Juniorit

Pääkalloennakko: A-nuorten SM-sarjassa tuttu kärkikaksikko, nousijoilla vaikeaa

02.10.
2015
34 Kommenttia
6
Juniorit
Classic juhli kauden 2014-2015 SM-kultaa Tapanilassa. Miten käy tänä vuonna? Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Classic juhli kauden 2014-2015 SM-kultaa Tapanilassa. Miten käy tänä vuonna? Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Pääasiassa 1995–1997-syntyneiden pelaajien kansoittama A-nuorten SM-sarja pyörähtää käyntiin perjantaina kolmen ottelun voimin. Pääkallo.fi ennakoi nyt alkavaa kautta.

Nuorten SM-sarjassa voimasuhteet muuttuvat jatkuvasti käytettävissä olevan miehistön mukaan ja osan iskukyky on hyvin riippuvaista miesten Salibandyliigan otteluohjelmasta. Runkosarjassa joukkueiden ensimmäinen tavoite on näin ollen napata pudotuspelipaikka ja sitten vahvistuneena katsoa, mihin asti rahkeet riittävät keväällä. Ainakin paperilla kaksi kärkiryhmää erottuu kaudella 2015–2016 selkeästi edukseen muita laajemmalla materiaalillaan ja Erän sekä Classicin horjuttaminen tulee olemaan vaikea tehtävä muille joukkueille.

1. Erä
Viime kaudella Erän mestaruus näytti jo varmalta joukkueen siirryttyä finaaleissa 2-0-johtoasemaan, mutta Classic nousi vastoin kaikkia odotuksia rinnalle ja lopulta ohi. Hopeamitalistijoukkueella on siis varmasti paljon hampaankolossa kaudesta 2014–2015.

Erällä on vuodesta toiseen kasassa laadukas ja hyvin roolitettu joukkue. Viime kausien otteet niin A- kuin B-nuortenkin osalta takaavat sen, että helsinkiläiset tulevat ilman suuria vastoinkäymisiä pelaamaan jälleen mitaleista. Erityisesti 1997-ikäryhmän pelaajilta voidaan odottaa vahvaa esiinmarssia runkosarjassa. Joukkueen kärkinimiä ovat muun muassa U19-MM-kultaa juhlineet Joonatan Surakka ja Henri Luoma. Muita mielenkiintoisia pelaajia ovat esimerkiksi 1998-ikäluokan kärkipelaajat Mika Majalahti ja Perttu Järvinen sekä SSV:stä siirtynyt Christian Remes. Lisäksi maalivahtikaksikko Santeri Kainulainen–Ville Riipinen takaa sen, että tolppien välistä löytyy laatua.

Erän tapauksessa on myös mainittava, että joukkueella on kasassa poikkeuksellisen mielenkiintoinen valmennusosasto A-nuorten SM-sarjaan: LaSBin Divariryhmästä napattu Jussi Sihvonen on tekijämies ja Erä Akatemian päävalmentajaksi saapunut entinen OLS-pääkäskyttäjä Jarmo Härmä vahvistaa myös A-junioreiden valmennuskolmikkoa.

Kaikki nämä elementit tekevät Erästä tänäkin vuonna yhden sarjan kahdesta suuresta ennakkosuosikista.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: SM-hopeamitalisti, hävisi Classicille finaalisarjan otteluvoitoin 2-3.
Seuraa häntä: Joonatan Surakka
Valmennus: Jussi Sihvonen, Jarmo Härmä ja Bengt Lodenius

Erän kuviot on piirretty uusiksi ja joukkue lähtee hakemaan revanssia viime kauden pettymyksen jälkeen. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Erän kuviot on piirretty uusiksi ja joukkue lähtee hakemaan revanssia viime kauden pettymyksen jälkeen. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

2. Classic
Classicin vahva juniorityö sai vihdoin kaudella 2014–2015 ansaitsemansa palkinnon, kun seuran A-nuoret pääsivät nostamaan mestaruuspokaalin kohti kattoa ratkaisevan finaalin loppusummerin soitua. Joukkueen tarina oli poikkeuksellinen myös siinä, että joukkue nousi 0–2-otteluvoittotappioasemasta voittoon sekä välierissä OLS:aa että finaaleissa Erää vastaan ja ratkaisevassa finaalissa se löi taululle käsittämättömät 1–8-voittolukemat.

