Liigat

Video: Tästä päähän osuneesta kontaktista punainen kortti – osuma ei ollut kova

27.09.
2015
21 Kommenttia
1
Liigat
M-Teamin ja OLS:n välistä Salibandyliiga-kamppailua seurasi Pasilan Urheiluhallissa paikan päällä vain 102 katsojaa.

M-Teamin ja OLS:n välistä Salibandyliiga-kamppailua seurasi Pasilan Urheiluhallissa paikan päällä vain 102 katsojaa.

Salibandyliigaan täksi kaudeksi noussut M-Team ja OLS kohtasivat lauantaina Pasilan Urheiluhallissa. Kamppailun puhutuin tapaus (heikon yleisömäärän lisäksi) nähtiin päätöserässä.

Ajassa 53.36 OLS-puolustaja Jani Lämsälle vilauttiin punaista korttia. Hän sai 5+20 minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä.

Lämsän kontakti osui M-Team-hyökkääjä Sampo Laukkalan pään seudulle. Osuma tai taklaus ei ollut kovin kova, mutta päähän se näyttää videon perusteella osuvan. Ja osuman seurauksena polvistuva Laukkala pitelee päätään. OLS-leirissä selvästi kuitenkin yllätyttiin kovasta tuomiosta.

– Nähtiinkin sitten episodi, jollaista ei ole vuosiin OLS:n ottelussa nähty. Ajassa 53.36 OLS-puolustaja Jani Lämsän kontakti osui M-Team pelaajaa erotuomarin mukaan päähän ja Lämsä ajettiin tämän seurauksena punaisella kortilla suihkuun, OLS:n kotisivujen otteluraportissa todetaan.

Ottelun voittajaan tuomio ei kuitenkaan vaikuttanut, vaikka M-Team pääsikin lopussa jauhamaan viisi minuutia ylivoimaa. M-Teamin ylivoima oli tehotonta, ja vieraat nappasivat maukkaan 5–3-voiton (ottelun tilastot).

– Hassulta tuntuu sanoa kun on hävinnyt pelin, mutta kyllä me parempia oltiin viisi vastaan viisi -pelissä melkein joka osa-alueella paitsi maalinteossa. Puolustus toimi ja ei ollut oikein mitään hätää pelissä. Luotiin tarpeeksi paikkoja voittamiseen, M-Teamin päävalmentaja Mika Heinonen kommentoi M-Teamin kotisivujen otteluraportissa.

Ottelun maalikoosteen ja punaiseen korttiin johtaneen tilanteen (noin ajassa 2.25->) voi katsoa alla olevalta videolta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
JiiK
27/09/2015
M-Team lähtee takaisin divariin ja tuosta ei olisi pitänyt antaa punaista.
hehheh
28/09/2015
Mitähän ihmettä toi sinisten kasi ajatteli tossa kun heitti pallon oman maalin eteen tos lopussa :D
veivipeikko
28/09/2015
Jos tuomaristoa on ohjeistettu, että päähän kohdistuvista iskuista annetaan pr3 niin silloin siinä ei ole vaihtoehtoa, osuma selvästi tulee päähän.
Mitä tapahtuu ajassa 3.08 kun Olsin pelaaja vetää sinistä kädellä/mailan päällä naamaan?
pannari
28/09/2015
Kyynärpää päähän, niin eiköh siitä nyt kuulukkin antaa punainen.
Hehheh
28/09/2015
Tuo taitaa olla perinteistä liiganousijan kipuilua, että luullaan olevansa parempia, vaikka tukkaan tulee. Kyllä se pelin perusperiaate taas selviää pitkän kaavan mukaan, viimeistään ens kaudella dirressä.
Bulldog
28/09/2015
Eiköhän videotuomari Ehro tsekkaa tuon vikan tilanteen ja perästä kuuluu. Tietääkseni keihästämiset eivät kuulu lajiin?
repa
28/09/2015
Nämä salibandyn uudet sääntölinjaukset on kyllä ihan vitsi (liiton syy, ei pelkästään tuomareiden). Vahinko törmäyksistä jaellaan "kakkuja ja sakkoja". Uuden säännöt mahdollistavat pään painamisen alas ja juoksemisen vastustajaa päin vailla minkäänlaista itsesuojeluvaistoa, sitten pientä filmiä perään, niin boksia tulee aina. Jos ennen sählylle naureskeltiin muiden lajien toimesta "neitipelinä", niin juuri kun siitä ollaan pääsemässä eroon, niin takapakkia otetaan! Laput silmillä juokseminen ja filmaaminen saatava pois, mutta samalla myös vastustajaa pitää muistaa kunnioittaa kontaktia antavan pelaajan toimesta.
Keke
28/09/2015
Nyt kaipaisi tuomareilta selkeyttä ja malttia näihin isoihin rangaistuksiin. Ei voi olla niin että samasta kontaktista voi tulla toisilta tuomareilta punainen kortti ja toisilta huuto "pelaa". Näin pelaajan näkökulmasta kroppaan pitää saada mennä ja kunnolla, mutta korkeat mailat ja mailaan lyönnit tarkemmin. Oikein oksettaa kattoa näitä koosteita (esim tämä Blasterssin kakkosdivisioona peli) missä punainen kortti annetaan vaikka näyttää ensin että tapahtuiko edes rikettä ollenkaan.
PENA
28/09/2015
Joo REPA:n kanssa samoilla linjoilla. Tässäkin kyseisessä tilanteessa Erän pelaaja nro.61 ei edes loukkaa vaan on valmis heti pelaamaan, mutta huomaa tuomarin reagoivan asiaan ja alkaa mennä kyyryyn ja "filmata"
Jep
28/09/2015
Tiedoksi vain, joukkueilta on tullut pyyntö tiukentaa linjaa. Ei näitä asioita vain tuulesta tempaista. Tottakai kaikki vie aikaa. Ymmärrän myös jos linja heittelee paikkakunnittain, niin närää syntyy. Tarkastellaan tammikuussa asiaan uudestaan. Peli iloa kaikille!
Naama
28/09/2015
1. Ei moro mikä punainen kortti. Sininen lehtää puskemaan päätyä pitkin pää alhaalla ja katse pelkästään pallossa. Tuplataan ja juoksee keltaisen olkapäähän. Tästä sitten ulos. Voivoi

