Divarit

Pääkalloennakko: Vaasa haastaa Hämeenlinnan Divarin voitosta – nousijoilla vaikeaa

15.09.
2015
11 Kommenttia
7
Divarit
Onko tässä Divarin runkosarjan voittajajoukkue? Kuva: Jari Turunen.

Onko tässä Divarin runkosarjan voittajajoukkue? Kuva: Jari Turunen.

Salibandyn miesten Divari-kausi alkaa tällä viikolla paikallispelipainotteisella kierroksella, josta ei latinkia puutu. Pääkallo.fi ennakoi torstai-iltana Joensuussa alkavaa sarjaa seuraavasti.

Kärkeen on ennakkoon ehdolla kolme joukkuetta. Viime kaudella hyvin pärjänneet LaSB ja Steelers ratkovat oman alueensa herruutta siinä missä taistelevat koko sarjan voitosta. SB Vaasa on paperilla todella kova. Tämä trio hankkinee itselleen playoffeihin kotiedun runkosarjan aikana.

Kärkikolmikon jälkeen on todella tasaista. ÅIFin hyökkäskalusto on murhaavan tehokas, kun viime kaudella kovia tehoja iskenyt ykkösvitja saa tulitukea Divarin kenties kovimmasta tutkaparista Mikko Piippo-Jyri Laine. Loviisassa Torin kokenut runko sai nälkäisiä nuoria kirittäjiä Porvoosta. Itä-Suomen seurat Josba ja Welhot luottavat varmasti aktiivisuuteen ja työntekoon ja pystyvät haastamaan kenet vaan. Erä Akatemialta voi odottaa myös mitä vaan, mutta vähintään playoff-paikkaa.

Playoff-viivan alle jäänee tällä kaudella myös Blue Fox, jonka rinki on kaventunut entisestään. Kuorma saattaa olla jopa liian suuri avainpelaajille. Wirmolla ja Limingalla tulee olemaan vaikeaa ja ne saanevat kirittäjikseen Porin Karhut ja Kellon Lyönnin Oulusta. Pirkkalan Pirkat on ennakkoon ajateltuna jopa selkeä sarjajumbo.

Divarin runkosarjan järjestys:

1. LaSB

Lammilaiset säväyttivät jo viime kaudella, ja olivat lähellä finaalipaikkaa. Suurin säväyttäjä oli ehdottomasti Rasmus Kainulainen, joka dominoi nuorten MM-kisoissa ja Divarissa. Samaa sopii odottaa tälläkin kaudella. Kun mukaan lyödään vielä loput Kainulaiset ja herra Hätönen, on LaSB ehdottomasti Divarin kärkijengejä. Ehkä jopa se kaikkein kovin.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Kainulaiset
+ Aktiivinen pelitapa
+ Hyökkäys
+ Kotikenttä
– Nuoruus

Paras pelaaja: Rasmus Kainulainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Justus Kainulainen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Kalle Tyrkäs ja Petri Kemppainen

2. Steelers

Hämeenlinnassa sattui sulaminen viime kauden pudotuspeleissä. Kesällä joukkue muuttui ja nuorentui jonkin verran. Sarjan paras ykköskenttä, Nico Jonaeson-Julius Aaltonen-Ville Lastikka, kuitenkin vie joukkueen jälleen kerran pitkälle. Lastikan armeijavuosi saattaa verottaa, mutta toisaalta ”teräsmiehet” ovat todennäköisesti oppineet paljon. Taistelee noususta.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Ykköskenttä
+ Paljon hampaankolossa viime kaudesta
+ Hämeenlinnan hyvin rakennettu salibandybuumi
– Paineidensietokyky
– Puolustuskalusto

Paras pelaaja: Ville Lastikka, hyökkääjä
Nouseva tähti: Jere Kemppainen, puolustaja
Päävalmentaja: Jani Järvinen

3. SB Vaasa

Potentiaalia aivan kirkkaimpaan kärkeen, sillä paperilla joukkue on todella hyvä. Pakkikalusto on varmaankin sarjan paras. Mutta… 24 pelaajasta 16 on uusia verrattuna viime kauteen, mikä mietityttää. Menestys paljolti riippuu siitä, miten joukkueen peli kauden aikana muovautuu. Mahdollisuudet ovat aina sarjan voittoon saakka, mutta siinä matkassa on vielä monta mutkaa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Sarjan paras pakkikalusto
+ Paljon Salibandyliigakokemusta
– Raju muutos viime kausiin nähden
– Maalivahtipeli?

