Elisa salibandyn tuorein lähetyskumppani, mukana myös IS, Veikkaus ja Yle – ”Puhutaan noin 150 suorasta lähetyksestä”

Viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonilla ja SSBL Salibandy oy:n toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtosella on syytä hymyyn. Ensi kaudella näytetään kaikkiaan noin 150 suoraa salibandylähetystä. Kuva: Mika Hilska

Viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonilla ja SSBL Salibandy oy:n toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtosella on syytä hymyyn. Ensi kaudella näytetään kaikkiaan noin 150 suoraa salibandylähetystä. Kuva: Mika Hilska
Viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonilla ja SSBL Salibandy oy:n toimitusjohtajalla Jari-Pekka Lehtosella on syytä hymyyn. Ensi kaudella näytetään kaikkiaan noin 150 suoraa salibandylähetystä. Kuva: Mika Hilska

Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson vastaa totuttuun tapaan reippaalla ja iloisella äänenpainolla puhelimeensa. Tällä kaudella on erityistä aihetta iloon, koska suorien salibandylähetysten määrä kasvaa entisestään.

Mitkä tahot lähettävät salibandyotteluita ensi kaudella?
– Yle on tälläkin kaudella mukana. He lähettävät naisten ja miesten liigaotteluita sekä tietysti myös nämä meidän Superfinaalit. Lisäksi he ovat vahvasti mukana naisten MM-kisoissa. Sieltä he lähettävät lähes jokaisen Suomen ottelun suorana sekä osan lähes suorana. VeikkausTV on mukana kuten viime vuonnakin, ja he lähettävät useita kymmeniä otteluita. ISTV on mukana kuten viime vuonnakin. Elisa on uusi yhteistyökumppani ja he lähettävät ensimmäisenä jo Suomi-Ruotsi-maaottelut perjantaina.

Kuinka monta salibandylähetystä nähdään ensi kaudella?
– Tällä hetkellä puhutaan noin 150 suorasta lähetyksestä, kun huomioidaan mukaan Yle ja naisten MM-kisat.

Miten lähetysten määrä jakaantuu miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin suhteen?
– Pääosa lähetyksistä koskee miesten Salibandyliigaa. Tuottajapuolelta on löytynyt kiinnostusta myös juniorien otteluiden lähettämisestä. Tähän on vaikuttanut se, että nuorten MM-kisat kiinnostivat viime keväänä melko laajalti. Naisten liigasta näytetään joitain pelejä ja on mahdollista, että Divari on mukana vasta pudotuspelien osalta tai vasta liigakarsinnoissa. Suurin osa lähetyksistä tulee koskemaan joka tapauksessa miesten Salibandyliigaa.

Lähetyksiä on tarjolla todella paljon. Kuinka paljon tekijöitä tarvitaan tällaisen lähetysmäärän hoitamiseen?
– Aika paljon. Meillä on hyvät tuotantotiimit Seinäjoella, Jyväskylässä, Raumalla, Turussa ja pääkaupunkiseudulla, kuten viime kaudella. Eli mukana on 4-5 tuotantoryhmää, ja 3-5 selostajaparia (selostaja ja kommentaattori) olisi tarkoitus olla mukana. Päätekijöinä ovat Tuomo Reponen ja Toni Lötjönen. Kommentaattoreiksi pyritään saamaan muun muassa lajilegendoja, kuten Santtu Manner ja Jouni Vehkaoja. Alustavia puheita on ollut. Muina selostajina kuullaan toivottavasti samoja henkilöitä kuin viime kaudellakin. Iso köörihän siinä on.

– Itse junailen taustoja kuvaamisen ja selostuksen suhteen. Pyrin siis katsomaan sisällön perään. Telkkariotteluiden suhteen on pidetty läheisiä välejä Ylen suuntaan. Pyrimme avustamaan kaikin tavoin ennen lähetyksiä ja niiden aikana. Jopa toimitustyön suhteen tarjotaan apua, ja avustan heitä todennäköisesti MM-kisojen aikaan myös toimituksellisessa työssä.

– Pirun hyvät kisat on tiedossa, paikan päällä on hienot puitteet. Tarkoitus on näyttää myös ulospäin hyvältä. Ollaan kartoitettu tässä Hakametsää sillä silmällä, että kaikki näyttää hienolta ja tarjolla on näyttävä urheilutuote. Paikalla on hyvä iskuryhmä ja kisojen tuottajana toimii kokenut ohjaaja sekä tuottaja Anssi Nyberg.

