Liigat

TOP 5: Salibandyliigan parhaat maalivahdit

17.09.
2015
10 Kommenttia
7
Liigat
Miesten Salibandyliigan top 5 maalivahdit listattu - kuka vie kärkitilan? Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan top 5 maalivahdit listattu – kuka vie kärkitilan? Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kauden 2014-2015 miespelaajaksi valitun Eero Kososen siirtyminen Happeesta Ruotsin Superliigan Växjö Vipersiin on jättänyt liigan maalivahtirankingin kärkeen valtatyhjiön, jota täyttämään on monta ehdokasta. Pääkallo.fi esittelee Salibandyliigan viisi kovinta pallontorjujaa.

5. Tomi Ikonen (Oilers). Kuva: Anssi Koskinen
5. Tomi Ikonen, Oilers. Kuva: Anssi Koskinen
Vuosi sitten tämän listan kärkinimeksi nostettu Ikonen ei pystynyt vastaamaan koviin odotuksiin käytännössä koko viime kauden aikana, ja Oilers-ryhmän heikko suoritustaso tarttui myös maajoukkueen kakkosvahtiin. Joonas Kaltiainen oli pelatessaan huomattavasti varmempi Oilers-maalilla ja Ikonen on nyt tiukan paikan edessä. 32-vuotias HaKi-kasvatti on osoittanut syksyn harjoitus- ja maaotteluissa heräämisen merkkejä, mutta pelaavan maalivahdin paikka ei enää pudotuspelien kotietuun tähtäävässä seurajoukkueessa ole itsestäänselvyys. Ikosen selkein vahvuus on rauhallinen torjuntatyyli, eikä hän ylipelaa tilanteita.

Lassi Toriseva. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
4. Lassi Toriseva, Classic. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi
Kauden 2014-2015 alla Joni Järviön haastajaksi ennakoitu Toriseva pystyi läpi kauden kilpailijaansa korkeampaan perussuoritustasoon ja valloitti runkosarjan edetessä aloittavan maalivahdin paikan. Pelaavista maalivahdeista matalimman päästettyjen maalien keskiarvon runkosarjassa pitänyt Toriseva ei pystynyt pudotuspeleissä pysäyttämään Tapanilan Erän vyörymistä välieriin, mutta päätti kauden huippuesityksiin A-nuorten pudotuspeleissä ja voitti joukkueensa kanssa SM-kultaa. Erityisesti lähitilanteissa matalana pelaava 1994 syntynyt maalivahti joutuu nyt todelliseen tulikokeeseen, kun rajusti alkavaan kauteen satsannut Classic lähtee hakemaan seuran ensimmäistä miesten SM-kultaa.

Santtu Strandberg (SSV). Kuva: Juhani Järvenpää
3. Santtu Strandberg, Viikingit. Kuva: Juhani Järvenpää
Henri Toivoniemen vetäytyminen liigakentiltä kauden 2013-2014 lopuksi avasi haastavan paikan SSV-maalilla, johon kaavailtiin esimerkiksi Oilersin Tomi Ikosta. Samanaikaisesti Tapanilan Erä peluutti pudotuspeleissä Markus Laaksoa ja penkille jäänyt Santtu Strandberg teki omat päätelmänsä ja vaihtoi kauden lopuksi paikalliskilpailijaan. Tämä siirto vei vuonna 1991 syntyneen Strandbergin haastavaan paikkaan dynastiajoukkueen maalilla, ja vuotta myöhemmin voidaan sanoa sen olleen täysosuma molemmilla osapuolille. Ensimmäinen kausi SSV:ssä toi mukanaan SM-pronssimitalin sekä ensimmäiset kutsut maajoukkueryhmään. Strandberg on viime vuosina saanut otteisiinsa tasaisuutta ja on kasvamassa luotettavaksi huipputason liigamaalivahdiksi.

Pyry Luukkonen. Kuva: Anssi Koskinen
2. Pyry Luukkonen, TPS. Kuva: Anssi Koskinen
Tasaisen varmasti tietään kohti Suomen huippua kulkenutta Luukkosta huhuttiin kesän aikana niin Indiansiin kuin Oilersiin, mutta 28-vuotias fysioterapeutti jäi lopulta Turkuun. Vasta playout-vaiheessa paikkansa Salibandyliigassa säilyttänyt TPS päästi sarjassa kuudenneksi vähiten maaleja ja tämä kertoo Luukkosen poikkeuksellisesta suoritustasosta läpi kauden. 192 senttiä pitkä maalivahti päätti kauden pitämällä maalinsa puhtaana käsittämättömän pitkään Welhot-karsintasarjassa – 171 minuuttia ja 38 sekuntia.

Jarno Ihme. Kuva: Anssi Koskinen
1. Jarno Ihme, SPV. Kuva: Anssi Koskinen
SPV:n syksy oli viime kaudella epävarma, ja pitkään parrasvaloissa ollut Ihme ei erottunut mollivoittoisesti aloittaneesta ryhmästä. Äärimmäisen urheilullinen ja valtakunnan parhaiten maalillaan liikkuva maalivahti osoitti kuitenkin kevään edetessä olevansa parhaimmillaan juuri silloin, kun joukkue häntä tarvitsi, eli Happee-finaalisarjassa. Paluu yhden mitalittoman vuoden jälkeen kultakantaan osoitti Ihmeen olevan yhä valtakunnan kärkeä. Kuusi edellistä kautta SPV:n maalissa ovat tuoneet kolme SM-kultaa, yhden hopean sekä yhden pronssin. Tämä kertoo sekä torjuntavireestä panosten kasvaessa että erinomaisesti peliä pesäpallossa kehittyneellä heittokädellään avaavan 30-vuotiaan soveltuvuudesta Seinäjoen ylpeyden pelityyliin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
#69
17/09/2015
Tää on kompa koska kukaan ei vedä vertoja Nupille
Terhi
17/09/2015
Loistava yhteenveto taas kerran.
S7
17/09/2015
Missähän Lappeenranta luuraa? Yleensä huutelevat suht nopeesti;-)
Igor
17/09/2015
Nukkumassa, idässä aurinko laskee aikaisemmin:)
M...
17/09/2015
Petri lesch tulee olemaan top 5 veska ensi kaudella.
Junnu#8
17/09/2015
Ville Mestari on kova kassari OLS maalilla!
Ovie
17/09/2015
Teemu kortelainen
kompa
18/09/2015
No noista viidestä japella on paras sauma ,muut horjuu ratkaisu peleissä
jkl
18/09/2015
Ja ei pidä unohtaa HAPPEEN Turusta ja Tuomalaa
NUPI
18/09/2015
Nieminen ehdottomasti oma lemppari.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.