Maajoukkueet

Suomi jäi täysin Ruotsin jyrän alle – tuloksena karu 12-3-tappio

13.09.
2015
24 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Lauri Kapanen onnistui maalinteossa Ruotsia vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Lauri Kapanen onnistui maalinteossa Ruotsia vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue sai Ruotsi-ottelun toisessa osassa opetuksen kun ruotsalaiset latoivat taululle lukemat 12-3. Naisten toinen ottelu alkaa klo 15.45 Suomen aikaa.

Tappio oli Suomen suurin liki 26 vuoteen. Joulukuun kolmantena 1989 Tukholmassa Suomi hävisi Ruotsille 12-1.

Ruotsi karkasi seitsemässä minuutissa neljän maalin johtoon, ja toisessa erässä Jonas Svahn karkasi alivoimalla iskemään jo 6-0. Lauri Kapanen sekä ylivoimalla Tero Tiitu kavensivat toisessa erässä ja Jami Manninen vielä kolmannessa, mutta siihen Suomen ilonaiheet loppuivatkin. Ruotsi huudatti kotiyleisöään vielä viidesti.
Suomi pihisti sentään maaottelutapahtumaan kuuluvan lisäpisteen voittamalla otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan.

Salibandya, Malmö

Suomen ja Ruotsin maaottelutapahtuma, toinen ottelupäivä

Miehet

Ruotsi – Suomi 12-3 (5-0, 1-2, 6-1)

1. erä: 1.09 Rasmus Enström (Linus Nordgren) 1-0, 2.57 Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström) 2-0, 3.58 Nordgren (Rasmus Sundstedt) 3-0, 7.09 Kim Nilsson (Galante Carlström) 4-0, 15.09 Mattias Samuelsson (Enström) 5-0 yv.
2. erä: 22.53 Jonas Svahn 6-0 av, 29.40 Lauri Kapanen (Tero Tiitu) 6-1, 31.43 Tiitu (Risto Töllikkö) 6-2 yv.
3. erä: 45.40 Jami Manninen (Miko Kailiala) 6-3 yv, 45.59 Alexander Rudd (Enström) 7-3, 47.03 Johan Samuelsson (Galante Carlström) 8-3, 52.01 Galante Carlström (Nilsson) 9-3, 57.39 Joel Kanebjörk (Rikard Eriksson) 10-3, 58.37 Enström (Nordgren) 11-3, 59.13 Galante Carlström (Johan Samuelsson) 12-3.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan. Maaottelupisteet Ruotsille 2-1.

Torjunnat:
Jonathan Paulsson Ruotsi 6+6+8=20,
Eero Kosonen Suomi 11+10+8=29.

Jäähyt: Ruotsi 5×2 min, Suomi 3×2 min.

Erotuomarit: Martins Gross ja Martins Larinovs, Latvia.

