Video: Tätä akrobaattista suoritusta hehkutetaan Ruotsissa – maalintekijää verrataan Zlataniin

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Tukholmalainen AIK on aloittanut kautensa kahdella voitolla Ruotsin Superliigassa. Torstaina kaatui Falun lukemin 7-6 ja sunnuntaina Granlo vieraskentällä lukemin 4-10. Voittojen myötä AIK on tällä hetkellä sarjakärjessä

AIK:n hyökkääjä Nicklas Hedengran iski sunnuntaina varsin näyttävän osuman Granlon verkkoon. Hedengran iski ilmassa tulleen syötön maaliin omien haarojen välistä. Akrobaattinen suoritus kirvoitti ruotsalaislehti Innebandymagazinetin vertaamaan suoritusta jalkapallotähti Zlatan Ibrahimovicin esityksiin.

Tarkkasilmäisimmät ovat myös huomauttaneet, että Hedengranin molemmat jalat olivat ilmassa maalintekohetkellä, joka on taasen herättänyt keskustelua siitä pitäisikö maali hyväksyä vai ei.

Artikkelia päivitetty 21.9. klo 18.07

14 comments

  1. Olen ymmärtänyt, että erotuomarivaliokunnan tulkinnan mukaan hypätessä on sallittua pelata mailalla palloa polven alapuolelta.

  2. Säännöissä kielletään pallon pysäyttäminen hyppäämällä. Vastaavasti sääntöjen tulkinnoissa erikseen mainitaan sallituksi pallon pelaaminen polven alapuolella. Eli ihan oikein tuo meni.

  3. Mikähän rike kyseessä?

    Pelisääntöjen tulkinnat:
    Kenttäpelaaja hyppää ilmaan ja pysäyttää pallon Tulkinta:
    – Myös vartalolla ohjaaminen hyppäämisen aikana on kiellettyä hyppäämistä.
    
- Mailalla saa pelata polvitason alapuolella olevaa palloa. 


  4. Jos palloa ei muka saa pelata molemmat jalat ilmassa, niin miten pelaajat saavat edes juosta kentällä pallon kanssa?

  5. Suoraan säännöistä (507/12): ”Juok­seminen ei ole hyppäämistä.”

  6. Tuö sääntö koskee tilannetta, missä pallo pysäytetään vartalolla. Juostessa saa ottaa pallon vartalolla alas, vaikka olisi molemmat jalat ilmassa, mutta ei erikseen hypätä palloa tavotellessa.

    12) Kenttäpelaaja hyppää ilmaan ja pysäyttää pallon
    Tulkinta:
    – Myös vartalolla ohjaaminen hyppäämisen aikana on kiellettyä hyppäämistä.
    – Mailalla saa pelata polvitason alapuolella olevaa palloa.

    Tuo lukee tulkinnoissa.

  7. Tulkitse ja vääntele kaikessa rauhassa miten haluat. Juok­seminen ei ole hyppäämistä.

  8. Sanoinko että on? En.

    Sanoin sen faktan, että jos mailalla ei saa pelata molemmat jalat ilmassa, niin silloinhan ei saisi edes juostella palloa pelata lainkaan. Joka juoksuaskeleella pilli soisi.

  9. Yllättäen täällä keskitytään täysin muuhun kuin hienoon maaliin. Only in Finland…

  10. Jake asian ytimessä, hieno maali. Suhteellisen vaikeaa olisi tuossa onnistua vaikka paineettomassa tilanteessa saisi usean kerran yrittää.

  11. Ja Suomessa jo pikkujunnujen valkut valittaa, kun joutuu pelaamaan parketilla. Jospa tuo taito tuolla naapurissa tuleekin noista alustoilla, joilla pelataan.

  12. Parketissa ei mitään vikaa! Hyvää se tekee oppia pelaamaan pikkasen eritavalla pomppivan pallon kanssa. Lättysyötöt on vaikeampi heittää, mutta kehittyypä sitten muita kikkoja tilalle ja oppii sitä lättyä ottaa paremmin parketilla vastaan…