Ulkomaat

Ruotsin Superfinaali löysi uuden pelipaikan – Tele2 Arena isännöi kevään huipennuksen

22.10.
2015
1 Kommentti
0
Ulkomaat
Ensi kevään evakkoretken jälkeen Ruotsin Superfinaali pelataan Globenissa jälleen keväällä 2017. Kuva: perwiklund.se

Ensi kevään evakkoretken jälkeen Ruotsin Superfinaali pelataan Globenissa jälleen keväällä 2017. Kuva: perwiklund.se

Koska Globen ei tule kysymykseen Euroviisujen vuoksi, Ruotsin salibandymestaruudet ratkotaan ensi keväänä jalkapalloareenana paremmin tunnetulla Tele2:lla. Superfinaalit pelataan samana päivänä huhtikuun 16. niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

Kun Suomessa tapahtuma järjestetään ensi keväänä ensimmäistä kertaa, Ruotsissa yksittäisillä finaaleilla on jo pitkä perinne. Ensimmäiset Superfinaalit pelattiin keväällä 2002, joten nyt on 15. kerta. Ruotsin salibandyliiton puheenjohtaja Tomas Engholm on tyytyväinen uuteen pelipaikkaan, jonka katto on suljettava.

– SM-finaalit on iso tapahtuma, jossa pelataan kaksi jännittävää peliä maan parhaiden joukkueiden kesken. Se on tärkeä päivä meille, ja areenan ympärillä tapahtuu paljon päivän aikana. Olemme ylpeitä, että voimme nyt muuttaa ensi kevääksi Tele 2:lle. Voimme ottaa sinne 20 000 katsojaa ja siten voimme viedä finaaleja sekä koko salibandya ylipäätään eteenpäin aivan uudelle tasolle. Siitä tulee todella mahtavaa, Engholm tunnelmoi.

Ruotsissa yleisöennätys on 14 656, joka tehtiin keväällä 2005. Engholm vetoaa ruotsalaisiin, jotta jopa täysi tupa eli 20 000 ihmistä saataisiin lehtereille.

– Testaamme ja tunnustelemme, miten paljon kiinnostusta löytyy. Nyt on liitolla sekä salibandyfaneilla mahdollisuus olla osallisena täyttämässä katsomoa ja luomassa upeaa tunnelmaa, Engholm toteaa.

Jalkapalloareenan muuttamisessa salibandykäyttöön on omat haasteensa, mutta Engholm uskoo asioiden järjestyvän ajallaan.

– Se vaatii paljon tekniikkaa, meidän pitää esimerkiksi rakentaa lattia tietyllä tavalla. Tiedämme kuitenkin, että osaamme tehdä sen. Globen on jääkiekkoareena, jossa on omat haasteensa, mutta yhtä lailla jalkapalloareenoilla on omansa. Teemme yhteistyötä Superliigan seurojen kanssa sekä areenan väen kanssa, ja työ on jo alkanut, Engholm kertoo.

Ruotsin liiton uutinen
Innebandymagazinetin uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Timotei
23/10/2015
Kun areenan katsojakapasiteetti on jalkapallokäytössä 30 000 niin tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, että miten salibandykenttä tullaan areenalle sijoittamaan suhteessa katsomoihin. Futiskentän leveyskin on melkein kaksi kertaa salibandykentän pituus, joten kauimmaisilta paikoilta saanee katsella suunnilleen kiikareilla jos tahtoo tietää mitä kentällä tapahtuu. Kunnianhimoinen valinta finaalipaikaksi joka tapauksessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.