Liigat

Naisten Salibandyliigassa 13-vuotias debytanttivahti – torjujakaksikolla ikäeroa 27 vuotta

17.10.
2015
9 Kommenttia
6
Liigat
13-vuotias Alina Laitinen vartioi O2:n maalia naisten Salibandyliigassa. Kuva: Henri Pitkänen

13-vuotias Alina Laitinen vartioi O2:n maalia naisten Salibandyliigassa. Kuva: Henri Pitkänen

Tänään pelattavassa O2-Jyväskylän ja NST:n välisessä naisten Salibandyliigan ottelussa tehtiin historiaa, kun O2:n maalilla aloitti 13-vuotias Alina Laitinen. Laitinen on tiettävästi kaikkien aikojen nuorin salibandyn liigatasolla pelannut pelaaja.

Laitinen on syntynyt 4.4. vuonna 2002. Toinen kokoonpanossa oleva kotijoukkueen maalivahti on Tanja Matilainen, joka on syntynyt 3.9. 1975. Täten maalivahtikaksikon ikäero on 27 vuotta.

Naisten Salibandyliigan kautta aikojen vanhin pelaaja on ollut Ritva-Kaarina Perkiö, joka torjui SB Vantaan maalin suulla 62-vuotiaana. Täten nuorimman ja vanhimman sarjaa pelanneen ikäero on peräti 49 vuotta.

O2-Jyväskylän päävalmentaja Jere Viljanmaa totesi pelin jälkeen, että 31 kertaa NST:tä vastaan torjuneen Laitisen näyttöpaikka maalissa oli ansaittu kovalla työllä.

– Ei meillä täällä mitään säälipaikkoja tai -minuutteja jaeta, vaan Alina oli näyttömahdollisuutensa treenien perusteella ansainnut. Hän on todella lahjakas maalivahti, joka kasvaa nyt korkoa, vaikka olemme tietoisia, että se saattaa hieman oppirahoja meille maksaakin tällä kaudella. Muutaman vuoden päästä meillä on siinä todella kova ykkösmaalivahti, ehkä jo aiemmin, Viljanmaa jutteli NST:n 1-9 voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Ottelun kokoonpanot ja ottelutilastot.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
junnut kunniaan
17/10/2015
Hienoa että Jyväskylässä on seura jossa tehdään juniorityötä myös tyttöjunnujen parissa. iso peukku O2!
Naapuri seurassa ei ole tehty junnujen eteen yhtään mitään. Liigalisenssikin tuli huijaamalla. sarjaan ilmoitettiin A-tyttöjen joukkue ja syksyllä kun pelit alkaa niin seura peruu joukkueen sarja osallistumisen. Liittoa kusetettiin oikein kunnolla!
Faktat kuntoon
17/10/2015
Tämän tytön juniorityö tehty Muuramessa? Mielestäni pelasi oman ikäryhmän poikien kanssa vuosia? Olenko väärässä?
Satu Halmetoja
17/10/2015
Aloitti Muuramessa -02 poikien maalissa, mutta jo vuosia -01 poikien maalilla.
MuurLe
17/10/2015
Hienoa Alina! Arvokasta junnutyötä tehdään eikä se toki tässä tapauksessa oo vielä läheskään ohikaan. Oisko kyseessä neljäs liigatasolla esiintynyt Muuramelaislähtöinen pelaaja?
Kova likka
17/10/2015
Kyllä tosiaan Muuramen Yrityksen -01 ja -02 maalilla on ne aikasemmat kehitysaskeleet otettu, ja monta kertaa vastapuolen valmentajana oon saanu todeta, että on tytöllä kyllä homma hallussa ja loistava tulevaisuus edessä.
Mutta ylimpään kommenttiin silti komppauksena liittyen Happeen (tyhmempikin ymmärtää et siihen viitasit) junnutyöhön (poikien puolen toiminta onkin muistaakseni jo haukuttu jonkun toisen artikkelin alla): Ohan tää ihan sieltä ihtestään myös tyttöjen puolella. Kaikki ikäluokat melkeimpä päästetty O2:lle, ei mitään heiltä pois, tekevät ainakin duuninsa paremmin kuin tässä toisessa seurassa. Mutta silti hei. Alueen ns. kärkiseuralta odotetaan edes jonkunlaista standardia näissä junnuhommissa. Ja A-tyttöjen case olikin sitten ihan kliimaksi.
Erässä toimii, TPS:ssä toimii, OLS:ssa toimii, monessa muussakin seurassa minkä junnutoimintaa en itse edes niin tarkemmin tunne, HOMMA TOIMII varmasti. Ei täällä, ei Happeessa.
Olen puhunut. Haastakaa vaikka jos haluutte.
Faktat
17/10/2015
Niin no.. Faktahan on se että O2 käytännössä "ryösti" koko kylän junioritoiminnan happeesta muutaman entisen happee pelurin siirryttyä O2:een divariin kun liigajoukkueeseen ei mahtunut ja olivat junnuja olleet happeessa koutsaamassa.. Sinänsä se on mulle aivan sama kuka junioritoimintaa tytöille tekee kunhan joku.. Happeeta seurana naisten touhu ei ole kiinnostanut vuosikausiin vaikka sinne on pari mitaliakin saatu aikaiseksi. Eikä se O2 mikään varsinainen naisseura ole ollut.. Ilman saarijärveä ja happeeta tuolla ei pelaisi käytännössä ketään. O2 :n pelaajista ihan "muutama" on happeessa liigaa ja/tai sen junnuissa
nhoooh
17/10/2015
siis päättyi Nst:n 9-1 voittoon.
Tietoo
17/10/2015
Kyseinen tyttö pelannut Muuramessa. Pakko myöntää, että tarttuu helkatin hyvin pallo.... ei mitää jakoo... se olis hyvä, jos itelläki tarttuis.... pari kertaa meinaa tullu pelattua Alinaa vastaa.
19/10/2015
Erilaisista medioista on selvinnyt, että Alina on pelannut Muuramessa -01 poikien kanssa. Kumpikohan oikeasti kehittäisi maalivahtia enemmän, istua penkillä naisten liigassa vai pelata poikien kanssa ? Sama koskee mun näkemyksen mukaan myös harjoituksen osalta, ennemmin poikien harkoissa, kuin naisten liigan mukana. Tosin Muuramen valmennuksen tasosta ei ole ihan selkeetä kuvaa.
Oman osan vaatii myös bussissa istuminen ...
Tanjalla taitaa muuten olla Alinaa vanhempi poika. :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.