TOP 5: Salibandyliigan parhaat pelaajat

Lauri Stenfors (oik.) on noussut rytinällä Salibandyliigan puolustajaeliittiin. Stenfors löytyy parhaiden pelaajien listalta sijalta 5. Kuva: Topi Naskali

Lauri Stenfors (oik.) on noussut rytinällä Salibandyliigan puolustajaeliittiin. Stenfors löytyy parhaiden pelaajien listan sijalta viisi. Kuva: Topi Naskali
Lauri Stenfors (oik.) on noussut rytinällä Salibandyliigan puolustajaeliittiin. Stenfors löytyy parhaiden pelaajien listalta sijalta 5. Kuva: Topi Naskali

Miesten Salibandyliigasta lähti viime kauden päätteeksi muutamia kovia nimiä. Tässä tulevat meidän arviomme mukaan kauden 2015-2016 parhaat pelaajat.

5. Lauri Stenfors, Viikingit
Lauri Stenfors on noussut muutaman viime kauden aikana Salibandyliigan puolustajaeliittiin. Samalla Stenforsista on tullut maajoukkueen vakiokalustoa. Viikinkien takalinjoilla kaksi edellistä kautta ovat päättyneet pronssisiin tunnelmiin. Stenfors pelaa kovaa, mutta varsin rehdisti. Myös pallollinen peli sekä liike ovat hyvällä mallilla ja Stenforsista on iloa kentän molemmissa päädyissä. Stenfors on juuri nyt parhaassa peli-iässä, mutta kehitysvaraakin löytyy edelleen. Tulee todennäköisesti olemaan maajoukkueen ilona vielä pitkään.

Lauri Kapanen oli viime vuoden listalla ykkösenä. Tänä vuonna sijoitus hiukan laski, mutta Kapanen kuuluu edelleen Salibandyliigan kärkipelaajiin. Kuva: Juhani Järvenpää
Lauri Kapanen oli viime vuoden listalla ykkösenä. Tänä vuonna sijoitus hiukan laski, mutta Kapanen kuuluu edelleen Salibandyliigan kärkipelaajiin. Kuva: Juhani Järvenpää

4. Lauri Kapanen, Tapanilan Erä
29-vuotias Kapanen aloittaa kymmenennen kautensa Salibandyliigassa. Tapanilan Erän hyökkääjä on pelannut urallaan kaikkiaan 240 runkosarjan ottelua joissa on kertynyt tehopisteet 269+168. Maajoukkueen tukipilareihin kuuluva Kapanen oli tehopistein mitattuna Erän ykköspyssy viime vuoden runkosarjassa. Viime kausi ei silti ollut Kapasen tapauksessa paras mahdollinen. Jalka liikkuu edelleen hyvin ja kädet käyvät. Myös laukaus on priimaa. Uuden ykkösvitjan myötä Kapanen voi iskeä kovatkin pistelukemat ensi kaudella.

Miko Kailiala iskee maaleja Salibandyliigassa ja miesten maajoukkueessa. Kuva: Juhani Järvenpää
Miko Kailiala iskee maaleja Salibandyliigassa ja miesten maajoukkueessa. Kuva: Juhani Järvenpää

3. Miko Kailiala, Viikingit
Miko Kailiala onnistui viime kauden runkosarjassa hyvin, mutta pudotuspeleissä vielä paremmin. Myös MM-kisoissa 22-vuotias Kailiala nousi vahvasti esille. TPS:n kasvatilla on erinomainen laukaus ja maalivainu. Ajoittain myös kädet käyvät varsin näppärästi ja Kailialalta on nähty viime vuosina näyttäviä rankkarimaaleja. Laitahyökkääjä on pelannut kaikkiaan 115 runkosarjan peliä tehoin 129+49. Kailiala on monipuolistanut pelityyliään viime kausina. Kailiala pelaa aina kovalla asenteella loppuun saakka ja voittaa irtopalloja mallikkaasti.

