Ulkomaat

Ruotsin liigan kohupelaajalle hurja pelikielto – melkein kaksi kuukautta poissa kentiltä

27.10.
2015
11 Kommenttia
0
Ulkomaat
David Gillekiä ei nähdä toviin Superliiga-kentillä. Kuva: Per Wiklund.

David Gillekiä ei nähdä toviin Superliiga-kentillä. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsin Superliigan kurinpitovaliokunta lätkäisi Mullsjön profiilipelaaja David Gillekille eilen pelikiellon, joka pitää hänet poissa kentiltä lähes jouluun saakka.

Pääkallo.fi:kin uutisoi rangaistukseen johtaneesta tilanteesta, jossa Gillek taklasi Mullsjön ja Karlstadin välisessä pelissä Karlstad-kapteeni Christian Perssonia päähän 14.10. pelatussa Ruotsin Superliigan ottelussa. Persson kannettiin tilanteen jälkeen paareilla pois kentältä. Tilanteesta ei vihelletty ottelun aikana edes rangaistusta, vaan pelkkä vapaalyönti.

Gillekille on nyt asetettu kyseisestä tilanteesta rangaistukseksi seitsemän pelin mittainen pelikielto, joka astui voimaan eilen. Gillek on edustuskelpoinen seuraavan kerran 18.12.2015 Mullsjön kotiottelussa Pixbo Wallenstamia vastaan.

Innebandymagazinetin julkaisemassa kurinpitopäätöksessä todetaan, että Gillek ryntää kamppailutilanteeseen kolmantena ja taklaa pelaajaa, joka on selkä Gillekiä päin. Päätöksessä todetaan, että Gillekin olkapää osuu Perssonia päähän, eikä taklatulla Karlstad-kapteenilla ollut mitään mahdollisuutta estää tilannetta, koska osuma tuli niin sanotusti ”kuolleesta kulmasta.”

Kurinpitovaliokunnan päätöksessä on otettu huomioon, että Gillek on tuomittu tällaisista tilanteista muun muassa edellisellä kaudella ja hänen taklauksensa rikkoo suoraan Ruotsin kansallisen urheilukomitean sääntöjä päähän kohdistuneista kontakteista. Ennen kaikkea päätöksen mukaan Gillekin taklaus on myös tahallinen vahingoittamisyritys.

– Näin, että hän (Persson) ja Kasper Hedlund taistelivat pallosta ja ajattelin, että nyt on täydellinen aika minun tulla kolmantena tilanteeseen ja voittaa pallo. Menin ottamaan palloa ja hän kääntyi ja minun olkäpääni osui häneen. Todella harmillinen vahinko, toivottavasti hän ei loukkaantunut sen vakavammin, Gillek itse kommentoi asiaa pelin jälkeen Innebandymagazinetille.

Innebandymagazinetin uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Niksu
27/10/2015
Samaa odotellaan nyt sitten Stenforsille. Vai eikö Happee tehnyt tutkintapyyntöä Kotilaisen ajamisesta?
Tarkkailija
27/10/2015
No niin Niksu hyvä, katoppa tuo Gillekin suoritus videolta ja sen jälkeen annamme sinulle mahdollisuuden muuttaa tuota kommenttiasi!

