Video: Kakkosdivarissa tuomittu ulosajo herättää hämmennystä

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Blasters ja SCU kohtasivat sunnuntaina miesten 2.divisioonassa. Dramaattisen vaiheiden jälkeen SCU vei voiton jatkoajalla lukemin 10-11 ja.

Kotijoukkue johti ottelua lukemin 9-6 vielä viisi minuuttia ennen pelin loppua. Ajassa 55.41 Blastersin Mika Göös (oranssi pelipaita) sai punaisen kortin alla olevalla videolla nähtävästä tilanteesta. Tapaus herätti keskustelua Twitterissä ottelun jälkeen.

SCU sai ylivoimalla kirivaihteen päälle ja iski ylivoimalla neljä maalia. Kotijoukkue tuli tasoihin vielä kahdeksan sekuntia ennen loppua, mutta vieraat korjasivat pistepotin jatkoaikaosumalla.

Ottelutilastot

27 comments

  1. Järkyttävä tuomio! Ihan max. 2min.
    Kyseinen tuomari takaisin kursseille.

  2. Juokset päin pallollisena niin vihulle tuomitaan punanen? Tää on just tätä.

  3. Heh, näin tuon twitteristä ja hymähdin ensin että no tommonen sekava yhteentörmäys ja vähän outo jäähy tosiaan. Tosin luulin aluksi että boksi vihellettiin tummalle paidalle, nyt vasta tajusin että pahemmin jyrän alle jääneelle oranssille. Ja toki tuo lopputulos on piste iin päälle… 😀

  4. Todella huono pelinluku tuomarilta. Onneksi videossa oli kerrottu kenelle jäähy annettiin, koska tuosta tilaanteesta 2 minuuttiakin olisi vain periaatteesta oikein!

  5. Tässähän alkaa oma kauden alku jännittämään ihan eri tavalla kun katsoo näitä ”tulkintoja” 😀

  6. Eihän tuossa tilanteessa kukaan juokse kenenkään päälle. Ihan vihkoon tuo tilanne menee joka tapauksessa eli ei missään tapauksessa lappu eikä edes vitonen. Kakkonen maksimissaan oranssille, mutta vaparilla olisi myös voinut mennä. Oranssi karvaa itsensä yli ja sininen huijaa oranssin neppaamalla laidan kautta pallon ohi ja yrittää kiertää toiselta puolelta ohi. Oranssi tajuaa tämän liian myöhään, mutta ehtii ottaa tulevan kontaktin vähän paremmin vastaan ja pysyy kentällä. Periaatteessa puhdas pelitilanne, joista yleensä näkee mitä tahansa tuomioita ei-rikkeestä kakkoseen.

  7. Oikea tuomio olisi ollut kiistapallo. Itse en olisi edes vaparia antanut kummallekaan. Tältä tummemman paidan omaavalta pallotaiturilta karkas pallo ja molemmat lähti sitä tavotteleen. Sit törmättiin ja laidat kaatu. Voi voi.

  8. Tämä oli päivänselvä ulosajo. Törkytaklaukset eivä kuulu salibandyyn!

  9. En usko, että jää alkukaudesta ainoaksi tuomioksi tämmöinen. Tuomareille on tarkennettu ohjeita ja vaarallisista taklauksista (etenkin selänpuolelta tulevista) on ohjeistettu antamaan punaisia helpommin. Mielestäni ihan oikea suuntaus, mutta ikävä kyllä uskon että tuomarit eivät pysty omaksumaan muutosta näin nopeasti ja ylilyöntejä sieltä puolelta tullaan tällä kaudella näkemaan useampia.

  10. Tuomarit viheltää, pelaajat pelaa. Jos meni tuomarilta vihkoon niin meni myös alivoima hieman penkin alle..

  11. No jo on tuomio. Sininen menettää otteen pallosta johon oranssi reagoi -> molemmat juoksevat irtopallolle osuen siihen mailoillaan lähes yht’aikaa. Oranssi tajuaa, että nyt on tulossa mahdollinen kontakti ja hiljentää vauhtia kun taas sininen päinvastoin jyrää yli hiljentämättä. En ymmärrä logiikkaa, miten tästä voidaan oranssille tuomita 5+20? Ilmeisesti tuomari kentän toiselta laidalta ei huomannut kyseessä olevan irtopallon, vaan luuli sinisen hallinneen sitä. Huhheijjaa, mitähän tästäkin kaudesta tulee…

  12. Oranssille 2 min, estäminen.
    Iso rangaistus melko surkuhupaisa ratkaisu.

  13. Oranssille 2 min, estäminen.
    Iso rangaistus melko surkuhupaisa ratkaisu kyllä.

  14. tarkaan kun katsoi, niin minum mieletä videolla näytti ihan siltä että sinipaita otti aika paljon vauhtia ja kolasi oranssin pelaajan maahan. Sitten vain näyttävä hyppy laidan yli.

  15. Kyseinen tapaus kuvastaa hyvin salibandytuomareiden tasoa suomessa.

  16. Toivottavasti tuomari on myös nähnyt videon niin näki itsekin tapahtuman minkä johdosta antoi punaisen…kentällä ei voinut olla silmät auki…

  17. Kyseessä oli todella vaaratilanne, mutta ei rikettä. Joku olikin huomannut, että tilanne syntyi kun siniseltä ”lipsahti” huolimaton syöttö, johon kumpikin reagoi –> kahden pallottoman pelaajan törmäys palloa tavoitellessa.

  18. pallo on oranssin takana, ja silti hän juoksee sinistä pelaajaa päin, estämisrangaistus päivän selvä, ei kyllä ulosajon arvoinen. 2 minuuttinen oisi varmaan oikein ratkaisu, harmi että tuollasissa voisi loukkaantua kumpi vaan pelaaja.

  19. Ihan yhtä hyvin kuin tapaus kuvastaa suomalaisen salibandypelaajan kykyä/valmiuksia ottaa vastaan edes puolittaista fyysistä kontaktia.

    Kun kerran tälle linjalle lähdettiin…

  20. Herää pahvi. Taitaa kommentoija olla salibandytuomari, joka ei ole koskaan pelannut muualla kuin työpaikan kaljasählyssä.

  21. Sääntöihin on tehnyt isoja tarkennuksia tälle kaudelle. Vahingoittamis yrityksiin puututaan herkemmin ja kovemmilla sanktioilla. Tuossahan selkeästi oranssi ei välitä pallosta vaan yrittää ajaa vastapalloon sinistä, mutta heikompana lentää itse.

  22. Sentterille: Katso video vielä pari kertaa. Sininen hukkaa pallon syöttöä vastaanottaessaan, molemmat lähtee kohti palloa, tavoitellen sitä mailalla. Oranssi kerkiää jopa pysähtyä, sininen jatkaa juoksua ja jyrää oranssin alleen.

  23. Vaikka kuinka monta kertaa videon katoin, jotta voisin jotekin ymmärtää tuomion. Mä en kyllä tosta pysty näkemään minkäänlaista vastapalloon ajamista. Mun silmiin näyttää ihan puhtaalta pallon tavoittelu tilanteelta. Pallo siinnä tosiaan näyttää karkaavan. Ei hyvää päivää, jos tollaisista punaisia lätkitään, melkoisen hupaisaksi menee tää laji:-D

  24. Kyllä se tumma paitainen kerkesi pallon zipata vielä ohi oranssista pelaajasta ja lähti nousemaan, oranssi ei pelannut palloa kun se oli jo ohi mennyt ja päätyi blockaamaan pelaajaa.. Palloa ei oikein vain näy tässä kuvassa kunnolla.