Ulkomaat

Pääkalloennakko: Ruotsin Superliiga käynnistyy – Suomalaisten tähdittämä joukkue haastaa kestomenestyjän

15.09.
2015
5 Kommenttia
4
Ulkomaat
Jani Kukkolan ja Asser Jääskeläisen edustama Helsingborg on ensi kaudella yksi Superliigan vahvimmista nipuista. Kuva: perwiklund.se

Jani Kukkolan ja Asser Jääskeläisen edustama Helsingborg on ensi kaudella yksi Superliigan vahvimmista nipuista. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliiga käynnistyy tiistaina 15.9. Falun on voittanut sarjan mestaruuden kolmesti peräkkäin. Onko muista joukkueista haastamaan viime kausien ykkösjoukkuetta?

Suomalaispelaajien kannalta kausi tulee olemaan hiukan edeltävistä eroava ja mielenkiintoinen. Viime kaudella Falunin kanssa mestaruutta juhlinut Tero Tiitu etsii itselleen edelleen seuraa, joista vahvimpana ruotsalaisvaihtoehtona voidaan pitää AIK:ta. Mika Kohonen palasi Suomen Salibandyliigaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Rickie Hyvärinen perui lopulta lopettamispäätöksensä ja jatkaa AIK:n riveissä.

Uusina suomalaispelaajina sarjassa nähdään Dalenin riveihin siirtynyt Ville Turula, Växjöön kaapattu Eero Kosonen sekä jo aikaisemmin urallaan Helsingborgia edustanut Juha Kivilehto. Turulan ja Kososen sopeutumista Superliigaan tulee olemaan mielenkiintoista seurata. Mielenkiintoinen uusi nimi on myös nousijoukkue Gävleen naarattu Mattias Kokljuschkin, joka pelasi viime kaudella Suomen 2.divisioonassa Tikkurilan Tiikereiden riveissä tehopistein 28+20. Kokljuschkin on ollut mukana Suomen U19-maajoukkueen leirityksissä.

Suomalaista valmennusosaamista nähdään myös Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla, kun viime kauden päätteeksi Allsvenskanista noussut Karlstad nähdään jälleen Superliigassa. Karlstadin päävalmentajana toimii Niklas Hovivuori.

Sarjasta löytyy tulevalla kaudella varsin suomalaispainoitteinen joukkue. Viime kaudella välieriin yltäneessä Helsingborgissa pelaa peräti neljä suomalaista ja he ovat Kivilehto, Asser Jääskeläinen, Jani Kukkola ja Mika Moilanen. Helsingborgia pidetään tulevalla kaudella vahvana haastajana perinteisten menestyjien takana.

Pääkallo.fi kasasi sarjasta ennakkopaketin, jonka avustajana toimi Innebandymagazinetin toimittaja Henrik Jansson.

Superliigan runkosarjan järjestys:

1. Falun:
Falun on voittanut kolme kultaa putkeen ja joukkue on jopa edellistä vahvempi. Ensi kaudella mukana on muutamia uusia ja mielenkiintoisia nimiä, kuten Simon Palmen ja Simon Cederström. Joukkue keskittyy alkukaudesta Champions Cupiin, mutta voittaa todennäköisesti silti runkosarjan.

2. Pixbo Wallenstam:
Pixbo on aina vahva runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä on ollut vaikeaa. Joukkue voitti runkosarjan viime kaudella, mutta putosi heti puolivälierissä. Pixbolla on kasassa lähes sama joukkue kuin viime kaudella, mutta valmennuksesta vastaa nyt Per Tjusberg, joka haluaa, että Pixbo pelaa entistä kovempaa ja on agressiivisempi.

3. Helsingborg:
Helsingborgin viime kausi oli menestyksekäs ja joukkue ylsi ensi kertaa välieriin. Helsingborg järjesti todellisen yllätyksen kaataessaan Pixbon puolivälierissä. Nyt heidän ryhmänsä on edellisvuotta parempi ja heillä on mahdollisuus peluuttaa kahta hyvää kentällistä. Juha Kivilehto on voittajatyyppi ja erittäin tärkeä pelaaja Helsingborgille.

4. Storvreta:
Storvretalla on nyt ”uusi Hannes Öhman”, kun Jimmie Pettersson siirtyi uppsalalaisjoukkueen riveihin. Pettersson on todennäköisesti Storvretan paras maalintekijä Henrik Stenbergin ohella. Maalitykit muodostavat superketjun yhdessä Alexander Ruddin, Mattias Samuelssonin ja Robin Nilsberthin kanssa. Kakkosketju ja kolmosketju eivät ole kuitenkaan erityisen vahvoja.

