Liigat

VeikkausTV-ennakko: Katkaiseeko Classic lähes kahdeksan vuoden putken maanantaina?

11.10.
2015
1 Kommentti
2
Liigat
SPV:n Champions Cup jäi yhden ottelun mittaiseksi. Millä ilmeellä Tommy Koposen joukkue palaa kotimaan kentille? Kuva: IFF

SPV:n Champions Cup jäi yhden ottelun mittaiseksi. Millä ilmeellä Tommy Koposen joukkue palaa kotimaan kentille? Kuva: IFF

Puhtaalla pelillä alkukauden vetäneen Classicin kotipelifestarit jatkuvat maanantai-iltana mielenkiintoisella kamppailulla, kun se isännöi VeikkausTV:n kameroiden edessä Champions Cup-pettymyksen jälkeen Salibandyliigan pelien pariin palaavaa SPV:tä. Nähdäänkö Peliveljiltä väkevä comeback kotimaan kentille, vai onko Eemeli Salin ja Classic liian vahva yhdistelmä kotonaan?

Lähtöasetelmat:

Classic on ainoa puhtaan pelin joukkue, kun se on onnistunut nipistämään täyden potin jokaisesta neljästä ottelusta. Kaikissa otteluissa joukkueella on ollut omat hankalat hetkensä ja vaiheensa, mutta kun pelejä on ratkottu, se on ollut piirun verran vastustajiaan edellä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa joukkue naputteli kaksinumeroiset lukemat, mutta kahdessa jälkimmäisessä se on saanut kasaan yhteensä vain 10 osumaa. Nekin ovat riittäneet, kun oma pää on pitänyt riittävän hyvin. Oilersia lukuun ottamatta vastustajat ovat olleet alemman kastin joukkueita, joten SPV on tässä kohtaa hyvä testi ja mittari Petteri Nykyn suojateille. Nokian KrP-ottelu oli nihkeä esitys, josta joukkueen täytyy parantaa maanantaina.

Classicin tavoin myös SPV on päässyt valmistautumaan Classic-otteluun koko viikon ajan palattuaan tappiolliselta Champions Cup-reissulta Tshekistä. SPV:n kannalta on hyvä asia, että heti edessä Tampereella on kova testi, johon joukkue joutuu lataamaan itsensä. Kaksi vuotta sitten edellisen Champions Cupin jälkeen joukkue hävisi surkean esityksen jälkeen Josballe kotonaan, joten Classic-ottelu vieraissa on sille henkisesti parempi ja vaativampi paikka palata kotimaan kentille.

Yleensä syksyn päätavoitteen jälkeen mestarijoukkueilla on tullut pientä notkahdusta peliesityksissä, ja SPV:n peliä seurataankin nyt erityisellä silmällä. Liigassa kausi alkoi tappiollisella vierailulla Jyväskylään, mutta kurssi oikeni kahdella kotivoitolla Kooveesta ja Viikingeistä. Peli on kaikkea muuta kuin valmista kevättä ajatellen, mutta tekemistä riittää vielä kaikilla muillakin. Joukkueen ykkösviisikko Hakonen-Holopainen-Kohonen-Kohonen-Koski on ollut kova, ja viime liigaotteluissa heräämisen merkkejä pienten ketjumuutosten kautta näkyi myös muissa viisikoissa. Se on tärkeä asia tulevia liigapelejä ajatellen.

Kuumat ja kylmät:

Peräti 9+6 neljään otteluun rohmunnut Eemeli Salin on ollut vielä odotettuakin kovemmassa vireessä heti alussa, ja myös SPV:llä on täysi työ saada isokokoinen ja ulottuva veijari kuriin. Tehotilastokin näyttää häikäisevää lukemaa +16. Lassi Vänttinen on ollut odotetusti pelipäällä yhdeksällä pisteellään, ja esille täytyy nostaa myös puolustaja Mika Savolainen (1+4), joka kuuluu edelleen liigan parhaimmistoon.

Tehokkaan ykkösviisikon takana myös kapteeni Jussi Pihan (0+2, 0) johtamalta kakkosketjulta odotetaan onnistumisia, ja esimerkiksi viime pelistä sivussa ollut Niko Juhola (1+2, +1) hamuaa varmasti lisää maaleja.

