Divarit

TOP 5: Miesten Divarin puheenaiheet

15.09.
2015
2 Kommenttia
4
Divarit
Mikko Piippo (#98) vannoi aikanaan, ettei koskaan voisi pelata ÅIF:ssa. Kuva: Salibandyliiga.

Mikko Piippo (#98) vannoi aikanaan, ettei koskaan voisi pelata ÅIF:ssa. Kuva: Salibandyliiga.

Pääkallo.fi listasi Divari-kauden alla sesongin puhuttavimmat aiheet. Sarjasta ei mielenkiintoa uuvu ja keväällä odottavat playoffit ovat tasaiselle sarjalle varmasti jälleen kirsikka kakun päälle.

5. Blackbirds-pelaajat Sipoossa
Sipoon ÅIF ja Keravan Blackbirds pelasivat pitkään vastakkain Divarissa verivihollisina. Blackbirds-pelaajat vannottivat vuosien aikana, etteivät ikinä voisi edustaa ÅIF:ia ja toisin päin. Mustarastaat kuitenkin tipahtivat viime kaudella Divarista ja keravalaisten parhaimmisto siirtyi Sipoon suuntaan. Viime kaudella kummallakin seuralla oli vaikeaa, mutta nyt tilanne näyttää siltä, että ÅIF:lla on varsin kilpailukykyinen porukka. Mielenkiintoista nähdä, miten entiset viholliset suoriutuvat nyt toistensa rinnalla.

Antti Ruokonen näyttää Joensuussa kaapin paikan. Kuva: Salibandyliiga.

Antti Ruokonen näyttää Joensuussa kaapin paikan. Kuva: Salibandyliiga.

4. Nuorentunut Josba Ruokosen rautaisessa ruorissa
Antti Ruokonen otti viime kaudella ohjat Josbassa ties kuinka monennen kerran ja sai heti ryhtiä joukkueen pelaamiseen. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan yllättäen Josba suli playouteissa ja tippui todellisena shokkina Divariin. Ruokosella on todella auktoriteettinen ote ryhmään ja valmentajana hän vaatii sitoutumista ja kovaa työntekoa. Joukkue on ollut yhdessä jo toukokuusta saakka ja vaikka paperilla nippu ei tosiaankaan päätä huimaa, on mielenkiintoista nähdä minkälaiseen liitoon vanhan liiton luotsi saa nuoren ja potentiaalisen porukan.

Wirmossa on kauden aikana otsa kurtistunut kapean pelaajaringin myötä. Kuva: Jarmo Jokila.

Wirmossa on kauden aikana otsa kurtistunut kapean pelaajaringin myötä. Kuva: Jarmo Jokila.

3. Wirmon ja Limingan tilanne – pelastavako farmisopimukset?
Limingan Niittomiehet ja SBS Wirmo kokivat viime kaudesta kovia menetyksiä ja kummankin tilanteen pelasti enemmän tai vähemmän farmisopimus – LNM saa apuja OLS:sta ja Wirmo TPS:stä. Kummankaan kohdalla harjoituskauden aikana liikkuneet huhut eivät ole olleet ruusuisia, vaan nousijajoukkueita on uskallettu veikkailla niiden yläpuolelle. Mahdoton ajatus se ei ole, sillä farmisopimuksiin nojaaminen on aina 50-50-tilanne.

Ville Lastikka ei todennäköisesti tao maaleja enää tämän kauden jälkeen Divarissa. Kuva: Jari Turunen.

Ville Lastikka ei todennäköisesti tao maaleja enää tämän kauden jälkeen Divarissa. Kuva: Jari Turunen.

2. Nuorten maailmanmestareiden viimeiset Divari-kaudet?
Ville Lastikkaa ja Rasmus Kainulaista vietiin kovaa vauhtia liigaan ja ulkomaille jo menneenä kesänä. Nuorten sensaatiopelaajien kohdalla puhutaankin tulevan sesongin suhteen kenties viimeisestä kaudesta Divarissa. Millaisella näyttöhalulla nämä nuoret taiturit esiintyvät etenkin nyt, kun kumpikin joukkue on rankattu mahdolliseksi liiganousijaksi? Kumpi vie pidemmän korren joukkueensa johdattajana?

Tätä huumaa saadaan kokea uudestaan. Kuva: Mika Virtanen.

