Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan puheenaiheet

16.09.
2015
7 Kommenttia
19
Liigat
Crackersia vahvistava Maria Rzhanenkova (nro 29) on edustanut Venäjää maajoukkuetasolla. Kuva: IFF

Crackersia vahvistava Maria Rzhanenkova (nro 29) on edustanut Venäjää maajoukkuetasolla. Kuva: IFF

Naisten Salibandyliigaan liittyvät asiat harvemmin keräävät varsinaista kommenttivyöryä palstallamme, mutta mielenkiintoisia nostoja sieltäkin voi tehdä. Pääkallo.fi listasi viisi puheenaihetta liigan kynnyksellä.

5. Crackersin venäläiskaksikko
On hieman yllättävää, että aiemmin itärajan takaa ei ole tullut pelaajia kotoiseen liigaamme kokeilemaan tasonsa riittävyyttä, mutta nyt näin viimein on. Kotkalaisen Crackersin paidassa pelaavat Maria Rzhanenkova ja Olga Prosvetova eivät välttämättä ole sateentekijöitä, mutta ainakin he ovat päänavaus sille, että niin miesten kuin naistenkin sarjoihin voisi tulla uutta jatkossa enemmän uutta väriä myös Venäjältä. Aika näyttää, kuinka Pietarin Kotkaan vaihtanut kaksikko onnistuu, mutta ainakin heitä seurataan erityisellä mielenkiinnolla.

Kenellä kestää pää parhaiten, kun kannu tuodaan ensi keväänä Hartwall Arenaan tv-kameroiden eteen? Kuva: Esa Takalo

Kenellä kestää pää parhaiten, kun kannu tuodaan ensi keväänä Hartwall Arenaan tv-kameroiden eteen? Kuva: Esa Takalo

4. Superfinaali
Toisin kuin miehissä, naisten puolella puolivälierissä ja välierissä jatkoonpääsyn takaa kolme voittoa. Yksittäisessä Superfinaalissa 16.4. Hartwall Arenassa altavastaajilla, eli naisten liigan tapauksessa todennäköisesti SB-Pro:lla ja NST:llä on finaalisarjaa parempi mahdollisuus sysätä hallitseva mestari Classic valtaistuimeltaan. Toinen kysymys on pääkopan kestäminen, kun finaalipäivä koittaa: kuka tai ketkä pystyvät tekemään ne viileimmät ratkaisut kovankin paineen alla? Tätä ja tietysti laajempaakin perspektiiviä silmällä pitäen NST on värvännyt tälle kaudelle valmennustiimiinsä mentaalivalmentajan.

SB-Pron Elina Kujala ja Classicin Nina Rantala kuuluvat maajoukkueen vakiokalustoon. Kuva: Esa Takalo

SB-Pron Elina Kujala ja Classicin Nina Rantala kuuluvat maajoukkueen vakiokalustoon. Kuva: Esa Takalo

3. Maajoukkuepelaajien syysvire
Naisilla on edessään MM-kotikisoihin valmistava liigasyksy, joten maajoukkueen kärkipelaajat haluavat olla hyvässä iskussa aivan alkukaudesta lähtien. Tämä ei tiedä hyvää häntäpään joukkueille, jotka joutuvat kärsimään nahoissaan kieli vyön alla viimeisiä MM-näyttöjä antavien huippupelaajien syysvireen. On siis mahdollista, että jo alkukaudesta tasoerojen ollessa suuria nähdään rajujakin murskajaisia.

Laura Kokko (64) kuuluu NST:n kokeneeseen kaartiin, joka rypistää kerran vielä. Kuva: Jari Turunen

Laura Kokko (64) kuuluu NST:n kokeneeseen kaartiin, joka rypistää kerran vielä. Kuva: Jari Turunen

2. NST:n ”One more year”
Jonna Mäkelä, Elina Sinisalo, Laura Kokko, Heli Suoreijus, kenties Tiia Ukkonen ja joku muukin. Siinä kokeneita nimiä, joita ei todennäköisesti enää vuoden päästä kausiennakoissa näe. Päävalmentaja Lasse Kurronen näytti punaista valoa jo alun perin tälle kaudelle, mutta havaittuaan, millainen rykmentti hänelle on putoamassa käsiin, jatkopäätös vielä vuoden ajaksi oli selviö. NST:n projekti tähtää mestaruuteen kevään Superfinaalissa, ja mikäli koko joukkueen tähtikaarti säilyy ehjänä, kevään 2006 mestaruusjuhlien uusiminen on täysin mahdollinen tavoite. Seuraavaa saumaa voittaa Lappeenrannassa joudutaan odottamaan todennäköisesti todella pitkään.

