Divarit

Pikkuseura haluaa palauttaa oululaisen naissalibandyn liigakartalle – ”Tavoitteena vain nousu”

23.09.
2015
7 Kommenttia
10
Divarit
SS Rankat Ankat lähtee alkavaan divarikauteen kokeneella pelaajistolla. Kuva: Jari Turunen

SS Rankat Ankat lähtee alkavaan divarikauteen kokeneella pelaajistolla. Kuva: Jari Turunen

Keväällä 2014 Oulun Luistinseura nousi otsikoihin, kun naisten edustusjoukkue päätti luopua Salibandyliiga-paikasta sekavissa tunnelmissa. Joukkue hajosi, eikä paikkaa saatu luovutettua toiselle oululaiselle seuralle. Hieman yli vuosi myöhemmin tilanne halutaan korjata, mutta tällä kertaa liigaan nousua tavoittelee huomattavasti pienempi seura – SS Rankat Ankat.

– Se on aika harvinaista, että joukkueeseen on tullut pelaajia yhdeksästä eri joukkueesta, Rankkojen Ankkojen valmentaja Jani Laukko toteaa heti alkuun.

Ja sitä se on. Laukko valmentaa naisten 1. divisoonaan valmistautuvaa joukkuetta yhdessä entisen liigapelaaja Timo Kukkosen kanssa. Joukkue on muuttunut merkittävästi täksi kaudeksi.

Vielä toissa kaudella SSRA pelasi naisten kolmosdivisioonassa. Viime kaudella 2. divisioonassa pelanneesta joukkueesta on jäljellä enää kolme pelaajaa.

Ankkajoukkueen rakennusvaiheessa on käytetty seuran ennestään hyväksi havaitsemaa tapaa.

– Rakennusprojekti on lähtenyt samasta paikasta kuin miehissäkin, eli salibandyn kesäsarjasta. Sieltä ne pelaajat on ”draftattu”, Laukko taustoittaa.

– Ykkösdivisioonaan noustuamme mietimme, että annammeko paikan OFBC:lle, mutta saimme lopulta niin kovan joukkueen kasaan, että minullakin oli helppo päätös jatkaa valmentajana.

Joukkueesta ei ainakaan kokemusta puutu, sillä peräti 15 pelaajalla on taustalla vähintään yksi kausi naisten Salibandyliigasta. Lisäksi suurin osa on tuttuja toisilleen jo aiemmilta kausilta.

Ex-OLS-hyökkääjä Marianne Kinnunen on yksi viime kaudella Kajaanin Papasissa liigaa pelanneista oululaisista.

Ex-OLS-hyökkääjä Marianne Kinnunen on yksi viime kaudella Kajaanin Papasissa liigaa pelanneista oululaisista. Kuva: Jari Turunen

– Oikeastaan kaikki pelaajat ovat oululaislähtöisiä, ja esimerkiksi viime kaudella Kajaanin Papasissa pelanneet olivat silloin niin kutsuttuja reissupelaajia, jotka kulkivat Oulusta Kajaaniin. Lisäksi pelaajia on tullut muun muassa Steelers JSB:stä, SPV:stä ja OFBC:stä. Nykyisestä joukkueesta yhdeksän pelasi vielä viime kaudella liigassa.

Valmentaja kehuu joukkueen maalivahtikaksikkoa Elsi Kangasharju–Krista Määttä, jota hän pitää sarjan parhaimpana. Henriikka Keinäseltä ja Annukka Häkliltä voidaan puolestaan odottaa kovia tehopistelukemia.

Rankat Ankat on aloittanut valmistautumisen kauteen viime toukokuussa. Kauden alla pelatuisssa harjoitusotteluissa joukkue voitti muun muassa Jyväskylän Happeen, OFBC:n ja rovaniemeläisen Santa’s Unitedin. Ainoa tappio tuli O2-Jyväskylää vastaan numeroin 5–4.

Alkavalle kaudelle joukkueella onkin jo selvät sävelet, vaikka Laukko myöntää divarin olevan urheilullisesti kova haaste.

– Meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin sarjanousu. Saimme paljon tuplapeliviikonloppuja ja otteluohjelma on muutenkin hyvin suunniteltu. Silti se on kova sarja ja vaatii joukkueelta paljon. Meidän rinki ei ole kovin laaja, eikä siinä ole hirveästi särkymävaraa.

Laukko on kuitenkin sitä mieltä, että Rankat Ankat pystyy tulevaisuudessa täyttämään OLS:n jättämän aukon naisten Salibandyliigassa.

– Uskon siihen, että SSRA:lla on mahdollisuudet vakiintua liigaseuraksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Api
23/09/2015
Kuka on tullut SPV:stä kun ei mikään nimi pelaajalistassa sytyttänyt? Kokoonpano on aika pitkälle OLS2007 C-tyttöporukka
oulu
23/09/2015
Liekkö syynä siihen, että vanhasta joukkueesta on kolme jäljellä niin pelaajien vakaumus? Samahan taisi olla miesten puolella, jonka takia divaripaikka meni muualle. Joku tietävä kertokoot lisää? Hattua nostan silti, että Oulua palautellaan kartalle!
PEPo
23/09/2015
Joo, VL-porukkaa oli paljon vielä 2. Divissa. Mutta koska kilpaurheilu on syntiä , piti suurimman osan lopettaa kun noustiin ykköseen. Kai se raja sit menee tossa? Mutta väittäisin että nyt on kova jengi.
Savuavia raunioit
23/09/2015
Ongelmia tulossa, koska mukana kovan egon pelaajia, jotka ovat olleet osaltaan hautaamassa sekä OLSia että Papasia. Koska Tähtipelaajien parasta ennen päiväys on mennyt, ja vanhusten liikkuvat jalat ovat kaukainen muisto, savut nousevat jälleen keväällä rauniolta.
Minä vaan
24/09/2015
Ei kukaan oululainen ole Papasia ollut hautaamassa. Pelastamassa paremminkin jotta Kajaaniin saatiin joukkue. Kiitos vain heille:)
Apille
24/09/2015
Viime kaudella SPV:ssä pelasi Oulun lahja seinäjokiselle salibandylle - Taru Martikainen.
Jeremie Ronnie
25/09/2015
Valmentajana henkilö, joka ei tiedä pelitavoista, harjoitteista ja säännöistä tuon taivaallista. Saapa nähdä miten joukkueen käy.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.