Joukkueen ydin on säilynyt myös täksi kaudeksi ennallaan ja koostuu Classicissa junioriuransa läpikäyneistä pelaajista. Seuran junioritoiminnan laadusta kertoo se, että se pystyy tuottamaan ikäluokasta toiseen kourallisen huippuyksilöitä ja kolmen ikäluokan A-nuorissa tämä antaa etulyöntiaseman valtaosaan muita joukkueita.

Classicin pelitapa on pysynyt pitkään samanlaisena, ja se on juurtunut syvälle. Parhaalla kokoonpanollaan ryhmä on sarjan ehdoton kärkisuosikki Erän kanssa. Atte Eronen, Oskari Heikkilä, Eetu Sikkinen ja Juho Syvänen ovat pelaajia, jotka olisivat avauskokoonpanossa suurimmassa osassa miesten Salibandyliiga-joukkueita. Perusryhmän kovin nimi on ehdottomasti huipputaitava Tino Lindstedt.

Classicin tolppien välissä nähdään mielenkiintoinen muutos, kun Riku Saarentola tulee todennäköisesti perimään vakiotorjuntavastuun Lassi Torisevalta ja Antti Kykkäseltä.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: SM-kultamitalisti.
Seuraa häntä: Riku Saarentola
Valmennus: Simo Ruuskanen ja Timo Hämäläinen

3. OLS

Oulun Luistinseura pelasi tasaisen varmasti läpi viime kauden, ja keikkui sarjan kärkipäässä koko runkosarjan ajan. Välierissä vastaan tuli liigatähdillä vahvistunut Classic, joka vei tasaisen ottelusarjan nimiinsä. OLS:n mitaliputki sai kuitenkin jatkoa, kun Happee kaatui pronssiottelussa.

Oululaisjoukkueella on ainakin paperilla sarjan laadukkain maalivahtiosasto. Hannu Koivisto ja Ville Mestari tulevat kuitenkin pelaamaan pääasiassa miesten liigaryhmän mukana, joten ykköstorjujan paikka jäänee runkosarjassa nuorelle (-99) Vinski Kivilompololle. Maalivahtilupaus pelasi jo viime kaudella vakuuttavasti 14 runkosarjaottelussa, joten hänen kohdallaan voidaan puhua poikkeuksellisesta lahjakkuudesta.

OLS:n edustuksen ja A-junioreiden yhteistyö on aiempina kausina toiminut hyvin, ja tälläkin kaudella joukkue saa useaan otteluun käyttöönsä vähintään pari-kolme pelaajaa liigasta.

Pelaajista mainitsemisen arvoisia ovat erityisesti nuorten MM-kultamitalisti Juho Sorri, Iikka Nupponen sekä maalinahne Petri Viittanen. Paljon kauden aikana matkustavan OLS:n tulee pystyä pitämään taisaisuus yllä läpi kauden, mikäli se mielii jo runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: SM-pronssimitalisti, voitti pronssiottelussa Happeen 9–6.
Seuraa häntä: Vinski Kivilompolo
Valmennus: Eetu Vehanen, Veli-Pekka Turula ja Joni Hack

4. TPS
Viime kaudella Classic-puolivälieriin kautensa päättänyt Turun Palloseura on jonkin aikaa sijoittunut tasaisesti A-nuorten keskikastiin.

TPS:n peli on viime vuosina perustunut voimakkaasti viisikon yhteistyöhön ja huippuyksilöt on vuodesta toiseen nostettu nopeasti seuran edustusjoukkueeseen, jonka nuori ikärakenne alkaa olla jo perinne. TPS saanee tälläkin kaudella jalkeille kovaa töitä tekevän ryhmän, jota vastaan on raastavaa pelata.