Itse sanktio on mielestäni kohdillaan, tosin ihan ilman ko. pelaajan historian tuomaa koventamistakin ostaisin tuon seitsemän peliä. Tämä antanee riittävän vahvan viestin siitä millaisella vakavuudella näihin tulee suhtautua.
ET soittaa kotiin
27/10/2015
Niksu. Oletko katsonut videot? Pää ja olkapää ovat täysin eri kohdat kehosta...
Niksu
27/10/2015
En tarkoittanut että Stenforssille tulisi antaa täysin sama rangaistus kuin Gillekille, vaan tarkoitin että sitä kuuluisaa kakkua voisi jakaa hänellekin.
Pekka
27/10/2015
Tuollaisesta taklauksesta voi loppua pelaajan ura, kun tulee PÄÄHÄN taklaus. Todella harvoin viedään salibandyssa paareilla pelaaja pois kentältä. Salibandyliigassa tapahtuu koko ajan olkapää-olkapää taklauksia, jos jokaisesta pitäisi antaa pelikieltoa, kun kosketaan tiimin "tähteen" niinkuin tämä Kotilainen on. Niin olisi jokainen salibandyliigan pelaaja pelikiellossa. Tästä pelaajasta en tiedä oliko hän joukkueen tähti. Tämä on aivan eri asia, kun case kotilainen-stenforss. Tässä näkee selvästi, että ei ollut yrittääkkään palloa pelaaja. Vaan tarkoituksellinen vahinkoittamis yritys taklaajalta.
Apinat
27/10/2015
Edes jääkiekossa ei sallita vaikka varusteilla pelataan niin puun-takaa vaikka osuisi olkapäähän. Siinä on riskinsä, stenfors olisi ihan hyvin voinut napata katkon palloo pelaamalla ja käydä vaikka maalin tekemässä, mutta tuossa tilanteessa ei ollut muuta kuin tarkoituksellinen kontaktin ottaminen mikä nyt vain ei mennyt ihan putkeen. Lopettakaa päähän taklaamisen puhuminen tässä tapauksessa se ei ole nyt se pointti minusta ainakaan.
Apinat +
27/10/2015
Tarkoitin että Stenforsin tapauksessa ei tarvi puhua kupoliin osumisesta. Gillek tapaus on selvä. Harmi vaan ku on kova tekijä niin pitää tämmöstä harrastaa. Top 10 ssl pörssis heittämällä kun vaan keskittyisi lajiin.
Masa
27/10/2015
Ei voi sinällään verrata case-Kotilainen-Stenforsiin, koska taklaus osui olkapäähän. Likaisen siitä teki ainoastaan se, että Stenforsin ainoa tarkoitus oli selkeästi vahingoittaa vastustajaa. Tällä kertaa hän ei siinä onnistunut, joten tuskin sanktioita jälkikäteen langetetaan. Ehkä ensi kerralla onnistuessaan (osuessaan päähän) saa myös kakkua.
TietoEnator
27/10/2015
Koittakaa nyt hyvät kommentoijat muistaa, että olkapää olkapäätä vasten oleva taklaus on salibandyssa kielletty! Vaikka kuinka olisi lätkätermein "puhdas taklaus", ei salibandyssa saa taklata. Kun kaksi pelaajaa menee kulmaan ja ottaa juostessa toisistaan mittaa, kontakti on sallittu. Jos taas toisen pelaajan on tarkoitus vain törmätä toiseen, se on kielletty. Lätkä on ihan eri laji. Siellä on puhtaita taklauksia ja päähän kohdistuneita taklauksia. Salibandyssa talkaus on vähintään vapaalyönnin arvoinen rike, usein jäähyn.
Pera
27/10/2015
Stenfors taklaa Kotilaista nimenomaan ajamalla päälle. Kotilainen ei näe ottaa taklausta vastaan. Tilanne on todella vaarallinen Kotilaisen kannalta. Stenforsin tulee saada pelikieltoa. Jos Happee ei tee tutkintapyyntöä asiasta niin voihan sen tehdä katsojakin. Olin paikalla.
t.
27/10/2015
sen verran stenfors:ista, että kyseisellä äijällä on aikaisemminkin pelannut todella rumasti, mielestäni samankaltaisesti kuin gillek - eli ei kunnioittaen vastustajaa, vahingoittamisyrityksilläkin. sanon tämän tps kannattajana, joka katsonut vuosia heidän kotiotteluitaan, missä stenfors aikoinaan pelasi. jos joku nyt toivoo näyttöä, ettei tämä muuten menisi ainoastaan epämääräiseen syyttelyyn, niin voi katsoa vaikka tps-loviisa 18.10.2010 joka televisioitiin. siinä stenfors vetää aivan käsittämätön kyynärpääpommi päähän entiselle maajoukkuepelaajalle, mikä silloin jäi huomaamatta. mutta paikalla olleena, ja nauhalla myöhemmin katsoltuna, näki selvästi miten törkeä ja harkittu temppu kyseinen pelaaja teki. eikä näytä tavat oikein muuttuneet ajan myötä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.