Liigat

VeikkausTV-ennakko: Jatkuuko Nokian KrP:n surkea alkukausi?

26.10.
2015
2 Kommenttia
3
Liigat
Nokian KrP:n juhlat ovat olleet vähissä alkukaudella. Lähteekö kelkka kääntymään TPS:aa vastaan? Kuva: Salibandyliiga

Nokian KrP:n juhlat ovat olleet vähissä alkukaudella. Lähteekö kelkka kääntymään TPS:aa vastaan? Kuva: Salibandyliiga

Maanantain VeikkausTV-kamppailussa viime kevään playouteissa kohdanneet Nokian KrP ja TPS raastavat Salibandyliigan sarjapisteistä Tampereen Raholassa. KrP on liigajumbo, jonka alkukausi on ollut hankala.

Lähtöasetelmat:

Nokialaiset ovat pudonneet Salibandyliigan jumbojoukkueeksi, ja kahdeksasta kamppailusta koossa on vain yksi voitto. Tappioputki on nyt viiden ottelun mittainen, ja useammassa taistossa KrP on hukannut mahdollisuutensa voittoon joko jäähyilemällä tai kadottamalla pelinsä päätöserässä, kuten SPV:tä vastaan viime tiistaina. Ehjä 60 minuutin suoritus on uupunut liian usein, ja vaikka mukaan on mahtunut hyviäkin suorituksia tappiopeleissä, kuten Classicia vastaan, pistepussi ei ole juuri karttunut. Karkeasti siis kärkijoukkueita vastaan joukkue on pelannut hyvin, mutta omia päävastustajia vastaan peli ei ole ollut hääviä ja kokonaisuudet ovat olleet kovin epätasaisia.

Päävalmentaja Heikki Luukkosella on käsissään materiaali, jonka kakkos- ja kolmoskentälliset eivät ole mitään timanttisia, mutta joiden täytyisi saada aikaan toistaiseksi nähtyä enemmän. Nokialaisten tavoite selviytyä pudotuspeleihin vastoin ennakko-odotuksia on kärsinyt kovia kolhuja jo ensimmäisellä kolmanneksella, ja TPS-ottelusta joukkue todella tarvitsee pisteet. Luukkonen on parhaimmillaan hyvin roolitetuissa valmennustiimeissä, mutta onko hän nyt liian yksin KrP:n penkin takana?

TPS:n alkukausi on sisältänyt kolme voittoa ja neljä tappiota. Viime kaudella todella rajusti maalinteon kanssa kamppaillut joukkue ei ole edelleenkään säkenöinyt sillä osastolla (33 tehtyä), mutta voittopeleissä lukemat ovat olleet jo 7,8 ja 9. Nuo määrät riittävät pisteisiin jatkossakin. Maukas tulos varamiehisestä Erästä on toistaiseksi ollut kauden kohokohta, mutta hyvä suoritus oli myös viime perjantainen 3-8-vieraspotti Indiansin tiipiistä Espoosta.

Liigan eliittiin kuuluva maalivahti Pyry Luukkonen on antanut joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta ilta toisensa perään, ja päästettyjä onkin vain 36. Se on 3. vähiten koko sarjassa Classicin ja Oilersin jälkeen. Jos joukkue saa jatkuvuutta ja rentoutta hyökkäyspään pelaamiseen ja viimeistelyyn, tuon puolustusasenteen säilyttämällä pisteitä sataa laariin jatkossakin hyvään tahtiin. Kahdeksas sija on tässä kohtaa hyvä suoritus turkulaisilta, ja voittamalla KrP:n maanantaina se kasvattaisi eron yhteen päävastustajistaan jo kuuteen pisteeseen.

Kuumat ja kylmät:

Kylmä fakta on se, että Henri Johansson ja Joni Henttonen ovat tuikkineet alkukaudella hyvin yksinäisinä tähtinä KrP:n joukkueessa. 15 pinnaa kerännyt Johansson ja sentteriksi siirretty, 12 paunaa kerännyt ja maajoukkueeseenkin noussut Henttonen ovat olleet odotetun vahvoja, mutta heidän takanaan on ollut tyhjää. Kalle Keskitalo on 3. paras pistemies kuudella pisteellään, ja se ei ole paljon se.

Pelaajia, joilta vaaditaan tasonnostoa, voisi ottaa useammankin esiin, mutta Ossi Ojalan 3+1 ja -8 ei varmasti tyydytä mitään osapuolta joukkueessa. Antti Naskalin (3+2) plusmiinus on joukkueen ylivoimaisesti paras, +5, mutta pinnoja kaivataan lisää häneltäkin.

