Juniorit

TOP 5: Salibandyliigan junioritähdet

17.09.
2015
8 Kommenttia
11
Juniorit
Viime kausi loppui Tuure Ailion osalta liian aikaisin loukaantumisen vuoksi. Pääkallo.fi odottaa nuorelta hyökkääjältä vahvoja esityksiä alkavalla kaudella. Kuva: Salibandyliiga

Viime kausi loppui Tuure Ailion osalta liian aikaisin loukaantumisen vuoksi. Pääkallo.fi odottaa nuorelta hyökkääjältä vahvoja esityksiä alkavalla kaudella. Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi listasi alkavan Salibandyliiga-kauden kirkkaimmat ja potentiaalisimmat junioripelaajat. Valitut pelaajat koostuvat 1.1.1997 ja sen jälkeen syntyneistä pelaajista, jotka ovat jo tehneet liigadebyyttinsä, mutta heidän odotetaan puhkeavan kukkaan viimeistään tällä kaudella.

5. Tuure Ailio, -97, Erä
Keskushyökkääjänä viihtyvä Ailio oli jo viime kaudella Erän vakituisessa liigaryhmässä mukana ja puki edustusjoukkueen paidan ylleen 24 ottelussa. Ulottuva ja erityisesti taitava hyökkääjä vakuutti pelitaidoillaan, ja sai vastuuta myös aivan helsinkiläisjoukkueen kärkiketjuissa. Loukkaantuminen kuitenkin pilasi loppukauden. Ailion pitäisi olla täydessä kunnossa uuden sesongin alkaessa, ja lähtee nyt entistä kovempaa vakiinnuttamaan paikkaa joukkueessa. Viime kaudella syntyi Salibandyliigassa 10 tehopistettä – nyt niitä voidaan odottaa enemmän. Fysiikassa edelleen kehittämistä, kuten monilla hänen ikäisillään.

Classicin Oskari Heikkilä pelasi tehokkaasti nuorten pudotuspeleissä ja oli voittamassa joukkueen kanssa Suomen mestaruutta. Kuva: Salibandyliiga

Classicin Oskari Heikkilä pelasi tehokkaasti nuorten pudotuspeleissä ja oli voittamassa joukkueen kanssa Suomen mestaruutta. Kuva: Salibandyliiga


4. Oskari Heikkilä, -97, Classic
Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä on vielä etsinyt paikkaansa miesten liigajoukkueen ja A-nuorten välillä. Viime kaudella tilille kertyi 15 ottelua ja viisi tehopistettä Salibandyliigassa, mutta Heikkilä oli isossa roolissa voittamassa Classicille nuorten SM-kultaa. Laukaus on laadukas, mutta hänen pitäisi päästä käyttämään sitä vielä tehokkaammin liigakentillä. Tie Classicin kärkipelaajien joukkoon ei ole kovan materiaalin vuoksi helppo, mutta Petteri Nykyn alaisuudessa vastuuta on varmasti luvassa, ja Heikkilän täytyy hyödyntää mahdollisuudet.

17-vuotias Eero Jalo löi itsensä ryminällä läpi viime kauden Salibandyliigassa. Kuva: Anssi Koskinen

17-vuotias Eero Jalo löi itsensä ryminällä läpi viime kauden Salibandyliigassa. Kuva: Anssi Koskinen


3. Eero Jalo, -98, TPS
Vasta 17-vuotias Jalo hämmästytti viime kaudella nousemalla täysin puskista Turun Palloseuran kärkihyökkäysketjuihin. Hän oli yksi harvoista valon pilkahduksista TPS:n mollivoittoisen kauden aikana. Taitavasti peliä rytmittävä laitahyökkääjä tekee kentällä oikeanlaisia ratkaisuja, ja on ikäisekseen jo harvinaisen kypsä pelimies. Vielä kun Jalo saa kehitettyä laukaustaan eteenpäin, niin maalintekopotentiaali kasvaa huomattavasti. Kehitys jatkuu tälläkin kaudella.

Kooveen punapaidassa pelaava Matias Lintula ottanee isompaa roolia tämän kauden tamperelaispuolustuksessa. Kuva: Salibandyliiga

Kooveen punapaidassa pelaava Matias Lintula ottanee isompaa roolia tämän kauden tamperelaispuolustuksessa. Kuva: Salibandyliiga


2. Matias Lintula, -97, Koovee
Lintula sai jo hyvää Salibandyliiga-kokemusta viime kaudella, kun hän puki Kooveen edustuspaidan päälle 17 ottelussa. Varmaotteinen puolustaja luottaa vahvasti peruspelaamiseen, eikä odotuksia saa asettaa pistepörssin perusteella. Osoitti myös pallollisia taitoja alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä pelaten Suomen ykköskentällisen pakkiparissa, ja tehoja syntyi piste per peli -tahdilla. Kaipaa vielä kamppailuvoimaa miesten kentille, mutta Kooveella on käsissään erittäin lupaava ja luotettava puolustaja jo alkavalle kaudelle.

Vikkelältä Eero Nuutiselta odotetaan paljon maaleja alkavalla sesongilla. Kuva: Salibandyliiga

Vikkelältä Eero Nuutiselta odotetaan paljon maaleja alkavalla sesongilla. Kuva: Salibandyliiga


1. Eero Nuutinen, -97, Erä
Erä-hyökkääjä Eero Nuutinen on ollut jo niin pitkään pinnalla, että on vaikea uskoa hänen olevan vasta 18-vuotias. Kyseessä on salibandykatsojan ihannepelaaja: väsymätön ja työteliäs, iskee maalin vaikeistakin asennoista ja tuulettaa aina antaumuksella. Viime kaudella tehopisteet hieman laskivat, mutta koko joukkueen kausi oli hyvin kaksijakoinen. Luontainen maalintekijä tulee säväyttämään tälläkin sesongilla, ja ”koko kansan juoksuläyssäreitä” nähdään uppoavan maaliverkkoihin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Maukka
17/09/2015
Divarin junnuista samanlainen!
12345
17/09/2015
Divarin junnuista samanlainen!
Divarin junnutähdet
17/09/2015
Ville Lastikka
Rasmus Kainulainen

Tarkemmin herroista voi lukea Divarin ennakoista.
Jkl
17/09/2015
Happeesta nostaisin esiin Vili Liposen. On potentiaalinen hyökkääjä, joka teki esim. harkkamatsissa Speveä vastaan hatut. Eikä mitään tuurimaaleja, vaan tekemällä tehtyjä. Ja vielä rankku kylmästi sisään.
Osku
17/09/2015
Tämä oli hieno idea. Listalle nimetyt saa varmaan lisää boostia tekemiseensä. Oliskohan pitänyt vielä laajentaa TOP 10:ksi? Toisaalta tänne kommenttipuolelle voidaan nostaa lisää näitä lupaavia junnuja.
Kommentoija
17/09/2015
Kova äijä tuo Liponen, aloitti lajin 16-vuotiaana vailla minkäänlaista aiempaa kokemusta ja nyt jo liigassa. Ensi kaudella maajoukkueessa?
Juhis
17/09/2015
Eipä taida Eero säväyttää tällä kaudella, valitettavasti.
Janne
18/09/2015
Ailio tällä kaudella +20 paunaa tauluun. Jalo maksimissaan 10. Faktat on faktoja ja listat listoja. Kauden lopussa ollaan viisaampia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.