Liigat

Tuomarilegendasta pääsarjojen videotuomari

26.09.
2015
2 Kommenttia
0
Liigat
Rainer Ehro nimitettiin pääsarjojen videotuomariksi. (huom. Kuvan tuomari ei ole Rainer Ehro) Kuva: Juhani Järvenpää

Rainer Ehro nimitettiin pääsarjojen videotuomariksi. (huom. Kuvan tuomari ei ole Rainer Ehro) Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliiton hallitus nimitti keskiviikon kokouksessaan Rainer Ehron salibandyn pääsarjojen videotuomariksi.

Kokenut Ehro on toiminut salibandyn pääsarjatuomarina 17 kautta (1996-2012). Erotuomarina hänellä alkaa 24. kausi salibandyssa ja 26. kausi jääkiekossa. Lisäksi Ehro on vaikuttanut Salibandyliiton Kurinpitovaliokunnassa (KUV) / kurinpitoryhmässä (KUR), kaudesta 1996-97 alkaen.

Ottelu- ja videotallenteet ovat myös tulleet tutuiksi. Kaudesta 2000-01 lähtien Ehro on toiminut jääkiekon SM-liigan videotuomarina ja tällä hetkellä toista kautta videotuomarina myös jääkiekon KHL:ssä Helsingin Jokerien kotiotteluissa.

Salibandyn pääsarjojen sarjamääräykset määrittelevät videotuomarin toimintaa mm. seuraavasti:

44§ Videotuomari ja videotutkintapyyntö

Ottelun osapuolet: joukkueet, erotuomarit ja otteluvalvoja, voivat tehdä pääsarjojen videotuomarille videotutkintapyynnön tilanteesta, jonka epäilee johtavan kurinpidollisiin seuraamuksiin. Videotutkintapyynnön voivat tehdä myös toimitusjohtaja ja sarjavastaava yhdessä.

Mikäli videotuomari katsoo aiheelliseksi, voi hän laittaa videotutkintapyynnön perusteella kurinpitoasian vireille. Videotuomari ei ota videotilanteita oma-aloitteisesti tutkintaan. Videotutkintapyyntö, josta ottelun osapuoli tai sarjajärjestäjän edustaja (erotuomari tai otteluvalvoja) haluaa videotuomarin arvioinnin, tulee tehdä sarjavastaavalle. Tutkintapyyntöön on liitettävä mukaan videoaineisto, sekä kirjallinen raportti tapahtumasta. Yksilöity tutkintapyyntö tulee tehdä ottelun jälkeisenä päivänä viimeistään klo 10.

Pääsarjojen kurinpitäjää ei vielä nimetty

Pääsarjojen kurinpitäjän rekrytointi ei ole tuottanut sellaista tulosta, että kurinpitäjä oltaisi voitu nimetä tehtävään. Niin kauan kunnes kurinpitäjä on nimetty tehtäväänsä, käsittelee kaikki pääsarjojen kurinpitotapaukset Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä, jonka kokoonpanoksi vahvistettiin hallituksen kokouksessa Olli Rauste, Veli Halonen ja Mika Hilska.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Töölöö
07/10/2015
Miksi tuo kuva?
Pääkallo.fi
07/10/2015
Hyvä kysymys. Kuvan laittanut toimittaja sai jo kenkää. Ja tietty satojen tuhansien (sähly)eurojen kultaisen kädenpuristuksen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.