle SB Welhoille ja riihimäkeläiselle RSS Panthersille.

Naisten 1. divisioonaan syntyi tilaa sarjapaikoista luopumisten myötä. Kun Papas luopui paikastaan naisten Salibandyliigassa, tilalle nostettiin Crackers. Lisäksi naisten divarijoukkueista Seinäjoen Peliveljet heitti hanskat tiskiin.

Tulokkaista mielenkiintoisin lienee oululainen SS Rankat Ankat. Se vakuutti jo keväällä nousukarsinnoissa, ja kesällä joukkue on vahvistunut. SSRA on saanut riveihinsä muiden muassa viisikollisen liiganaisia, jotka reissasivat viime kaudella Oulusta Kajaanissa pelaamassa Papasin riveissä.

Onnistuneiden hankintojen myötä joukkue on noussut potentiaaliseksi nousijakandidaatiksi. Tämä tiedetään myös seuran sisällä: SSRA:n voimahahmo Jani Laukko kertoo yksiselitteisesti, että joukkueen tavoite on liiganousu.
Rankoista Ankoista löytyy myös hauska oululaiset seurarajat ylittävä anekdootti, kun kapteeni Annukka Häkli on OFBC:n toiminnanjohtaja ja valmentaja Timo Kukkonen hoitaa samaa virkaa OLS:n salibandyjaostossa.

Liiganousun ilmoittaa tavoitteekseen myös Steelers. Hämeenlinnalaisten viime kauden visiitti pääsarjassa jäi ranskalaiseksi, mutta ”Kovien Muijien” tähtäimessä on pikainen paluu. Joukkueen valmentajaksi tuli pitkään liigatasolla naisjoukkueita luotsannut Jani Perkonmäki, joka viime keväänä juhli SM-kultaa Classicin apuvalmentajan roolissa.

Steelersin pelaajistossa nimekkäin tulokas on Kooveesta siirtynyt Senni Hietanen, joka on nakuttanut liigaurallaan 108 ottelussa 138 pistettä. Hietanen on myös monen valmentajan papereissa alkavan naisten divarikauden mielenkiintoisin pelaaja.

Steelers saa myös naisten divarin valmentajilta eniten mainintoja sarjan voittajaksi, mutta heti kintereillä vastauksissa tulevat SSRA, SB Vantaa ja ÅIF. Vantaalaiset tekivät Steelersin tavoin viime kaudella ranskalaisen visiitin liigaan, ja ÅIF on puolestaan saanut Sipooseen liigakokemusta keränneitä pelaajia muiden muassa PSS:sta ja SB-Prosta.

ÅIF:n leiristä kerrotaan tavoitteeksi sijoittua sarjassa kolmen joukkoon ja hankkia sitä kautta liigapaikka. SB Vantaa ei ole vielä asettanut virallista tavoitetta, mutta on selvää, että myös Myyrmäessä tähyillään tiukasti sarjan kärkikahinoihin.

Mahdollisen sarjan mustan hevosen viittaa asetellaan Turussa kotiottelunsa pelaavan West Coast Sheriffsin sekä Mikkelin Hatsinan harteille. Molemmat ovat kokeneita divarijoukkueita, ja käväisihän Sheriffs pari vuotta sitten liigassakin. Myös hauskasti nimetty salolainen Huvinsa Kullakin saa mainintoja taitavien yksilöidensä sekä kannattajiensa ansiosta.

Vaikeaa kautta povataan järjestään sarjanousijoille. Putoajista kysyttäessä vastauksissa toistuvat RSS Panthers, SB Welhot, Pirkkalan Pirkat ja KaPa-65. Myös pelaajia menettänyt ja sitä myötä nuorentunut Karhut arvioidaan jälkijoukkoon.

Haastajan rooli on omaksuttu, sillä kaikki nämä joukkueet ilmoittavat kauden tavoitteeksi ”vain” sarjapaikan säilyttämisen.

Naisten 1.divisioona käynnistyy torstaina 24.9. klo 18.30 Kapa-65:n ja PirPi:n kohtaamisella. Sarjan tilastot ja otteluohjelma löytyvät täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Pörö
22/09/2015
Koska junnujen SM-sarjaennakoita, A, B, C?
miki
22/09/2015
jee senni
Osku
22/09/2015
Kuten Lötjönen jo Rajaheitto.fi haastattelussa totesi, Pääkallo on "aivan järkyttävän kova juttu". Hienoja nämä ennakot ja ennen kaikkea noi uudet TOP-jutut. Herättää hyvin keskustelu.
Osku
22/09/2015
Jos vielä sais ton "Uusimmat kommentit" osuuden toimimaan niin kuin pitäis. Nyt siellä menee viimeisimmät viesti ihan sekaisin sinne tänne.
ek
22/09/2015
Totta. kyllä tämä kehittyy vielä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.