Liigat

Indians ryösti voiton tehottomalta OLS:lta – ”Oman pään pelaaminen tänään hirveää”

03.10.
2015
1 Kommentti
2
Liigat
Westend Indians vyöryi voittoon Oulussa kahden hienon ensimmäisen erän ansiosta. Arkistokuva: Salibandyliiga

Westend Indians vyöryi voittoon Oulussa kahden hienon ensimmäisen erän ansiosta. Arkistokuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan lauantain toisessa ottelussa Westend Indians oli tyly vierailija Oulun Kastellissa. Espoolaisjoukkue haki pisteet Oulun Luistinseurasta maalein 5–7 (0-2, 0–4, 5–1). Inkkariryhmä onnistui paikoissaan tehokkaasti, kun taas oululaiset tuskailivat maalinteon kanssa.

Voitto oli Indiansille kauden toinen, ja OLS puolestaan koki tämän sesongin ensimmäisen pistemenetyksensä.

Mihin ottelu ratkesi?
OLS-pelaajien katseet olivat tuskaiset, kun tulostaululla lukemat näyttivät 0–6 vierailijoiden hyväksi kahden erän jälkeen. OLS sortui omassa puolustuspäässä huonoihin syöttöihin ja menetyksiin, joista vierailijat rankaisivat armotta. Kotijoukkue sai kuitenkin käynnistettyä kirivaihteen heti päätöserän alussa ja iski kolme kavennusosumaa neljässä minuutissa. Indians käytti aikalisänsä ja sai pelin paremmin hallintaansa. Hetkeä myöhemmin hyökkääjä Joonas Föhr karkasi läpiajoon ja iski tilanteeksi 3–7. OLS kaunisteli lukemia vielä lopussa, mutta kykeni nousemaan vain kahden maalin päähän.

Ottelun hahmo?
Indiansin ykkösviisikko oli oivalla pelipäällä lauantai-iltana, ja kapteeni Valtteri Kainulainen heilutti tahtipuikkoa keräten tehot 1+2. Mikko Kirvesniemi onnistui pitämään puolustuksen avustuksella maalinsa puhtaana yli kahden erän ajan, ja joukkoon mahtui useita huippupelastuksia. Ne olivat lopulta tärkeässä osassa ratkaisemassa kahden pisteen kohtaloa.

Ottelun puheenaihe?
Kotiyleisö sai huokailla pettymyksestä useaan kertaan otteluun aikana samalla, kun OLS tuskaili toden teolla tehottomuuden kanssa. Yleensä maaliahneiden Valtteri Parviaisen ja Joni-Arttu Siepin ruuti oli märkää ensimmäisen 40-minuuttisen aikana, ja OLS hukkasi useita avopaikkoja aina maalinedustalta lähtien.

Kommentit:
– Paikkoja on, mutta kaveri kääntää ja palloa kaivetaan omasta verkosta. Toisessa erässä olisi ollut meillä paljon paikkoja iskeä, mutta emme onnistuneet. Oman pään pelaaminen oli tänään hirveää, ja sitä täytyy parantaa, OLS-päävalmentaja Jami Herrala harmitteli lehdistötilaisuudessa.

– Ensimmäiset kaksi erää pysyivät meidän hallussa, ja hyödynsimme maalipaikkamme vastahyökkäyksistä. Viimeisessä erässä alun paniikin jälkeen saimme rauhoitettua tilanteen. Ensimmäinen erä oli meidän teema tänään, ja se oli meiltä kauden paras avauserä, Indiansin päävalmentaja Stefan Korhonen kehui.

–Vähän ehkä keskittyminen herpaantui, emmekä malttaneet kyykkiä. Jos on pitkää vaihtoa alla, niin pitäisi malttaa pitää keskusta. Kolmas erä oli kuitenkin meiltä ehkä kauden parasta pelaamista, OLS-kapteeni Niko Kvist kommentoi.

– Viime kaudella täällä A-junioreiden pudotuspelien ratkaisevassa matsissa oma peli päättyi siihen, kun taitoin varpaani. Hävisimme pelin ja itkin tuolla nurkassa, kun kausi päättyi siihen. Nyt maistuu tosi hyvältä, vieraiden nuori hyökkääjätähti Markus Markkola hehkutti.

Tilastohuomiot:
OLS: Tatu Kiipeli 2+1, Ville Oksa 0+2.
Indians: Valtteri Kainulainen 1+2, Markus Markkola 1+2, Joonas Föhr 1+1, Eino Pesu 1+1, Mikko Kirvesniemi 28 torjuntaa

Linkit:
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
surullinen
04/10/2015
Markkola itkee pelin aikana ja hävityn pelin jälkeen...Kasvais poika jo aikuiseksi... Sählyä se vain on..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.