Juniorit

HS: Salibandyvalmentajalle vankeustuomio 14-vuotiaan pelaajan hyväksikäytöstä

29.10.
2015
0 Kommenttia
6

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina, että tyttöjunioreiden parissa työskennellyt salibandyvalmentaja on tuomittu Helsingin hovioikeudessa 14-vuotiaan tytön hyväksikäytöstä kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

53-vuotias valmentaja sai tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikossarja alkoi viitisen vuotta sitten ja kesti noin vuoden ajan. Käräjäoikeus antoi tapauksesta ensiksi kolmen vuoden rangaistuksen ja määräsi samalla tekijän maksamaan uhrilleen 15000 euron korvaukset. Näiden rangaistusten perusteina olivat muun muassa luottamuksellisen aseman väärinkäyttö ja se, että tapaukset sattuivat tytön keskeisessä elämänpiirissä, eli harrastustoiminnassa.

Hovioikeus kuitenkin kovensi tuomiota ja lisäsi seksuaalisen hyväksikäytön mukaan tuomioon vielä erillisenä perusteena. Hovioikeus totesi, että tekijän toimet täyttävät molempien rikosnimikkeiden tunnusmerkit.

Lisää ja tarkemmin aiheesta HS:n sivuilla:
HS:Salibandyvalmentaja sai vankeutta 14-vuotiaan valmennettavansa hyväksikäytöstä

HS:n uutisen jälkeen Salibandyliitto julkaisi kannanoton floorball.fi-sivustolla:
Salibandyliitto ei hyväksy häirintää tai epäasiallista kohtelua missään muodossa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.