SPV:n Sami Koski ykkösviisikkoineen pelasi Wileriä vastaan tehokkaasti, mutta Tampereella joukkueen parhaan pistemiehen Tupla-selkämainosta kantaa hieman yllättäen Teppo Mäkelä, joka innostui siirrostaan laitahyökkääjäksi niin, että rohmusi tehot 3+2 Kooveeta vastaan. Henri Myllymäki on tasapisteissä lukemissa 3+3, ja hänen saldonsa oli Koovee-voitossa 2+3.

Peliveljiltä on yleensä löytynyt onnistujia kolmesta kentällisestä, mutta nyt kolmosen tehot ovat ainakin vielä jääneet uupumaan. Jukka-Pekka Pelto-Arvon 1+0, -2, Tuukka Kivirannan 0+1, -6, Erik Härkösen 0+0, -2, Tommi Hakalan 0+0, -2 ja Jalo Kouvosen 0+0, -6 tuskin tyydyttävät päävalmentaja Tommy Koposta.

Yhteinen historia:

Viime kaudella SPV voitti molemmat keskinäiset kamppailut, ja Classicin edellinen voitto on Seinäjoelta runkosarjan lopulta keväältä 2014. Vielä hämmentävämpi fakta on se, että runkosarjassa edellistä Classicin voittoa Tampereella SPV:stä saadaan kelailla aina kauteen 2007-2008. Classic onnistui kukistamaan SPV:n 19.12.2007 10-3, mutta sen jälkeen yhtä tasuria lukuun ottamatta SPV on aina ottanut pinnat Tampereelta.

Edelliset ottelut:

5.10. Nokian KrP-Classic 4-5

3.10. SPV-Wiler-Ersigen 6-7 rl. (Champions Cup)
27.9. SPV-Viikingit 4-3

Taistelupari:

Mika Savolainen, Classic – Tuukka Kiviranta, SPV

Kaikki muistavat, mitä tapahtui pari vuotta sitten vastaavassa ottelussa. Savolainen tööttäsi Kivirantaa keskialueella ikävän näköisesti, ja videota kelailtiin sekä kommentoitiin Pääkallonkin kommenttipalstalla ennätystahtia. Nyt vanhat jutut on sovittu ja pöydät putsattu, mutta ”kasinelosten” kamppailut ovat aina edelleen mielenkiintoista seurattavaa. Salibandyliigan jäähykuningas Savolainen pelaa kovaa eikä hae ystäviä kaukalossa, ja samaa voi sanoa Kivirannasta. Kaksi omalle joukkueelleen äärimmäisen arvokasta gladiaattoria tarjoavat varmasti sellaisia kaksinkamppailuita jälleen maanantaina, että tanner tärisee ja aitaa kaatuu.

Kokoonpanot:

Classicin kokoonpanosta puuttuivat Nokiaa vastaan Niko Juhola, Nico Salo sekä maalivahti Lassi Toriseva. Krister Savonen ja Mikko Leikkanen ovat palanneet kaukaloon.

SPV:n puolella tiedossa ei tätä kirjoitettaessa ole merkittäviä loukkaantumisia.

Kokoonpanot päivittyvät tähän maanantain aikana.

Arvio:

SPV:n ilmeen Champions Cupin jälkeen luulisi olevan nälkäinen, mutta iskukykyä on viikon tauon jälkeen vaikea sanoa kummankaan puolelta. Classic ei ole voittanut SPV:tä aikoihin runkosarjassa kotonaan, mutta jos Petteri Nykky saa viritettyä joukkueen KrP-ottelua parempaan iskuun, nyt sen voiton paikka voisi olla. Kaikki putket katkeavat joskus.

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja ottelu on tuttuun tapaan live-vedon lisäksi myös Pitkävedon sekä Tulosvedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Hei
12/10/2015
Pitkäaikaispotilas Hankkion poissaolo voidaan lukea merkittäväksi, tosin alkaa tehdä paluuta pikkuhiljaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.