TPS:n loppurynnistys katkaisi Erän voittokulun – katso maanantain salibandytulokset

TPS:n Joonas Koskinen juhli hattutemppua Erää vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin maanantaina kaksi ottelua. Turun Palloseura nappasi kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi kotikaukalossaan Tapanilan Erän 9–6. Tappio oli samalla helsinkiläisille kauden ensimmäinen pistemenetys.

Erä joutui lähtemään Turkuun hyvin varamiehisellä kokoonpanolla, kun muun muassa Lauri Kapanen, Tommi Aro, Tommi Rosendahl ja Teemu Kortelainen puuttuivat joukkueen vahvuudesta.

Vierasjoukkue piti ottelun hyppysissään toisen erän loppupuoliskolle asti, jolloin Ville Hirvisuo huudatti kotiyleisöä tasoittamalla tilanteen 6–6:een. Maali oli klassinen pukukoppimaali, sillä sen jälkeen TPS pelasi vahvan päätöserän iskemällä kolme maalia helsinkiläisjoukkueen verkkoon.

Voittomaalista vastasi Eero Jalo ylivoimalla. Vierailijat eivät enää kyenneet lisäosumiin, ja näin ollen pisteet jäivät Turkuun.

Pirkanmaalla taisteltiin paikallisottelun merkeissä, kun Nokian KrP isännöi Tampereen Classicia. Taisaisessa kamppailussa lähdettiin niin ikään tasalukemista kolmanteen erään.

Hurjassa vireessä olevan Eemeli Salinin kaksi ja Krister Savosen yksi maali riittivät tällä kertaa Classicille voittoon, ja loppunumerot kirjattiin vieraiden hyväksi 4–5.

Miesten Salibandyliiga:
Nokian KrP–Classic 4–5 Ottelutilastot
TPS–Erä 9–6 Ottelutilastot, Anssi Koskisen kuvat

12 comments

1. Pari ilmaista tärppiä TPS:lle:
    1) Mahlberg ja Koskinen ei sovi samaan kenttään, 2 liian maaliahnetta kaveria, tarvitaan pelintekijää.
    2) M. Stenfors, lyhennä etuhiuksia 2,5cm niin ei tule silmille kokoajan, tämä helpottaa salibandyn pelaamista. (Ota vaikka mallia velipojan päästä.)
    3) Eero Jalolle lisää peliaikaa. Mitä helvettiä kaveri iskee 2 yv maalia ja silti ei peliaikaa lainkaan tasakentällisillä. Omasta mielestäni TPS:n parhaita pelaajia.
    4) Opetelkaa pojat neulomaan. vrt. Iiro Lankinen.

2. Hyvä tepsi! Loistava peli joukkueelta. Ylivoimapeli vielä kuosiin vaikka tulikin pari maalia. Tämä on muuten mukavaa, kun tällainen penkkiurheilijakin saa leikkiä asiantuntijaa? kakkosketjun hyökkäyspeli oli aavistuksen huonoa,tarkoitan näitä kahta vahvistusta. Kova on valmennuksen luotto poikiin. Varsinkin Valtteriin.Saas nähdä miten kauan.Koskinen oli hyvä. Olis tehnyt viel pari kassia enempi , jos mahtuis ylivoimaketjuun. Oli Eerokin tehokas ottaen huomioon peliminuutit.

3. Mahlberg pelaa liikaa! Onko varaa penkittää parempia pelimiehiä! Penkillä on tepsin tulevaisuus, ei kakkosketjun kärjessä!

4. Vahvistuksista Jaanus selvästi vielä totuttelee uuteen joukkueseen. Kyseessä on selvästi älykäs, sähäkkä ja nöyrä joukkuepelaaja. En hätäilisi hänen kanssaan. Mahlberg oli Tepsin paras pelaaja Salbaa vastaan ja vaarallisin Classicia vastaan pelatussa ottelussa. Kyseessä on maalintekijä joka on alati vaarallinen vastustajan päässä. Hyvin omalaatuinen pelityyli. Mielestäni oivallisia hankintoja jotka onnistumisten kautta tuovat paljon uutta joukkueelle. Jalolle toivoisi lisää peliaikaa, mutta tällä hetkellä Tepsillä on kolme hyvin roolitettua kenttää. Pitkä kausi luvassa joten rotaatiota tulee ja juniori pääsee vielä heiluttamaan verkkoa. Erittäin positiivinen alku tälle kaudelle, toivottavasti sama asenne jatkuu tulevissakin peleissä.

5. Vai oli Mahlberg Classic pelissä vaarallisin? Jos pelin näki niin kaikki huomas mitä tapahtui.Yritti joka paikasta vetää. Ainakin viidesti ekaan pakkiin jäi! Tuurilla ei tullut takaiskuja.Sama juttu nyt Erääkin vastaan. Pelannut ylivoimassa arviolta 20min.Selvästi eniten. On vain tämän kauden , joten en odota hänestä pelastavaa tähteä. Jaanuksessa potentiaalia selkeästi enemmän. Hautamäki ja Stenfors selkeät vahvistukset.

6. PENKKIURHEILIJA:lle: Erän massapoissaolon syyn selvittäminen ei vaatinut kovin kummoisia detektiivin taitoja. Tommi Aro, Lauri Kapanen ja Rosendahl ”jäivät” Raision ABC:lle pelaamaan hedelmäpeliä. Pyydän kohteliaimmin tutustumaan seuran historiaan.

7. Kyllähän Mahlberg on selkeä vahvistus ja jos maaleja halutaan, on pakko myös laukoa. Jalon viltittämistä en ymmärrä. Pojassa on paljon potentiaalia, eikä ne heikkoudet penkillä parane. Pelaamaan vaan ja loppukaudesta Tepsillä on paljon kypsempi pelaajaa ratkomassa kevään tärkeitä otteluita. Muutenkin pitää taas ihmetellä Tepsin valmennuksen asennetta. Omista junnuista nostetaan vain ne fyysiseen pelaamiseen sopivat mutta pallollisesti lahjattomat pelaajat edarin rinkiin. Kyllä lahjakas pelaaja oppii fyysisen pelin ennen kuin koko ikänsä lahjattomana pää alhaalla päätyyn juoksennellut kädetön rymistelijä.

8. Pakko sanoa, että TPS:n Oliver Järvinen on kyllä nousemassa omien suosikkipelaajieni joukkoon. Nuori kaveri, mutta todella rauhallinen ja pallovarma. Voimaa vielä varteen niin mielestäni jopa mj-potentiaalia.

9. Oispa ollu kiva nähdä 5min jäähyn aiheuttanut tilanne tästä kuvakulmasta ja vähän lähempää kuin ISTV:n lähetyksessä !

10. Se on totta, että pitää laukoa paljon mikäli maaleja halutaan. Siinä on oltava silti järki mukana. Mitä se hyödyttää jos tekee pari maalia jos kolmesta tyhmästä alimman miehen laukauksesta, jotka jäävät pakkien jalkoihin tulee omiin kolme maalia. Matala laukaus viivalta ykkösellä. Näin se hyökkäyksen hyöty voi vielä jatkua vaikka pallo ei menisikään maaliin. Mutta jos vielä pallo menee yli maalin ja laidan, hyöty meni siinä. Pikku syöttö ja veto! Tätä ei tepsillä ole. Tyhmä oli kommenttini,mutta tulipahan laitettua.