SB Vantaan viime kausi liigassa: 2 voittoa, 22 tappiota, maaliero 67-198. Kuva: Markku Taurama

SB Vantaan viime kausi liigassa: 2 voittoa, 22 tappiota, maaliero 67-198. Kuva: Markku Taurama

1. Kaikkien aikojen tasoerot?
1-20, 18-0, 19-3, 1-16, 2-18. Siinä esimerkkilukemia viime vuosien liigasta. Jos aiemmin naisten Salibandyliigassa on ollut useamman kerroksen väkeä, on se sitä tällä kaudella ehkä voimakkaammin kuin koskaan. Viime kaudella lukemat pysyivät paremmin hanskassa kuin toissa sesongilla, mutta maalit eivät aina kerro pelistä kaikkea. Sarjassa on kolme sarjanousijaa (O2-Jyväskylä, JoKa, Crackers), jotka ovat sinne paikkansa tavalla tai toisella ansainneet ja joille toki annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa, mutta jotka eivät sinne lähtökohtaisesti tasoltaan kuulu. Liigassa on aivan liikaa etukäteen pelattuja läpihuuto-otteluita, joiden karsimiseksi joukkuemäärää on yksinkertaisesti pudotettava. Ottelut kärjen ja hännän välillä eivät tarjoa joukkueille eikä yleisölle mitään, ja liigaan pääsee pelaamaan aivan liian helposti tällä hetkellä. Tämä viesti siis liiton päättäjille: joukkuemäärää on supistettava kymmeneen, tai kuten ankarimmat äänet ovat ehdottaneet, kahdeksaan.

Artikkelia päivitetty 16.9. klo 23.24. Naisten puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella voitolla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kommentoija
16/09/2015
Sarjasta saataisiin tasainen ja urheilullisesti viihdyttävä jos pudotettaisiin joukkuemäärä suoraan neljään.
veikkailut
16/09/2015
Olikos se niin että classic pieksi viime keväänä kooveen ja nst:n lähes kymmenellä maalilla? Tämänkin syksyn treenipeleissä mm. neljänneksi arvioitu koovee taisi jo hävitä isosti classicille? Turhaan tässä paria nousijaa aletaan arvostelemaan. Kiistaton totuus on se, että kärkikolmikolle ei tänä vuonna muut pärjää ja loput pelaa yllättävänkin tasaisen sarjan. Viihdyttävämpi kausi tulossa vuosiin.
Kas
16/09/2015
Edelliseen kommenttiin viitaten haluaisin kyseenalaistaa näkökulman että "kärkikolmikolle ei tänävuonna muut pärjää". Jos harkkapelituloksia katsoo voi siellä olla aika ylläreitäkin, esim Crackers pelasi hyvän harkkapelin Nst vastaan 4-2 (muistaakseni?), joten en ihan kaikkia nousijoita lähtisi tuomitsemaan turpakeikalle.. En toki kiistä etteikö tasoerot voisi olla suuret, mutta toisen hyvänä ja toisen huonona päivänä saattaa olla yllätyksiä luvassa. #posinkautta :)
Huoh
17/09/2015
Ja mitään crackersilta pois ottamatta nst pelas kakkos nipulla sen matsin. Turha näitä on ennakkoon treenimatseista peilata. Pelit on pelejä!
rakastunut
17/09/2015
Toimitus hereillä! Crackersissä on paljon kiinnostavampi pelaaja kuin nämä venäläiset! Kaunis ja ihana Jasmin Kokkonen ansaitsisi palstatilaa vähän enemmänkin. Mielellään tietysti kuvien kera niin alkaisi naistenliiga kiinnostamaan peräkammarin poikiakin!
NST
17/09/2015
pelasiko nst kakkos nipulla myös viime keväänä kun Juulit ja kumppanit otti nenukkaan mm. classicilta ja voitti silti kauden perään pronssia?joihinkin peleihin näitä vaan pitää peilata.
Tasoeroista
17/09/2015
Ja otetaanpa huomioon vielä pari kautta sitten (2013-14) pelattu peli NST-SB-Pro, jonka Pro vei 2-18 nimiinsä. Tasoeroja on, myös näiden kärkijoukkueiden välillä, vaikka joukkueet kovin ovatkin tälle kaudelle muuttuneet. Se ei vaadi kuin huonon päivän. Tästä toisena hyvänä esimerkkinä samaisena kautena pelattu pronssiottelu Ols-Happee. Olsille osui tuohon peliin huono päivä, vaikka olikin selkeästi Happeeta parempi.
Ja puhuttaessa siitä, että naisten liigaan pääsee liian helposti niin ongelma muodostuu jo alemmissa sarjoissa. Viime kauden naisten 1.divisioona oli yksi vitsi: kakkosdivarista nousseet joukkueet eivät pärjänneet alkuunkaan ja kärkijoukkueet pelasivat välillä karmeita murskajaisia heitä vastaan. Tasoeroja oli liikaa myös jo aiemmin divarissa pelanneiden kesken (esim O2-Hatsina, 9-0). Olisiko ratkaisuna tasoeroihin koripallosta tutut B-divari sekä A-divari? Näin ollen kakkosesta noustaisiin ensin B-divariin ja sieltä A-divariin ja sitten vasta liigaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.