Turkulaisryhmä ei pystyne vastaamaan kärkijoukkueiden asettamaan haasteeseen, mutta tason pitäisi riittää sarjan ylempään keskikastiin. Erityisesti Juuso Forsman, Joona Heljälä, Heikki Hirvisuo, joukkueeseen palaava Veikko Sainio sekä PSS:sta siirtynyt maalinahne Joakim Ervast ovat pelaajia, joilta voidaan odottaa paljon.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: Hävisi puolivälierissä Classicille otteluvoitoin 1–3.
Seuraa häntä: Juuso Forsman
Valmennus: Lari Molkka ja Kaj Sandström

Pääkallo.fi uskoo TPS:n vahvan juoniorityön kantavan nuorten SM-sarjan ylempään keskikastiin. Arkistokuva: Esa Takalo

Pääkallo.fi uskoo TPS:n vahvan juoniorityön kantavan nuorten SM-sarjan ylempään keskikastiin. Arkistokuva: Esa Takalo

5. Happee
Pitkän huippumenestysputken jälkeistä aikaa elävä Happee ei viime kauden pronssiottelussa pystynyt tarjoamaan todellista haastetta OLS:lle ja on vaikea nähdä Jyväskylän salibandy-ylpeyden junioritoiminnan hitaan laskevan trendin ainakaan kääntyvän nousuun kaudella 2015-2016. Seuran B-juniorijoukkue jäi jo toista kautta putkeen SM-sarjan ulkopuolelle, joten suurta apua ei ole tiedossa siltäkään taholta.

Happee on hyvin riippuvainen kärkinimiensä suoritustasosta. Varsinkin Eino Heinonen, Eppu Suhanto sekä sarjan parhaimmistoa oleva maalivahti Miro Tuomala tulevat olemaan tärkeitä palasia. Eemil Ukkonen on jo niin vahvasti mukana Happeen liigamiehistössä, että hänen peliesityksistään A-nuoret pääsevät nauttimaan luultavasti aikaisintaan pudotuspeleissä.

Kuten miesten edustusjoukkuekin, niin myös A-nuorten otteluissa tullaan näkemään hirvirytkettä ja vauhtia. Taitotaso on joukkueessa hyvä, mutta ilman liigavahvistuksia laajuus ei riitä haastamaan sarjan kovimpia joukkueita.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: Hävisi pronssiottelun OLS:lle.
Seuraa häntä: Eino Heinonen
Valmennus: Pasi Kotilainen ja Vesa Joutsimäki

6. Koovee
Koovee nousi kaudella 2014-2015 hienosti pudotuspeleihin edellisen kauden karsintojen jälkeen ja piinasi ennakkoon vahvempaa Erää viemällä puolivälieräsarjan viiteen otteluun asti. Joukkueen kehitys pantiin merkille myös Suomen rajojen ulkopuolelle ja valmentaja Iivo Pantzar palkattiinkin sveitsiläisen Chur Unihockeyn valmennukseen. Vastuun penkin takana alkavalle kaudelle ottaa tutuista veljeksistä toinen, Ilja.

Joukkue koki tuntuvia menetyksiä yli-ikääntyneiden pelaajien osalta, kun esimerkiksi Oskari Västilä ja Samuli Salomaa siirtyivät täksi kaudeksi miesten sarjaan. Kasassa on kuitenkin todennäköisesti kaikkien aikojen Koovee-ryhmä ja erityisesti Topias Lammensalo on mielenkiintoinen seurattava puolustuspäässä.