Salin oli viime kauden listauksessa viidennellä sijalla ja se aiheutti hiukan hälinää. Edellinen kausi meni Salinilta erittäin vahvasti ja hyökkääjä nousi pari pykälää tässä listauksessa. Kuva: Topi Naskali
Salin oli viime kauden listauksessa viidennellä sijalla ja se aiheutti hiukan hälinää. Edellinen kausi meni Salinilta erittäin vahvasti ja hyökkääjä nousi pari pykälää tässä listauksessa. Kuva: Topi Naskali

2. Eemeli Salin, Classic
Eemeli Salin on noussut muutamassa vuodessa suomalaisen salibandyn huipulle. Salinilla on tilillään kaikkiaan 128 Salibandyliigan ottelua puolustajana sekä hyökkääjänä. Niissä on syntynyt tehopisteet 79+62. Kahden viime kauden aikana Salin on nakuttanut hyökkääjän tontilta huimat 58+37-tehopisteet. Tehojen ja vahvojen otteiden myötä Salin on noussut maajoukkueeen vakiokalustoon. Härkämäisen taistelijan arvo mitataan myös pelin muilla osa-alueilla. Nopea ja vahva Salin voittaa paljon kaksinkamppaluita ja katkoo hyökkäyksiä jo vastustajan puolustusalueella. Kooveeta pari pykälää parempi Classic on Salinille oiva kasvualusta tässä vaiheessa uraa ja nähtäväksi jää kuinka paljon Salinista saadaan irti sarjan kärkipään joukkueessa.

Ykkösenä on pelaaja, jonka ura on todennäköisesti vielä pitkä. Miehekkäästi pelaava Nico Salo on nuoresta iästään huolimatta jo kokonaisvaltainen huippupelaaja. Kuva: Topi Naskali
Ykkösenä on pelaaja, jonka ura on todennäköisesti vielä pitkä. Miehekkäästi pelaava Nico Salo on nuoresta iästään huolimatta jo kokonaisvaltainen huippupelaaja. Kuva: Topi Naskali

1. Nico Salo, Classic
Nico Salo on 21-vuotias suomalaisen salibandyn entinen superlupaus, joka otti ensiaskeleet Salibandyliigassa jo kaudella 2009-2010. Sen jälkeen erinäiset vammat sotkivat nuoren pelaajan uraa ja esimerkiksi kaudella 2012-2013 plakkariin ei kertynyt yhtäkään ottelua. Kaksi viimeistä kautta ovat olleet ehjempiä ja Salo on lunastanut lupaukset ja noussut salibandymaailman eliittiin. Viime vuoden MM-kisoissa Salo oli joukkueen nuorin pelaaja, mutta sitä ei ainakaan peliesitysten perusteella olisi osannut arvata. Erittäin valmis pelaaja ikäisekseen ja Salon suhteen on vaikea luetella suurempia heikkouksia. Erinomainen pallollisessa pelissä, mutta osaa myös puolustaa miehekkäästi. Myös pelisilmä on priimaa. Kyseessä on pelaaja, joka on nuoresta iästään huolimatta johtohahmo myös kentän ulkopuolella. Jotain kertoo myös se, että toimi Suomen miesten maajoukkueen kapteenina Suomi-Ruotsi -maaotteluissa.

26 comments

  1. Missä Krister Savonen? Paras peliäly ja mailatekniikka mitä Suomesta löytyy.

  2. Tämä listä viimeistään varmistaan sen, että pääkallon toimitus tekee kausiennakkonsa alkoholin vaikutuksen alaisina.

  3. Pääkalloennakko asetti Harri Forstenin Viikinkien parhaaksi, vaikka tässä listauksessa kaksi muuta Viikinkiä mahtuu koko liigan top5:een. Mielenkiintoista, vai onko?
    Ja OHO:lle. Voisiko Savosella olla vielä kehityskohteita tai jopa puutteita muilla pelin osa-alueilla, eikä siten mahdu aivan liigan absoluuttiseen kärkeen?

