Liigat

VeikkausTV-ennakko: NST ja M-Team Lappeenrannan perjantai-illassa

22.10.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
NST hakee perjantaina kauden toista kotivoittoaan. Kuva: Markku Taurama

NST hakee perjantaina kauden toista kotivoittoaan. Kuva: Markku Taurama

VeikkausTV:n lähetykset miesten Salibandyliigasta jatkuvat perjantai-iltana, kun Lappeenrannan urheilutalolla toisensa kohtaavat NST ja M-Team. Molempien kausi on toistaiseksi ollut alavireinen.

Lähtöasetelmat:

Odotuksiin nähden NST:n kausi on ollut hienoinen pettymys, kun seitsemästä ottelusta joukkue on onnistunut ottamaan vain kaksi voittoa. Toisaalta tappiopeleissä Happee-ottelua lukuun ottamatta se on taistellut voitosta aivan viimeisiin hetkiin asti. Soturikapteeni Tuomas Arposen loukkaantuminen kauden alla oli paha isku, eikä NST ole löytänyt vielä aivan niitä toimivimpia koostumuksia. Kamppailut ovat olleet maalirikkaita, ja maalikeskiarvot ovat niin tehtyjen kuin päästettyjenkin osalta lähellä seitsemää. Mikäli NST haluaa kivuta taas pudotuspelijoukkueeksi tällä kaudella, oman pään täytyy tiivistyä ja pallollisia virheitä pitää saada karsittua reilusti nyt nähdystä pois. M-Team-ottelu on päävalmentaja Petri Heinon papereissa niin sanottu pakkovoitto, ja hyvä esitys Classicia vastaan antaa odottaa vahvaa esitystä myös sarjanousijaa vastaan.

M-Teamin paluu Salibandyliigaan on ollut juuri niin vaikea kuin ounasteltiinkin. Kauan kaivatun avausvoiton joukkue onnistui ottamaan 20-vuotisjuhlaottelussaan vanhalla kotiareenalla Ruskeasuolla SalBasta, mutta heti perään seuraavana päivänä viime sunnuntaina Oilers kylvetti Mika Heinosen suojatteja peräti 2-10. Yksi voitto seitsemästä pelistä on toki vain yksi vähemmän kuin isäntä NST:llä, mutta voitosta joukkue on taistellut tappiopeleissä oikeastaan vain OLS:aa ja Kooveeta vastaan. Muutoin kyyti on ollut kylmää, ja joukkue onkin päästänyt eniten maaleja liigassa. Joukkue tarvitsee sarjapisteisiin nappionnistumista myös Lappeenrannassa, jossa aggressiivinen ja suoraviivainen NST on aina hankala vastustaja.

Kuumat ja kylmät:

Josban paidan taas tuttuun NST:n siniseen vaihtanut Jarkko Nurmela on ollut odotetun tehokas, ja hän on tehnyt pisteitä nyt kuudessa ottelussa peräkkäin. Kaikkiaan pinnoja on 9+5. Nurmelan takana kärkipelaajista Otto Valavuo, Samuli Hulkkonen, Arto Vainikainen ja Risto Töllikkö ovat myös olleet iskussa, eli he, kenen on pitänytkin onnistua, ovat onnistuneet.

Vielä lisää odotetaan esimerkiksi Petteri Puustiselta (4+1, -4) sekä Juho Kailalta (2+1, -4).

M-Teamin ykkösketjun miehistä Riku Reunamäki ja Antti Itkonen ovat tehopisteiden valossa pitäneet tasonsa, ja he ovat riittävän kovia ukkoja liigajoukkueen ykkösketjuun. Jarkko Aavaharju on nostanut profiiliaan, ja myös puolustaja Niko Mäkisen tulivoima sekä kaksinkamppailuvoima riittävät liigassa mitä tahansa joukkuetta vastaan.

Markus Skippari on saanut näyttää osaamistaan ykkösketjussa Janne Makkosen loukkaannuttua, mutta numerot 0+1 ja -10 eivät varsinaisesti vakuuta. Myös esimerkiksi Visa Rikalalta (1+1, -7) ja Mikko Maliselta (1+1, -6) voidaan odottaa enemmän tehoja hyökkäyspäässä.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat liigakarsinnoissa keväällä 2011, ja tuolloin NST kampesi itsensä takaisin liigaan viiden ottelun sarjan myötä 3-2. Myös M-Team nousi liigaan toisessa vaiheessa kaadettuaan Trackersin, ja täten joukkueet pelasivat vastakkain myös seuraavalla kaudella liigassa. Pääsarjakaudella 2011-2012 NST taipui kotonaan helsinkiläisille 5-6, mutta Ruskeasuolla NST oli parempi 4-7. Tuolta ajalta molemmilla joukkueilla on edelleen muutama sama pelaaja.

Taistelupari:

Jarkko Nurmela, NST – Riku Reunamäki, M-Team

Molempien ykkösketjujen vasemmat laitahyökkääjät ovat joukkueidensa parhaat pistemiehet, ja heihin katseet kääntyvät aina, kun pelejä ryhdytään ratkomaan. Taitavat rightit kykenevät viimeistelemään ja tekemään peliä myös erinomaisesti. Nurmelan peli-ilo hankalahkon Josba-kauden jälkeen pistää silmiin, ja mies nauttii pelaamisesta kotikaupungin seuralle. Reunamäki kantaa vastuuta edustusjoukkueen kipparoinnin ohella myös toimiston puolella, sillä tamperelaiskasvatti on myös seuran valmennuspäällikkö. Oivaltavia syöttöjä ja viiltäviä viimeistelyjä lienee luvassa molemmilta myös tällä kertaa.

Kokoonpanot:

NST:ltä puuttuvat ottelusta Lasse Pynnönen ja Joonas Puhakka. M-Team saapuu Lappeenrantaan ilman Markus Piittisjärveä, Jami Sjöblomia, Kim Karjalaista ja Aleksi Urhoa. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

10.10. SalBa-NST 8-7 ja.
11.10. Nokian KrP-NST 3-6
16.10. NST-Classic 5-6

9.10. Koovee-M-Team 7-4
17.10. M-Team-SalBa 10-3
18.10. M-Team-Oilers 2-10

Arvio:

Suoraviivaista salibandya pelaava NST on selkeä ennakkosuosikki, mutta M-Teamilla on oma mahdollisuutensa, jos se onnistuu pelaamaan tiiviin puolustuspelin kovalla asenteella ja iskemään tehokkaasti omista paikoistaan. Lähtökohtaisesti M-Teamin vierasvoitto olisi iso yllätys, ja se vaatii nappionnistumisen.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
MUFA
23/10/2015
Hieno huomio veikkaus-tv:n selostajilta, että tuomareilla ei mene putkeen! Kukas se siellä taas paikalla...NO MANU tietenkin!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.