Mahdollisesti kauden aikana joukkueen riveissä nähtävät liigapelaajat Perttu Koljonen, Matias Lintula ja Samu Saari ovat huippuvahvistuksia tälle sarjatasolle. Myös maalivahti Rasmus Hasu debytoi miesten joukkueessa viime kaudella liigakaksikon Vonk–Peiponen oltua loukkaantumisten takia sivussa, ja Hasun itseluottamus on hyvin sujuneiden liigaotteluiden kautta varmasti kasvanut. B-nuorissa Kooveen sisäisen pistepörssin nimiinsä vieneeltä Jaakko Niemiseltä voidaan odottaa tehokasta hyökkäyspään pelaamista myös alkavalla kaudella.

Runkosarjassa aktiivisesti karvaavan Kooveen tavoitteena on varmistella pudotuspelipaikka. Kevään ratkaisupeleissä liigatähtien ja oikeanlaisen joukkuehengen löytyessä joukkue voi edetä pitkälle.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: Hävisi puolivälierissä Erälle otteluvoitoin 2–3.
Seuraa häntä: Topias Lammensalo
Valmennus: Ilja Pantzar

7. Oilers
Oilersilla on muutamina viime kausina ollut kasassa kilpailukykyinen ryhmä, joka ei ole aivan pystynyt ulosmittaamaan koko potentiaaliaan. Jyväskylästä saapunut Aleksi Lammi tuo uudenlaista näkemystä pelitapaan, mutta vauhtia tullaan edelleen näkemään Oilersin peleissä, ja joukkueen pelitapa tulee todennäköisesti yhä olemaan hyvin hyökkäysorientoitunutta.

Espoolaisryhmän kärkiketjujen pelimiehet ovat todella kovia tähän sarjaan, mutta taso tippuu melko rajusti alemmissa viisikoissa. Viime kaudella hurjan läjän pisteitä mättänyt Severi Korhonen on jo vahvasti mukana Salibandyliigassa ja hänen tutkapari Olli Alanen ei ikänsä puolesta ole enää edustuskelpoinen. Maalivahtipeli ei myöskään ole sarjan kärkiryhmien tasolla.

Profiilipelaajista erityisesti Eromon Agbomeireleltä, Saku Hirmastolta ja Tommy Borgilta voidaan odottaa paljon. Kypsästi pelaava Borg sai viime kaudella tililleen miesten liigapelien lisäksi myös kutsun nuorten maajoukkueeseen.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: SM-sarjan 9.
Seuraa häntä: Tommy Borg
Valmennus: Aleksi Lammi ja Sami Kavekari

Esport Oilersin A-nuoret lähtevät tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa viime kauden pettymyksen jälkeen. Arkistokuva: Esa Takalo

Esport Oilersin A-nuoret lähtevät tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa viime kauden pettymyksen jälkeen. Arkistokuva: Esa Takalo

8. Tiikerit
Tiikerit oli kauden 2014–2015 ehdottomia valopilkkuja, kun ennakkoon sarjan alimmalle neljännekselle veikattu joukkue venyi runkosarjassa kolmanneksi ja nappasi kotiedun puolivälieriin. Happee osoittautui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella liian kovaksi vastustajaksi, mutta fyysisesti pelaavan vantaalaisryhmän vahva runkosarja lupaa hyvää myös alkavalle kaudelle.

Tiikerit koki kesän aikana kenties A-nuorten sarjan kovimman menetyksen, kun 1995-ikäluokan kärkinimiin kuuluva Mattias Kokljuschkin siirtyi Ruotsin Superliigaan Gävle GIK:hon. Hänen lähtöään ovat saapuneet täyttämään esimerkiksi B-junioreissa mainiosti esiintyneet Leevi Loippo ja Matias Blomqvist, jotka ovat jo nyt kovia vahvistuksia. Viime kauden A-nuorista erityisesti Juuso Salo tulee olemaan tärkeä pelaaja.

Viime kaudella Tiikerit osoitti, että samalla ydinryhmällä pelaaminen niin A-nuorissa kuin miesten 2. divisioonassa ei ole täysin mahdoton yhtälö. Vantaalaisjoukkueen materiaali on toisella A-nuorten liigakaudellaan jo sen verran rutinoitunut, että se tulee raapimaan pisteet heikommilta joukkueilta ja menestymään hyvin sarjan keskikastissa. Pudotuspeleissä joukkue ei kuitenkaan tule vahvistumaan mainittavasti, joten puolivälieristä jatkoon eteneminen olisi yllätys.

