Indians ryösti voiton tehottomalta OLS:lta – ”Oman pään pelaaminen tänään hirveää”

Westend Indians vyöryi voittoon Oulussa kahden hienon ensimmäisen erän ansiosta. Arkistokuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan lauantain toisessa ottelussa Westend Indians oli tyly vierailija Oulun Kastellissa. Espoolaisjoukkue haki pisteet Oulun Luistinseurasta maalein 5–7 (0-2, 0–4, 5–1). Inkkariryhmä onnistui paikoissaan tehokkaasti, kun taas oululaiset tuskailivat maalinteon kanssa.

Voitto oli Indiansille kauden toinen, ja OLS puolestaan koki tämän sesongin ensimmäisen pistemenetyksensä.

OLS-pelaajien katseet olivat tuskaiset, kun tulostaululla lukemat näyttivät 0–6 vierailijoiden hyväksi kahden erän jälkeen. OLS sortui omassa puolustuspäässä huonoihin syöttöihin ja menetyksiin, joista vierailijat rankaisivat armotta. Kotijoukkue sai kuitenkin käynnistettyä kirivaihteen heti päätöserän alussa ja iski kolme kavennusosumaa neljässä minuutissa. Indians käytti aikalisänsä ja sai pelin paremmin hallintaansa. Hetkeä myöhemmin hyökkääjä Joonas Föhr karkasi läpiajoon ja iski tilanteeksi 3–7. OLS kaunisteli lukemia vielä lopussa, mutta kykeni nousemaan vain kahden maalin päähän.

Indiansin ykkösviisikko oli oivalla pelipäällä lauantai-iltana, ja kapteeni Valtteri Kainulainen heilutti tahtipuikkoa keräten tehot 1+2. Mikko Kirvesniemi onnistui pitämään puolustuksen avustuksella maalinsa puhtaana yli kahden erän ajan, ja joukkoon mahtui useita huippupelastuksia. Ne olivat lopulta tärkeässä osassa ratkaisemassa kahden pisteen kohtaloa.

Kotiyleisö sai huokailla pettymyksestä useaan kertaan otteluun aikana samalla, kun OLS tuskaili toden teolla tehottomuuden kanssa. Yleensä maaliahneiden Valtteri Parviaisen ja Joni-Arttu Siepin ruuti oli märkää ensimmäisen 40-minuuttisen aikana, ja OLS hukkasi useita avopaikkoja aina maalinedustalta lähtien.