Ulkomaat

Kohu yltyy Ruotsissa: protesti pelaajan potkaisuliikkeestä, seuran epäillään sensuroineen tilanne videolta

07.10.
2015
2 Kommenttia
3
Ulkomaat
David Gillek palasi otsikoihin, kun Dalen kertoi tekevänsä protestin Mullsjö-ottelun tapahtumista. Kuva: perwiklund.se

David Gillek palasi otsikoihin, kun Dalen kertoi tekevänsä protestin Mullsjö-ottelun tapahtumista. Kuva: perwiklund.se

Pääkallo.fi uutisoi viime viikolla Ruotsin Superliigassa puhuttaneesta tapauksesta, kun Mullsjön ja Dalenin välisessä ottelussa kotijoukkueen kapteenin, David Gillekin, epäiltiin potkaisseen tahallisesti polvella Dalenin pelaajaa päähän. Tilanteesta ei seurannut jäähyä, mutta nyt kohu on noussut jälleen pinnalle, kun Mullsjö oli leikannut kyseisen kohdan pois vastustajalle lähetetystä otteluvideosta. Dalen aikoo protestoida ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Gillek kiisti heti ottelun jälkeen potkaisseensa tilanteessa. Hän sanoi mailan kolhaisseen Lukas Harneskia. Dalenin urheilutoimenjohtaja Urban Karlsson kommentoi ruotsalaislehti Aftonbladetille, että seura aikoo protestoida ottelussa sattuneesta tapauksesta, koska se uskoo teon olleen tahallinen potkaisu.

Samalla hän kritisoi Gillekiä, sillä hän on ollut otsikoissa aiemminkin pelikieltojensa vuoksi.

– Ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö valittaisi tilanteesta eteenpäin. Sitten saamme tietää, minkälaisen rangaistuksen hän saa. Gillekin täytyy ryhdistäytyä, sillä hän on kapteeni maailman parhaassa liigassa, Karlsson painotti.

Dalenin tutkiessa videoklippejä kävi myös ilmi, että Mullsjön tekemästä otteluvideosta kyseinen tilanne oli leikattu pois. Hän ei voinut ymmärtää Mullsjön intressejä leikata otteluvideota.

Karlssonin mukaan Mullsjö on vahvistanut, että videota on leikattu, mutta seura ei ole antanut sille tarkempaa selitystä.

– En tiedä, kuka tämän takana on, mutta tämä on iso skandaali. He olisivat voineet olla antamatta meille koko videota, mutta on uskomatonta, että siitä on leikattu juuri se tietty tilanne pois. He antavat tällä toiminnalla ymmärtää, että ottelutilanne ei mennyt oikein.

Mullsjön urheilutoimenjohtaja Jesper Axell myönsi heidän videoidensa olevan leikattuja. Hän ei kuitenkaan ymmärrä tilanteesta noussutta kohua.

– En todellakaan ymmärrä tätä. Me olemme leikanneet otteluvideoista eri versioita. Ehkä he ovat saaneet sellaisen, ja se on voinut olla vahinko. Kaikki ottelut ovat kuitenkin katsottavissa SSL Play -palvelussa netissä, joten en ymmärrä, miksi he kritisoivat eivätkä vain katso ottelua sieltä, Axell puolusti.

Linkki: Aftonbladet: Dalen anmäler Gillek – och anklagar Mullsjö för censur

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Ei millään pahalla, mutta
07/10/2015
ottelutallenteiden editointia on epäilty tapahtuneen myös Suomessa. Liiton pitäisi ottaa tämä asia nyt haltuun. Liigaseuroille velvollisuus kuvata jokainen virallinen ottelu vähintään kahdella kameralla ja tallenteet suoraan liiton palvelimelle.
Junnu#8
07/10/2015
Kyllä sitä Liigan puolella sattuu kaikenlaista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.