Kausi 2014-2015 A-nuorissa: Hävisi puolivälierissä Happelle otteluvoitoin 1–3.
Seuraa häntä: Juuso Salo
Valmennus: Mikko Huttunen, Harri Jaatinen ja Miro Mäkelä

9. Indians
Viime kaudella OLS:lle viisiotteluisessa puolivälieräsarjassa karvaan tappion kärsinyt Indians on haastavan kauden kynnyksellä. Seuran A-nuorten menestyksestä pitkään vastanneet 1993- ja 1994-syntyneiden ikäluokat ovat nyt poissa miehityksestä ja uusista ikäluokista ei löydy vastaavaa laajuutta. Seuran paras etsikkoaika menestykseen A-nuorissa tuntuu olevan ohi ja edessä on laskeutuminen sarjan keskikastin alapuolelle.

Aaro Astala ja Markus Markkola ovat toki ikäluokkiensa kärkinimiä, ja Indians voi olla vaikea kaadettava kaksikon pelatessa, mutta edustusjoukkuetehtävät vienevät valtaosan heidän peliajastaan. Erästä siirtynyt Heikki Iiskola tulee olemaan mielenkiintoinen pelaaja, ja maalivahti Tuukka Vesa oli viime kaudella ajoittain erinomainen.

Indians saattaa epäonnistuessaan joutua toden teolla taistelemaan sarjapaikastaan, varsinkin, mikäli liigajoukkueen kausi jatkuu keväällä pitkään.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: Hävisi puolivälierissä OLS:lle otteluvoitoin 2–3.
Seuraa häntä: Heikki Iiskola
Valmennus: Juha Seppä ja Antti Vartiainen

Indiansissa kaivataan nyt uusia vastuunkantajia. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Indiansissa kaivataan nyt uusia vastuunkantajia. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

10. Rangers
Rangers yllätti viime kauden lopussa SSV:n karsinnoissa suoraan kahdessa ottelussa ja nousi tyylikkäästi A-nuorten SM-sarjaan. Päävastuu joukkueen menestyksestä on seuran 1997-syntyneiden ikäluokalla, joka saavutti aikoinaan SM-pronssimitalin kummallakin C-juniorikaudellaan.

Kirkkonummelaisjoukkueen materiaali on kuitenkin auttamattoman kapea A-nuorten SM-sarjaan ja edessä on haastava kausi. Suurimmat odotukset voi asettaa seuran edustusjoukkueessakin isoissa rooleissa pelaaviin Samuli Alaluusuaan ja Teppo Saloon sekä Nicholas Rajalaan.

Rangers on nousijajoukkueista se, jolla on paperilla parhaat mahdollisuudet säilyttää sarjapaikkansa kaudeksi 2016-2017. Erityisesti kotiotteluissaan Kirkkonummen painostavassa Väestönsuojassa pelaava ryhmä tulee olemaan vaikea kaadettava.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: Viime kausi: A-nuorten 1. divisioonassa. Nousi voittamalla SSV:n karsinnoissa otteluvoitoin 2–0.
Seuraa häntä: Samuli Alaluusua
Valmennus: Rauno Vehanen, Timo Järvenpää ja Miika Valkama

11. Josba
Neljä edellistä kautta 1. divisioonassa pelannut Josba nousi viimein takaisin nuorten SM-sarjaan PSS:n tilalle voitettuaan SPV:n 1. divisioonan loppusarjan playoffeissa.

Josba kärsii paljon miesten joukkueensa viimekeväisestä putoamisesta, koska valtaosa joukkueen lähtökohtaisista johtavista pelaajista siirrettiin edustuksen pelaajarinkiin, ja tästä johtuen viime kaudella B-juniorien SM-sarjassa neljänneksi sijoittunut 1997-ikäluokka tulee kantamaan päävastuun A-nuorissa.