Tätä huumaa saadaan kokea uudestaan. Kuva: Mika Virtanen.

1. Derbyottelut
Divarissa on tällä kaudella nähtävissä loistavia paikalliskamppailuja. SB Vaasan ja Blue Foxin väliset Pohjanmaan derbyt ovat herättäneet alueella kuhinaa jo pitkään, KeLyn ja Limingan Niittomiesten kamppailut nostavat mielenkiintoa Oulun alueella, Wirmo ja Karhut kisaavat kotihalliensa tunnelmassa siinä missä länsirannikon parhaan Divari-joukkueen leimastakin ja Itä-Suomessa salibandyn ystäville herkkua tarjoavat Welhojen ja Josban mittelöt ja niin edelleen. Kauden kovimmat paikalliskamppailut nähtäneen kuitenkin jälleen Hämeenlinnan alueella, jossa sarjan kärkipäähän povaillut LaSB ja Steelers kalistelevat miekkojaan toden teolla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
VIIKATEMIES
16/09/2015
Mielenkiintoisia puheenaiheita listattuna. Otan kantaa yhteen, nro 3 niittareiden ja puimureiden tilanne, lähinnä niitareiden osalta.

LNM:ssä tosiaan muutoksia tapahtui hienon viime kauden jälkeen, mutta ei niin dramaattisia kuin toimitus antaa ymmärtää. Suurin menetys oli Luokkasen Matiaksen lähtö, jos siis on lopullinen. Pelasi aivan huikealla tasolla ne n. 16 peliä, mutta oli hänellä ketjukavereinakin aika velikultia, Savolainen Atte ja Laurila Juho, jotka Matulle paikkoja järjesteli. Nämä veijarit jatkaa onneksi tälläkin kaudella Limingassa, ja tekevät paljon pisteitä.

Valmentajan lähtö ei välttämättä ollut huono asia, olihan pelityyli aika riskialtis. Niittarit teki paljon maaleja mutta omissakin soi liikaa. Pelien mennessä huonosti, ei Härmä uskaltanut luottaa vaihtopenkkiin, vaan jatkoi samoilla kokoonpanoilla. Nykyiset valmentajat, Honka ja Teerikangas, tekivät hyvää jälkeä jo pari vuotta sitten 2.div. kaudella pelaamisen ohessa. Ovat pitkän linjan pelimiehiä ja nähneet kaikenlaisia valmentajia. Uskon että joukkueessa on rennompi meininki tänä vuonna, joka näkyy tuloksessa.

Lisäksi viimekaudellakin pisteitä tehtailleet Latvalehdon Marko, Tornberg Olli, Pelkonen Niko, yllä mainitut S.A. ja L.J., Viiltolan Joona, loppukaudesta huippuvireeseen päässet pakit Kaitera, Alatalo ja Karjalainen jatkavat ja ovat vuoden kokeneempia. Tulossa on myös uusia haastajia: Hiltusen Jupe ja Aholan Jaakko tulevat tekemään läpimurtonsa divarissa.

Maalivahtiosasto oli viimekaudella hieman pulassa ajoittain, varsinkin alkukaudesta. Toki kaikkia tappiota ei heidän piikkiin voi laittaa, eivät saaneet muulta joukkueelta monestikaan mitään tukea. Mutta nyt, kun Parviaisen Ilari on mukana, näyttää sekin osasto huomattavasti paremmalta.

Toimituksen kanssa olen samaa mieltä tuosta farmisopparista. En ole varma onko hyötyä muille kuin liigajoukkueille. Laittavat kuntoutuvia tai muuten vähälle peliajalle jääneitä pelaajia "kehittymään". Tai toisinpäin, divarijoukkueen parhaimpia otetaan liigarinkiin, ehkä penkitetään. Mutta tuskin isompaan roolin mitä divarissa olisi tarjolla. Mutta katsotaan, voin olla väärässäkin (toivottavasti).

Joka tapauksessa uskon, että Limingassa nähdään ehjempi divarikausi ja pudostuspelipaikka on täysin realismia. Jäihän se viime kaudellakin vain muutamaa pistettä vaille saavuttamatta.

Innolla odotan viikonloppua, että pääsee kannustamaan omaa jokkuetta ja nauttimaan hienosta lajista!
viikatemies
16/09/2015
:D:D melkosia pelaajia :D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.