2. Sen mitä näistä maalikosote videoista on kauden alusta nähnyt niin M-Teamin täytyy kyllä ryhdistäytyä koko kentän pelissä huomattavasti tai liigan kärkijengit tulee takomaan vielä rumia lukemia taululle.
S7
28/09/2015
Katoin peliä suorana ja nyt tosta videolta, niin on kyllä melkoisen kova tuomio. Ois kai tosta voinut, ehkä, antaa kakkosen, mutta ei hyvää päivää punainen! Ei tommosista voi kortteja jaella, jos helvetti jokaisesta vahingosta mikä osuu pikkasen päähän, niin kohtahan tuolla on kaikki pihalla peleistä. Eli nyt juomarit herätys ja valot päälle!!
Penkki
28/09/2015
Kevyen oloinen näin videolta katsottuna, mutta uuden täysin uuden linjauksen mukainen tuomio.
Pasila
28/09/2015
Uudet linjaukset hyviä. Hankalaksi asian tekee se, että edelleen tuomareiden tulkinta kovaa pelaamisesta eroaa niin paljon, että pelistä toiseen tuntuu kuin pelaisi eri lajia.

Kuka kaivaisi perjantailta Viikingit-NST 2. erästä videon, jossa J.Hyvönen vetää oikein kunnolla NST:n Puhakkaa päähän ja peli jatkui ilman katkoa.
S7
28/09/2015
Joopa joo. Ei uusilla linjoilla varmaan haluta koskemattomuutta? Vahinkoja nyt sattuu ja välillä kolahtaa, mutta tosta ei kyllä saa törkeää sitten millään!! Vika sitten tulkinnoissa ja tulkitsijassa, mutta ei tämmöisiä vitsejä enää jatkossa kiitos...
rronb
28/09/2015
PENAlle terkut, että kyseessä on M-Teamin pelaaja. En usko jälkifilmaukseen, uskon lähinnä siihen että päähän kohdistuvat iskut oireilevat viiveellä ja tässä tapauksessa orastavana huimauksena. Joskushan mm. aivotärskytkin diagnosoidaan pahimmillaan päivien viiveellä.

Päähän kohdistuvat kontaktit on hyvä kitkeä lajista pois.
Antin Penaali
28/09/2015
Huikee yleisömäärä :``D
turo
28/09/2015
Minun mielestä Lämsä yli-innokkaasti tulee kädet hosuen tilanteeseen ja huitasee kyynärpäällä vastustajaa. Kontakti ei taida olla kova vastustajan reaktiosta päätellen, mutta toisaalta ois voinu olla. Kyllä tuo kyynärpää aika terävästi lähtee.
nastamuumio
28/09/2015
102...säbä laji meille kaikille :)
28/09/2015
Nämä salibandyn uudet sääntölinjaukset on parasta aikoihin! Oli niin tai näin, aina jaksetaan parkua. Koskaan ei ole hyvä olla.
SP
28/09/2015
Mulle ainakin on jäänyt aika epäselviksi nää uudet sääntölinjaukset ja niitä kun tuossa kauden alussa on siten saanut itselleen selvennettyä, niin lehtereiltä kuulee kohtuullisen turhia huutoja korkean mailan vitosista ja muista. Tietty sekin on hyvä muistaa että tuomari tekee vauhdissa nuo ratkaisut, joita me kelaillaan sitten muutamaan kertaan eri kulmista. Tuomarit ja niiden tekemät virheet vaan kuuluvat näihin palloilulajeihin, vaikka itselläkin se on aika vaikea välillä livetilanteissa niitä sulattaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.