Toni Lötjönen viittasi aikaisemmassa haastattelussa lähetyksissä tehtäviin uudistuksiin. Kerro niistä vähän tarkemmin?

– Lisätään vähän sisältöä. Lähdetään siitä, että meillä olisi aina pieni studio ennen ottelua ja ajankohtainen vieras mukana lähetyksissä. Lyhyt studio ja pientä spekulaatiota. Tehdään ottelusta kiinnostava ja siinä voi sitten antaa vaikka pieniä vihjeitä veikkaajille. Otteluun liittyviä juttuja tässä joka tapauksessa tuodaan esille. Sen vuoksi on tarkoitus tuoda tämä studio-osuus mukaan.

Suomi-Ruotsi otteluiden lähetykset on katsottavissa tästä linkistä.

17 comments

  1. ” lyhyt studio ja pientä spekulaatiota” parempi olisi kunnon ennakointi studiossa ja laajaa spekulointia?

  2. Toivottavasti saadaan hinattua kuvan laatua paremmaksi. Varsinkin ylen kautta tulevat matsit voisivat olla ns. super hd niin ei pallo häviä koskaan kuvasta.

  3. Uskotaan ja toivotaan että näemme tulevalla kaudella yleltä tasapuolisesti kaikkien liigassa pelaajien joukkueiden pelejä. Eikä vain ns. Kärkijoukkueiden pelejä.

  4. Juhani Henriksson on paras juttu mitä suomalaiselle salibandylle on tapahtunut 2000-luvulla.

  5. Uskotaan ja toivotaan että näemme tulevalla kaudella YLEltä pelkkiä kärkijoukkueiden keskinäisiä pelejä, mikäli vain mahdollista. Silloin harvoin kun salibandyä kerrankin televisiosta näytetään niin tottakai sen pitää olla mahdollisimman tasokasta.

  6. loistava uutinen lajin näkyvyyden kannalta !! Mutta silti syytä muistaa että säbä on parasta paikanpäällä. Joten eiku kaikki kynnelle kykenevät katsomaan pelejä !!

  7. Ärsyttää koriksenpelaajien päälliköinti. Maataan mekin kaikki kotona lattialla, luetaan raamattua ja ajetaan nasiirimeiningillä, niin meidän harrastajamäärillä ei kohta pelata mitään muuta ku sählyä koko suomessa. Peace.

  8. Vieläkö liitto hakee jotain turhaa pomoa, Henriksson hoitaa kyllä ne hommat, turhaan palkata turhaa heppua sinne.

  9. Taas samaa diibadaabaaa. Montako ottelua YLE:n kanavilla? Mitkä matsit ja milloin? Ei niitä huonotasoisia streameja enää kukaan halua nähdä. Ja niittenkään tarkkaa määrää tuossa ”haastattelussa” ei sanota. Mistä näille hepuille oikein maksetaan?

  10. Pätkii, pätkii vaikka muuten hyvä lähetys. Tästä en maksa euroakaan jos laatu ei parene.

  11. Kyllä Timotei, jos matseja tulee vain muutama Yleltä–> ei mitään tasapuolisuutta vaan todellakin vain kärkimatsit! Niilot seuraa omiaan joka tapauksessa. Jos meinataan uusia katsojia saada, niin ei ne tuu millään häntäpään matseilla. Tasoero liigassa on kuitenkin vielä aika suuri…

  12. Onko missään kattavaa listaa, mikä peli tulee milloinkin ja mitä kautta ( YLE, veikkaustv, IStv jne. )?

  13. No ei nyt ole listaa lähetyksistä, mutta kaikissa niissä esiintyy Juhani Henriksson ja Toni Lötjönen!

  14. näinki hienoon uutiseen jaksaa porukkaa tulla negailemaan.. ehottomasti mukava uutinen :peukku: tulee varmasti seurattua paljo suoria lähetyksiä ja studiouudistus on tosi hyvä.

  15. Eli ymmärsinkö nyt oikein? Fanseat näyttää jatkossa 2 peliä /viikko ja homma maksaa vain 8 egee/kk. Nyt alkaa kuullostamaan hyvältä!