Maajoukkueet

Salibandynaisten EFT-joukkue julki – mukana yllätysnimi miesten 2. divisioonajoukkueesta

14.10.
2015
4 Kommenttia
11
Maajoukkueet
Suomen naisten maajoukkue Tampereen EFT-turnaukseen on nyt valittu. Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten maajoukkue Tampereen EFT-turnaukseen on nyt valittu. Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten salibandymaajoukkue Tampereella 6. – 8. marraskuuta pelattavaan EuroFloorball Tour -turnaukseen Ruotsia, Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan on nimetty. Tampere Areenan kaukaloon loikkaa jo pitkälti sama ryhmä, joka taistelee joulukuussa Tampereen kotikisoissa maailmanmestaruudesta.

– Kyllä syyskuun ”Finnkampenissa” ja nyt EFT:ssä nähtävä joukkue on hyvin pitkälti se, josta MM-ryhmä kootaan, Suomen päävalmentaja Marko Paju kertoo mainitsematta erikseen nimiä.

– EFT:n jälkeen sitten nimetään lopullinen joukkue, ja loppusuora kohti Tampereen kisoja on lyhyt ja intensiivinen. Ohjelmassa on viiden päivän viimeistelyleiri, jonka jälkeen käydään muutama päivä kotona ja sitten taistellaankin jo MM-kullasta.

Suomen 20 nimeä lopulliseen MM-joukkueeseen nimetään lauantaina 14.11. Jo sitä ennen Kansainväliselle Salibandyliitolle IFF:lle lähtee 30 nimen niin kutsuttu first list.

Marraskuun EFT-turnaus on sekä Suomen joukkueelle että MM-organisaatiolle kenraaliharjoitus ja viimeisten yksityiskohtien hiomista.

– Iso tulos haetaan MM-kisoista, joten EFT:ssä on vielä varaa tehdä viimeisiä kokeiluja ja hioa pelitavallisia nyansseja. Mutta samalla Suomen maajoukkue lähtee jokaiseen otteluunsa voittamaan, Paju muistuttaa.

Mitään himmailua ei siis ole luvassa Tampere Areenan MM-kenraalissakaan. Suomi ja Ruotsi mittasivat paremmuttaan jo syyskuussa, jolloin Suomi voitti ensimmäisen kohtaamisen Vantaalla kaikkien aikojen ennätyslukemin 7-0. Arkkivastustajan kuviot ovat siis tuoreeltaan mielessä, mutta muissa vastustajissa riittää vielä vakoiltavaa.

– EFT:ssä päivitämme itsellemme viimeisen kuvan siitä, missä Tshekki ja Sveitsi tällä hetkellä menevät, koska pelkkään Ruotsiin keskittyminen ei todellakaan riitä. MM-alkusarjan muut vastustajamme Norja ja Puola ovat harvemmin kohdattuja ryhmiä ja datan kerääminen myös niistä työn alla. Emme halua jättää mitään sattuman varaan.

Osa hiottua kokonaisuutta on myös urheilupsykologi Sari Honkanen, joka kuuluu maajoukkueen taustaryhmään tässä projektissa ensi kertaa.

– Sari on ollut mukana kesäleiristä asti, ja hän on mukana kaikissa joukkueen tapahtumissa MM-kisat tietysti mukaan luettuina. Emme halunneet mukaan jotakuta, joka käy vain pitämässä luennon, vaan Sari on useiden luentojen lisäksi tarjonnut paljon yksilökohtaista valmennusta ja ollut jatkuvasti pelaajien käytössä. Hän on meille loistava lisäresurssi, Marko Paju kiittää.

Marraskuun EFT-turnaukseen Suomi virittäytyy leirillä Eerikkilän urheiluopistolla, jossa ohjelmassa on viimeiset testit sekä harjoittelua.

– Pikkuisen on painittu vielä loukkaantumisten kanssa, mutta muuten MM-projektijuna etenee aikataulussa, päävalmentaja Paju kertoo.

Uusin pikku jobinposti on maalitykki Eliisa Alangon jääminen pois EFT-turnauksesta pienen loukkaantumisen vuoksi. Hänen tilalleen tähän tapahtumaan nimetään lähipäivinä toinen hyökkääjä.

Uusina niminä sitten syyskuun Ruotsin-otteluiden nähdään EFT:ssä ennalta sovitun rotaation vuoksi viimeksi huilanneet puolustajat Laura Manninen ja Sanni Nieminen. Mukaan liittyy taas myös kesätesteissä kovimmat tulokset merkkauttanut hyökkääjä Marianne Hannonen, jonka alkukautta loukkaantumiset ovat jarruttaneet. Viime MM-kisoissa Suomea edustanut Hannonen kuuluu tällä hetkellä joensuulaisen miesten joukkueen LeBa-96:n harjoitusvahvuuteen, ja hänellä on liiton lupa pelata joukkueessa myös miesten sarjaotteluita.

EFT-turnauksen ohjelma Tampere Areenalla:

Perjantai – Friday 6.11.
10:00 Ruotsi (SWE) – Sveitsi (SUI) tytöt / WU19
13:00 Ruotsi (SWE) – Sveitsi (SUI) naiset/ Women
16:00 Tshekki (CZE) – Suomi (FIN) tytöt / WU19
19:00 Tshekki (CZE) – Suomi (FIN) naiset / Women

Lauantai – Saturday 7.11.
10:00 Ruotsi (SWE) – Tshekki (CZE) tytöt / WU19
13:00 Suomi (FIN) – Sveitsi (SUI) tytöt / WU19
16:00 Ruotsi (SWE) – Tshekki (CZE) naiset / Women
19:00 Suomi (FIN) – Sveitsi (SUI) naiset / Women

Sunnuntai – Sunday 8.11.
09:00 Sveitsi (SUI) – Tshekki (CZE) tytöt / WU19
11:30 Sveitsi (SUI) – Tshekki (CZE) naiset / Women
14:00 Suomi (FIN) – Ruotsi (SWE) tytöt / WU19
16:30 Suomi (FIN) – Ruotsi (SWE) naiset / Women

Suomen naisten salibandymaajoukkue

Suomen naisten salibandymaajoukkue

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Make
16/10/2015
LEBA96 ei ole joensuulainen seura vaan tulee Kontiolahdelta.
LeBa ja Jaska on iso... seura
16/10/2015
Aikamoinen tarina taas LeBalta? Hannosella ei yhtään peliä miesten 2. div? Taustat TuuU :sta ja NST :stä?
LeBan pelaajapolku!
16/10/2015
Värväämme muualta ja kirjoitamme LEBAlainen! Ottakaa mallia!
tsouenlai
17/10/2015
Liian vanhoja pelaajia majussa, uutta voimaa kehiin...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.