Paras pelaaja: Arttu Kukko, puolustaja
Nouseva tähti: Tomi Luhta, hyökkääjä
Päävalmentaja: Marko Luoma

4. ÅIF

Sipoolaisjoukkue on yhdessä SB Vaasan kanssa eniten muuttunut viime kaudesta. ÅIF onnistui hankkimaan riveihinsä viime sesongin päätteeksi tippuneen Keravan Blackbirdsien tehokaksikon Mikko Piipon ja Jyri Laineen. ÅIF ei ole ikinä ollut maailman puolustusorientoitunein joukkue, mutta hyökkäys on Divarin tehokkaimmasta päästä. Sipoolaiset tulevat tekemään paljon maaleja, mutta samalla oma verkko heiluu. Kokonaisuudessaan ei aivan kärkijengien tasoa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Hyökkäys
+ Kokemus
– Puolustus
– Jalka ei riitä kärkijoukkueita vastaan

Paras pelaaja: Miro Herlin, hyökkääjä
Nouseva tähti: Teemu Karesniemi, hyökkääjä
Päävalmentaja: Tomi Tarpio

5. Loviisan Tor

Joukkueeseen ei viime kauden jälkeen ole suuria muutoksia tullut. Toki Tuomas Savukosken menettäminen kirpaisee. Valmennus on vahventunut kun maajoukkueenkin valmennusryhmässä esiintynyt Ray Backman palaa penkin taakse. Sebastian Freudenthal jatkaa kuitenkin päävalmentajana.

Loviisan joukkue on tarpeeksi tasokas pitämään peräpään joukkueet takanaan, mutta kärkipään joukkueita vastaan taso ei riitä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Maalintekovoima
+ Valmennus
– Kapea materiaali
– Ailahtelevaisuus

Paras pelaaja: Andreas Hietala, hyökkääjä
Nouseva tähti: Miro Anttila, hyökkääjä
Päävalmentaja: Sebastian Freudenthal

6. Josba

Joensuussa eletään uudelleenrakennuksen aikaa. Moni ei odota nuorelta joukkueelta paljoakaan ja jotkut taas povaavat sitä kärkikahinoihin. Antti Ruokonen ruorissa saanee nuorista pelaajistaan paljon irti ja joukkue on treenannut koko kesän tiiviisti yhdessä. Silti se ei riitä puolivälieriä pidemmälle. Josban uusi tuleminen tapahtunee kyllä, mutta ei vielä tänä vuonna.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vahva identiteetti/joukkueen yhtenäisyys
+ Työmoraali
– Joukkueen ikärakenne
– Ratkaisijoiden puute

Paras pelaaja: Jesse Reijonen, puolustaja
Nouseva tähti: Eetu Sorvali, hyökkääjä
Päävalmentaja: Antti Ruokonen

Puhkeaako Welhot Jani Lipsasen johdolla kukkaan jälleen kevään koittaessa? Kuva: Jari Turunen.

Puhkeaako Welhot Jani Lipsasen johdolla kukkaan jälleen kevään koittaessa? Kuva: Jari Turunen.

7. SB Welhot

Kuopiossakin koettiin isoja menetyksiä, kun Iiro Lankinen ja Petri Lesch vaihtoivat Salibandyliigan valoihin. Tulijat ovat lähinnä kakkosdivarista, mutta mielenkiintoisia nimiä. Welhot on siitä erikoinen joukkue, että se voi voittaa kenet vain, mutta myös hävitä kenelle vain. Vaikka se saattaa runkosarjassa ailahdella, on se lähtökohtaisesti silti pudotuspelijengi. Valmentaja Jani Lipsanen onnistui saamaan jo viime kaudella joukkueestaan parhaat puolet esiin silloin, kun sitä eniten vaadittiin, joten kevät saattaa tänäkin vuonna olla kuopiolaisten etsikkoaikaa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Aktiivinen pelitapa
+ Yksilötaitoa riittää
– Johtajatyyppien puute
– Ailahtelevaisuus

Paras pelaaja: Riku Tuononen, puolustaja
Nouseva tähti: Juha Rautiainen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jani Lipsanen

8. Erä Akatemia

Kesän aikana muutamia menetyksiä, mutta myös hyviä uusia pelaajia. Tärkein hankinta on kuitenkin uusi päävalmentaja Jarmo Härmä, joka saapui Limingasta. Härmä voi parhaimmillaan saada Akatemian todelliseen liitoon. Tasainen Erä voi olla korkeammallakin, jos joukkue sisäistää uuden luotsin ajatukset.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Valmennus
+ Yksilöt
– Ailahtelevaisuus