Edessä voi olla vaikea kausi ja joensuulaisten sarjapaikan säilymisen ehtona saattaa olla edustusjoukkueen pelaajien, erityisesti Eetu Sorvalin ja Samu Juvosen, osallistuminen. Mielenkiintoista on myös nähdä miten B-junioreiden viime kauden kärkipäätä ollut maalivahtikaksikko Veikka Forsström–Ville Pesonen onnistuu A-nuorten sarjassa.

Tiikerit näytti viime kaudella hyvän esimerkin sarjassa säilymisestä vastoin odotuksia, mutta Divarin ja SM-sarjan yhdistäminen vaikuttaa Josballe liian kovalta haasteelta.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: A-nuorten 1. divisioonassa. Suora nousija PSS:n tilalle.
Seuraa häntä: Veikka Forsström
Valmennus: Jani Kosonen

12. SPV
SPV nousi takaisin A-nuorten SM-sarjaan vuoden mittaisen divisioonavisiitin jälkeen lyötyään karsinnoissa NST:n suoraan kahdessa ottelussa.

Tiiviisti puolustavan ja paljon vastahyökkäyspeliin peliänsä perustavan SPV:n materiaali on ainakin paperilla kovin kapea A-nuorten SM-sarjaan, ja sarjapaikan säilyttäminen tulee olemaan suuri haaste. Joukkue saanee kuitenkin kasaan ainakin yhden kilpailukykyisen kentällisen ja viime kaudella B-junioreiden SM-sarjassa tehokkaasti esiintyneet Juuso Koskela, Benjami Hautala sekä Janne Autio ovat huomionarvoisia nimiä.

Joukkueessa on kova henki päällä, ja NST:n kaataminen karsinnoissa motivoi kesän aikana kovaan työntekoon. Peliveljet on kuitenkin alkavassa SM-sarjassa kovassa seurassa ja sarjapaikan säilyttäminen tulee olemaan vaikea tehtävä.

Kausi 2014–2015 A-nuorissa: A-nuorten 1. divisioonassa. Nousi voittamalla NST:n karsinnoissa otteluvoitoin 2–0.
Seuraa häntä: Benjami Hautala
Valmennus: Anssi Pietilä

Juttua muokattu 2.10.2015 13.10: Niko Ilmonen ei pelaa enää Happeessa ja Timo Hämäläisen nimi korjattu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JK
02/10/2015
Kuka on tämä mystinen Classicin junnuvalmentaja Pasi Hämäläinen? Menestyksekkäästi jo 20 vuotta valmentanut ja leveyttä Classicin valmennukseen tuova Timo Hämäläinen taitaa kuitenkin olla kyseessä..
Ok! Ok! Ok!
02/10/2015
Kiitos taas hyvästä ennakosta.

Kolmen kerroksen väkeä veikkaukseeni:
sijat 1.-4. Erä, classic, Tps ja Ols. Erä vie mestaruuden. Tps ottaa pronssit.
sijat 5.-8. loput
sijat 9.-12. indians, spv, josba ja tiikerit (se, miten keskinäisissä peleissä ketäkin peluutetaan ratkaisee järjestyksen)
Sakari Salmi
02/10/2015
Kirkkonummi rangerssista pitää mainita vielä yksi pelaaja ja se on #9 eli minä
hyvät taustat
02/10/2015
Niko ilmonen ei ole enää a junnu ikäinen
Teppo Salo
02/10/2015
Jaah, taas rangerssia manataan. Pakko kait alkaa ite taas dominoimaan ja nostaa jengi suosta (taas) #oonylivoimanen
hahahahahahahahaha
02/10/2015
Hauska juttu :))☝☝☝☝☝
Anssi Karjalainen
02/10/2015
Kiitos kommentoijille huomautuksista. Juttua muokattu ja nimet korjattu.