5. Linköping:
Linköping ylsi viime kaudella finaaliin asti, kun joukkuetta hiukan aliarvioitiin vastustajien toimesta. Sitä virhettä ei tapahdu tällä kaudella. Edelleen hyvä joukkue, jossa on erityisesti isoja ja vahvoja puolustajia, kuten Anton Karlsson, Tobias Gustafsson, Eric Björk, Jesper Johansson ja Martin Hovlund.

6. Mullsjö:
Mullsjö menetti parhaan maalintekijänsä Jimmie Petterssonin lähdettyä ja se merkitsee enemmän kuin joukkue on antanut ymmärtää. Mullsjön ykkösvitja heikkeni, mutta heillä on uusia hyviä pelimiehiä kuten Isaac Rosen ja Henrik Olofsson, joten tulevalla kaudella joukkueella on entistä tasaisemmat ketjut.

7. Dalen:
Dalenia aliarvioidaan aina ja kukaan ei tunnu uskovan joukkueen menestykseen. Dalen on kuitenkin todistanut useaan otteeseen viime kausina, että joukkue on hyvä, vaikka he menettävätkin hyviä pelaajia vuosittain. Ketil Kronberg on joukkueen johtohahmo ja yksi sarjan parhaista keskushyökkääjistä.

8. AIK:
AIK:lla oli taloudellisesta vinkkelistä vaikea kesäkausi, ja yleisesti uskottiin, että joukkuetta ei nähdä sarjassa tulevalla kaudella. Seura sai kuitenkin asiansa järjestykseen ja onnistui pitämään tärkeät pelaajansa. Kevin Björkström, Karl-Johan Iraeus ja Patrik Hagberg muodostavat erittäin vahvan ykköskentällisen.

9. Sirius:
Sirius pääsi viime kaudella ensi kertaa pudotuspeleihin heillä on nyt kasassa pitkälti sama joukkue kuin viime kaudella. Siriuksella on suuria ongelmia loukkaantumisten takia ja sen vuoksi kauden alku on todennäköisesti vaikea. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia joiden varaan on nyt laskettava luottoa.

10. Warberg:
Warbergin miehistö on nuori ja rakennusvaihe on edelleen kesken. Viime kaudella joukkuetta aliarvioitiin, mutta nyt vastustajat tietävät miten he pelaavat. Warberg kaipaa isoa tähteä, joka iskisi paljon pisteitä.

11. Växjö:
Växjö menetti paljon kokeneita pelaajiaan ja joutuu aloittamaan nyt ikään kuin alusta nuorilla pelaajilla, joiden arvo nähdään vasta 2-3 vuoden päästä. Tällä kaudella joukkue joutuu keskittymään sarjassa säilymiseen.

12. Karlstad:
Karlstad on mielenkiintoinen tulokas, joka on pelannut Superliigassa aiemminkin ja tietää miten siellä säilytään. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia kuten Collingin veljekset Adam ja Tom, jotka tulevat tekemään paljon maaleja.

13. Granlo:
Granlo menetti tärkeimmän pelaajansa Robin Nilsberthin lähdettyä ja nyt joukkue on yhä enemmän Johan Samuelssonin varassa. Mitä tapahtuu jos Samuelsson loukkaantuu? Vaikka näin ei kävisikään, niin ensi kausi tulee olemaan hyvin vaikea Granlolle.

14. Gävle:
Nousijajoukkue, jolla on yksi hyvä ketju, joka iski lähes joukkueen kaikki maalit Allsvenskanissa. Joukkue menetti parhaan pelaajansa, eli Simon Cederströmin Faluniin. Se tulee vaikuttamaan paljon. Gävle on ollut helisemässä harjoituspeleissä ja joukkue vaikuttaa liian heikolta Superliigaan.

Superliigan viisi parasta pelaajaa:

1. Rasmus Enström, Falun:
Sarjan parhaan joukkueen johtohahmo. Pystyy tekemään mitä tahansa pallon kanssa ja iskemään maagisia osumia siinä missä helppojakin maaleja. Enström on uskomattoman taitava pallon kanssa.

2. Robin Nilsberth, Storvreta:
Iso johtohahmo, joka osuu lähes aina maaliin. Kehittyi hurjasti viime kaudella maajoukkueen mukana ja on nyt Storvretan tärkein pelaaja.