Jos on ollut nuhaista tehojen osalta Nokialla, ei hattua voi heitellä ilmaan Turussakaan. Onnistumiset ovat jakautuneet laajalla rintamalla, ja Jaakko Hautamäki on tehopinnoin 3+6 paras pistemies. Paras maalintekijä Henri Alho on osunut viidesti. Erästä tullut Janne Jaanus sai viimein maalitilinsä auki Indiansia vastaan.

Hyvän debyyttikauden pelanneella Sami Tuomisella on ollut tahmea alkukausi (5 peliä, 1+0, -5), ja Jaanuksen ohella myös esimerkiksi Waltter Mahlbergillä (3+2, -3) on potentiaalia tehoilla lisääkin.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kaikkiaan viisi kertaa, kun mukaan lasketaan runkosarjapelien lisäksi myös keväällä molempien hermoja raastanut playout-sarja. Runkosarjassa TPS oli molemmilla kerroilla parempi 6-5 ja 10-6, mutta keväällä nokialaiset maksoivat potut pottuina playouteissa. Kolmas ja ratkaiseva playout-ottelu maaliskuussa päättyi KrP:lle niukasti 4-3, ja näin TPS lähetettiin eteenpäin seuraavaan vaiheeseen karsimaan Josbaa vastaan.

Taistelupari:

Matti Koskela, Nokian KrP – Oliver Järvinen, TPS

Kaksi taitavaa ja pallollista puolustajaa, jotka avaavat peliä hyvin ja rakentavat tilanteita hyökkääjille hyvän pelisilmän ansiosta. 22-vuotias Järvinen pelaa välillä jopa liian näyttävää peliä, ja tyhmänrohkeiden haastojen jälkeen pallo saattaa löytyä omasta maalista. 28-vuotiaan ja jo kaudella 2003-2004 liigassa debytoineen Koskelan harteilla on iso vastuu hyökkäysten käynnistämisessä ja rytmittämisessä, ja toistaiseksi tehopisteitä on syntynyt ykkösviisikon alla 2+2. Sveitsistä palanneen Koskelan ennätyskaudella 2011-2012 pinnoja takalinjoilta syntyi peräti 34 (9+25), joten joukkueen kapteenilla on potentiaalia nyt nähtyä tehokkaampaankin pelaamiseen.

Kokoonpanot:

KrP on kaivannut keskikaistalleen vain yhden ottelun pelannutta Jani Rajalaa. Veritulpista toipuva Tommi Merto on ollut pois koko alkukauden. Tuomas Savukoski on jälleen käytettävissä pelikiellon jälkeen. TPS on välttynyt pahoilta vammoilta, ja joukkue on terve. Ainoastaan Ville Laineen pelikunto on vielä arvoitus. Kokoonpanot päivittyvät tähän maanantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

14.10. Erä-Nokian KrP 9-4
17.10. OLS-Nokian KrP 7-5
20.10. Nokian KrP-SPV 9-12

10.10. OLS-TPS 6-2
14.10. TPS-Happee 3-10
23.10. Indians-TPS 3-8

Arvio:

KrP:lle tämä ottelu on jatkoa ajatellen todella tärkeä. Ensi lauantain vierailusta Happeen kotiluolaan ei ole paljoa odotettavissa, joten jos tästä tulee pataan, tappioiden sarja maaottelutauolle mentäessä saattaa olla jo seitsemän ottelun mittainen. Se, puristaako KrP mailaa vai saako se viime kevään playoutien tapaan latauksen kohdalleen, ratkaisee paljon. TPS voi lähteä peliin rennommalla fiiliksellä ja jos se pääsee johtoon, pelin päälle ja puolustaa tarkasti, tuska isäntien leirissä voi kasvaa turhan suureksi. Maalijuhlaan on vaikea uskoa.

VeikkausTV:n lähetys Raholasta käynnistyy hieman ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja ottelu on live-vedon lisäksi pelattavissa myös Tulosvedossa ja Pitkävedossa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kysymys
26/10/2015
Saako Savukoski pelata, koska hän oli lauantaina Krpn farmijoukkueen V&L:än mukana pelaamassa?
ET soittaa kotiin
26/10/2015
Kilpailusäännöt 57§:
"Pelaaja saa edustusoikeuden ylemmän sarjatason farmisopimusjoukkueessa aikaisintaan seuraavana päivänä siitä, kun hän osallistui otteluun alemman
sarjatasonfarmisopimusjoukkueessa. "

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.