SB Vaasalta käsittämätön sulaminen Divarissa – katso lauantain salibandytulokset

Mustapaitainen Limingan Niittomiehet jatkaa Divarin johdossa puhtaalla pelillä. Arkistokuva: Jarmo Jokila.

SB Vaasa koki melkoisen shokin kolmannessa erässä kotikentällään ja taipui 5-1 -johdosta 8-10 tappioon Limingan Niittomiehille.

Vaasalaiset johtivat jo 4-0 ensimmäisen erän jälkeen ja 40 minuutin kohdalla peli oli 5-1. Liminka aloitti kolmannen erän murhaavasti ja kavensi ensimmäisen kerran vain 13 sekunnin pelin jälkeen. Tasoihin kirinyt LNM oli vielä viisi minuuttia ennen loppuakin 8-7 -tappiolla, mutta käänsi pelin lopulta lukemiin 8-10. Liminka jatkaa puhtaalla pelillä yllättäen sarjan kärjessä ja vaasalaiset vastoin ennakko-odotuksia ovat edelleen nollakerhossa.

Divarissa myös Blue Fox nappasi yllättäen 5-2 -vierasvoiton LaSBista. Tasaisesti onnistuneen siniketturyhmän paras pisteiden valossa oli debyyttikauttaan Divarissa pelaava Timo Salo tehoin 1+1. Voittomaaliksi jääneen 1-3 -osuman iski vähemmän yllättäen Tero Saaristo.

Naisten salibandyliigassa M-Team antoi kovan vastuksen kotonaan sarjakärki Lappeenrannan NST:lle. Vähämaalisessa ottelussa suurta roolia esittivät yli 20 kertaa torjuneet M-Teamin Arla Salo sekä NST:n Jonna Mäkelä. NST voitti ottelun lukemin 1-2. Voittomaalin iski jo ajassa 25:52 Heidi Lirkki, Juuli Hakkaraisen syötöstä.

Jos suli Vaasa Divarissa niin miesten Salibandyliigassa M-Team onnistui päästämään vielä enemmän maaleja 20 minuutin aikana. Viikinkejä isännöinyt M-Team johti ottelua kahdella maalilla vielä avauserän jälkeen ja 40 minuutin kohdallakin lukemat olivat vain 3-4 vieraiden hyväksi. Viimeisessä erässä Viikingit menivät täysin menojaan ja voittivat erän lukemin 12-1 ja koko ottelun lopulta 16-4. Viikinkien tehokkain oli 4+1 -tehot iskenyt Miko Kailiala. 3+1 -pisteisiin ylsivät Roni Laasonen ja Tero Tiitu.