-Pääkallo.fi
atte silvennoinen
02/10/2015
Miks mua ei lue tos?! Kuitenki dominoinu viime kaudel heimos ja kaks vuot sit rangerssin edustukses.. kuka salo? Kuka rajala? #oonylivoimanen
Hyvä vitsi
02/10/2015
Kaikkien aikojen Koovee on menneen talven lumia ylivoimaisen 94 ikäluokan vanhennuttua. Nyt koittaa heikommat ja varsinkin kädettömämmät ajat. Lisäksi olisi voinut mainita SPV:n Eemeli Peltosen, mikäli ei koko kautta istu miesten penkillä. A-nuorissa sarjan paras puolustaja.
Kärjistys
02/10/2015
Ensin ajetaan Suomea ympäri puoli vuotta ja käytetään yhdessä puoli miljoonaa. Lopussa Erä voittaa.
maajohtaja
02/10/2015
Erikoista on kyllä lukea vuodesta toiseen SPV:n junioreiden aliarvioimista. SPV:llä on tähän sarjaan huomattavasti vahvempi nippu, mitä ennakko antaa ymmärtää. Maalivahtipeli on arvoitus, sillä kaikki veskarit ovat nuorta kaartia. Kenttäpelaajissa tasoa riittää neloskenttään saakka, osa viime kauden BSM-pelaajia ja viime kauden joukkueesta ei jäänyt yli-ikäisyyden vuoksi pois kuin yksi pelaaja.
Apinana
02/10/2015
SPVn suurimman haasteen näkisin kyllä valmennuksen puolella. Pietilän kannukset ei vain riitä kahvin juontia pidemmälle.
Apinananalle
02/10/2015
Molemmat Pietilän valmentamat junnujoukkueet pelaa SM-sarjaa. Ja se toinen on parin pelin jälkeen sarjan kärjessä. Ihan ok suoritus tähän mennessä?
Seepee
02/10/2015
Miksi ei spv nipusta ole nostettu esiin Visa Noposta? Muutama kausi sitten c-poikien pistepörssin voittaja, joka ei tehnyt läpimurtoa kooveessa, mutta poika on palannut kotiin ja spv paidassa hän tulee varmasti tekemään tuhoja tällä kaudella!
Speve
02/10/2015
Spv voitti esim olssin 5-3 harkkapelissä ja nyt ennakoitte putoamista? uskon kyllä joukkueen olevan pleijjareissa! etelän jätkät eivaa tykkää punasesta ?
anssi
02/10/2015
Pietilä on äijjä!
Pöllöpää
02/10/2015
Apinana: onkohan sulla omakohtaista kokemusta spv:n valmennuksen kanssa,kun noin pystyt suoralta kädeltä arvostelemaan valmennusta?? Ei kannata puhua asioista,mistä ei oikeesti tiiä tippaakaan. Kannattaa tulla käymään sjoella,jos kehtaat. Kyllä sua hävettäis,kun huomaisitkin,kuinka tasokasta täälä on verrattuna moneen muuhun paikkaan. Taitaisi olla peiliin katsomisen paikka sulla!
Toimittaja ei taida tietää, että...
02/10/2015
Indianssissa pelaa 6 pelimannee ikäluokkansa kovimmasta ysikuus jengistä PakVista: Tuukka Vesa, Jere Jaatela, Tuomas Harjula, Joel Väyrynen, Otto Lehkosuo ja Aaro Astala. Ei turhii jannuja. Lisäks uudet vahvistukset, jotka osoittaneet koviksi esim. Harkkamatsiteurastuksissa Erää ja Classicia vastaan.
Tää on hyvä
02/10/2015
Tää on hyvä yhtälö. Ennakkoja järjestyksestä pitäis tehdä, mut ketään ei sais veikata vikaks.
jotain vialla
02/10/2015
miksi spv rankataan aina alakanttiin? c1 pojissa 7. johtavat sarjaa voittivat mm ennakko 2. a junnuissa tosiaan harkkapeleistä voitto josbasta happeesta ja olssista? mikä on pääkallo vialla?