Paras pelaaja: Petri Ikonen, puolustaja
Nouseva tähti: Valtteri Vapola, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jarmo Härmä

9. Blue Fox

Uusikaarlepyyn ylpeys menetti paljon pelaajia kesällä ja uudet tulijat ovat lähinnä omia junioreita, sekä naapuriseura Nibacoksen kakkosdivarijoukkueesta saapuneita pelimiehiä. Maalinteko on jälleen kerran tiettyjen nimien varassa, sillä Johnny Ojala ja Tero Saaristo vastaavat ratkaisuvoimasta. Puolustuspään pitävyys riippuu paljon siitäkin, pysyykö Jori Isomäki penkin takana vai ei. Kokoonpano on aiempaa kapeampi ja tällä kertaa on mahdollista, että siniketut pullahtavat playoffeista ulos.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Taistelutahto
– Kapea materiaali
– Pelillinen yksiulotteisuus

Paras pelaaja: Johnny Ojala, hyökkääjä
Nouseva tähti: Alexander Nyman, puolustaja
Päävalmentaja: Jori Isomäki

10. SBS Wirmo

Kiusasi viime kauden pudotuspeleissä tosissaan runkosarjan voittanutta Hämeenlinnan Steelerssiä. Täksi kaudeksi mynämäkeläispoppoo on heikentynyt selvästi. Joukkueesta on lähtenyt hurja määrä kokemusta ja taitoa, eikä Puimurit näytä paperilla kovin vahvalta. Apua tilanteeseen tuo TPS:n kanssa solmittu farmisopimus, joka saattaakin pelastaa mynämäkeläiset tippumiselta. Joka tapauksessa Wirmon kolmas kausi Divarissa tulee olemaan vaikea.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Kotiyleisö
+ Farmisopimus TPS:n kanssa
– Materiaalin kapeus
– Hyökkäys

Paras pelaaja: Matti Alivuotila, hyökkääjä
Nouseva tähti: Antti Vuorinen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Seppinen

11. Limingan Niittomiehet

Eipä tainnut moni odottaa näkevänsä liminkalaisia Divarissa tällä kaudella. Joukkueen tilanne on tällä hetkellä melko samanlainen kuin SBS Wirmolla: paljon menetyksiä ja farmisoppari. Liminka koki ehkä Wirmoakin suuremmat menetykset, kun päävalmentaja lähti Erä Akatemiaan ja yksi Divarin parhaimmista pelaajista, Matias Luokkanen, siirtyi muualle. OLS:n kanssa tehty farmisopimus auttaa, mutta kuten Wirmolla, myös Niittomiehillä kaudesta tulee vaikea.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Kotikenttä
+ OLS-avut
– Materiaali
– Tehomiehien puute

Paras pelaaja: Olli Tornberg, hyökkääjä
Nouseva tähti: Juho Laurila, hyökkääjä
Päävalmentaja: Olli Honka ja Ilari Teerikangas

12. Karhut

Porin Karhut tipahti toissa kaudella Divarista ja saapui vuoden kakkosdivarivisiitin jälkeen takaisin. Joukkue on hurjan nuori ja omavarainen ja sitä uhkaa hissijoukkueen leima. Erikoistilanneosaamista löytyy Rami Prokin ja kumppaneiden muodossa ja periaatteessa paperilla Karhuilla on jopa playoff-taistoon riittävä joukkue. Osa avainpelaajista on kuitenkin ollut pitkään pelaamatta ja porilaisten arvaamattomuus ja näiden ”entisten tähtien” sitoutumisen taso on selkeä kysymysmerkki. Ei pelannut ennen kauden alkua kuin yhden treenipelin.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Erikoistilanteet
+ Potentiaalia löytyy
– Loukkaantumisherkkiä pelaajia
– Maalivahtipeli
– Sitoutumisen taso?