  4. Valivali. Tehkää omat ”paremmat” listanne. Kaikki nää herrat ovat huippupelaajia. Mitä tulee Savoseen, niin mun mielestä Salin on parempi ja niin on Salokin. Sofia, kyllä toi lista on jo tehty…

  5. Miko Kailiala on kylläkin SBS Liedon kasvatti. TPS on vastannut vaan jatkojalostuksesta kerrankin hommassa onnistuen.

  6. Liigassa on omasta mielestäni monia muitakin huippupelajia. Jos listataan PARHAITA pelaajia ei pelkkä huippupelaajan status riitä. Pohdiskelijalla todella hyvä pointti pääkallon arvionneista ja niiden epäjohdonmukaisuudesta.

  7. Ihan mieltä pahoittamatta on todettava Silvio B:lle, että ei tuo Tepsin ”jatkojalostus” ole ihan yksittäiseksi kerraksi jäänyt, kun ko. listallekin on päätynyt kaksi onnistumista…

  8. Mitens olisi Kohonen Kohonen Koski? Pääkallo on muuten tosi asiallinen julkaisu, mutta näin kauden alla pää on pahasti perseessä. Hehkutetaan Viikingit, Classic ja Erä pelaajia. Ihan näin paljon ei kaverisuhteet saisi vaikuttaa. Menee uskottavuus.

  9. Salon omankin listani kärjessä. Markus Bollströmin potentiaali tiedetään, muttei vielä missään nimessä kuulu listalle. Ehkä, jos jonkun olisin nostanut viiden joukkoon niin kenties Peter Kotilaisen vaikka puutteita hälläkin.

  10. Makuasioita toki. Monesta joukkuueesta löytyy top5 listalle nimi. Se mitä itse ajattelin, että viime vuoden finalisteista ei ole listalla ketään. Joo ulkomaille lähti joitain. Mestarijoukkue esimerkiksi on niin tasaisen kova, että sillä joukkuelajissa mennään pitkälle.

  11. voi kyynel ku ei oo koko lista oman jengin pelaajii. lopettakaa jatkuva mielensäpahottaminen ja olkaa tyytyväisii et joku jaksaa ees tehä ennakoita!
    UGH!

  12. Ilmeisesti myös Kettunen valinnut nuo viisi pelaajaa majuun ja ovat sielläkin erittäin isossa roolissa?

  13. Nico Salo koko säbäliigan top1 pelaaja? 😀 ette oo tosissanne.

  14. Kyllähän nimenomaan Mikko Kohonen kuuluis tolle listalle! Äijällä on auton kokoonen polvituki joka pelis ja silti nämä nuoremmat ei sitä pitele:) ja lassi vänttinen..

  15. @TARKKAILIJA: Ai juu ja niin varmaan, oma vanha seura vaan oli taas mielessäni.

  16. Lähinnä se tässä ”keskustelussa” ihmetyttää, että kerta toisensa jälkeen aina vaan valitetaan ja valitetaan.

    Tässä oman kuvitteellinn lista punaisillla laseilla, mitä en edes omista:
    Hankkio, Kohonen Mikko, Pelto-Arvo Hakonen ja Holopainen. Tuskin edes speve fanit ois tosta listasta samaa mieltä? Ja kaikki noi hyviä, jopa huippupelaajia. Hyviä pelaajia nyt vaan on paljon, mutta esim. Salin, Salo, Kailiala ja Stenfors olivat kaikki mm-kisoissa todella hyviä. Siinnä mielessä lista on perusteltu(ainakin mun mielestä)

  17. Aivan oikeassa olet, ykköspelaaja meni kyllä täysin pieleen

  18. Tämän päivän esityksen perusteella ei Classicin miesten sijoitukset tässä kaukana ole oikeilta paikoiltaan.

  19. Tarkkailijalle. Tepsin jatkojalostuksella ei ole mitään tekemistä Stenforssin nousussa listalle. SBS Rupussa luotiin pohjat kuntoon. Muutama kausi Rupussa pidempään ja Stenfors pelaisi Ruotsissa nyt.

  20. Ihme kyllä, mutta Happeestako ei kukaan mahdu mukaan? Just voittivat Cupin ja sarjassa jo monta vuotta TOP 1 tai 2. Herätys!

  21. Vanha juttu näköjään siis, meni wrap-aroundilla. Mutta silti ja etenkin tämän kauden perusteella edellinen pitää paikkansa.