Ulkomaat

Ihmemies – tämä pelaaja nousee esille, kun finaaleita ratkotaan

07.10.
2015
2 Kommenttia
5
Tämän vuoden Champions Cupissa Alexander Galante Carlström (pinkissä paidassa) oli turnauksen tehokkain pistein 3+3. Kuva:IFF

Tämän vuoden Champions Cupissa Alexander Galante Carlström (pinkissä paidassa) oli turnauksen tehokkain pistein 3+3. Kuva:IFF

Ruotsalainen salibandyn pelaaja Alexander Galante Carlström on yksi lajin parhaista koko maailmassa. Kovana maalintekijänä tunnettu 172-senttinen sähikäinen pelaa aina erittäin korkealla tasolla, kun panokset kovenevat.

Sulavasta liikkeestä ja kovasta laukauksesta tunnettu, taitava Galante Carlström on ratkaissut otteluita kauden monissa eri vaiheissa, mutta erityisen silmiinpistäviä ovat olleet miehen esiintymiset Ruotsin yksittäisissä finaaleissa sekä Champions Cupin yksittäisissä finaaleissa.

Keväällä 2013 Galante Carlströmin edustama Falun raivasi tiensä ensimmäisen kerran Ruotsin Superfinaaliin. Peli Dalenia vastaan oli ensimmäisen erän jälkeen tilanteessa 2-2, mutta sitten alkoi vasemman laitahyökkääjän show. Galante Carlström nakutti hattutempun ja Falun voitti ottelun lukemin 5-2. Täten joukkue lunasti ensimmäisen mestaruutensa Ruotsin Superliigassa.
Ottelutilastot

Menestystä seurasi myös syksyn 2013 Champions Cupissa Tampereella. Falun kohtasi silloin finaalissa SPV:n ja Galante Carlström oli jälleen vireessä. Mies iski tehot 2+1 ja Falun voitti ottelun lukemin 7-5. Viimeistään tämän turnauksen jälkeen Galante Carlströmin nimi oli tuttu kaikille salibandya seuraaville.
Ottelutilastot

Keväällä 2014 Falun kohtasi Ruotsin Superliigan finaalissa Storvretan Malmössä. Viihdyttävä ja vivahteikas ottelu venyi lopulta jatkoajalle saakka. Galante Carlström oli ollut koko kamppailun ajan varsin näkymätön ja tehoton, mutta tärkeimmällä hetkellä mies astui jälleen esiin. Ajassa 64.59 laitahyökkääjän tekemä 7-6 -jatkoaikamaali ratkaisi Falunille toisen perättäisin Superliigan voittopokaalin.
Ottelutilastot

Syksyn 2014 Champions Cup -finaalia ei muistella lämmöllä ainakaan Jyväskylän suunnalla. Falun rökitti Happeen tuolloin sensaatiomaisesti loppulukemin 12-0. Galante Carlström vastasi tämän ottelun avausmaalista, joten käytännössä hän oli myös ottelun voittomaalin tekijä. Kaikkinensa hyökkääjä iski kolme maalia tuossa ottelussa.
Ottelutilastot

Kevään 2015 Ruotsin Superfinaali oli Galante Carlströmille sinällään harvinainen finaaliottelu seurajoukkuepaidassa, että mies ei onnistunut maalinteossa lainkaan. Silti vyölle kertyi kaksi syöttöpistettä, kun Falun kaatoi Linköpingin lukemin 6-4.
Ottelutilastot

Tämän syksyn Champions Cupin finaalissa Galante Carlström oli jälleen totutun vaarallinen. Wiler-Ersigen kaatui finaalissa lukemin 3-2. Galante Carlström teki ottelun voittomaalin kolmannessa erässä ja syötti joukkueensa ensimmäisen osuman.
Ottelutilastot

Yhteenvetona todettakoon, että Falun on pelannut viimeisen 2,5 vuoden aikana kaikkiaan kuudessa finaaliottelussa. Kaikista on irronnut voitto ja kokonaismaaliero on vakuuttava 40-19.

Galante Carlström on tehnyt näissä otteluissa kaikkiaan 10 maalia ja tarjoillut 4 maalisyöttöä. Yhdessäkään kuudesta finaaliottelusta Galante Carlström ei ole jäänyt pisteittä.

Tässä tulee kuitenkin se häkellyttävin fakta. Peräti neljässä kuudesta finaaliottelusta Galante Carlström on ollut ottelun voittomaalin tekijä. Viime syksyn Happee-voitossa maali syntyi toki jo ottelun ensimmäisellä kympillä, mutta muissa otteluissa maaliruisku on ollut oikea mies, oikeassa paikassa ja vieläpä oikeaan aikaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Niksu
08/10/2015
Luin otsikon ja luulin että täällä puhutaan MacGyverista. Petyin.
S7
08/10/2015
Se miten Gala esiintyy pitäisi olla kaikille junnuille esimerkki. Siinnä missä kovin usein "tehomiehet" ovat laiskoja ja ylimielisiä, kun ei tarvii duunia tehdä ku ollaan niin helvetin "hyviä". Tämä mies on ihan eri maasta. Tekee hommat kunnolla ja jo katseesta näkee, että on voittaja!! Harmittavasti kantaa keltaista paitaa...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.