Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan puheenaiheet

18.09.
2015
0 Kommenttia
5
Liigat
Salibandyliigan jäähallifinaalit ovat keränneet hyvin kansaa katsomoihin. Runkosarjassa katsojakeskiarvot ovat kuitenkin polkeneet paikallaan viime vuodet. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigan jäähallifinaalit ovat keränneet hyvin kansaa katsomoihin. Runkosarjassa katsojakeskiarvot ovat kuitenkin polkeneet paikallaan viime vuodet. Kuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliiga käynnistyy perjantaina 18.9. Ennakkoon kauteen on ladattu huikeita odotuksia ja monet puhuvat ”kaikkien aikojen kaudesta”. Pääkallo.fi niputti tulevan kauden tärkeimmät puheenaiheet.

5. Nousevatko yleisömäärät?
Tämä ikuisuuskysymys noussee pinnalle taas alkavan kauden alla. Salibandyliigan katsojakeskiarvot ovat pyörineet pitkään 500-530 tienoilla. Jyrkkää nousua tulee tuskin tulevallakaan kaudella, mutta edellisen vuoden lukemat pitäisi pystyä ohittamaan. Salibandy on saanut lisänäkyvyyttä viime vuosina, mutta runsaita yleisömassoja on nähty vain harvojen joukkueiden otteluissa. Taikatempuilla katsojia tuskin saa otteluihin. Kansan saanee edelleen liikkelle tekemällä tasaisen hyvää päivittäistä työtä seuratasolla. Tämän lisäksi kaivataan myös yhä enemmän seurojen ja liiton välistä yhteistyötä. Nähtäväksi jää saako Mika Kohonen nostettua preesenssillään yleisökeskiarvoja.

SPV juhli Suomen mestaruutta viime keväänä. Joukkue on yksi vahvoista ennakkosuosikeista myös tulevalla kaudella. Kuva: Mika Hilska

SPV juhli Suomen mestaruutta viime keväänä. Joukkue on yksi vahvoista ennakkosuosikeista myös tulevalla kaudella. Kuva: Mika Hilska

4. Tasainen kärkiryhmä
Tulevasta kaudesta hyvää kertoo se, että mestarin veikkaaminen ei ole erityisen helppoa. Sarjassa on neljän joukkueen vahva kärkiryhmä (SPV, Happee, Viikingit ja Classic) ja kahden haastajan (Oilers ja Erä) muodostama kova kuusikko, joista kaikilla on realistinen mahdollisuus pelata Superfinaalissa. Voi olla, että sarjassa nähdään jopa täysin uusi mestari tulevalla kaudella.

Kommentaattori Toni Lötjönen ja selostaja Tuomo Reponen saavat paljon vastuuta nettilähetysten suhteen. Kuva: Juhani Järvenpää

Kommentaattori Toni Lötjönen ja selostaja Tuomo Reponen saavat paljon vastuuta nettilähetysten suhteen. Kuva: Juhani Järvenpää

3. Suorat lähetykset
Suorat nettilähetykset lisääntyvät entisestään salibandyn saralla. Ylen satunnaisemmat televisiolähetykset nostavat lajin näkyvyyttä yleisemmällä tasolla. Se, että TV-lähetyksiä on ylipäätään tarjolla, on erinomainen asia lajissa, joka on perinteisiin palloilulajeihin verrattaen vielä nuori. Monet pääsarjat ovat vaikeammin seurattavissa kuin Salibandyliiga, joten lähetysten kasvanut määrä on positiivinen asia lajin kannalta.

Mika Kohonen palaa Salibandyliigaan. Kuva: Mika Hilska

Mika Kohonen palaa Salibandyliigaan. Kuva: Mika Hilska

2. Paluumuuttajat
Mika Kohonen palaa Salibandyliigaan ja SPV:n riveihin. Siinä vuoden 2015 suurin salibandyuutinen. Kohonen ei ole toki ainoa mielenkiintoinen Salibandyliigaan palannut pelaaja tai valmentaja. Mestarivalmentaja Petteri Nykky valmentaa ensi kaudella Tampereen Classicia. Akseli Ahtiainen nähdään pitkästä aikaa Salibandyliigassa ja Oilersin peräsimessä. Harri Forsten kerkesi jo lopettaa, mutta ”Tohtori” nähdään salibandykansan iloksi vielä ainakin tulevalla kaudella Viikinkien paidassa. Yksi lajin suurlahjakkuuksista on ehtinyt lopettaa pääsarjapelaamisen jo kahteen otteeseen. Markus Bollström tekee kuitenkin jälleen paluun huipputasolle ja hänet nähdään Esport Oilersin nutussa.

Vuoden puhutuin tapahtuma on itseoikeutetusti yksittäinen Superfinaali. Kuva: Juhani Järvenpää

Vuoden puhutuin tapahtuma on itseoikeutetusti yksittäinen Superfinaali. Kuva: Juhani Järvenpää

1. Yksittäinen finaali
Tästä on ehditty keskustella ja vääntää jo vuosia ennen varsinaista tapahtumaa. Yksittäiselle finaalille löytyy edelleen vastustusta, mutta kun päätös on tehty, niin sen takana on seistävä. Yksittäisen finaalin myötä kauden huipennus on mahdollisesti ikimuistoisin koko suomalaisen salibandyn historiassa. Riskejäkin tietysti on. Kaikki joukkueet eivät ole yhtä vetovoimaisia kuin toiset ja finaalijoukkueista saattaa riippua paljonkin se, minkälainen tapahtumasta tulee. Salibandylle finaali on kuitenkin mahdollisuus näyttää oma vetovoimansa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.