Liigat

Classic valmiina Champions Cupiin – ”Pidämme näitä kansainvälisiä otteluita suuressa arvossa”

01.10.
2015
0 Kommenttia
2
Liigat
Classic edustaa Suomea Champions Cupissa. Turnaus alkaa joukkueen osalta lauantain välieristä. Kuva: Topi Naskali

Classic edustaa Suomea Champions Cupissa. Turnaus alkaa joukkueen osalta lauantain välieristä. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic aloittaa Champions Cupin turnausurakkansa lauantaina suoraan välieräpaikalta. Turnaukseen kutsutaan maailman ranking-listalta neljän kärkimaan mestarijoukkueet. Uudistuneessa turnausjärjestelmässä ensimmäiseksi ja toiseksi sijoitetut joukkueet saavat suoran välieräpaikan. Tämän edun saavat KAIS Mora (Ruotsi) ja Classic.

Puolivälieräkamppailut käydään perjantaina 2.10. Toisessa puolivälierässä Tšekin Florbal Chodov kohtaa Sveiva IB:n Norjasta. Tämän ottelun voittaja saa vastaansa nälkäisen Classicin lauantaina klo 13:15 alkavassa välierässä.

Classic lähtee turnaukseen nimensä mukaisesti klassiseen tyyliin. Välierässä tulemme näkemään tutun ryhmityksen kotimaisesta liigasta. Ykköskenttä on vaarallinen, aggressiivisesti hyökkäävä ja tehokas. Viime sunnuntaina pelatussa liigaottelussa Classic voitti kotonaan PSS:n murskalukemin 8-2. Ketterä sentteri Ella Alanko tarjoili ensimmäisen erän alkuun kaksi maalipaikkaa ketjukavereilleen. Nina Rantala ja Eliisa Alanko pitivät huolen siitä, että pallot löysivät tiensä vastustajan maaliin. Ykkösketju kasasi tehopisteet 4+3.

– Ella Alanko tekee uskomattoman määrän töitä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Hän voittaa kaikki kaksintaistelut, kehuu Nina Rantala.

Suomen mestari Classicilla on myös erittäin kokenut puolustus. Tehokaksikko Anne Suomalainen ja Hanna Sipiläinen antoivat myrskyvaroituksen joukkueen kunnosta yhteistehopistein 2+3 PSS:aa vastaan. Valmennuksella on kova luotto pelaajiensa kokemukseen kansainvälisiltä kentiltä.

– Classicin maajoukkuepelaajat ovat kartalla siitä, millaista salibandya Tšekissä pelataan, päävalmentaja Veli-Matti Koivunen sanoo.

Pelaajien valmistautuminen otteluun lähtee oman mielenhallinnan ja keskittymisen kautta. Vastustajaa ei vielä kannata spekuloida, sillä tieto siitä kuka vastaan asettuu, selviää vasta perjantaina. Valmennusjohto lähtee kuitenkin jo torstai-iltana tutkimusmatkalle kohti Mladá Boleslavia.

– Aiomme mennä perjantaiaamuna katsomaan Chodovin ja Sveiva IB:n välisen ottelun. Pidämme näitä kansainvälisiä otteluita suuressa arvossa. Ei ihan jokainen joukkue yllä tällaiseen saavutukseen, joten totta kai asennoidumme turnaukseen sen ansaitsemalla vakavuudella, kertoo Koivunen välieräpaikan tärkeydestä.

Champions Cup on erinomainen mahdollisuus joukkueelle nähdä Keski- ja Pohjois-Euroopan tasoa. Samalla Classic pääsee kehittämään omaa peliään myös kotimaan kentille.

Herkullisen lisän turnaukseen tuo se, että voittaja kuittaa itselleen palkintorahoja huimat 9000 € ja toiseksi tullut noin 4000 €. Kasvavaan ja menestyvään naissalibandyyn raha on tervetullut helpotus. Se antaa mahdollisuuden pelaajille keskittyä pelaamiseen ja taustajoukoille virtaa jatkaa hyvin aloitettua työtä.

Yle ja VeikkausTV seuraavat suomalaisjoukkueiden (SPV miehissä) Champions Cup -otteluja. Lähetystiedot löydät ohjelmasivulta.

Kaikki Champions Cupin ottelut näkyvät IFF:n YouTube-kanavalla 1.

Champions Cupin tulokset ja turnaustiedot: www.floorball.org/cc2015/

Teksti: Soraya Aradj (Salibandyliiton tiedote)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.