Rasmus Enström valittiin viime vuonna maailman parjaaksi pelaajaksi. Kuva: perwiklund.se

Rasmus Enström valittiin viime vuonna maailman parjaaksi pelaajaksi. Kuva: perwiklund.se

3. Alexander Galante Carlström, Falun:
Tekee paljon maaleja ja erityisen paljon tärkeitä maaleja. Galante Carlströmiä ei aina huomaa kentällä, mutta kun katsoo tilastoja ottelun jälkeen, niin ymmärtää hänen suuruutensa.

4. Martin Östholm, Pixbo:
Erittäin, erittäin tärkeä pelaaja Pixbolle ja maajoukkueelle. Omistaa todennäköisesti sarjan kovimman laukauksen puolustajan paikalta. Pixbo aikoo kokeilla häntä keskushyökkääjänä ensi kaudella.

5. Alexander Rudd, Storvreta:
Uskomaton mailatekniikka ja hyvä taitotaso ylipäätään. Tuli Storvretaan ”uutena Mika Kohosena” ja on tärkeässä roolissa joukkueessaan. Pystyy tekemään mitä tahansa pallon kanssa.

Mielenkiintoisimmat uudet nimet tulevalla kaudella:

Eero Kosonen, Växjö:
Tulee olemaan erittäin tärkeä palanen Växjön nuoressa joukkueessa. Vahva hankinta!

Jesper Kivipaasi, Mullsjö:
Yksi Ruotsin lupaavimmista pelaajista, jolla on kaikki tärkeät ominaisuudet joita salibandyn pelaaja tarvitsee.

Simon Cederström, Falun:
Viime kaudella Allsvenskanin vaarallisin pelaaja. Katsotaan kuinka paljon hän saa vastuuta Falunissa.

Sarjan ykköspistemies:

Alexander Galante Carlström, Falun:
Hän ei vain voi lopettaa pistetehtailua.

Ensi kauden mestari on…?

Falun, koska he ovat edelleen yhden tai kaksi pykälää parempia kuin muut joukkueet. Yksittäisessä finaalissa voi sattua mitä vaan, mutta Falun on edelleen suurin suosikki.

Joukkuearviot ja vastaukset: Henrik Jansson, Innebandymagazinet

Artikkelia muokattu 15.9. klo 13.00 Myös Mattias Kokljuschkin nähdään uutena suomalaispelaajana sarjassa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#64
15/09/2015
Näyttäis Gävle hankkinee myös yhden suomalaispelaajan? Matias Kokljushkin? Eikös kyseinen heppu pelannu tiikereissä viime kaudella, korjatkaa jos oon väärässä
Joel Siltanen
15/09/2015
Kiitos tästä tiedosta! Juttua päivitetty.
Allu
15/09/2015
Hyvä ja kaivattu juttu kerrankin oikeaan suuntaan. Tosin listalta on täysin unohdettu
22 Albin Sjögren, Storvreta IBK
Storvretan kohuhankinta ja huippulahjakkuus, joka tulee takuulla tällä kaudella tekemään piste-ennätyksen ja on ehdottomasti seuraamisen arvoinen ilmeinen kakkoskentän mies vakuuttaen toisin kuin arviossa povataan...
SP
15/09/2015
Niin ja samasta joukkueesta voinee nostaa esiin vielä erään Rasmus Sundstedtin, joka tosin ei ole Vretassa pässyt vielä oikein vauhtiin. Uppsalalalaisjengi on ollut harjoituskaudella melko vakuuttava ja maalin suulla seisoo ilmeisesti loukkaantumistaan ylipäässyt V. Klintsten. Ainakin sieltä tullee viime kaudesta sisuuntunut nippu haastamaan kärkiporukita
Timotei
15/09/2015
Dalenin ja miksei myös Falunin kohdalla kannattaa myös ottaa huomioon Jonas Svahnin siirto Uumajaan. Svahn-Kronberg-sentterikaksikko on varmasti liigan parhaita, ellei peräti paras ja onkin jännä nähdä millainen rooli Turulalle sitten muodostuu kun Dalenkin varmasti vetää aika pitkälle kahdella kentälllä.
Storvreta rankattu yllättävänkin alas ottaen huomioon, että joukkueella on sarjan paras ykköskenttä, kakkosestakin löytyy Sjögreniä ja Sunstedtia ja maalivahtikaan ei kalpene muille kärkiseuroille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.