Schumacher
02/10/2015
Indianssista on pakko nostaa esiin Miko Summanen. Kädet timanttia, jalat timanttia ja pelinkäsitys timanttia. Tuhoaa vastustajan kuin vastustajan jo pelkällä olemuksellaan. Turha koittaa Miko voittaa.
vanha jarru
02/10/2015
Visa Noponen on valmis kauteen! Siirtohuhut miehestä puhututti jo Huhumaa -sivuilla, jotka eivät tälläkertaa pitäneet paikkaansa. Visa pukee päälle punaisen ja istahtaa pistepörssin kärkisijoille vakuuttavin ottein samalla tavalla, miten mies hoiti tyylikkäästi C-junioreiden SM-Sarjassa. Jalka liikkuu entistä terhakkaammin ja laukausta on harjoiteltu kesän läpi. Upea nähdä seinäjokelaisena, kuinka meidän Visa näyttää osaamisen mallia! Tsemppiä kauteen myös muille joukkueille. #visaistheman
yhenkädenjutut
02/10/2015
Erän voi tiputtaa pois kirkkaimmilta sijoilta. Teemu Ikosen pitkän loukkaantumisen takia puolustuksessa on ammottava aukko. Muut puolustajat eivät ole lähelläkään hänen tasoa. Ensimmäinen voitto tuli tuurilla jatkossa puolustuspään rajallisuuden takia omissa soi 8-10 kertaa per peli, eikä sillä pitkälle pötkitä.
JooJoo
03/10/2015
Vaihan Lahti Iivo Sveitsiin!
Hienoa, ONNEE matkaan Iivo, nahaan taas aikanaan :)
Veikkaukset
03/10/2015
En ota kantaa siihen miten nämä veikkaukset pitäisi mennä. Ihmetyttää kuitenkin, että miten joku voi tuomita veikkaukset vääriksi parin pelatun ottelun jälkeen tai jossain tapauksissa ilman yhtään pelattua sarjaottelua. Eikös näissä ole tarkoitus veikata runkosarjan LOPPUTILANNETTA?! Jos joku haluaa arvioida veikkausten onnistumista, nämä listat täytyy ottaa esille runkosarjan loputtua.
Sapsu
03/10/2015
Camoon. Nää on yhden ihmisen ennakkoVEIKKAUKSET! Kaikilla on mahdollisuus näyttää kyntensä kyllä pitkien runkosarjaan aikana. Yllätyksiä tulee ja sehän on urheilun suola.
....
03/10/2015
Koska c2 sm ennakko
säbähullu
03/10/2015
koskas b-poikien divariennakko?
herätys
03/10/2015
c1 sm pelattu 2 peliä niin täällä spekuloidaan miksi arvioitu alakanttiin kauden aikana se sija elää ja nämä ovat vain arvioita kauden loputtua. Ja sama a nuorissa kausi alkoi vasta ja harjoitus matsit on ollut pelkkää harjoitusta.
Herätys?
18/10/2015
niin sanovaa jos saat sanotuksi enää
Välitarkastus
24/10/2015
Apinanalle: Molemmat Pietilän valmentamat SPV:n junnujoukkueet johtavat tällä hetkellä omia SM-sarjojaan. Ok so far?
Tietäjät kertokaa?
24/11/2015
Missä Josban maalivahti Pesonen on? Ei yhtään pelattua peliä A-junioreissa? Loukkaantunut vai lopettanut?
jojesuu
28/11/2015
pesosesta ei tietoa mutta liekkö tolla enää nii väliä ---> http://www.josba.fi/divarimiehisto-vahvistaa-josban-a-junioireita/
Eipä auttana
28/12/2015
Ei JosBaa auttana edes kymmenen divariukkoo ja Ruokonen penkin takana kun Olssi haki helpot pisteet. Jos ei suora putoominen niin ainakin karsinnat odottaa jojesuulaisia, mut liekkö tuolla enää nii väliä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.