Suomen parhaana palkittiin Tero Tiitu.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JiiK
13/09/2015
Että semmosta. Jotain tarttis tehrä.
Että silleen.
13/09/2015
Aina ei voi voittaa eikä tarttekaan. Mutta mukaavaahan voittaminen olisi. Ja itse kun ens pysty lähellekään samaan tai parempaan pelaamiseen, niin olen hiljaa.
kuoma
13/09/2015
Vika ei ole valmennuksessa eikä pelaajavalinnoissa. Ruotsin pelaajat ovat isompia, nopeampia, vahvempia, taitavampia ja juonikkaampia ja bonarina vielä pari eeppistä partaa. Suomelta puuttuu tällä hetkellä todelliset supertähdet: vrt Nilsson, Enström, Rudd ja Östholm. Ihan hyvin Suomi pyristeli tasoeroon verrattuna. Ainoastaan Salinin fyysinen preesenssi sai ruotsalaiset häpeään. Positiivista oli myös Tero Tiitu, osoitti että suojalasit ei haittaa niin paljon pelaamista etteikö pärjäisi korkeimmalla mahdollisella tasolla. Mannisen ja Hakosen rankkarit myös aika jeba.
Kuomalle
13/09/2015
Kuoma aivan oikeassa, tasoero on tällainen, tämä oli varmaan paras mahdollinen joukkue noin suurinpiirtein. On vaan niin että Suomi pärjää melkein jos on nappi päivä ja ruotsalaiset ovat huonoilla fiiliksillä pelailemassa. Sitten kun swedut pelaa fiiliksellä omalla tasollaan, Suomella ei ole mitään jakoa.
SW
13/09/2015
Kyllä huvitti taas eilen naisten pelin jälkeen suomalaisten kommentit viitaten kisoihin, kultamitallit olivat käytännössä jo taskussa ja Kauppien hehkutus nousi yli ärsytys pisteen, hyvä että myös naiset palautettiin maan pinnalle tänään.
Tiina
13/09/2015
Ei minusta missään kultamitalleja ole jaeltu! Suomen naiset näytti, että osaa voittaakin! Voitto oli hieno ja osoitti, ettei svedut nyt ihan omaa sarjaansa pelaa. Mielenkiintoiset MM-kisat tulossa! Edelleen toivoo uusien nuorien esiinmarssia Kauppien johdolla! Ehkä jo seuraavissa kisoissa!
Säbänderus
13/09/2015
Oi oi oi. Rummoo jälkee.
Kotikatsomo
13/09/2015
Olisikohan mahdollista saada näistä peleistä maalikoostetta ?
Katsoja
13/09/2015
Kettunen selitteli Ylelle että kokeiltiin karvausta jne. Nooh maalikosteen mukaan virheitä tehtiin varsinkin puolustuspäässä,
Selitys ontuu kun joukkueesseen oli valittu ihan eri profiilin pelaajia ja oliko oikeasti harjoiteltu uutta pelitapaa?
Pohojammaalta
13/09/2015
On toi kyllä uskomatonta, ku miettii kuinka kovia pelaajia suomen pääsarjas on, nii lahden takaa tuloo vielä noin palio kovempia! Jos tois Falunin ykkösketjun kaudeksi suomen sarjaan pelaamaan nii paljokohan takoisivat pisteitä:D
WS
13/09/2015
SW:lle. No, kiva hehkuttaa naisten voittoa kun edes joku pystyy sen ottamaan. Ollaan iloisia siitä, että Suomen naiset ovat edes suunnilleen Ruotsin tasolla, kun miehet ottaa pataan niin että pahaa tekee.

Eli ei muuta kuin odotellaan, että meidän A-poikien esiinmarssi liigakentille ja kansainvälisiin peleihin tapahtuu suuremmassa mittakaavassa, niin uskotaan että tulevissa ikäluokissa meillä on niitä tarvittavia tähtiä ja osaajia. Näin se on pakko uskoa. Jonkin verran uusia kasvoja on ollut jo mukana, joten ehkä se tästä?
Junnu#8
13/09/2015
Galante oli liekeissä. Mutta oliko Jonas Adriansson pelissä? Huikea kaveri.
SP
13/09/2015
Voi ja varmaan jopa kannattaa katsoa onko meikäläisen pelaajakehityksen seuranta ja kehityskohteet kv-vertailussa oikeita? Jotenkin liiton edustajien suusta kuulee koulutuksissa ja muissa tilaisuuksissa naapurin treenikulttuuria ja pelitapaa aliarvioivia kommentteja, mikä tulosten valossa on hiukan outoa. Tai vaihtoehtoisesti ymmärrettävää, mikä on jo pelottavaa. En tiedä, onko Ruotsiin osunut jotenkin aivan poikkeuksellisia ikäluokkia nyt ukkojen maajoukkueikään ja onko sieltä tulossa miten lajalla rintamalla vastaavia lahjakkuuksia. Tietysti nyt nuo nuoremmat lahjakkuudet pääsevät treenaamaan aika hyvässä ryhmässä, mutta junnuissa esim. nuo nousussa olevat kaverit ovat ainakin osin näitä nykytähtiä pienempiä. Suomessa nousee junnuikäluokista lahjakkaita jannuja, toivottavasti tasoittuu jossain kohtaa, kun tää nykyinen sukupolvi naapurista eläköityy...
S7
13/09/2015
Onhan tossa Ruotsilla melkoinen kultainen sukupolvi! Galan ja Rasmuksen toisi niin joo, kyllä tehoja paukkuis ja kovasti. Gala myös persoonana ja pelaajana huikea. Suomi junnu liian usein ylimielinen ja ei jaksa treenata, kattokaapas jos joskus livenä ootte paikalla kuinka tää Ruotsin hobitti vetää asenteella alkulämmöistä lähtien!! Ja vetää ne muutkin. Tossa on se rima, ei missään kuinka pärjää perusliiga matsissa...
Ihmettelijä
14/09/2015
Suomi voi nykyisellään pärjätä Ruotsille vain yksittäisessä ottelussa. Tasoero joukkueiden kuin yksilöidenkin välillä on merkittävä. Ruotsalaiset ovat isompia, nopeampia, vahvempia ja taitavampia.
JiiK
14/09/2015
Ruotsin nyytit:

