Ulkomaat

Classicin päävalmentaja finaalivastustajasta: ”Keskusta pitää saada tukkoon”

03.10.
2015
0 Kommenttia
0
Ulkomaat
Veli-Matti Koivusen mukaan Classicin pitää parantaa välieräesityksestään finaalia ajatellen. Kuva: IFF

Veli-Matti Koivusen mukaan Classicin pitää parantaa välieräesityksestään finaalia ajatellen. Kuva: IFF

Tampereen Classic pelaa sunnuntaina Champions Cupin naisten finaaliottelussa. Tshekkiläistä Florbal Chodovia vastaan pelatusta välierästä muodostui tiukka kamppailu, jonka Classic vei loppulukemin 4–3.

Päävalmentaja Veli-Matti Koivunen oli tyytyväinen ensimmäiseen kymmeneen peliminuuttiin, mutta sen jälkeisistä tapahtumista Koivusella ei ollut mairittelevaa sanottavaa.

– Ensimmäisen kympin ajan kentällä oli sellainen Classic-lauma, jonka haluttiinkin tulevan kopista tuonne kentälle ja päällä oli ihan karmea flow. Tuliko siinä sitten liian nopeasti se 3-0-johto ja sitten ajateltiin, että ollaan Moraa vastaan finaalissa ihan kävelemällä. Johonkin se meidän flow katosi. Mutta jos ottelu päättyy maalin paremmin meille, niin sillä tuloksella pääsee finaaliin. En ole silti todellakaan tyytyväinen otteluun, sanaili Koivunen.

Koivusen mukaan nimenomaan henkisellä puolella tapahtui notkahdus johtoasemassa. Toisessa erässä Classicilla oli kuitenkin paljonkin paikkoja, joiden tuhlaamista Koivunen harmitteli.

Peliareenan erikoisuutena ovat ajoittain korkeiksi nousevat lämpötilat. Parhaimmillaan lämpömittari näytti +25–+26. Tämän vuoksi Classicin huoltojoukot jäähdyttivät vaihtopelaajia itse tehdyillä viuhkolla.

– Tuossa vaihtopenkillä on aika kuuma. Kyllä se yli 25 astetta on, kuten mittarikin näyttää. Siinä on sitten aika kuuma pelata. Meillä oli hyvät huoltojoukot sen asian suhteen pelaajien kannalta. Kiitos heille siitä, kiitteli Koivunen.

Finaalivastus KAIS Mora selvitti tiensä loppuotteluun kaatamalla sveitsiläisen Piranha Churin 10–5. Koivunen tietää, mitä asioita pitää erityisesti ottaa huomioon Moran pelityylissä.

– Olin tänään aamulla katsomassa heidän välieräpelinsä ja heidän tyylinsä on sellainen, että he tykkäävät viljellä lättyä siihen keskelle. Ovat todella taitavia pelaajia. Se keskusta pitää saada tukkoon. Ehkä vähän enemmän pitää pystyä antamaan painetta kuin Piranha Chur antoi. Piranha ei antanut juurikaan karvannut, joten huippupelaajat Anna Wijkin johdolla pääsivät jakelemaan niitä lättyjä sinne keskustaan. Molemmat pelit ovat meillä muistitikulla. Sitten kun on syöty, niin mennään hotellille katselemaan noita videoita, analysoi Koivunen.

Pelaajisto valmistautuu loppuotteluun omien rutiiniensa kautta. Miten valmennus valmistautuu otteluun?

– Hyvin syömällä. Se täytyy vielä sanoa, että turnauksen huonoin peli oli onneksi meiltä tämä ottelu. Nyt täytyy sitten parantaa, linjasi Koivunen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.