Ulkomaat

Huippuseura jäi Ruotsissa pisteen päähän pudotuspeliviivasta – jopa 800 000 kruunun tappiot

17.10.
2015
0 Kommenttia
1
Ulkomaat
Storvreta IBK jäi kaudella 2014-2015 pudotuspelien ulkopuolelle. Arkistokuva: perwiklund.se

Storvreta IBK jäi kaudella 2014-2015 pudotuspelien ulkopuolelle. Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan kestomenestyjän, Storvreta IBK:n, kausi 2014–2015 päättyi yllätyksellisesti jo runkosarjaan, kun 38 pistettä kerännyt joukkue sijoittui kymmenenneksi ja jäi pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Seuran puheenjohtaja Mats Åkerlund kertoo gd.se:n haastattelussa, että urheilullisen pettymyksen lisäksi kauden päättyminen runkosarjaan oli taloudellisesti raskas hetki.

Pudotuspelipaikan karkaaminen aiheutti seuralle laskennallisesti 600 000–800 000 Ruotsin kruunun menetyksen. Åkerlund on huojentunut, että seuran talous pysyi kuitenkin mustilla numeroilla.

– Urheilu on vaarallista. Odotettujen tulojen menettäminen saattaa johtaa miljoonien tappiotulokseen. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että seuran tulos oli viime kaudella pudotuspelien väliin jäämisestä huolimatta 40 000 kruunua positiivinen.

Storvretan kausittainen liikevaihto on noin 18 miljoona kruunua (noin 1,94 miljoonaa euroa).

Lue myös
Innebandymagazinet.se: Slutspel kan ge miljonregn i Storvreta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.