Divarit

Kakkosdivariottelussa 134 jäähyminuuttia – yhdelle pelaajalle yhdestä tilanteesta 2+2+5+10+20

26.10.
2015
16 Kommenttia
5
Divarit
2. divisioonan ottelussa Nousu-V&L sattui ja tapahtui viimeisen vitosen aikana. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

2. divisioonan ottelussa Nousu-V&L sattui ja tapahtui viimeisen vitosen aikana. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Miesten kakkosdivisioonassa nähtiin lauantaina varsin värikäs kamppailu, kun Nousu Salibandy ja Tottijärven Vauhti & Lämäri kohtasivat Sisä-Suomen lohkon ottelussa. Ottelu päättyi V&L:n 6-12 voittoon, mutta varsinaiseksi erikoisuudeksi nousi se, että pelissä jaettiin kaikkiaan 134 jäähyminuuttia.

Erityisesti ottelun viimeinen viisiminuuttinen oli varsin jäähyrikas ja sen aikana jaettiin peräti neljä punaista korttia. V&L:n Ilari Torisevalle tuomittiin ajassa 55.46 mielenkiintoinen rangaistusrykelmä 2+2+5+10+20. Ensimmäinen kaksiminuuttinen tuli mailaan lyömisestä ja loput rangaistukset epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Joskus on sanottu, että on hyvä pelata loppuun saakka, mutta tässä kamppailussa se otettiin ilmeisesti liiankin kirjaimellisesti, koska kolme viimeistä punaista korttia tuomittiin ajassa 60.00. Nousun Alvar Mahlberg näki punaista väkivaltaisuudesta ja V&L:n Juha Nousiainen koki saman tuomion, samaisesta syystä. Rainer Palmrothin 5+20 tulikin sitten epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Eli lopputulema oli tämänkaltainen: maalit 6-12, jäähyminuutit 35-99.

Ottelutilastot

Nousu Salibandyn verkkosivut kertovat ottelun dramaattisista vaiheista seuraavaa:
”Vierailijoiden Ilari Toriseva mussutti itsensä punaisessa kortilla pihalle saatuaan ensin jäähyn mailaan lyönnistä.”

Loppukahinoitakin kommentoitiin:
”Ottelun viimeisillä sekunneilla nähtiinkin sitten pienimuotoinen kahakka, kun kotijoukkueen Alvar Mahlberg ja vierailijoiden kapteeni Juha Nousiainen väänsivät kulmassa. Mahlberg poistui kulmasta voittajana, vaikka Nousiainen koitti kovasti pyristellä mukana. Nousiainen oli saamassa tilanteesta jäähyä ja kun tuomari puhalsi pelin poikki, ajeli Nousiainen vielä Mahlbergin vihellyksen jälkeen kentän pintaan.Tästä syntyi pienimuotoinen loppunujakka, josta Mahlbergille ja Nousiaiselle molemmille punaiset kortit.”

Kamppailusta on tarjolla myös maalikooste:

Artikkelia on päivitetty 26.10 klo 15.49. Nousun otteluraportista poimittu kommentteja ja artikkeliin lisätty myös maalikooste.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
sillälailla
26/10/2015
Hassu jengi tämä VL. :D
Stewie
26/10/2015
VL= Primus inter pares
Ihmettelijä
26/10/2015
En ihmettele yhtään saatuja jäähymääriä joukkueiden historiaa tuntien. Enemmän ihmetyttää miten pelaaja joka kärsii Liigakaukaloissa annettua ottelurangaistusta pystyy pelaamaan alempia sarjoja. Luulisi, että pelikielto koskee kaikkia sarjoja. Täysin en tuota sääntö tunne, mutta Nousun kannattanee tutkia asia ja elätellä toiveita ilmasista pisteistä. Viisaammat antakaa kommentit säännöistä!
Squadra
26/10/2015
Sääntö todellakin menee niin, että pelikielto kärsitään sillä sarjatasolla, missä se on saatu. Joutuihab Savukoski kärsimään toissa kaudella saadun pelikiellon tämän kauden alussa vasta, koska pelikielto tuli liigassa, mutta Loviisa pelasi viime kaudella divaria.
Stewie
26/10/2015
Ensimmäinen sääntö: sinä pidät suusi kiinni, koska sinunlaisesi ovat syy siihen että sähly on tylsää ja väritöntä.
RAy Charles
26/10/2015
Nousun neidille sellaset terveiset että ens kerralla lyö mailan sijasta nyrkillä, voit saada jopa osuman sinne mihin yrität. Ei tarvi niin paljon "käsiä", tiätkö.
Tarkkailija
26/10/2015
Eikös Savukoski kärsiny kakkunsa loppuun jo viime viikon KRP - SPV pelissä?

Seuraavaksi huilaa sit Palmroth, jos pöytäkirja pitää paikkansa, sillä kyseessä täytyy olla PR3 (Torisevan lienee PR1 toistuvasta epäurheilijamaisesta käytöksestä).
Sivustaseuraaja
26/10/2015
Jos joku tekisi minun joukkueessani samanlaisia rikkomuksia, ei tarvitsisi tulla loppukaudesta pelaamaan. Aivan sama onko pelaaja kuinka tärkeä joukkueelle. Joukkue ensin sitten nämä avuttomat itkupotkuraivaripelaajat.

Täysin törkeää käyttäytymistä niin Nousun pelaajalta kuin VL:n pelaajilta.
Nousun näköistä
26/10/2015
#kaikkienaikojennousu
Pär saukko
26/10/2015
Mitäs siellä sitten tapahtu?
Kerrankin paikalla
26/10/2015
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta PR3 taisi tulla Nousiaiselle ja Palmrothille VL:stä ja Mahlbergille Noususta. Sattumalta Nousun otteluraportista oli unohtunut tuo Mahlbergin mailallalyönti Nousiaista päin, tämän jälkeen tunteet ymmärrettävästi kuumenivat. Nyt kärsitään tulevat rangaistukset, ja sitten fiksumpina kohti seuraavia pelejä :).
Paikalla ollut
26/10/2015
@Kerrankin paikalla näin se meni. Voisi sanoa, että Nousiainen jahtasi Mahlbergin tilanteen jälkeen ja täräytti ns. avojääpommin, josta Mahlberg kimpaantui ja tarjosi pesislyönninomaisen huitaisun Nousiaista ylävartaloon. Palmroth hienona miehenä kävi vielä haukkumassa tuomari melko henkilökohtaisuuksiin menevillä termeillä ottelun kättelyiden jälkeen. Joidenkin ei vain saisi antaa osallistua näihin tapahtumiin.
PP
26/10/2015
No mitä pienistä. Väriläiskäjengi tää VL selvästi niitäkin kaivataan. Mahtaako olla pelimiehiä? Ainakin voitto Jahvall arenalla selkein lukemin.
Boris
26/10/2015
Olipa ainakin kauhea maalikooste
27/10/2015
Kummasti videolla ei näy nämä tilanteet joista tuli kortit.
S7
27/10/2015
Katos katos, Savu hämmentää kakkosdivarissakin:-)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.