Paras pelaaja: Ville Salonen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Tomi Jerkku, hyökkääjä
Päävalmentaja: Juha-Petri Kujansuu

13. Kellon Lyönti

Täksi kaudeksi Divariin nousseen KeLyn viime kausi oli nappisuoritus. Divariin nousun lisäksi joukkue voitti myös Suomen Cupin pikkufinaalin. Viime kausi on kuitenkin ollutta ja mennyttä, eikä pelkillä vastahyökkäyksillä pärjää isojen poikien peleissä. Kotia tulee ikävä ja Divari-visiitistä ranskalainen.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Yllätysvalmis
– Materiaali
– Yksitoikkoinen pelitapa

Paras pelaaja: Jesse Kamula, maalivahti
Nouseva tähti: Konsta Kivioja, hyökkääjä
Päävalmentaja: Janne Krankka

14. Pirkat

Perinteikäs seura otti sarjapaikan Divariin nousseelta SC Pirkanmaa Unitedilta ja iso osa viime kauden PirU-rosterista jatkoi. Mitään isompia hankintoja ei ole joukkueeseen saatu, joten luvassa ei ole ruusuinen kausi. Häntäpäänkään suhteen ei näytä oletustasolla hyvältä, joten todennäköisesti Pirkat nähtään jälleen kaudella 2016-17 kakkosdivarin Sisä-Suomen lohkossa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Yllätysmomentti/paineettomuus
– Yksilötaso ei riitä
– Ailahteli jo kakkosdivarissa
– Vahvistuksien puute

Paras pelaaja: Janne Nousiainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Joona Varuhin, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jani Vatanen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ruostemies
15/09/2015
Steelerssin joukkue ei vakuuttanut viikonlopun pelissä 2. divarin Fosua vastaan. Varsinaisella peliajalla tulos tasan 7-7, mutta äkkikuolemassa forssalaiset parempia 8-7. Olkoonkin, että Steelerssin maalissa ollut kolmosveskari antoi tasoitusta, mutta kovin on pieni tasoero ykkös ja kakkosdivarin välillä, jos Steelers tosiaan d1varin parhaimmistoa tänäkin vuonna. Aivan järkyttävän huonoa puolustamista.
Roinatan
15/09/2015
kuka näitä tekee? hohhoijjaa
#8
15/09/2015
Varokaa poijjat #7 on jälleen ollut kesän nostelemassa punnuksia..
Cassun varpunen
15/09/2015
Ant Vuorinen on todella sarjan kuumin nouseva tähti. En ihmettele, jos wirmolainen pelaa jo tällä kaudella liigaa Tepsissä.
Manse
15/09/2015
Eikös pirkkojen nousevaksi tähdeksi voisi nostaa Konsta Tykkyläisen? Maaginen pelaaja kyseessä kunhan vain pelipäälle sattuu!
Voiko Paatelaisen luontoon päästää?
15/09/2015
Lelle Viskinen on koko #divarin paras pelaaja!
1x2
16/09/2015
Åiffin puolustusrosteri tosiaan hiukan kysymyksiä herättävä, mutta veskariosasto puolestaan sarjan paras (Leino/Niemi) !
Tänään lähtee...
17/09/2015
Joko hämeestä vihdoin noustaan liigaan? Puitteet on ainakin jo kunnossa. Vai ottaako liigapaikan sittenkin Pohjanmaan ylpeys, joka on koonnut kyllä sellaisen nipun, että "paperilla" ei epäselvyyttä nousijasta pitäisi olla. Ja mitä tekee etelä-Suomen ykkösdivarinippu (voitti viime viikonloppuna etelän joukkueiden keskinäisen turneen) Åiffi, että pystyvätkö he murtautumaan kolmen kovan kärjen sekaan? Ja Åiffin kohdallahan "perinteisesti" leijuu yllä kysymys, että kiinnostaako heitä oikeasti nousu?? Muut porukat taistelevat tällä kaudella vain pleijari-kunniasta.
S7
17/09/2015
Hei jou, Roinatan! Vedä vaan ite parempi ennakko ja laita postissa pääkalloon, katotaan julkaisevatko... Tai sitten ennakoit tähän. Ennakot aina yhden tai parin jampan näkemys. Ja tässä hyvin perusteltuja näkemyksiä.

Ite veikkasin viime kaudella Steelerssejen nousua liigan, mutta metsäänhän se meni ja kovaa... Ehkä sitten tällä kaudella natsaa toi veikkaus? Eli Steelers nousee suoraan!
meitsi
18/09/2015
LaSB:lla kovin joukkue koskaan. Nyt jos koskaan se ikkuna on auki Liigaan, sillä ensi kaudeksi joukkueesta ikävä kyllä lähtee jokunen avainpelaaja isoihin valoihin. Toivon, että yksi liiganousija on Hämeenlinnasta.
Muilutus
26/02/2016
Kärki ja pohja aika hyvin tiedossa, siltä väliltä ei niinkään. Putoajista osui 2/3, pudotuspelijoukkueista 5/8 ja sijat 9.-11. 0/3. Suurimmat yllättäjät tähän ennakkoon nähden Karhut ja LNM. "Flopit" Loviisa ja Erä Akatemia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.