http://www.tv4.se/sport/klipp/sverige-k%C3%B6rde-%C3%B6ver-finland-3201825
Rokka
14/09/2015
Saisiko sen dinosaurustiimin Kettunen/Ahonen/Backman ulos maajoukkueesta vai tyydytäänkö olemaan ikuinen hopeajoukkue?
Comeback
14/09/2015
Nykky bäkkii
jep
14/09/2015
Adriansson teloi jalkansa silloin alkukesästä divari futikses. Sivussa varmaan vuoden vaihteeseen.
Junnu#8
14/09/2015
Näinhän se olikin. On mahtanut valmentajat tykätä. Mutta jalkapallo on hyvä kesäharjoittelu muoto.
Goos
14/09/2015
Onko näistä mistään mj-peleistä nähtävillä koosteita mistään?
JiiK
14/09/2015
Yritin pistää jo linkkiä koosteeseen mutta täällä on jotkut typerät filtterit mitkä estää. Googlettamalla löytyy ("finland sverige 12-3")
Koriksesta mallia
14/09/2015
Susijengi on päässyt sellaiseen mediatilaan, että vain positiivinen tulee läpi. Olisikohan Susijengin kommentointi merkki positiivisemman kannustuskulttuurin jalkautumisesta Suomeen? Jos joukkue alisuorittaa, valmennusta, joukkuetta ja yksittäisiä pelaajia silti hehkutetaan. Tästä mallia.
ÄÄS KASI
14/09/2015
Fysiikkatreenaus yleensäkin, saati oikeiden, lajin kannalta tärkeiden fyysisten ominaisuuksien kehittäminen on se suurin yksittäinen ongelma suomalaisessa salibandyssä. Lahjakkaita junnuja kyllä riittää, mutta aikuisiällä lahjakkuudesta ei ole apua, mikäli fyysiset ominaisuudet eivät tue sitä. Tältäkin kesältä mediaan ilmoitetuista liigaporukoiden testien kärkituloksista tulee lähinnä vaivaantunut olo, saati että cooperin tai 20min juoksun tuloksia edes salibandyssä johonkin tarvittaisiin. Toinen pelaajakehityksen este kärkikavereille on seuravalmennuksen liian matala vaatimustaso. Moni pistenikkari on maju-ympyröissä täysin hyödytön, kun snaipperi-tyylinen pelitapa, ja hyökkäyspäässä maleksiminen ei enää kovien kaverien seassa onnistukaan, ja puolustuspelaaminen ja sen ymmärtäminen nousee voiton tärkeämmäksi tekijäksi. Aikuisiällä näitä asioita on enää turha opiskella, koska selkäranka on jo vioittunut...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.