Ulkomaat

SPV:n pudottanut Sveitsin mestari palannut Champions Cupista vaisusti – hävinnyt kummatkin sarjapelinsä

15.10.
2015
0 Kommenttia
2
Ulkomaat
Wiler-Ersigen on ollut vaikeuksissa NLA:ssa Champions Cupin jälkeen. Kuva: IFF Flickr

Wiler-Ersigen on ollut vaikeuksissa NLA:ssa Champions Cupin jälkeen. Kuva: IFF Flickr

Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa nähtiin hienoinen yllätys, kun Floorball Köniz kaatoi viime kevään mestari Wiler-Ersigenin selvin 9-4-lukemin.

Riku Kekkosen, Jami Mannisen ja Tatu Väänäsen Wiler on hävinnyt hienosti pelaamansa Champions Cupin jälkeen kummatkin ottelunsa, ensin jatkoajalla Tigers Langnaulle ja nyt selvin lukemin Könizille.

Köniz ja Langnau ovat hyviä joukkueita, joten sinänsä tappiot eivät ole isoja yllätyksiä, mutta lukemat 9–4 ovat eriskummallisen suuret, sillä esimerkiksi viime kaudella Wiler ei hävinnyt kertaakaan yli kolmella osumalla runkosarjassa. Siinäkin mielessä kaksi tappiota mietityttävät, että Wiler voitti kolme ensimmäistä kamppailuaan ennen Champions Cupia. Myös se, että Langnau oli kerännyt ennen voittoaan Wileristä vasta kaksi pistettä aiemmissa kolmessa ottelussa.

Ottelu Köniziä vastaan oli lähes taputeltu jo kahden erän jälkeen, kun berniläisjoukkue johti lukemin 7-1. Jami Manninen osui ottelussa kertaalleen ja Tatu Väänänen antoi kaksi maalisyöttöä.

NLA:n sarjataulukko näyttää viiden kierroksen jälkeen mielenkiintoiselta, sillä sarjaa johtaa yllättävästi Mikko Hautaniemen, Kari Koskelaisen ja Niklas Niirasen HC Rychenberg Winterthur, kakkosena on Janne Hulmin UHC Alligator Malans ja kolmannella sijalla keikkuu Iivo Pantzarin luotsaama Chur Unihockey, jossa pelaa suomalaispuolustaja Tuomas Aho. Köniz on neljäntenä ja Wiler on valahtanut sijalle kuusi, GC Zürichinkin taakse. Piste-eroa joukkueiden välillä on kuitenkin vain kaksi pistettä.

NLA:n sarjataulukko
NLA:n ottelut

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.