Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classic ja Oilers avaavat kautensa Tampereella

17.09.
2015
5 Kommenttia
3
Liigat
Classic ja Oilers hamuavat avausvoittoa perjantaina Tampereella. Kuva: Salibandyliiga

Classic ja Oilers hamuavat avausvoittoa perjantaina Tampereella. Kuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliiga alkaa perjantaina, ja tiheämmin kuin koskaan liigaotteluita näyttävän VeikkausTV:n ensimmäinen peli on Classicin ja Oilersin välinen mielenkiintoinen kahina Tampereella. Oman lisämausteensa otteluun tuovat molempien joukkueiden uudet päävalmentajat, toisensa hyvin tuntevat Petteri Nykky ja Akseli Ahtiainen, joilla on yhteistä historiaa Oilersista 2000-luvun alkuvuosilta.

Lähtöasetelmat:

Joukkueet pelasivat hyvin erilaisen määrän harjoitusotteluita, joten täyden iskukyvyn arvioiminen aina arvoituksellisessa avausottelussa on melko hankalaa. Oilers pelasi vain kaksi ottelua, eikä kumpikaan vastustajista (Linköpingille tappio 5-6 ja Loviisan Torista voitto 10-1) ollut Salibandyliigan joukkue. Oilers on ottanut tiettävästi mailat mukaan harjoitteluun vasta verrattain myöhäisessä vaiheessa, eikä joukkueen peli ole varmasti ensimmäisissä otteluissa vielä sen näköistä, mitä uusi päävalmentaja Ahtiainen haluaa. Vauhtia ja yritystä varmasti löytyy sitäkin enemmän, sillä joukkue on käyttänyt paljon aikaa kesällä kuntopohjan ja fysiikan rakentamiseen.

Classic pelasi huomattavasti enemmän harjoitusotteluita, ja niiden anti oli tulosten valossa pääasiassa positiivinen. Muutaman selvän voiton lisäksi joukkue hävisi kahdesti Storvretalle ja kerran Happeelle niukasti, ja hallitseva mestari SPV kaatui Seinäjoella 5-7. Petteri Nykky ja Samu Kuitunen ovat ajaneet omia asioitaan harjoituskaudella läpi joukkueelle, mutta Classicinkaan peli tuskin kovin valmista näin alkukaudesta vielä on. Ennakkosuosikin viitta sille voidaan kuitenkin huoletta heittää tähän otteluun.

Siirtomarkkinat:

Classic haali riveihinsä Eemeli Salinin ja Lassi Vänttisen, jotka ovat omiaan nostattamaan mestaruushaaveita Tampereen sinisessä leirissä. Myös tärkeä puolustaja Vertti Wigrén palasi Sveitsistä kotiin. Juniorisarjoissa menestyneet pelaajat saavat nyt aiempaa enemmän vastuuta myös edustuksen puolella, sillä Classic siivosi joukkueestaan pitkälti koko kolmoskentällisensä pois tehden näin tilaa nuoremmille. Sitä voi pitää kannatettavana suuntauksena, sillä Classicin juniorityö on ollut jo pitkään erinomaista.

Oilersin puolella katseet kiinnittyvät erityisesti Markus Bollströmiin, joka vuosien tauon jälkeen on taas mukana liigakaukaloissa. Vuoden 2010 maailmanmestari on kärsinyt vammoista, mutta Akseli Ahtiainen sai houkuteltua miehen jälleen mukaan öljymiesten riveihin. Vähälle peliajalle jäänyt Niko Raunio tuli Seinäjoelta ja puolustaja Tommi Puustinen Sveitsistä. Menetyksistä kirpaisevin ja suurin kirjaimellisestikin oli puolustajakolossi Tapio Kinnusen vaihto Viikinkeihin.

Historia:

Joukkueet kohtasivat myös viime kaudella avausottelussa, ja silloin Oilers oli etevämpi Tapiolassa 7-4. Classic tasoitti puntit voittamalla Tampereella ennen joulua selvästi 13-6. Joukkueiden välisissä otteluissa on tullut perinteisesti paljon maaleja suuntaan ja toiseen, ja se trendi voi hyvinkin jatkua myös tässä ottelussa. Oilersille Tampere Areena on ollut vaikea paikka, ja edellisen voiton se on hakenut Classicista 26.1.2011 lukemin 6-8.

Kokoonpanot:

Classicilta puuttuu tärkeä sentteri Krister Savonen polvivamman vuoksi, ja myöskään Mikko Leikkasta ei nähdä kauden avauksessa kentällä. Classic antaa siis hieman tasoitusta Oilersille, jolta tosin puuttuu kokoonpanosta taitava sentteri Matias Kaartinen. Kippari Patrick Wardi on tehnyt sopimuksen joukkueen kanssa alkavasta kaudesta, joten hän on mukana jo Tampereella.

Joukkueiden kokoonpanot

Taistelupari:

Lassi Toriseva, Classic – Tomi Ikonen, Oilers

Maalivahtien kamppailussa hyvään vireeseen taas päässyt Ikonen kohtaa Classicin Torisevan, joka on noussut lähtökohtaisesti “Familyn” ykköspussariksi ohi Joni Järviön. Ikosen viime kausi oli edellistä vaisumpi, ja nyt 32-vuotias kokenut torjuja hakee taas paluuta huipputasolle. Myös Classicia edustaneen Ikosen rooli korostuu Tampereella, sillä Oilers tarvitsee ryöstöretkessä onnistuakseen Ikosen onnistumista. Toriseva on tulevaisuuden nimi, josta voi olla vielä paljon iloa suomalaiselle salibandylle.

Arvio:

Ensimmäinen peli on aina arvoituksellinen, ja kumpikin on varmasti täynnä intoa. Maaleja nähtäneen reippaasti molemmissa päissä. Classic lähtee otteluun suosikkina ja varmasti rahtusen verran valmiimpana joukkueena. Oilersin vierasvoitto olisi yllätys, mutta kauden alussa voi tapahtua mitä hyvänsä.

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja kamppailu on live-vedon lisäksi myös Pitkävedon sekä Tulosvedon kohteena. Tulosvedossa tarjolla on otteluun vielä 5000 euron lisäpotti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kokoonpanoihin
17/09/2015
Oilersilla poissa kaartinen luultavasti koko syksyn. Lisäksi hänninen väänsi nilkkansa mjpeleissä.
Kuoma
17/09/2015
Mikäs kaartisella on?
FBI
17/09/2015
Jos Hänninen poissa niin alkaa olla jo pisteet jaettu...
Kokoonpanoihin
17/09/2015
Kaartisella huhujen mukaan rasitusmurtumaa molemmissa nilkoissa.
Katsoja
18/09/2015
Ahtiaisen johdolla tullaan näkemään tänään erillainen Oilers verrattuna viime kauteen. Oilerssin omia junnuja on nostettu joukkueen kokoonpanoon, voidaan nähdä uusia, yllättäviä ratkaisijoita.
Kauden ensimmäinen ottelu ei ole vielä virheetöntä pelaamista kummallakaan joukkueella eli kumpi tekee vähemmän virheitä voittaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.